Şimdi Ara

Türkiye 2 - 1 İsveç (Hazırlık Maçı - 24.03.2016 - 20:45) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
235
Cevap
0
Favori
4.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kardeşim ben cenk kötü futbolcu diye bir şey yazmadım. sadece bu takımda burak varken burak oynar demek istedim. burağıda yedeklerde sandımda böyle yorum attım.
  • Mehter marşı konusu dönüyor, rahatsız olanlara bir şey diyemem ama %100 türk lere ait olduğu ve bunun da milli maç olduğu düşünülürse pek garip karşılamıyorum.

Ayrıca turnuva başlayıp cenk tosun yerine ısrarla burak yılmaz tercih edilir ise yazık eder terim.

Türbanlı çocuk mevzuu var, isteyen istediği gibi giyinir kimse de karışamaz.

Volkan demirel denilen şahsiyetin özür dilemesi durumunda tekrar çağırılabileceği konuşuluyor, eğer öyle bir şey olursa terim ve milli takım tüm saygınlığını kaybeder. O adamın milli takımda yeri olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 25 Mart 2016; 18:13:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlıda hiç bi zaman türk ibaresi kullanılmamıştır. Osmanlıda millet anlayaşı şimdiki gibi değildi. 2 tür millet vardı. Bunlar Müslüman olanlar ve gayri müslim olanlar. Yani millet anlayışı dine göreydi, tanzimata kadar böyle olmuştur. Mehter marşı mantık olarak ve ideolojik olarak yanlış, milli şuur için olabilir.

Maça gelirsek, takımda bi birlik, mücadele var, forma ise üst taraf güzel alt taraf çok kötü, siyah nedir ? Ya kırmızı olucaktı ya beyaz, gerçekten hiç beğenmedim formayı.
    Cenk görevini yerine getirdi, selçuk güzel orta açtı, sadece tek sıkıntım stoper ve takım savunması, sağlam stoperler lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dx

Osmanlıda hiç bi zaman türk ibaresi kullanılmamıştır. Osmanlıda millet anlayaşı şimdiki gibi değildi. 2 tür millet vardı. Bunlar Müslüman olanlar ve gayri müslim olanlar. Yani millet anlayışı dine göreydi, tanzimata kadar böyle olmuştur. Mehter marşı mantık olarak ve ideolojik olarak yanlış, milli şuur için olabilir.

Maça gelirsek, takımda bi birlik, mücadele var, forma ise üst taraf güzel alt taraf çok kötü, siyah nedir ? Ya kırmızı olucaktı ya beyaz, gerçekten hiç beğenmedim formayı.
    Cenk görevini yerine getirdi, selçuk güzel orta açtı, sadece tek sıkıntım stoper ve takım savunması, sağlam stoperler lazım

Sadece Osmanlı değil ki dünyanın kalanında da milliyetçilik yaygın değildi.

Formaya gelince tasarım olarak beğendim ama renkler kötü. Siyah yerine beyaz olabilirdi. Turkuaz formanın altındaki kırmızı çoraplar da formaya pek uymamış.

• Osmanlıyı sevmiyorum fakat şu mehter marşı çok güzel gerçekten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

Mehter marşı konusu dönüyor, rahatsız olanlara bir şey diyemem ama %100 türk lere ait olduğu ve bunun da milli maç olduğu düşünülürse pek garip karşılamıyorum.

Ayrıca turnuva başlayıp cenk tosun yerine ısrarla burak yılmaz tercih edilir ise yazık eder terim.

Türbanlı çocuk mevzuu var, isteyen istediği gibi giyinir kimse de karışamaz.

Volkan demirel denilen şahsiyetin özür dilemesi durumunda tekrar çağırılabileceği konuşuluyor, eğer öyle bir şey olursa terim ve milli takım tüm saygınlığını kaybeder. O adamın milli takımda yeri olamaz.

Burak yılmaz daha iyi cenkten eger cinse duzenli oynarsa onu seçmesi kadar doğal bisey olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Maçtan çok niye mehter çalınıyor diye tartışılıyor Osmanlı dan gelmemiz bazılarının neden zoruna gidiyor anlamıyorum

II. Mahmudun da zoruna gitmis demek ki kaldirmis .

• Evet onunda zoruna gitmis zaten gavur padişah diye anilirmis

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Evet onunda zoruna gitmis zaten gavur padişah diye anilirmis

Sizden duydum ilk defa ancak arastirinca nedeni ortaya cikiyor. Baya yenilikci bir padisahmis, ulkede bozuk carklarin hepsini degistirmis.
    Buyuk ihtimalle gelenekci tayfa da buna bu lakabi takmistir.

Mehter marsina gelirsek aslinda kimsenin mehterden rahatsiz oldugu yoktu bundan 10 yil once. Ama artik yapilan aciklamalar ,90yillik enkaz , fetret devri vs gibi seylerden sonra insanlar artik mehter marsinda anlam aramaya basladi.
    Yoksa Osmanlyi kimsenin reddettigi yok.

Ki mehter marsi da enver pasa tarafindan tekrar olusturuldu. 1908 de. Ummetcilik akimina tepken milliyetcilik akimi icin.
    Ancak suan mehter marsi milliyetciligi yansitmiyor. Bu kadar tepki ondan.
    Cocukken acip acip dinledigim ,sevdigim mehter marsindan soguttular.
    Olurum Turkiyem ac,herkesin sevdigi saydigi bir sarki.

• Olurum turkiyemde sakatonun hakkında da yasaklandı gibi seyler duymustum

• quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Türban dan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Mini etekli ponpon kızlar çıksa gıkınızı çıkarmazsınız.

Sonra da eşitlik adalet diye naralar atarsınız. Dikkat ettiysen çocukların hepsi türbanlı değillerdi. Bu maça özel türban giydirilmedi onlara.

Saygıyı öğrenin biraz saygıyı.

O yaştaki bir çocuk türban takıp, takmalarına karar vermeez. Aile baskısı ile kendi tercihi olmayan bir durum. Pek çoğuda ilerde çıkaracak zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Türban dan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Mini etekli ponpon kızlar çıksa gıkınızı çıkarmazsınız.

Sonra da eşitlik adalet diye naralar atarsınız. Dikkat ettiysen çocukların hepsi türbanlı değillerdi. Bu maça özel türban giydirilmedi onlara.

Saygıyı öğrenin biraz saygıyı.

Ulan daha memesi çıkmamış kızların, kızlar gelir 16-18 yaşına kendi kararını verir. Ayrıca kızların Suriyeli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Arap milliyetçiliği yapan herkese bir çift lafım var ama forum ortamındayız işte yapacak bir şey yok.

• Rahatsiz oluyoruz evet,bundan daha dogal ne var?!burasi ATATURK un kurdugu LAIK DEMOKRATIK TURKIYE CUMHURIYETI,turban isteyenler iran a godebilirler tutan yok sizi burdaaa!!!!

• Atatürkün annesi de türbanlıydi. Onu neden İran'a göndermediler?

Bu ülkeyede cepheye cephaneligi taşıyanlar başörtülü nenelerimiz di, mini etekli dekolteli bayanlar değil. Önce bu ülke kimlerden bizlere kaldı otur onu öğren daha sonra gel milleti İran'a yolla. Sanki ülke adamın tapulu malıda milleti gönderiyor.

Bu ülke böyle beğenirsen ne ala beğenmezsen zamanında atalarını yolladığımız Yunanistana ve Ermenistana hicret edebilirsin. Biz böyle İyiyiz.

• Ata mizi karistirma

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.