Şimdi Ara

Türkiye'de en az yakıt tüketimi gerçekleştiren benzinli araçlar... Tam 45 model... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

Istanbul'da yasiyorum sehir disina hic cikmadan kullaniyorum aracimin fabrika verisi sehir ici 6.4 litre son 3000 km ortalama tuketim 6.3 litre

Ortalama hız ve katedilen mesafeyi resim olarak atabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmuraY

1.2 tsi 60% şehirdışı 40% şehiriçi kısa mesafe ve ortalama trafik ile 5.7 ortalama bence güzel. Bir önceki aracım 1.6 tdci Dizel focus aynı şartlarda 5,3 litre dizel ortalama ile gidiyordu.

Yav he he

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1.2 tsi 60% şehirdışı 40% şehiriçi kısa mesafe ve ortalama trafik ile 5.7 ortalama bence güzel. Bir önceki aracım 1.6 tdci Dizel focus aynı şartlarda 5,3 litre dizel ortalama ile gidiyordu.

Ortalama hız ve gidilen km'yi gösteren bir resim alalım.

• gesi bağları kullanıcısına yanıt
    Neden inanmadığınız anlamadım ama 5.7 verdiğim şartlarda çok düşük değil. Ama çok rahatsız olduysanız 1.2 tsi 9 litre dizel focus 3 litre yakıyordu piyasayı manipüle ettiğim için kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

quote:

Ortalama hiz 26 km resim atarim bi ara.

• Banada araba almadan önce birçok kişi benzinli araba almam konusunda çok ısrar etti. Ama almadım

Chevrolet Epica aldım bende. 2.0 litre dizel otomatik ile Bugün istanbul trafiğinde ortalamam 6.5 Litreydi. Çok basamadım zaten 80-90-100

Bana Çok yakar mazotu içer diyenleri iyiki dinlememişim.
  • Ya bu forumda Şehiriçi katalog verisi 10 litre civarında olan Honda Civic ile ; şehiriçinde 6-7 litre yakabilen süper kullanıcılar varken....

gerek yok böle şeylere ...
  • Aynen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer senede 30bin kmden fazla yapıyosanız benzinli araba kullanmak saçma.Lpg candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Yeni nesil benzinli araçlar az yakabilir. (Hepsi değil)
    Mesela 3 silindir Euro 6 1.0 75PS Bir Polo şehir içi 25-28 kuruşa gidebiliyor.
    Ama tabii ki dip gaz basarak alınmıyor bu değerler. Sakin kullanacaksınız.
    Otomatik viteste mutlaka CVT yada Çift kavrama olmalı.
    Tork konventör gibi şanzımanlar benzini resmen içiyor.

Bu bir mühendisliktir. Dişli oranları şanzıman araç ağırlığı herşey hesaplanarak üretilen bir benzinli araçta az yakabilir.

Ama bir dizel beklemeyin tabii ki.

Yani şimdi 1.0 lt, 75 hp Polo 27 krş mu yakıyor? 2.5 lt V6 170 hp E sınıfı aracım da aynı yakıyor....

Yaşasın eski nesil, LPG uyumlu motorlar
  • Atmosferik benzinli araca az yaktirmak japonların işidir

• Rakamları resmen totolarından uydurmuşlar Micraya az yakıyor demiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xerker -- 24 Mayıs 2016; 23:20:41 >
  • bize hic denk gelmiyo hocam o veriler.normal kullanima bakiyorum ben. oyle ekonomi vs kasmadan yapilan tuketim onemli. yoksa firma 3 litre de yazar ama o veriyi gercek hayatta yakalamak insani kanser eder.

o fabrika verileri uzerine ben kafadan 2 ekliyorum. boyle daha gercekci oluyo

• 16 km ortalama hız ve 2.7 km'lik kısa güzergahda her seferinde soğuk çalıştırma ile uzun süreli ortalama tüketimim 10 litre.

İzmir'de kullanan arkadaşlar ortalama hız biraz yükseldiği için 7 litre civarında tüketim sağlayabiliyor.

35 km ortalama hıza şehiriçi diyorsan 6-7 litrede yakar. Daha önce açılan bir çok konuda 1.6 atmosferik motorlu araçların aynı ortalama hızda 1.2 tsi motorlar ile aynı ya da daha düşük tüketim verisi sağladığını gösterdim.

Motor hacmi 1.2 ya da 1.0 olunca daha az yakmıyor. Eşit ya da yakın ağırlıktaki bir araçta 1.2 turbo motor ile 1.6 atmosferik motorlar aşağı yukarı aynı tüketimi sağlar. Hele ki 1.6 atmosferik motorlu araçta cvt şanzıman varsa kesinlikle düşük hacimli turbo motorlardan daha düşük tüketim sağlar.

• Mazda 3 skyactive otm. şehir içi 6.6 - 7 litre yakıyor benim. ort. hız da 36km/h .

• Mitsubishi Space Stardan hiç haz etmesemde kendi gözlerimle şehir içi cvtli olanı 4.9 yaptı bence benzinli araçta son nokta o bundan iyisi hybrid.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

quote:

Ortalama hiz 26 km resim atarim bi ara.

Abi sen çok güzel yorum yapıyorsun, severek okuyorum

• CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    Resim bekliyorum bu arada aracınız sanırım 2005 model skoda octavia 1.9 tdi değil mi?
  • Diğerlerini gectimde atragge hakikatten az yakıyor

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    jazzın nesi varmış fıstık gibi araba..ayrıca 3,5 litre yakan civici de merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.