Şimdi Ara

Türkiye'de döviz kazanabileceğim bir iş arıyorum. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Miningde batan çok insan var. Bu saatten sonra o iş tutmaz. Haa elektriği kaçak kullanacam dersen belki bir ihtimal.

• Hdd madenciliği oldu bir aralar millet hard disklere yumuldu. Şimdi ikinci el bile piyasası düşük. 4tb için 40€ teklif eden var burada. Zamanında 150€ bulan diskler şuan çöp. Dolayısıyla chia fiyatı düştüğü için oldu. Herkes satınca piyasada alıcısı olmadığı için batık coin oldu.

Aynı şekilde asic cihazlardan batanlar çok var.

Ekran kartı ise durum farklı.

Zamanı için söylüyorum. 18K fiyata 3090 almış olan birisi olarak kartın şuan aylık getirisi 3500 tl civarı. İstanbul da olduğumu varsayayım. Elektrik sanırım 0.97 kuruş. Kartın yaktığı 350w yani ayda 245 tl elektrik yakacak. Düz hesap 250 tl elektrik yaksa 3250 tl aylık getirisi var. İlk başta daha fazla kazandırıyordu. 4-5 ayda amorti süresi. Şuan 6 ay. Sistem harcadığı elektriği de hesaba katarsak 7 ay amorti süresi. Türkiye için daha vahim tabi. 45000 tl ye satılıyor kart şuan. Şuan girilmez. Çip sıkıntısı ve kalpazanlar var. 24 ayda amorti eder. O zamana kadar da o kartın ömrünün yarısı gitmiş olur. Arızalanma ihtimali de var. Bende 3 tane kart arızalandı mesela. Bellek değişimi için her birine 150€ para ödedim. Birinde ekstra çip arızası vardı ona da ek 30€ ödedim. 150€ sanırım Türkiye için 3400 tl ediyor. Yani 10500 tl para ödedim ek olarak. Bir düşünsene ek zarar +4 ay daha ekle amorti süresine. Bir de 2 yılda eth ne olur düşer batar belli değil. Belki uçar belki batar yani iddia oynamak gibi aynı.

Yani şunu demek istiyorum zamanında güzel fiyattan girersen çok kazanırsın. Kötü zamanda zamlı fiyattan girersen batarsın bu iş böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurt dışında bir bisiklet satın alsak, bunu kiraya verebileceğimiz bir sistem var mı acaba. Veya buna benzer başka bir modeli de olabilir. Yani parasını verip bir ürün alıp, kiraya vermek. Fakat bunu o ülkeye hiç gitmeden yapabilmemiz gerekli. Bir iş makinesi, alet, edevat da olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.