Şimdi Ara

Türkiye'de 4.689.941 kamu personeli olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama memur sayısında sıkıntı yok, sıkıntı maaşların orantısız olmasında. İstersen Avrupa ülkelerindeki memur sayılarıyla kıyasla, ilk mesaja ekle hepimiz görmüş oluruz
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt
    İşini ne için görüyorsun, gereksiz bürokrasi formaliteleri için.
    Biraz mantığını çalıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OECD verilerine göre, Finlandiya'da her 10, Kanada'da her 12, ABD ve Macaristan'da 13, İrlanda'da 14, Almanya ve Hollanda'da 19, İspanya ve İtalya'da da 25 kişiden biri memur. Türkiye'de ise her 30 kişiden biri memurluk yapıyor. 2017

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanÇinkoKarbonPil -- 27 Mayıs 2020; 14:45:37 >
  • salabelo S kullanıcısına yanıt
    İkametgah alıp çıkacaktım. Sakin...

• quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

OECD verilerine göre, Finlandiya'da her 10, Kanada'da her 12, ABD ve Macaristan'da 13, İrlanda'da 14, Almanya ve Hollanda'da 19, İspanya ve İtalya'da da 25 kişiden biri memur. Türkiye'de ise her 30 kişiden biri memurluk yapıyor. 2017
    Biraz eski veri ama oran gene çok değişmemiştir, yani onlarda da memur sayısı milletin düşündüğü gibi az değil

Kaynak:
    arsiv.ntv.com.tr
    OECD: Memur sayýsý fazla deðil
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/118304.asp

Memur sayısıyla derdi olan insan köylüdür, bırakın her yer memur olsun bürokraside işler hızlı yürüsün, vatandaş rahat etsin, adliyelerde davalar yıllarca sürmesin. Ama maaşları orantısız, en kötü memur asgari ücretin bir buçuk katından fazla kazanıp, çok daha az mesai yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 27 Mayıs 2020; 15:0:25 >

• Benim görebildiğim en kötü memurluk İstanbul Adliyelerinde zabıt katipliği.
    Çünkü iş yükü normalinden çok daha fazla ayrıca nöbet ve mahkemelerde duruşma derdi var.
    Siz hiç İstanbul’ da bir asliye ceza mahkemesinin duruşma mesaisini izlediniz mi?
    Ben sadece 5 duruşma izleyebildim ve 2 saat sonra kendimi o duruşma salonundan kurtarmak için zor dışarı attım.
    Evet sadece 5 duruşma 2 saat sürdü ama duruşma listesine bakınca 09:30’ da başlayan duruşmaların sayısı 36 idi.
    Üstelik bu durum her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri tekrarlanıyor.

Zabıt katibi duruşma haricinde kalemde boş oturmuyor. Her duruşma günü karara çıkan ortalama 15 dosyanın gerekçeli kararlarını duruşma olmayan salı ve perşembe günlerinde yazmanın yanında birde İstanbul dışındaki başka asliye ceza mahkemelerinden gelen talimat duruşmalarını da haftanın salı veya perşembe günlerine sığdırmak zorunda.

Eğer mahkeme eski yani arşivi olan bir mahkeme ise her yıl değişen ceza kanunları nedeniyle kapanmış dosyaları tozlu ve rutubetli arşivden tek tek çıkarıp yeni karar yazmak ve içerideki hükümlüleri tahliye etmek zorunda.

Bunları da aylık 3.500 TL maaşla yol ve yemek parası olmadan yapmak zorunda.

Yoksa siz bunca işi hakim mi yapıyor zannediyorsunuz?

• orta kademe olmadığı halde orta kademe gibi tüketim yapan sektör memur sektörü mesela asgari ücretilerler küçük bir hobi bile edinemiyor tüketim yapamıyor anca karnını doyuruyor kirasını ucu ucuna getiriyor vs memuriyet sayısı artmazsa çark dönmez %30 %40 asgari ücretli falan sanırsam bu insanlar tüketimi temelde yapıyorlar kıyafet falan bile bayramdan bayrama 5-6 ayda bir alıyorlar ciddi manada ülkenin yarısı yoksulluk içinde memuriyet sayısı bu kadar yüksek olmasa emin ol işsiz sayısı bunun en az 2-3 katı olurdu.
    ülkemizdeki yoksul insanlar yoksulluğunun bile farkında değil fatura parası denkleştirmeye çalışmaktan düşünecek vakitleri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

25 milyon civarı ssk lı

16 milyon hizmet tarım sektörü
    5 milyon memur
    gerisi sanayi
    Hocam gerisi sanayi deyip sayı belirtmeyince total de bilinemiyor bilmem anlatabildim mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carl_Sagan

Benim görebildiğim en kötü memurluk İstanbul Adliyelerinde zabıt katipliği.
    Çünkü iş yükü normalinden çok daha fazla ayrıca nöbet ve mahkemelerde duruşma derdi var.
    Siz hiç İstanbul’ da bir asliye ceza mahkemesinin duruşma mesaisini izlediniz mi?
    Ben sadece 5 duruşma izleyebildim ve 2 saat sonra kendimi o duruşma salonundan kurtarmak için zor dışarı attım.
    Evet sadece 5 duruşma 2 saat sürdü ama duruşma listesine bakınca 09:30’ da başlayan duruşmaların sayısı 36 idi.
    Üstelik bu durum her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri tekrarlanıyor.

Zabıt katibi duruşma haricinde kalemde boş oturmuyor. Her duruşma günü karara çıkan ortalama 15 dosyanın gerekçeli kararlarını duruşma olmayan salı ve perşembe günlerinde yazmanın yanında birde İstanbul dışındaki başka asliye ceza mahkemelerinden gelen talimat duruşmalarını da haftanın salı veya perşembe günlerine sığdırmak zorunda.

Eğer mahkeme eski yani arşivi olan bir mahkeme ise her yıl değişen ceza kanunları nedeniyle kapanmış dosyaları tozlu ve rutubetli arşivden tek tek çıkarıp yeni karar yazmak ve içerideki hükümlüleri tahliye etmek zorunda.

Bunları da aylık 3.500 TL maaşla yol ve yemek parası olmadan yapmak zorunda.

Yoksa siz bunca işi hakim mi yapıyor zannediyorsunuz?
    Hocam katip misin
    Adliyelerdeki iş yükünü biliyorum, sizden kötü durumda olan büyükşehirlerdeki icra memurları var mesela, ben de o yüzden sayı artsın dedim zaten. Mesela maaşınız 2900 lira olsun ama o şuankinin yarısı kadar çalışacaksınız desem herhalde çoğu kişi kabul eder

• Gelişmiş hiçbir ülkede kamu personeli olmanın avantajlı olduğunu ya da arzu edildiğini göremezsiniz. Bizim gibi gelişmemiş ülkelerde ise herkes devlet memuru olmak için senelerini veriyor. Ne yazık ki hem iktidarın hem de muhalefetin yaptıkları insanlara güven vermediği için yabancı yatırımcı ülkeye gelmiyor ve işsizlik artıyor.

2007'den bu yana artan kamu personeli sayısı korkunç. O yıllarda Türkiye çok daha batıya dönük, modern ve gelişen bir yapıya sahipti. 2010 sonrası resmen 3. dünya ülkesi olma yolunda hızlı bir ilerleme katettik. Aynı 1990'lı yıllara döndük, herkes memur olmak istiyor, doğru düzgün işi geliri olanlar ancak memurlardan oluşuyor, özel sektörde ancak %10'luk mutlu bir azınlık düzgün bir maaş ve çalışma koşullarına sahip oluyor, ev ve araba ancak belli başlı zümrelerin alabileceği bir hale gelmiş, geriye kalanların içinden giren dışından çıkan kapitalist bir ülke...

Daha neler yazılır neler... Ülkenin geldiği durum gerçekten rezalet.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Ben kamuya, memurluğa tümüyle karşıyım ya.
    İster abd de olsun, ister almanya'da
    Hepsine karşıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

kamulaşmak bu değil lol
    memur sayısında öyle top 5 de falan da değiliz gayet ortalama ortalama altı yerlerdeyiz
    en.wikipedia.org
    List of countries by public sector - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_sector

2014 verileri.

Sanayide çalışacak eleman yokken memur oranının artması tehlikeli olmaz mı? Bir de bu memur sayısı işine baktım biraz, 2018'de bile hiç bir kurum çat diye "aha bu kadar memur çalıştırıyoruz" diyememiş. Demiş de tutarsızlıklar var anladığım kadarıyla.

• Memurluk cidden çok sıkıntı ayda 7000 TL alıp hala maaşlarına %15 %20 civarında zam bekleyen insanlar var. Cidden memur alımını 0 a yaklaştırmak lazım. Zorunlu doğu görevi de 10 sene olursa eğer bir daha öğretmen almaya da pek gerek kalmaz.
  • Verdiğin rakamın yaklaşık 3,5 milyonu öğretmen+sağlıkçı+güvenlik güçleri(emniyet+tsk)
    Bunlar olmadan devlet mi olur?
    Şu anda mevcut memur sayısı nüfusa göre çok alt seviyede.memur sayısının arttırılması gerekiyor.

• Arkadaş öğretmen sorununu çok akıllı bir biçimde çözmüş kendine yeni bir oyuncak bulmuş. Trolü besle, konu yukarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wesley_Snopp -- 28 Mayıs 2020; 1:55:23 >
  • Daha da calisan aliyor... Var ya bu devlete ne kadar dua etseniz az. Tabi ki calisana maas veriyorlardir. Yoksa burada tum gun devlete sallayacak biri sonra gidecek de memur olmak isteyecek. Yok oyle yagma.

Bir tanesi vardi Cimer e bildirdim. Basta bana kufur etti zaten versen ne olacak dedi. Daha sonra avukatima yalvarmis. Ne olur sikayeti geri ceksin polislik icin basvurdum demis. Acimadim. Su anda ne yapar eder bilemem ancak kufur ettigi devletin bir kurusunu yemeyecegine emin oldum gonlum cok rahat.
  • İyi yapmışsınız hocam. İnsanlara vergilerinin nereye gittiğini anlatmaya çalışıyorum
    Hepsi vergiler çalınıyormuş gibi davranıyor.

• Ben kendim memurum gozlemim su yonde her gelen hukumet kendi adamini hatta her yeni gelen bakan kendi adamlarini ise yerlestirecek sistem boyle hem merkezi hukumet hem yerel belediyeler bu zihniyette malesef sonra 2 kisilik isi 4 kisi yapiliyor

• Aslında sorulması gereken bunların kaçı malum partinin adamı ve torpil ile bu iş'lere getirildi olacaktı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.