|
Türkiye'de 4.689.941 kamu personeli olması (3. sayfa)
-
-
Devlet Personel Başkanlığına göre; 2018 yılı Aralık ayına göre memur sayıları
1. Genel İdare Hizmetleri Sınıfı: 523.697 (Mart 2018 yılı - 534.092)
2. Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı: 2.109 (Mart 2018 yılı - 2.108)
3. Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı: 407.522 (Mart 2018 yılı - 407.598)
4. Teknik Hizmetler Sınıfı: 143.432 (Mart 2018 yılı - 143.973)
5. Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı: 855.880 (Mart 2018 yılı - 864.412)
6. Avukatlık Hizmetleri Sınıfı: 4.899 (Mart 2018 yılı - 4.797)
7. Emniyet Hizmetleri Sınıfı: 280.420 (Mart 2018 yılı - 261.625)
8. Din Hizmetleri Sınıfı: 97.560 (Mart 2018 yılı - 102.474)
9. Yardımcı Hizmetler Sınıfı: 106.733 (Mart 2018 yılı - 109.279) olmak üzere, toplam 2.422.252 (Mart - 2.430.101) memur bulunmaktadır.
2018 aralık 2 milyon 400 bin memur varken son 2 yılda 2 milyon memuru kim, nereye, neden almıştır? Bu düşünülmelidir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam emin ol %80i torpillidir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Geçmiş yıllarda Trt ile Show TV'yi karşılaştırmışlardı bir yerlerde. Çalışan sayısı, gelir ve izlenme oranı olarak. Kaynağı tam olarak hatırlamıyorum ama açık ara Show TV, TRT' yi tokatlıyordu. Paylaştığım linkte de 2000'li yılların ilk 5 yılı için Kanal D ileTRT karşılaştırılmış: Memurlar.NetKanal D 300 kişi ile TRT ise 8 bin kişiyle dönüyorhttps://www.memurlar.net/haber/59485/kanal-d-300-kisi-ile-trt-ise-8-bin-kisiyle-donuyor.html
Kamunun hantal yapısına en büyük örneklerden birisi de bu bence...
-
4.689.941 memurun , rahat 3 milyonunun yaptığı işi edevlet'ten yaptırabilirsin
kalanlar da asker polis doktor öğretmen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hemşire
Memur sayısını fazla bulan adam çomardır çok net, google elinin altında insan önce dünya ile kıyaslar çok zor şeyler değil.
Hocam onun en büyük sebebi şudur, bu ülkede özgürlük yok ve hiçbir zaman olmadı bu halk 1950 den sonra 90 lı yıllara kadar trt nin sansürlenmiş haberlerni gazetelerini okudu ve gördü, hükümet niçin özel kanalları yasakladı? Çünkü kendi yaptıkları kötülükleri halkın görmesini istemedi Trt nin ölmesinin ana sebebi budurquote:
Orijinalden alıntı: baront49
Geçmiş yıllarda Trt ile Show TV'yi karşılaştırmışlardı bir yerlerde. Çalışan sayısı, gelir ve izlenme oranı olarak. Kaynağı tam olarak hatırlamıyorum ama açık ara Show TV, TRT' yi tokatlıyordu. Paylaştığım linkte de 2000'li yılların ilk 5 yılı için Kanal D ileTRT karşılaştırılmış:
https://www.memurlar.net/haber/59485/kanal-d-300-kisi-ile-trt-ise-8-bin-kisiyle-donuyor.html
Kamunun hantal yapısına en büyük örneklerden birisi de bu bence...
-
vasıfsız liyakatsız bir çok insan dolu kamuda.bir çoğuna verilen maaş booş. -
Önceki konuya oranla istediği ilgiyi bulamayan trolümüz kendi isteği ile uzaklaştırılırmış.Tavsiyem 1-2 ay sonra yine öğretmen konusu aç tekrar yükselme dönemine girersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çünkü insanları calıstıracak sanayi yok. işgücünün büyük kısmı hizmet sektöründe calısıyor. sorun yani sadece memurlar değil herkesin hizmet sektöründe olması -
Ben çalışmam neden mi ? Devlette atılma, kendini geliştirme korkusu olmaz. ( Türkiye için böyle ) Salla başı al maaşı olan insan çok fazla. Özel sektörde ise çalıştığın kadar varsın. Patrona ne kadar para kazandırdığın önemli. Eğer sen patrona aylık 50 Bin TL kazandırıyor isen seni o işten kolay kolay atamazlar. İşten çıkacağında patron gelip bir sorunun var mı diye sorar.quote:
Orijinalden alıntı: BlackGhost12
Başka türlü piyasa dönmez. Memurlardan başkası harcama yapamıyor.
Özel sektörde iş yok. Yeni iş alanı açılmıyor 10 yıldır.
İmkan sunulsa herkes devlette çalışır. -
Özel sektör sömürüyor asgari ücret veriyor ne yapsın insanlarda memur olmak istiyor. Özel sektör adam akıllı olsa, patronlar ceplerini düşündüğü kadar biraz çalışanını düşünse şu anda refah seviyesi daha yüksek olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gecen gun devlet dairesine işim düstü mecbur cok fazla düşmez aynı il içinde bir ikametgah degişikliği için kimse çalışmıyor sordugunda sistem yok 2-3 saat bekledim en az 25-30 kişi hiçbir hareket yoktu daha fazlada beklemedim işimi yapamadan bıraktım ,bizim vergilerimizle maaşını alan bu adamların çogu çalışmıyor çalışanlarda onlar yatıyor biz niye çalışıyoruz diye resmen sizleri azarlıyorlar davranışlarıyla -
Milleti özel sektörde süründüremeyeceksiniz -
Türkiyede çoğu kamu çalışanı ayda 1000 tl katma değer üretmiyor ama aldığı 6-7k maaş.
Vergilerin bu seviyeye yükselmesinin de 3.Dünya ülkesinin bu kadar fazla kamu çalışanı almasında payı büyük.
Baştan sona yanlış yönetiliyoruz.
Kamu çalışanları derhal yarıya indirilmeli ve maaşları ortalama olarak asgari ücretin %30 üzerinde olmalıdır.
Özel sektöre derhal ağılık verilmeli ve yatırımların önü açılmalıdır.Özel sektör ve çalışanları ile ilgili yasalar çıkmalı ve korunmalıdırlar.
Türkiye son zamanlarda çok dengesiz sosyoekonomiye sahip.Bir tarafta deli gibi çalışıp 2300 tl maaş alan insanlar,diğer tarafta kahve içip yataraj 6-7-8 k maaş alanlar ! Adaletsizliğin sonu hiç bir zaman asla iyi olmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zodion
Milleti özel sektörde süründüremeyeceksinizAta dan deden zengin olmayan her insan bu dünyada bal gibide özel sektörde eşekler gibi çalışmak zorunda.Bu ingiltereye de gitsen böyle isveçe de gitsen böyle Türkiye dede böyle.
Böyle memurluğa kapağı atıp yatma derdinde olmak yerine Türk gençliği gerçek yanlışları görüp talepte bulunmalı.Özel sektör çalışanlarının yasalarla daha iyi refah seviyesine getirilmesini istemelidir. Özel sektör kalmayınca vergi geliri iyice azalınca memur olduktan sonra maaşını kim verecek acaba ??
-
Güncel durum: Türkiye'de 5.052.409 memur bulunmaktadır.
-
Ve özelleştirmeyi savunanlarla bu rakamın artmasına sebep olanlar aynı.
Birileri kamu kaynaklarını siyasi istikbal için kullanmaktalar diye yorumlanabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X