< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Aralık 2020; 20:29:18 > |
Turkcell Yurt Dışı Tekliflerine Dair Değişiklikler (sektörel)
-
-
Bu yurt disi gunluk bedel olayinin iyice suyu cikti.49 en ucuz ulkesine gore günlük 109 tlye kadar cikiyor bu ne boyle yuh yani avrupadaki operatorler ab icinde ozellikle bedava kullandirtiyorlar bizimkilerde her sene 5-10 ustune koyuyor. Yani en azindan ulkeler arasi bari 1 operatorle filan anlassinlar karsilikli kullanim icin veya hic olmazsa limitli olsun günlük/haftalik belli bir kotasi olsun. Yani yurt disina giden adam zengindir 49 lira gunluk odemek koymaz mantiginimi guduyor bizim operatorler nedir yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 18 Aralık 2020; 20:19:40 > -
Yurt disindayken Turkiye'yi aradiginizda Turkcell'den Turkcell'e dahi olsa o aramayi ulke icine iletilecek rotayi belirleme hakki roam ettiginiz operatore aittir.
Arama TDM veya VOIP uzerinden finalde Turkcell networkune gelir ama buraya gelene kadar kullanilan rotayi roam ettiginiz operator belirler ve bunun ucretlendirmesini de buna gore yapar. Wholesale marketinde Turkcell'e yapilan aramanin ucreti bellidir.
Bunlar goze alininca aslinda gunluk 6-7$ gibi bir ucret cokta yuksek degildir, kaldi ki sadace aramayi hesaba kattim bunun icinde bir de internet kullanimiyla kabul edilebilir rakamlar.
-
Gidilen ülkede hat alıp bir tane yedek telefon götürüp ona takıp vınn misali kullanıp vowifi açmak daha mantıklı bence.
Bir soru da ben sorayım. Mesela ben faturasız hattım ile yurt dışına çıktım. Yurt dışında (özellikle Turkcell'de) faturasız hat çalışıyor mu? Çalışıyorsa beni Türkiye'den biri aradı diyelim; arayan kişiye bir bilgilendirme yapılıyor mu?
-
Dolaşıma açıksa çalışıyor, arayan kişilere tüm operatörlerde olduğu gibi bir bilgilendirme yapılmıyor, zaten neden yapılsın hocam, gizliliğe aykırı bir durum olurdu yapılsaydı... -
Aynen çok haklısınız hocam sorun operatörlerde öte bizim TL bin değer kaybı, operatörler bence aramasız smssiz sadece uygun fiyatlı Data paketleri artık sunmalı, bu sayede kısmi düşük fiyatlı roaming paketleri oluşturulabilir, yurt dışında SMS ve sesten öte Data hayati öneme sahip... -
Evet hocam gizlilik konusunda haklısınız. Ben biraz eksik yazmışım. Öncesinde "arayan kişiye ücret yazılır mı" gibi bir soru da sormalıydım.
Her neyse sanırım yurt dışına çıkan kişiyi arayınca o kişinin paketi vs olmasa da ücretsiz arama alabiliyor doğru mudur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Roamingde ücreti roamingi yapan öder sizi normal arayan kişiye ek bir ücret işlemez, 90lı yıllarda bazı Amerika ve Kanada operatörlerinde vardı onlarda da kalktı, malum sizi arayan nerede olduğunuzu bilemez
Paketi yoksa dakikası 4-5tl dolaşımdaki kişi para öder, roaming de sadece SMS almak ücretsizdir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 22 Aralık 2020; 0:52:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X