Şimdi Ara

TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
676
Cevap
13
Favori
28.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Izmir için ufak çaplı deneyimlediklerimi paylaşayım.
    Son 2 ayda TT VF ve T.cell 3'lüsünü kullanmış oldum. Içlerinde en rezaleti vf idi. hemde Izmirde vf yıllardır böyle. Üşengeçlikten başka op denemiyorduk artık kanser etmişti akşam saatleri sadece 3 4mb down 1 2 mb up
    Ping desen Allaha emanet.Ben bölgem açısından bu kadar b*tan bir op görmedim bide çekim kalitesi vs zırvaları.Abi kb ama bütün bunlardan sonra kaç diş çektiği umrumda bile olmaz bu hızlar 2022'de kabul edilemez. Senin bölgende 30 40mb up down veriyordur(ki bu bile şu çagda komik)veya en optimum op Vf'dir ama bu da beni ilgilendirmez zira ben bölgemdeki aldığım faydaya bakarım.
    Geçtim T.cell'e. 9 yıl olmuştu özlemişim the best operatöru fln filan bi heves neyse açıldı hattı bi taktım anaa. Şehir merkezinde 2 3 diş çekiyor eve geliyorum 1 dişe kadar fln wtf noluyoruz abi.Çekim kalitesi çok da önemli değil iyi hizmet verdikten sonra ama yinede burada bir ilk şoku aldım hani en iyi çeken kapsaması geniş T.cell vs. Sonra testlere başladım.Download tabikide harika ama upload ve ping için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Ttnin uploadları daha iyi çıkıyor genelde ve ping süreleri de ülke içi 2 3 ms , frankfurt serverlerinde ise bazen 7 8 bazen 2 3 ms lere kadar TT'de daha iyi. Oyunlarda mesela 4.5g'de cod mobile pingler kafa kafaya ama başka online oyunlarda tt 6 ile 8 ms daha iyi sonuçlar verdi.
    T.cell beni en iyi çeken ve en iyi operatör algımda şaşırttı kısaca. Bu benim deneyimim tabiki sizde ve bölgenizde durum farklı olabilir.

TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI

TT(Bimcell)'ye geçtim ordan.Ama millet nası yeriyor TT'yi yok çekmez yok berbat Bimcell ne aq vs. Geçmiş Avea anımda var çekmeyen operatör vs. Neyse aldım taktım hattı bide ne göreyim. Ev içinde 4 ila 5 diş çarşıda keza aynı Lte'de. Test yaptım akşamları 25 30mb down 35 40 up seyrederken, gece 12 den sonra 160 mb ile 220mb 'lara kadar coşuyordu. T.celle kapışır düzeyde hemde. Pingler ise yukarıda dedığim gibi daha iyiydi. Ses kalitesi olarak vf ve t.cell bi tık daha iyi geldi bana sanki biraz yankılı gibi tt'de.

Kısaca TT beni gayet şaşırttı ve mutlu da etti. Köy performansına da bakacağım. Zira izmirin bazı köy ve mecra yerlerinde T.cell ve Vf 1 diş çekerken TT'yi açıkcası merak ediyorum.
    Edit: Konum İzmir/Aliağa-Bergama ve arasındaki bölgeler.
    Edit 2 : 3g performansları da speedtest yedeğimde bulamadım ss atamıyorum ama biliyorum
    TT de burada daha iyiydi. Gece testlerimde T.cell 12 15 arası down 2mb max up verirken, TT ise 22mb'lara kadar down ve 4mb kadar up veriyordu. 3g ile 4k video izledim düşünün xd.
    Pinglerde ise 3g'de bariz tt daha iyiydi. cod mobile T.cell pingleri 60 65 arası dolaşırken, TT'de 58 56ms arasında dolanıyordu.
    Vf'yi 3g de saymadım bile. Allah onu alsın.
    Edit 3 : Fazla edit oldu ama aklıma geldikçe ekliyorum.TT' jitter konusunda biraz daha sıkıntı sanırım. 4.5g'de frankfurt testlerimde T.cell jitterde daha kararlıydı. TT'de bazen jitter sapıtabiliyor. Ama oyunlarda bunu hissetmedim nedense. Vf jitterlerini hatırlamıyorum ama eminim kötüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whowert is back -- 26 Şubat 2022; 4:18:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Whowert is back kullanıcısına yanıt
    Kimse aksini iddia etmesin. 3 operatöründe durumu ortada. Şuan yaptığım analiz olsun, testler olsun, her açıdan şu tablo çok haklı.

Kapsama : Vodafone > Turkcell > TurkTelekom

Hız : Turkcell > TurkTelekom > Vodafone

Ping/Jitter : Vodafone > TurkTelekom > Turkcell

Müşteri Desteği/Hizmetleri : TurkTelekom > TurkTelekom > Vodafone

Paketler ve Kampanyalar : TurkTelekom > Vodafone > Turkcell

Pahalılık : Turkcell > Vodafone > TurkTelekom

Ucuzluk : TurkTelekom > Vodafone > Turkcell

Fiyat/Performans : TurkTelekom > Turkcell > Vodafone

Tabi bölgeden bölgeye değişir ama genel olarak özet budur. Bende izmirde oturuyorum. Benim mahallemde turkcell kötü mesela, yeterli kapasiteleri yok. TurkTelekom ile Vodafone güzel hizmet veriyor, Vodafone hızdan kaybettiği içinde mahallemde dolayısıyla TurkTelekom en iyisi oluyor. Ama benim mahallemde TurkTelekom iyi diye de tüm izmirde iyi olacak değil. İlla ki kötü olduğu yerler var. Bence şehir içinde Turkcell > TurkTelekom > Vodafone.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 28 Şubat 2022; 19:32:40 >

• Oluşturduğunuz istatistiğe katılıyorum hocam bende 3 operatör hattı var tablo aynı İstanbul’da, şehir dışında kapsama olarak deneyimim Turkcell’in çekip Vodafone’un çekmediği yerlerde oldu Vodafone’un çekip Turkcell’in çekmediği lokasyonlarda ancak Turkcell’in çekmediği lokasyon daha azdı diyebilirim kendi deneyimim bu şekilde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt
    Beni en çok Turk Telekom şaşırttı açıkçası. Turkcell ile Turk Telekom hatla beraber test yaptığımda hız konusunda Turk Telekom genelde önde oluyordu. Misal Turkcell 50mbit hız veriyor ise Turk Telekom 70-80mbit veriyordu. En az 5-10mbit'lik bir hız üstünlüğü oluyordu, sanırım abone trafiğinden kaynaklı. En çok abone Turkcell'de olduğundan. Şuan benim konumumda en performanslısı Turk Telekom 3G/4G. Vodafone ile Turkcell leş, Vodafone malum zaten hızlar hep patates. Turkcell ise kapasite yetersizliğinden kötü. Şimdi Vodafone'a dayanamayıp hattı Turkcell'e taşıdım. Kuryenin gelmesini bekliyorum, bakalım hızlar düzelmiş mi, 2022 içinde planlama olacak demişti Turkcell. Eğer yüzüme gülmezlerse hattı TurkTelekom'a taşır hat taşıma macerama son veririm. Ama şunu söyleyebilirim daha Vodafone'a bulaşmaya niyetim yok hızlar düzelmediği sürece. 😃

• Benim yaşadığım bölgede fiber altyapı olarak Turkcell’de Türk Telekom’da var bu yüzden bazlarında da fiber olduğunu düşünüyorum havaalanına da yakın bir bölge olduğu için kapasiteler yüksek, Turkcell en kötü saatte bile 100Mbps veriyor bu yüzden Turkcell > Türk Telekom > Vodafone hız konusunda bölge bölge değişiklik oluyor az da olsa :) Havaalanına yakın bölgede ULAK 4G istasyonları da vardı TT de bir kere 380 görmüştüm o kadar onun dışında 80-120 bandında Turkcell 100-350 arası

• Izmirde tt iyi performans vermeye başlamış bu güzel. 2. olarak ping/jitter konusunda aynı fikirde değilim. en son komik sonuçlar alıyordum vf'de tabi şu 3 aydır durum ne bilmiyorum. Jitter tt'de biraz daha sıkıntılı t.cell'e göre dediğim gibi pek stabil değil yurtdışı serverlarında.

Pahalılık konusuna da pek katılamicam zira vf t.cell'e hız olarak değil fiyat olarak özenmeye başladı.Güncel paket fiyatları komedi resmen. Yine t.cell'de en azından rahat 15gb paketi gibi 57tl ye taahhütsüz vs uygun paketler var. Bu paket bimcell 15gb paketiyle aynı fiyat düşün. veya dev80 mutlu mega paketleri vs. Her şeyi geçelim pahalı bile olsa en azından verdiği hız ve destek 10/10&9. vf'de taahhütlü paketlere fahiş fiyatlar ama verdiği hızlar 3-4 mb lol xd.(kendi bölgem için konuşuyorum).müşteri desteği ise bölge farketmeksizin en kötüsü.

Aynen dediğiniz gibi Turk Telekom İzmir için mobil altyapısını geliştirmiş. Mesela benim mahallemde şuan en iyisi hız/kapsama Turk Telekom Mobil. Sonra Vodafone ve en kötüsü Turkcell. Ama ilçeye çıkınca merkeze gelince sıralama Turkcell > Turk Telekom > Vodafone oluyor. Şehir dışına çıkınca da Vodafone > Turkcell > Turk Telekom oluyor.

Turkcell ve Turk Telekom (çift hat) kullanmak en iyisi. Şehirde Turk Telekom kullanılır,çekmediği yerde Turkcell kullanılır.

Bergama taraflarını biliyorum ama hiç ziyaret etmedim. Ne durumda bilemiyorum açıkçası.

Aliağa : Turkcell > Vodafone > TurkTelekom

Çiğli : Turkcell > TurkTelekom > Vodafone

Karşıyaka : TurkTelekom > Turkcell > Vodafone

Menemen : Turkcell > Vodafone > TurkTelekom (ara sıra şebeke yok)

Buca : Turkcell > TurkTelekom > Vodafone

Konak : Turkcell > TurkTelekom > Vodafone

test ettiklerim bunlar.

• Aliağa'da TT daha iyi çekiyor. Mahalleleri de dahil edersek. Bergamada'da keza. Köylerini dahil etmedim en kısa zamanda test edeceğim.Aliağa-Bergama arasındaki Şakran-Dikili-Çandarlı 3'lüsüne yakın zamanda test edip bakacağım.

Bucada'da bazı köylerde TT daha iyi oralarda çalışan yakınlarım var hepsi Bimcell'e geçmiş.zira tt yeni baz istasyonları kurmuş. Kırıklar-Belenbaşı-Hancı taraflarında.

• @kadir1003
    Vodafone ile hız testi yapmıştım çok zaman önce şimdi baktım haritaya konum yanlış, yaptığım hız testini silebilirmisin haritadan ? Resim ekliyorum hatalı konum ile ilgili

• asi_genc6134 kullanıcısına yanıt
    Siliyorum hocam tamamdır 👍🏻

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

Tamam teşekkürler, fırsat buldukça yeni hız testleri ekleyip atacağım 😊

• asi_genc6134 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam bekliyorum testleri

• Harita güncellendi.

Turk Telekom'a geçmiş ve en son 6 ay önce kullanmış biri olarak bir haftalık deneyimimi anlatıyorum. Harbiden fena gelişmiş şebekeleri,şehirler arası kemik gibi 4G bağlantısı aldım. Zaten şehir içi full 4G, kör noktaya denk gelse bile 3G canavar gibi performans veriyor. Evimde de ufak bir gelişme var. Şehirde muazzam Turk Telekom. Böyle olsun,f/p olsun canımı yesin. Çok memnunum 6 ay önceye nazaran. TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 17 Mart 2022; 2:48:28 >

• Evet özellikle Izmir için gözlemlerim aynı. En dikkat çekende şebeke konusu. Hani en kötü çeken TT algısı falan.Şebekenin full çektiğini en son nokia telefonların ekranında görüyordum samimiyim. 2009 2010 civarı. TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI Lte'de ev dışı full ev içi 4 diş daha ne olsun.

TT'yi Varlık fonu satın aldı. TT daha da gelişecektir bu marka altında. Tabi T.cell'e yaptıkları gibi saçma sansürler pahalı paketler vs uygulamazlar inşallah.

Bu pazar nasip ise ödemişteyim. Turk Telekom ile orayıda bir test edelim kapsayalım. 😀

• TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI TÜRKİYE 4G/5G HIZ TESTİ HARİTASI

• Bende TT geçmek istiyorum ancak 2019 depreminde TT fena çöktü toparlayamadılar sonrasında ciddi kararsız kaldım.

• Eşim vodafone da ben Türk telekomdayım. İstanbulun göbeğinde aynı evin içinde Türk telekom internette çılgın atarken, vodafone 3G yazıyor ve onu bile veremiyor. Yine İstanbul içinde belirli lokasyonlar da vodafone ile konuşmak zulüm. 7-8 sene önce bir daha asla vodafone almam demiştim, geçen yıl eşime vodafone aldım belki değişmiştir diye. Bu operatörün değişeceği yok. Şu an için sık kullandığım alanlarda ağır sıvamıştır. Belki farklı bölgelerde daha üstündür bilemem. Fakat İstanbul' un göbeğinde böyle hizmet veriyorsanız diğer yerleri düşünemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.