Şimdi Ara

Türkiye'de aylık 500k kazanan kaç tane (ya da yüzde kaç) genel cerrah vardır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ameliyat ekiple yapiliyor diger calisanlarin payi ucretin icinde mi uzman doktor statusunde en az 1 aneztezi 1 cerrah olmasi lazim

• Ameliyat ekiple yapiliyor diger calisanlarin payi ucretin icinde mi uzman doktor statusunde en az 1 aneztezi 1 cerrah olmasi lazim degil mi

• onami O kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam cevabınız için, bilgilendirici oldu. Yalnız özeldeki doktor neden devlete geçmek istesin ki? Hem daha düşük kazanç, hem daha kötü yan haklar, hem daha kötü çalışma şartları, binlerce hastaya bakma mesuliyetini niye alsın ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda soyle hocam her ozel sizin dusundugunuz maddi manevi konforu saglamiyor. Ozelin de buyuk dezavantajlari var. Bunlara bir kac ornek verecek olursam. Ozelde sorumlulugunuz bir hekime ait degil en buyuk dezavantaji bu . Hastane muduru kavrami var ve bu sizin manevi konforunuzu bozabiliyor. Hastaneye gitmenize gerek olmadigi halde hastaneye gitmeler endikasyonsuz islem yapmaya itmeler hatta bir ara gundem olan Umit Ozdag`in hakkinda tweet bile attigi bir illegal konu daha var ona hic girmiyorum. Kisaca benim adima ameliyat yapilip benim ameliyat odasina alinmamam kadar ozguven kirici haince bir is olamaz ama malesef kose basi ozellerde bu is o kadar yaygin ki kimsenin sesi cikamiyor malesef. Diger konu ctesi ve ozel gun mesaileri. Cogu ozel ctesi mesaisi mevcut ve ozel gunlerde aktif calisiyor. Bayramlari 9 gun yapamiyor haftasonu tek gun izin oldugu icin gezemiyor vs. Maddi olarak da bana sorarsaniz su anki tesvik taban duzeninde uzman doktorlar yerine gore ozelle kiyaslaninca basabas veya daha fazla aliyorlar. Ozelin devlet zamlarini yakalamasi bir kac ozel hastane disinda imkansiz. Bu sadece temel maas konusunda gecerli. Senin oyle bir tecruben olur ki yabanci hasta kabul edersin cerrahi uygularsin o zaman farkli olur tabiki. Benim %1 den kastim bu kesim zaten. Ozelin en iyi yani ilgilendiginiz hastayla kurabildiginiz iletisim. Genelde sosyokulturel anlamda daha ust seviyelerde hastalariniz oluyor ve iletisimin kopma ihtimali daha zayif oluyor bu durum kesinlikle manevi olarak daha hissettiriyor. Kabaca ozet yapmak gerekirse bu sekilde. Devletin de buyuk dezavantajlari var tabiki orasi da gulluk gulisanlik degil malesef. Kisaca gorevlendirmeler, bashekim burokrasisi-siyaseti, malzeme ve imkan eksiklikleri, 3 gunden fazla izin alirsaniz buyuk oranda kesilen maasiniz ve bransa, sansa gore atandiginiz imkanlari kisitli ilceler.

• onami O kullanıcısına yanıt

Hocam universite hastanesinde doçent,prof olan bir kalp cerrahı ne kadar maaş alıyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.