Şimdi Ara

Türkiye de en ucuz LPG Ankara Gülveren'de PO-Milangaz-Kalegaz-Lipetgaz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.349
Cevap
73
Favori
433.143
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 lt tanka 100 lt gaz bassalar tmam üçkağıt var diyecem ama tersini söylüyorsunuz bence o zaman daha önce aldıgınız yerlerde üçkağıt var onu düşünün
  • gaz depoları dolum yapılırken deponun kapasitesinin %5 ila %10 kala şamandırayı kaldırıyo.Bazı gazcılarda adamın işi olmadığı için o %5-%10 kalan yere de TIRRR-TIRRR denen tabirle gaz dolduruyor.

Ama ostimdeki gazcıda adam kuyruk olduğu için zaman alan bu işlemle uğraşmıyor.

Benim depom 50 litre 42-43 litrede şamandıra kalkıyor.Ama ısrar edersem 48 litreye kadar basılabiliyor.

Bahsi geçen Ostimdeki Milangazda 48 e tamamla dedim ama pompacı işinin yoğunluğundan dolayı "depo full.tamamen doldu dedi"

oysa 5 litre daha alırdı ama ısrar etmedim.

Ayrıca çekişle ilgili hiçbir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

gaz depoları dolum yapılırken deponun kapasitesinin %5 ila %10 kala şamandırayı kaldırıyo.Bazı gazcılarda adamın işi olmadığı için o %5-%10 kalan yere de TIRRR-TIRRR denen tabirle gaz dolduruyor.

Ama ostimdeki gazcıda adam kuyruk olduğu için zaman alan bu işlemle uğraşmıyor.

Benim depom 50 litre 42-43 litrede şamandıra kalkıyor.Ama ısrar edersem 48 litreye kadar basılabiliyor.

Bahsi geçen Ostimdeki Milangazda 48 e tamamla dedim ama pompacı işinin yoğunluğundan dolayı "depo full.tamamen doldu dedi"

oysa 5 litre daha alırdı ama ısrar etmedim.

Ayrıca çekişle ilgili hiçbir sıkıntı yok.

Güzel açıklamışsın

• istanbulda 1.58 den alıyorum vaybe baya iyi derken cok fark var istanbulda daha ucuz yokmu
  • LPG ankarada hep daha ucuzdur..
  • iki kez de ben fulledim arabamı. shell den aldıgım gazdan hic bi fark yok. aynı km yi gitti . çekişdede herhangi bir degişiklik olmadı. Bir arkadasım dedigine göre gazı CEZAYİR den getirtiyorlarmıs.
  • Cezayir gazı baya güzel Total de Cezayir den getiriyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 09nanometer

quote:

Orijinalden alıntı: ==>burak7777<==

aynı indirim ostim-macunköy arasındaki milangazda da geçerli

Batıkentteki ego merkezine göre bi tarif edebilir misiniz şu milangazın yerini ?

geç farkettim kusura bakmayın ostim metrosunun karşısındaki ziraat bankasının yanından bir yol gidiyor 700-800 m sonra sağda milangaz otogaz var zaten epeyce kuyruk oluyor

• türkiye cezayirden gaz ithal ediyormuydu? bilmiyordum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferfecir06

Nasıl bir sorun yok diyorsunuz? Bu gazı alır almaz aracın çekişi azaldı. Rolantide titreme yapmaya başladı. Ayrıca normalde 55 lt gaz alan depoya 35 lt koyabiliyorlar. Sonrada gelen her araca şamandıranız arızalı diyorlar. Kesinlikle bir katakulli var.

Bu arada çok fazla bilgim yok. Basınç olayı hakkında, pompalar basınç ayarları standartında çalıştırıyorlar gibime geliyor. Ben kesinlikle uzak durun diyorum.

kardeş senin arabanda problem vardır bizimki normalde 30 lt ile yaklaşık 400 km yapardı şuanda 420 km de daha bitmedi bence son derece güvenilir
  • Problem varsa bile depoya bağlı şamandıradan kaynaklanıyordur beyler, bnm şamandıra ztn bozuktu bi ara ostime gidip baktırmak gerekiyor..! Aslında bentderesinin oradaki milangazın oradada gazcı vardı ama pek sağlam bir yere benzemiyordu...tanıdık birilerine gitmek gerek...var mıdır tanıdığı olan, gidelim oraya şöyle güzelce bi gaz sistemlerimize baktıralım..!
  • ivedik 88 sanayii murat plaza lpg dünyası.88 sanayii 2.bölgede kime sorsan gösterir. tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferfecir06

Nasıl bir sorun yok diyorsunuz? Bu gazı alır almaz aracın çekişi azaldı. Rolantide titreme yapmaya başladı. Ayrıca normalde 55 lt gaz alan depoya 35 lt koyabiliyorlar. Sonrada gelen her araca şamandıranız arızalı diyorlar. Kesinlikle bir katakulli var.

Bu arada çok fazla bilgim yok. Basınç olayı hakkında, pompalar basınç ayarları standartında çalıştırıyorlar gibime geliyor. Ben kesinlikle uzak durun diyorum.

O nasıl bir araçmış öyle? Belki sizin araçta öyle bir etki yaptı. Fakat biz dediklerinizi 3 farklı araçta da hiç yaşamadık (Hyundai Accent Admire 1.3 MPI, Kia Picanto 1.1 ve Renault Scenic 2.0).
    Hocam daha bu öğleden sonra, arkadaşın 1100cc motorlu 2006 model aracına Ostim girişindeki benzinlikten bir depo LPG aldık. 1 gündür 1,54 TL 'lik gazla gidiyorduk, ertesi gün 1,25 TL 'lik bu gazı aldık.

- Ne rolantide motor titredi.
    - Ne çekişi düştü.
    - 27 litrelik depoyu doldurdular. 33 kusur TL yaptı, arkadaş zorlayın da düz olsun dedi. Zorlayarak 35 TL gaz bastılar. Toplam 28 litre gaz almış olduk.

Çekiş düşmesi diye bir şey olsaydı 1100cc araçta kesinlikle bunu hissederdik. Hem de aynı araçta tecrübeli 3 şoför vardı. Ben ve araç sahibi de dahil olmak üzere hiç birinden de tık çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇakırEfe -- 31 Ağustos 2009; 2:03:38 >

• Bu gazın ne kadar ekonomik olduğunu hesaplamak isteyenler için işte hesap:

- PO 'dan 15 TL 'lik gaz aldık. Aldığımızda pompa fiyatı 1,54 TL idi. Şehiriçinde 98,4 km 'de bitti. Zorlaya zorlaya 100 km gittik. Yani PO GAZ ile km başına 15 kuruş yaktı.
    - 25 TL'lik gaz aldık. Şehiriçinde tam tamına 238km gitti. Araç aynı araç. Şehir aynı şehir. Şoför aynı şoför. MİLANGAZ ile aynı araçta kilometre başına 11,3 kuruş yakıt harcamışız.

Tabi bu kadar farketmesi biraz da benzinden kaynaklanıyor. Bu araç BRC sıralı sistem LPG kitine sahip olduğu için her ilk çalışmada benzin de harcıyor. Benzini de hesaba katnak lazım, sürüş şartları arasında mutlaka ufak tefek farklılıklar tabiki vardır. Fakat gördüğünüz gibi arada dağlar kadar da fark var. Çekiş gücünde hiç değişiklik yok. Bence fiyatlara oranla aynı şekilde km başına %20 ekonomik oluyor bu gaz...
    (Bakmayın bizim hesapta %30 civarı oynadı, benzini ve araç marş-stop 'larını ince ince hesap etmedik çünkü)

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇakırEfe

Bu gazın ne kadar ekonomik olduğunu hesaplamak isteyenler için işte hesap:

- PO 'dan 15 TL 'lik gaz aldık. Aldığımızda pompa fiyatı 1,54 TL idi. Şehiriçinde 98,4 km 'de bitti. Zorlaya zorlaya 100 km gittik. Yani PO GAZ ile km başına 15 kuruş yaktı.
    - 25 TL'lik gaz aldık. Şehiriçinde tam tamına 238km gitti. Araç aynı araç. Şehir aynı şehir. Şoför aynı şoför. MİLANGAZ ile aynı araçta kilometre başına 11,3 kuruş yakıt harcamışız.

Tabi bu kadar farketmesi biraz da benzinden kaynaklanıyor. Bu araç BRC sıralı sistem LPG kitine sahip olduğu için her ilk çalışmada benzin de harcıyor. Benzini de hesaba katnak lazım, sürüş şartları arasında mutlaka ufak tefek farklılıklar tabiki vardır. Fakat gördüğünüz gibi arada dağlar kadar da fark var. Çekiş gücünde hiç değişiklik yok. Bence fiyatlara oranla aynı şekilde km başına %20 ekonomik oluyor bu gaz...
    (Bakmayın bizim hesapta %30 civarı oynadı, benzini ve araç marş-stop 'larını ince ince hesap etmedik çünkü)

Benzini o kadar önemsemeye değmez hatta hesaba katmaya değmez yapılan km nin yanında.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeakin

quote:

Orijinalden alıntı: ÇakırEfe

Bu gazın ne kadar ekonomik olduğunu hesaplamak isteyenler için işte hesap:

Benzini o kadar önemsemeye değmez hatta hesaba katmaya değmez yapılan km nin yanında.

1000 km de 20 liralık benzin yakılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: s0me0ne

istanbulda 1.58 den alıyorum vaybe baya iyi derken cok fark var istanbulda daha ucuz yokmu

İstanbulda nereden alıyorsunuz bu Fiyata?
    1.68 den aşağı yer görmedim.
    Evet Arkadaşlar İstanbulda En ucuz yerleri bilenler Yazsın
  • ankarada plevne caddesinde ankara hastanesinden sitelere doğru giden samsun yoluna çıkan caddede 1,42 ye satılıyor birçok istasyonda
  • 1 ay oldu buradan almaya baslayalı daha once yakınındakı shell den alıyordum 440 km menzıl vardı aracımın buradan aldıgım gazdada 440 km goruyorum, aradakı tek fark fiyat
  • walla ne diyim keşke ankarada olsaydım :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.