Şimdi Ara

Türkiye'de evlenme oranı son 10 yılda yüzde 25 düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 14 Şubat "Sevgililer Günü" nedeniyle ülkelerin 2018 yılında her bin kişilik nüfusuna karşılık gelen evlenme oranlarını yayınladı. Verilere göre, Türkiye'de yıllara göre evliklik oranının düştüğü tespit edildi.

Euronews'in haberine göre, Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkede ortalama evlenme oranı binde 4,4 seviyesindeyken, Türkiye'de 2018 yılında yeni evlilerin oranı binde 6,8 oldu. Fakat bir yıl öncesinde bu oran 7,1'di. Buna rağmen Türkiye'de evlenenlerin oranı AB üyesi 26 ülkeyi geçiyor.

Evlenme oranı en yüksek AB ülkesi, binde 7,8'le Kıbrıs olurken, ada ülkesini binde 7,4'le Romanya ve binde 7 ile Letonya izledi.

AB ülkeleri arasında evlenme oranı en düşük ülkeler ise binde 3,1'le Lüksemburg, binde 3,2 ile İtalya ve binde 3,4 Portekiz olarak ölçüldü. Bu ülkeleri binde 3,5 ile Fransa, İspanya ve Slovenya takip etti.

T24
    Türkiye'de evlenme oranı son 10 yılda yüzde 25 düştü
    https://t24.com.tr/haber/turkiye-de-evlenme-orani-son-10-yilda-yuzde-25-dustu,861147

• Dünyanın artık fazla insana ihtiyacı yok.Sadece parası maddi durumu çok çok iyi olan insanlar evlenip çocuk yapmalı.O çocuğa kaliteli eğitim kaliteli bir biret yetiştirmek için.Asgari ücretli adam için sadece mutsuzluk ve huzursuzluktur evlilik.Ömür boyu çalış sadece fatura öde ev kirası öde çocuk okut bunların dışında hiçbirşey yapama sonra pisikolojon bozulsun hayata nefret kusan bir birey ol.Çevrendeki insanlara saldıran sen mutsuzsun die herkezi hor gören dışlayan bir insan ol çık. İnsanların mutluluğa ve huzura ihtoyacı vardır Asgari ücrete çalışıyosan evlendimi mutlu olmanın imkanı yok arkadaş.Apartmanda görüyorum birtane adamın 4 tane çocuğu var adamın suratı gülmüyor nezaman görsem asık suratı. birgün asansörde oh valla hayat size güzel falan dedi adamın halinde anladım 😅
    İşin sorumluluk kısmı diğer faktörlerin yanında devede kulak kalır. Asıl sorun aileyi parçalamak amacıyla dört bir taraftan saldıran ve erkeği hedef alan uygulamalar veya onları bilinçli olarak kötüye kullananlardır. Yoksa evlenenlerin hepsi olmasa da büyük çoğunlugu sorumluluklarını yerine getirmediği için boşanmıyordur diye düşünüyorum.
    Bu kanunlarla kim evlenir?
    Paran var kızın malı mülkü birşeyi yok evleniyorsun ayrılırken suçlu olmasan bile nafaka ödüyorsun. Neymiş yokluğa düşmesinmiş. Bana ne?
    Ben ayrıldıktan sonra ne hale düşeceği beni ne ilgilendirir? O imzayı atmak sadece erkeğe yük yükler.
    Dokunmasan bile beni dövdü dese kendi tapulu evine giremiyorsun kanuna bak.
  • rahat olun araplar ve kürdolar arttırır o oranları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • millet işi uyandı artık kimse evlenmek istemiyor kolay kolay...ekonomi malum....e bi de standart normal bir eş adayı bulmak da çok zor haliyle biliyorsunuz..toplumun hali ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 15 Şubat 2020; 21:43:10 >
  • Sosyal medyanın çok fazla etkisi olduğunu düşünüyorum,dijital dünyaya adım adım...
  • Evlenmek çokta iyi değil aslında, ciddi bir sorumluluk demektir, herkes bunun üstesinden gelemez.

Şahsen büyük konusmuyorum ama evlenmicem.

Böyle bir ülkede bir canlı dünyaya getirmek ona büyük zulüm etmektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenme oranlarındaki düşüş ve boşanma oranlarındaki artış daha çok Avrupa kaynaklı uygulamalar veya bunların suistimal edilmesinden kaynaklanıyor bence. Tabi medyanın yanlış yönlendirmesi de azımsanmayacak derecede etkili bir başka faktör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 20:15:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Evlenmek çokta iyi değil aslında, ciddi bir sorumluluk demektir, herkes bunun üstesinden gelemez.

Şahsen büyük konusmuyorum ama evlenmicem.

Böyle bir ülkede bir canlı dünyaya getirmek ona büyük zulüm etmektir
    İşin sorumluluk kısmı diğer faktörlerin yanında devede kulak kalır. Asıl sorun aileyi parçalamak amacıyla dört bir taraftan saldıran ve erkeği hedef alan uygulamalar veya onları bilinçli olarak kötüye kullananlardır. Yoksa evlenenlerin hepsi olmasa da büyük çoğunlugu sorumluluklarını yerine getirmediği için boşanmıyordur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 20:13:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erkekler gözünü açtı artık evlenipte zindanda yaşamak ve boşandıktan sonra kendilerine nafaka adı altında duyun-u umumiye muamelesi yapılmasını istemiyorlar
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Çünkü, nerdeyse her aile bir adet boşanıp bayanın maddi destekçisi olarak devlet eliyle hayatını köle olarak devam ettirmeye çalışan bir sürü ERKEK,
    Ve aralarında dini zayıf olanların ölene kadar bayanı besleyene kadar öldürürüm devlet beni beslesin havasında insanlar yüzünden az olan NAMUSLU kadınlarda evlenmekten korkuyor.
    Kısa ve öz sorunun temeli bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KapMet -- 15 Şubat 2020; 23:24:36 >
  • jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    Aynen asıl türk toplumunu deforme etmek, ve ettiler ne yazık ki

• Hazırda işin ve 80 bin tl yoksa nasıl evlencen :)
  • blacksea533 kullanıcısına yanıt
    Vardı da ne oldu boşanırken daha fazlasını veriyorsun 😂😂😂

• Gerçek anlamda aileyi aile yapacak kızlarımız için de üzülüyorum tabi. Pire için yorgan yakıp aileyi yıkan kişiler yüzünden maalesef onlar da evlenecek erkek bulamıyor ya da olmadık kişilerle evlenmek zorunda kalıyorlar. Sonuç olarak bu sorun sadece iyi erkekleri değil, iyi kadınları da etkiliyor ama kötüye erkek de olsa kadın da olsa bişey olmuyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 9 Nisan 2020; 20:10:5 >
  • jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    Ayakta 👏🏻👏🏻👏🏻

• Dünyanın artık fazla insana ihtiyacı yok.Sadece parası maddi durumu çok çok iyi olan insanlar evlenip çocuk yapmalı.O çocuğa kaliteli eğitim kaliteli bir biret yetiştirmek için.Asgari ücretli adam için sadece mutsuzluk ve huzursuzluktur evlilik.Ömür boyu çalış sadece fatura öde ev kirası öde çocuk okut bunların dışında hiçbirşey yapama sonra pisikolojon bozulsun hayata nefret kusan bir birey ol.Çevrendeki insanlara saldıran sen mutsuzsun die herkezi hor gören dışlayan bir insan ol çık. İnsanların mutluluğa ve huzura ihtoyacı vardır Asgari ücrete çalışıyosan evlendimi mutlu olmanın imkanı yok arkadaş.Apartmanda görüyorum birtane adamın 4 tane çocuğu var adamın suratı gülmüyor nezaman görsem asık suratı. birgün asansörde oh valla hayat size güzel falan dedi adamın halinde anladım 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Şubat 2020; 0:14:22 >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretli olsam keşkem. En azından bayanlar para çarpamayacağı için boşanmıyor asgari ücretliden...

• Evlenmemesi gereken soyunu devam ettirmemesi gerekenler cogaliyor. Sorumsuzsaniz evlenmeyin bilader sonra cocugunuz arkanizdan sover kufreder geberince de mezariniza tukurur dogmasina sebep oldugunuz icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 😮🙄🤔 Üzüldüm! korkunç valla insanlar neden evlenmek istemiyor gerçekten anlayabiliyorum. Herzaman insanlara muhtacız özünde kimse kimseye muhtaç olmamalı öyle birşey yok ama bütün sıkıntı burda.İnsanlar gerçek anlamda özgür olmadığı sürece bu pisikolojik krizler dahada çoğalacak.Bazen yaşadığım rahatsızlığa çok seviniyorum bu rahatsızlık sayesinde istesemde evlenemiyecem zaten buna şükrediyorum bazen.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.