Şimdi Ara

Türkiye de 5 yıldızlı Otellerde Ucuz Tatil nasıl yapılır ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
29
Favori
41.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

Orijinalden alıntı: STND

Turizm sektöründe çalışıyorum. Bazı gördügünüz fiyatlar Yabancı turist, Türk turiste göre farklılıklar gösterir. Eger Türke verilmeyen fiyatı bir şekilde alırsanız. Otel sizden veya rezervasyon yaptıgınız siteden fark talep eder. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Kendi vatandaşına farklı fiyat uygulama işi bize özgü değil bu arada. Bunu yapan çok ülke var. Bizde biraz insafsızca geçiriyorlar o ayrı.

Bulgaristan da tam tersi. Kendi vatandasina ucuz oteller. Turistten fazla aliyor

İlginç bi durum.Şehir otelleri ve tatil otelleri dahil her yerde böyle midir?

• Uçak + Otel alınca düşük fiyatlar çıkıyor aldığımız uçak biletlerini kullanmak zorunluluğu olmaz herhalde
  • UTKUUMUTCAN U kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sorun gormedım. bazı arkadaşlar sorun olur falan demiş ama ben geçen hafta uçak+otel uygun olduğunu gördüm. gideceğim otel arayıp sordum yabancı acente alırsam sorun olur mu dedim. yok sorun olmaz dedi. hatta istanbuldan geleceğimi bile belirttim. telefonda görüştüğüm müşteri hizmetleri kendisi bana 2 adet yabancı acente ismi vererek buradan da alabilirsiniz anlaşmamız var demeye getirdi. Ama bu durum butun otellerde mi geçerli yoksa benım aradığım otel mi sorun yok dedi onu kesin bilmiyorum. Bu yüzden once karar verip sonra otel musteri hizmetlerini arayıp sorabılırsın. en doğru cevabı otel soyleyecektır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir5051

Hocam ben sorun gormedım. bazı arkadaşlar sorun olur falan demiş ama ben geçen hafta uçak+otel uygun olduğunu gördüm. gideceğim otel arayıp sordum yabancı acente alırsam sorun olur mu dedim. yok sorun olmaz dedi. hatta istanbuldan geleceğimi bile belirttim. telefonda görüştüğüm müşteri hizmetleri kendisi bana 2 adet yabancı acente ismi vererek buradan da alabilirsiniz anlaşmamız var demeye getirdi. Ama bu durum butun otellerde mi geçerli yoksa benım aradığım otel mi sorun yok dedi onu kesin bilmiyorum. Bu yüzden once karar verip sonra otel musteri hizmetlerini arayıp sorabılırsın. en doğru cevabı otel soyleyecektır.

kşeke otelini adını da verseydiniz
  • up bu şekilde rezervasyon yaptıran oldu mu
  • 2000 li yılların ortalarında yabancı operatörleri üzerinden Türk ve Türkiye'de ikamet eden vatandaşa sanki Almanya'da yaşayan Türk'müş gibi gösterip rezervasyon yapıyorduk ama oteller uyandı mevzuya, oradan gelenlerde check-in işlemi esnasında kimlik ibrazı şart olduğu için mevzu rezervasyonlarda patlıyor.

Öncelikle pasaportu isteyip giriş çıkış damgasına bakıyorlar gerçekten Almanya'dan mı gelmiş diye, eğer yolcu ben kimliğimle geldim pasaportla değil derse de tamam o zaman ülkeye girişte gümrük polislerinin size düzenlemiş olduğu belgeyi görebilir miyim diyor bu sefer resepsiyonist. belge olmadığı için otele girişiniz yapılmıyor. size deniyor ki iç pazar fiyatından yardımcı olacağız rezervasyon şu kadar fiyat üzerinden yapılmış iç pazar fiyatı ise bu kadar sizden farkı tahsil edelim girişiniz gerçekleşsin diyor.

Biz çakal millet saf olarak bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 28 Temmuz 2017; 17:33:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

2000 li yılların ortalarında yabancı operatörleri üzerinden Türk ve Türkiye'de ikamet eden vatandaşa sanki Almanya'da yaşayan Türk'müş gibi gösterip rezervasyon yapıyorduk ama oteller uyandı mevzuya, oradan gelenlerde check-in işlemi esnasında kimlik ibrazı şart olduğu için mevzu rezervasyonlarda patlıyor.

Öncelikle pasaportu isteyip giriş çıkış damgasına bakıyorlar gerçekten Almanya'dan mı gelmiş diye, eğer yolcu ben kimliğimle geldim pasaportla değil derse de tamam o zaman ülkeye girişte gümrük polislerinin size düzenlemiş olduğu belgeyi görebilir miyim diyor bu sefer resepsiyonist. belge olmadığı için otele girişiniz yapılmıyor. size deniyor ki iç pazar fiyatından yardımcı olacağız rezervasyon şu kadar fiyat üzerinden yapılmış iç pazar fiyatı ise bu kadar sizden farkı tahsil edelim girişiniz gerçekleşsin diyor.

Biz çakal millet saf olarak bakmayın

Doğru diyorsunuz, fakat yukardaki mesajlarda bazı arkadaşlar oteli aramış sorun çıkmayacağını söylemiş otel. Tabi hangi otel bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Do Bemol Kerim

quote:

Orijinalden alıntı: zero43

quote:

Orijinalden alıntı: bilo95

1500 tl'ye barınma, yemek, eğlence dahil yurt dışında bir hafta tatil yapıp dönerim.

3-4 bin versem emeğime yazık ederim

Bu söylediğiniz fiyatlar kaç kişi için???

hocam ,önerin var mı yurtdışı tatil için 3000tl bütçeli 2 kişilik olacak şekilde?

Ukrayna-Odessa düşünün hocam, zaten pasaporta bile gerek yok. Kimliğinizle girersiniz.

O bölgede tavsiyeniz var mı hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir5051

Çok ilginç şeylerle karşılaşıyorum. Yukarıda belirtilen site üzerinden uçak + otel seçiyorum. İki kişi herşey dahil 1007 euro çıkarıyor aynı otel aynı tarih sadece otel rezervasyonu yapıyorum 1400 euro yükseliyor. Uçak viyana çıkışlı, sunexpres ve İzmir aktarmalı. Nasıl bir ucuzluk tur anlamıyorum ya. Ama bu işi bırakmayacağım. En ince ayrıntısına kadar araştırma devam edeceğim.

naptiniz hocam bir sonuca ulasabildiniz mi
  • Up

• seneye bu yolla tatil yapacağım.

yapan varsa sorun yaşadımı acaba.
  • Var mı bu şekilde tatil yapan?

• arkadaşlar tatil.com dan 2 bay yer almak istiyorum.. aldıktan sonra aramam gerekiyor mu yada almadan mı aramalıyım oteli ne yapmak gerek..
  • 3-4 yıl önce bu konu aklıma geldi rus sitelerinden falan araştırdım. Forumdan biri yurtdışından gelmen gerekir pasaport falan kontrol ediliyor dedi. Bu konuyu görünce yeniden arayış içine girdim.

Otel fiyatlarını trivagodan araştıra bilirsiniz. Sadece uzantısını araştıracağınız ülkenin uzantısını yazmak.

https://www.trivago.co.uk/
    https://www.trivago.ru/
    https://www.trivago.de gibi.

Yurt dışından aldığımız tatili otel görevlisinin insafına mı kalmış? Elimizde yasal dayanak varmı bunu araştırmak gerek.

• mrt710 M kullanıcısına yanıt
    evet onu diyen kişi benim.

Forumda en sık açılan konulardan biri olan oteller yabancıya ucuz bize pahalı noktasını uzun uzun anlatmıştım. Uluslararası çalışan yani bir başka deyişle dış pazardan misafir kabul eden her şehir oteli veya resort hotel, konaklayan kişinin milliyetine göre fiyat politikası belirler.

Burdaki durum faşizanlık değil, konaklayan adamın menşeine göre, otelin elindeki veriler ışığında (otelde geçmiş dönem konaklayanların konaklama süresince yaptığı tüketim.) ortalama maliyeti belirler, ona göre kâr marjı koyar ve gecelik kişi başı fiyatı belirler.

Bununla birlikte Pazar faktörü de vardır. Yani Türkiye’deki bir otelin Almanya’daki bir tur operatörü ile yaptığı anlaşma farklıdır, Rusya ile yaptığı farklıdır İngiltere ile yaptığı farklıdır.

Nasıl ki Iphone teknik destek ağında, Amerika kıtasında satışa sunduğu bir ürüne Avrupa kıtasında nasıl ki teknik destek vermiyorsa. Burada da aynı durum mevcut. Farklı bir pazardan yaptığın otel rezervasyonunda büyük gün giriş günüdür. Çünkü o gün kimlik ibrazı ile otele gidiyorsun her şeyden önce canlı kanlı bir şekilde otel görevlileriyle diyalog halindesin.

Senin yapmaya çalıştığın, bir firmanın satış politikasında firmanın sana belirli sebeplerden ötürü sunmadığı fiyatı, senin bir şekilde erişiminle ulaşmış olman, evet otel deniz, kum, güneş, tatil, yemek, içmek gibi güzel kavramlara sahip bir yer ama sonuç olarak orası bir ticarethane ve sen adamın gözünün içine baka baka ‘Sen böyle satmıyorsun ama bak ben aldım’ pişkinliğine getiriyor drurumu.

Bu yüzden hem Türsab (Türkiye Seyahat acenteleri Birliği) Hem de Türob (Türkiye Otelciler Birliği) bu konuda otellerin mağdur olmaması açısından otellere belirli yaptırımlar tanıdı. Bir iç Pazar müşterisinin (Türkiye’de yaşayan, yurt dışında ikamet etmeyen bir Türk’ün) yurt dışı operatöründen yaptığı bir rezervasyon olduğu durum ortaya çıkarsa,

Tur operatörünün otele rezervasyonu geçtiği tarihteki iç Pazar fiyatı üzerinden hesaplama yapılır. Yurt dışından alırken yapmış olduğu ödemenin üzerine iç pazardaki fiyatla arasındaki fark tahsil edilerek konaklama gerçekleştirilir.

Bu durum için de resepsiyonistlerin pür dikkat bir şekilde her müşteriye öyle bakması gibi bir durum yok, sonuçta otele check-in de kimlik ibrazı şart, ve genellikle yurt dışından pasaportla gelinir, pasaporta da ülkeye giriş çıkışta damga vurulur.

Eğer kimlikle gelmişse bu sefer ülkeye giriş yaptığınıza dair evrak verir gümrük, onu da saklamanız gerekir çünkü ülkeden çıkışta o lazımdır, otel o belgeyi de sizden talep eder, zira otelcinin konaklattığı her yolcunun bilgisini UYAP a girmek durumundadır. O yüzden o 2 evrak yok ise sizin yurt dışından gelmediğiniz ortaya çıkar.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğin için teşşekürler.

Yabancı uyruklu bir kişiyle aynı dönemde aynı otelde tatil yapıyorsun ve ondan daha fazla ücret ödüyorsun. Durum böyle olunca bir arayış içine giriyorsun. Bu tip yazışmalar ve konular açılıyor. Bahsettiğiniz Türsab (Türkiye Seyahat acenteleri Birliği) ve Türob (Türkiye Otelciler Birliği) turizim bakanlığı bu duruma bir düzenleme yapmalı bence.
  • mrt710 M kullanıcısına yanıt
    Bunun sebebini sayfalarca yazdım uzun uzun. O yüzden mevcut düzen, Türklerin konaklama esnasındaki alışkanlıkları yüzünden kendilerine oluşan iç pazar fiyatı biraz daha yüksek.

Sonuç olarak otel dediğin yer ticarethane ve kendi vatandaşına ucuz yapacaksın demek otelin zarar etmesine göz yummak demektir ki Türsab ve Türob otellerin haklarını göz eten kurumlardır.
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    10 numara cevap 🤣🤣 dayın nerde filan diye soran olmaz herhalde 🤣

• JookerTurk kullanıcısına yanıt
    hacı amcam gerçekten rusyada :)
  • Varmı deneyen arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.