Şimdi Ara

Türkiye'de evlenme oranı son 10 yılda yüzde 25 düştü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Binde 7 mi. Az değil mi bu rakam. Çoluk çocuk dahil değildir sanırım bu rakama. az bi oran geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Binde 7 mi. Az değil mi bu rakam. Çoluk çocuk dahil değildir sanırım bu rakama. az bi oran geldi.
    haber sitelerinden aldım konuyu
  • Bu kanunlarla kim evlenir?
    Paran var kızın malı mülkü birşeyi yok evleniyorsun ayrılırken suçlu olmasan bile nafaka ödüyorsun. Neymiş yokluğa düşmesinmiş. Bana ne?
    Ben ayrıldıktan sonra ne hale düşeceği beni ne ilgilendirir? O imzayı atmak sadece erkeğe yük yükler.
    Dokunmasan bile beni dövdü dese kendi tapulu evine giremiyorsun kanuna bak.
  • Nafaka sektorunde calisan kadinlar olduktan kim evlenir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Bu kanunlarla kim evlenir?
    Paran var kızın malı mülkü birşeyi yok evleniyorsun ayrılırken suçlu olmasan bile nafaka ödüyorsun. Neymiş yokluğa düşmesinmiş. Bana ne?
    Ben ayrıldıktan sonra ne hale düşeceği beni ne ilgilendirir? O imzayı atmak sadece erkeğe yük yükler.
    Dokunmasan bile beni dövdü dese kendi tapulu evine giremiyorsun kanuna bak.
    aynen bu kanunlar ve ekonomik şartlar olursa hiç kimse evlenmek istemez.
  • İstanbul Sultangazi'de resmi nikâhı kıyılmasına rağmen düğüne 3 gün kala düğünden vazgeçince geline verdiği bilezikleri geri alamayan damat dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Sultangazi'de yaşayan Hüseyin Özer, yaklaşık 6 ay önce K.S. ile nişanlandı. Kısa bir nişanlılık süresinin ardından yaklaşık 3 ay önce gençlerin resmi nikâhı kıyıldı. Aile üyelerinin katıldığı nikâh sonrası, gençler düğün tarihini belirleyerek davetiye bastırdı. Cebeci Mahallesi'nde bir ev düzen genç çift ve ailesi düğün hazırlıklarını tamamlayıp 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan düğün saatini beklemeye başladı.

Düğüne iki gün kala kız tarafı düğünü iptal etti. K.S.'de Özer'den ayrılma kararı aldı. Bunun üzerine Hüseyin Özer, nişan töreninde takılan takıları kız tarafından istedi. Kız tarafı iddialara göre, yaklaşık 57 bin TL'yi bulan 8 adet bileziği vermeyeceğini söyleyince, Özer Ailesi soluğu karakolda aldı. Kız tarafının kendilerini dolandırdığını öne süren Özer Ailesi, K.S, ve ailesinden şikayetçi oldu.

150 BİN LİRA MASRAF YAPTI

Kız tarafı ile aralarında hiçbir tartışma yaşanmadığını belirten Hüseyin Özer, "3 sene önce kızı istemeye gittik. Ailesi 'kız ufak' diye vermedi. O süre zarfında kız başka biri ile nişanlanmış. Öbür tarafın istekleri karşılamadığından dolayı nişanı atmışlar. Kızın babası benim yanıma geldi. 'Kızımı gel sana vereceğim' dedi. Ben de anneme, babama danıştım. Annem de gitti istedi, verdiler. Evlenme teklifim oldu. Söz oldu, nişan oldu. Resmi nikâh kıydık. Evimizin eşyaları geldi. Evimiz hazır. Düğüne hazırlık yaptık. Düğün davetiyelerimiz basıldı. Davetiyeleri dağıttık. Memleketten düğün için akrabalarımız geldi. Düğünümüz bu Cumartesi günüydü. Düğüne üç gün kala evlerine gittim. Kız tarafı düğün olmayacağını söyledi. Yaklaşık 57 bin TL'yi bulan 8 tane nişanda takılan bilezikleri vermediler. Kendi hakları olduğunu, altınların kıza düştüğünü söylediler. Aramızda hiçbir ilişki geçmediği için onlara düştüğünü sanmıyorum. Düğün hazırlıkları için toplam 150 bin TL harcadım. Karakola giderek kendilerinden şikâyetçi oldum. Onlar da kendilerini tehdit ettiğimi söyleyerek benden şikâyetçi oldu. Ben kimseyi tehdit etmedim. Altınlarımın üzerine yatmak istiyorlar. Neden olduğunu bilmiyorum. Aramızda hiçbir tartışma geçmedi. Düğüne iki gün kala iptal edilmesi zoruma gitti. Ben mağdurum, dolandırıldım. Bana yapılan şeyin başka kimsenin başına gelmesini istemiyorum. Ben artık onu istemiyorum. Benim için bitti" dedi.

"DEMEK Kİ, EVLENMEDEN BOŞANILIYORMUŞ"

Oğlunun yaşadıklarıyla ilgili konuşan Hüseyin Özer'in annesi Nejla Özer ise, "Biz bu kızı 3 sene önce ailesinden istedik. Yaşı küçük diye o zaman vermediler. Bu kız daha sonra bir çocukla sözleniyor, sözü atıyor. Ailesi bir gün kapımızı çaldı. Oğlumun kızlarını görmesini istediler. Ben de oğlumu aldım gittim. Yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar. Söz yaptık, nişan yaptık. Düğüne 3 ay kala resmi nikâhlarını kıydık. Düğün salonunu tuttuk. Düğün davetiyelerimizi dağıttık. Şimdi de istemiyorlar. Biz mağduruz, dolandırıldık. Çocuğumun bileziklerini vermiyorlar. Yaklaşık 150 bin TL zararımız var. Benim çocuğum mağdur. Biz düştük bu tuzağa başkaları düşmesin. En ufacık bir şeyi onlar kusur sayıyorlar. Ama çocuğumun yaptığı kusur sayılacak bir hata değil. Gittik ailenin yanına 'çocuğumuzun ne kusuru varsa affedin' dedik. Özür diledik. 'Gerekirse ayağınızın altını öperiz' dedik. Ama 'istemiyoruz' dediler. Niçin böyle yaptılar bilmiyoruz. Bir de tanıdığımız, bildiğimiz bir aile. Abimin kiracılarıydılar. Komşuyduk. Düğünü iptal ettikleri için kardeşimi nişanda takılan takıları almaları için gönderdim. Ufak tefek yüzüğüydü, küpesiydi, saatiydi, bilekliğiydi onları vermişler. Baktık bilezikleri göremedik. Aradık önce 'bilezikler biz de değil' dediler. Sonra resmi nikâh olduğu için güya onların hakkıymış. Bizde karakola gittik şikâyetçi olduk. Boşanma davası açılacak. Aralarında hiçbir şey geçmedi. Biz boşanmalarını istiyoruz. Evlenmeden boşanılıyormuş demek ki. Çok üzgünüz. Biz yandık başkaları yanmasın" diye konuştu.

• ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Benden önce paylaşmışsınız,
    Niye kerhaneleri kapattılar şimdi kim namuslu kim o...u anlayamıyoruz...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altın uçmuş kim nasıl evlenecek ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyedairhayat

Altın uçmuş kim nasıl evlenecek ki
    altından ziyade,genel ekonomi berbat,insanlar işsizlik parasızlıktan intihar ediyor..
  • konu tam olarak ekonomi değil, konu evlenirken saçma sapan adetler ve evlilik töreninin saçmalığı, gelinin erken kardeşine altın isteyen var sanki kardeşini alıyoruz, 2 evlilik kararı aldığınız kişiye düğün yapmayalım derseniz ayrılırsınız öyle bir toplumsal baskı.
  • En güzeli osmanlı taktiği artık
    VUR-KAÇ

• Sosyal medyada evlenme ve boşanma üzerinde çok etkili.Kadınların sosyal medyadan birçok erkekle tanışma imkânı var. Her kıza yüzlerce erkek yazıyor, kız bunun sonunda düzgün erkekleri de beğenmiyor.Hep en iyisini istiyor. yada olmadık erkeklerle ilişkiye başlıyorlar.Bir şekilde kızlarla tanışma imkânı bulan erkekler de kızların kaprisleri yüzünden bunun sonunu getiremiyorlar.Hadi sonunu getirip evlendiler diyelim. Kadın yine erkeğe evi dar ediyor, kaprisleriyle, memnuniyetsizliğiyle erkeği bıktırıyor.Gezmek, tozmak, yemek içmek, tv seyretmek dışında dışında birşey düşünmüyorlar, kocalarını beğenmiyorlar.Nasıl olsa kanunlar onlardan yana boşansalar nafaka alacaklar, boşanmasalar kocalarını adam yerine koydukları yok, eEv işi yok, eşiyle ilgilenme yok. eşinin ailesine saygısı yok. Evliylen kocasını aldatan kadınlar var,Ülkede abazan erkek nasıl olsa çok. Gel de bu şartlar altında bir kıza güven de evlen.

• Sayın Erdoğan vizyonerligi ile zaten önceden emir misali en az 3 çocuk yapın demişti hatırlanacağı üzere.

Evliliklerde düşüşü böylece kompanze ediyormuş. Vay be . Şapka çıkartılır.

• apollo34 kullanıcısına yanıt
    👏🏻👏🏻👏🏻

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Farklı bir bakış açısı çocuk için illa evlenmeye gerek yok. Kuluçka makinelerini aktif etti diyorsunuz yani...

• KapMet kullanıcısına yanıt
    Dikkat edersen öyle bir ifadem yoktur. Tekrar bi oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KapMet

En güzeli osmanlı taktiği artık
    VUR-KAÇ
  • Yakinimizda evlenenleri görunce insan hepten soguyor Allah vicdanli kadin ve erkekle karşilaştirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KapMet

Farklı bir bakış açısı çocuk için illa evlenmeye gerek yok. Kuluçka makinelerini aktif etti diyorsunuz yani...
    haklısın.. bazıları bu hale gelmemizi mi istiyor??

• özet geçiyorum mevcut yasalar en kaliteli kadını bile yoldan çıkarıyor.
    Boşanma aşamasında kulağınızın arkası bile bakire kalmıyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.