Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egemen54

İşlemcinizi'de öğrenebilirmiyim ? Ve bu fanlara eşdeğer bir fan yok mu Türkiye'de

İşlemcim Intel Corei7 2600K. Malesef ben Türkiye 'de böyle şık ve performanslı bir fan bulamadım. Cougar 'ın Türkiye distribütörü sadece PSU ithal ediyor. Fan konusuna karışmıyor.
  • İ7 950 ile 5 ghz'e çıkamayız herhalde? 4.4'de açamadım voltaj ayarlarını bilmediğim için 1.4 felan verdim ama açamadım 4.2'de 1,3375'de stabil fakat 4.4 için voltaj ayarları nasıl oluyor biliyormusunuz?

Ayrıca Cougar fanlar üstündekine 2 taneye göre kaç derece fark ettirdi ?
  • Vay arkadaşlar ne yaptınız ya. Bu kadar ballandıra ballandıra anlatılmaz kı :(
    Masraf çıkaracaksınız adama :) Thermaltake Spedo kasaya montajı kolay olur mu acaba :)
    Ben bıktım spedonun sesli kasasından acaba onu da mı değiştirsek :)

öff öfff.... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: replas

Vay arkadaşlar ne yaptınız ya. Bu kadar ballandıra ballandıra anlatılmaz kı :(
    Masraf çıkaracaksınız adama :) Thermaltake Spedo kasaya montajı kolay olur mu acaba :)
    Ben bıktım spedonun sesli kasasından acaba onu da mı değiştirsek :)

öff öfff.... :)

Ballandırmaya gerek yok resimler herşeyi açıklıyor zaten. İşin içerisine performans da girdimi daha ne istenebilir ki?

Thermaltake Spedo kasaya 4 fanlı montaj yapabilirsin. Biraz uğraştırsa da kurulumdan sonra emeğinin karşılığını fazlası ile alacağından şüphen olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 13 Kasım 2011; 12:20:14 >

• Şu Cougar Fanların şu üstündekiler ile değiştirince kaç derece farkettiğini söylebilirmisin bende almayı düşünüyorum çünkü okadar para vermeye değiyormu ve kaç derece fark ettiriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 9 Kasım 2011; 0:50:27 >
  • quote:

Şu Cougar Fanların şu üstündekiler ile değiştirince kaç derece farkettiğini söylebilirmisin bende almayı düşünüyorum çünkü okadar para vermeye değiyormu ve kaç derece fark ettiriyor?

Arkadaş bu Cougar fanlar 70 CFM hava üflüyor görende sanki san ace fan sanacak, H100'ün içinden çıkan dandik fan bile 92 CFM üflüyor.

10 dolara Scythe UK 3000 satılıyor 135 CFM, cfm/db oranıda Cougar fandan daha iyi ve daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out
    Arkadaş bu Cougar fanlar 70 CFM hava üflüyor görende sanki san ace fan sanacak, H100'ün içinden çıkan dandik fan bile 92 CFM üflüyor.

10 dolara Scythe UK 3000 satılıyor 135 CFM, cfm/db oranıda Cougar fandan daha iyi ve daha ucuz.
    Yorumunuzu okuyunca tebessüm etmedim desem yalan olur. Fan alınırken ne kadar hava üflediğinden çok ne kadar hava / gürültü seviyesine bakılır. Yoksa bizde Typhoon fan alıp 200CFM hava üfletip, sonrada sağır olmayı biliyoruz.
  • Ürün türkiyede nerde bulunur + Fiyatı nedir. Almayı düşünüyorum yakın zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

quote:

Yorumunuzu okuyunca tebessüm etmedim desem yalan olur. Fan alınırken ne kadar hava üflediğinden çok ne kadar hava / gürültü seviyesine bakılır. Yoksa bizde Typhoon fan alıp 200CFM hava üfletip, sonrada sağır olmayı biliyoruz.

Birde üstündeki fanlara göre kaç derece fark ettiğini yazarsanız çok sevinicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: asphendus
    Ürün türkiyede nerde bulunur + Fiyatı nedir. Almayı düşünüyorum yakın zamanda.

Ürün Türkiye 'de yok. Yurtdışından alacağınız adresi yukarıda açıkladım.
    quote:

Birde üstündeki fanlara göre kaç derece fark ettiğini yazarsanız çok sevinicem.

Açıkçası soğutma anlamında aradaki fark belki 1-2C 'yi geçmez fakat, gürültü anlamında bir ohhh çekersiniz. 4 Cougar fan 800 rpm 'de çalışırken bilgisayarın çalıştığını anlamanız için kasaya kulağınızı yaslamanız lazım.
  • Bana soğutma anlamında bir fark gerkli ya nedense ben gürültüyü seviyorum :)

Hemen şunuda sorıyım fanın içe doğru üflemesi ve dışa doğru üflemesi arasında kaç derece bir fark olur_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 9 Kasım 2011; 12:37:01 >
  • quote:

quote:

Arkadaş adam 92 CFM fanı varken 70 CFM fanı kıyaslayıp kaç derece olumlu yansıdı diyor, adam böyle bir performans sorusu soruyorsa tabiki adama hava üfleme seviyesini anlatacağım.

''10 dolara Scythe UK 3000 satılıyor 135 CFM, cfm/db oranıda Cougar fandan daha iyi ve daha ucuz.''

Senin CFM/db muhabbetine gelirsek, burada da önemli olanın cfm/db oranı oldugunu çok açık bir dille belirtmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 9 Kasım 2011; 13:20:45 >

• Ayrıca şunu da sorucaktım. Bir termal macun linki de vermişssiniz üstünde sürülü macuna göre 8-9 derece fark mı yapıyor gerçekten ?
  • quote:

Arkadaş adam 92 CFM fanı varken 70 CFM fanı kıyaslayıp kaç derece olumlu yansıdı diyor, adam böyle bir performans sorusu soruyorsa tabiki adama hava üfleme seviyesini anlatacağım.

''10 dolara Scythe UK 3000 satılıyor 135 CFM, cfm/db oranıda Cougar fandan daha iyi ve daha ucuz.''

Senin CFM/db muhabbetine gelirsek, burada da önemli olanın cfm/db oranı oldugunu çok açık bir dille belirtmişim
    Yaşın küçük sende zamanla öğreneceksin, şimdiden asabiyet yapma. Keskin sirke kübüne zarardır.
  • quote:

Bana soğutma anlamında bir fark gerkli ya nedense ben gürültüyü seviyorum :)

Hemen şunuda sorıyım fanın içe doğru üflemesi ve dışa doğru üflemesi arasında kaç derece bir fark olur_?

Kasa içerindeki hava akımına, kart sayısına, oda sıcaklığına göre çok değişken bir sonuç ortaya çıkar. Şurası açık ki kasanın dışındaki hava içersindeki havadan daima daha serin olur.
    quote:

Ayrıca şunu da sorucaktım. Bir termal macun linki de vermişssiniz üstünde sürülü macuna göre 8-9 derece fark mı yapıyor gerçekten ?

Evet gerçekten yapıyor. Bende değerleri gördüğümde pek inanamadım fakat, kullanmaya başladıktan sonra farkını görüyorsunuz. Nette ki reviewlere bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

Bana soğutma anlamında bir fark gerkli ya nedense ben gürültüyü seviyorum :)

Kasa içerindeki hava akımına, kart sayısına, oda sıcaklığına göre çok değişken bir sonuç ortaya çıkar. Şurası açık ki kasanın dışındaki hava içersindeki havadan daima daha serin olur.
    quote:

Ayrıca şunu da sorucaktım. Bir termal macun linki de vermişssiniz üstünde sürülü macuna göre 8-9 derece fark mı yapıyor gerçekten ?

Evet gerçekten yapıyor. Bende değerleri gördüğümde pek inanamadım fakat, kullanmaya başladıktan sonra farkını görüyorsunuz. Nette ki reviewlere bakabilirsiniz.

Kesin bir değer yok mu yani ne kadar fark ediceğinle ilgili?

Hımm anladım o macundan bende alıyım ozmn :)

• Herkese Merhaba,
    Bir sorum olacaktı.
    İşlemcim i7 920 2.66GHz'de OCsiz kullanıyorum.
    Yakın zamanda işlemcimi değiştireceğim.
    i7 2600k veya 2700k almayı düşünüyorum.
    Soğutma olarak da Corsair H100 alacağım.

Diyorum ki şimdi H100'u alsam fansız bir şekilde i7 920 ile kullanabilir miyim?
    Yani yanında gelen iki adet fanı bile takmadan sadece pasif soğutu gibi kullansam sıcaklık nerelere çıkar?
  • herkese selamlar.http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-knight-730w-2-kirmizi-led-fanli-hotswap-disk-yuvali-full-siyah-atx-pro-kasa-dkchknight730/productDetails.aspx?productId=bd100543&categoryId=1013

şu kasadan mevcut bende. içerdeki havanın daha serin olmasını istiyorum. bu sistem muhtemelen kasaya takılabiliyor ama yine aynı şekilde içeriye sıcak hava üfleyecek. quadro 600 ekran kartı var üzerindeki fan küçük olduğu için bazen gürültünün boyutunu abartabiliyor. bu sistemin soğutucu fanlarını dışarıya koymam mümkün değil mi ? borular kısa mı çok ? illa kasaya takmam mı gerekiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: menem
    hocam kullandiginiz fanlari nasil aldiniz ne kadara mal oldu

quote:

Türkiye'de ben bulamadım nerden aldınız o fanları yardımcı olurmusunuz? Ayrıca 5ghz'de yükte nasıl 65 derece olabiliyor ki ? İşlemciniz nedir?
    Arkadaşlar fanlarıwww.aquatuning.de sitesinden satın aldım. Tek fanın bana maliyeti 15,4Euro oldu. Sitede normalde 17,99Euro olarak görünüyor fakat ödeme sayfasında teslim adresini Türkiye seçince vergi düşülerek hesaplanıyor. Toplamda 4 adet fana 61,6Euro + UPS ile kargoya 18Euro ödedim. Bu noktada size tavsiyem kargo hariç siparişlerinizde kesinlikle 75Euro sınırını geçmeyin. Aksi taktirde kargoyu UPS 'den alabilmek için 150-200TL ardiye + gümrük masrafı ödersiniz. Bu nedenle ben 5 'nci fanı ekstradan başka bir siparişimde getirttim. Siparişi verdikten sonra kargo elinize maksimum 4 gün içersinde ulaşıyor.

Eğer o siteden alışveriş yapmayı planlıyorsanız mutlaka ve mutlaka kendinize Coollaboratory liquid metal thermal compound Liquid Pro termal macun da alın. Mevcut kullandığınız macuna göre CPU 'nuz abartmadan söylüyorum ''8-9C'' daha az ısınacak. Bende bu macunu çok araştırarak aldım, daha iyisi şuanda piyasada mevcut değil. Buna Indigo Extreme de dahil.

Daha önce Corsair H100 'ü Arctic Silver MX-2 ile kullanıyordum. Bu da alüminyum bazlı bir iletken. Normalde bilgisayar yük altına 85C leri görürken, Coollaboratory liquid metal thermal compound Liquid Pro kullanmaya başladıktan sonra Prime95 'de dahi 75C 'yi geçmiyor.

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p2562_Coollaboratory-liquid-metal-thermal-compound--Liquid-Pro.html

Fanların linki...

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p12374_Cougar-Vortex-PWM-CF-V12HP--120x120x25mm-.html

şu termal macunu çok övdünüz belki de öyledir o termal soğutucu ile h100 yarım saat prime testi fotolarla istiyorum size zahmet bende d14 ile 2500k testi koyacağım işlemciler aynı değil ama olsun voltaj değerlerinizi cpu-z ile gösterin ve sizden ricam 4ghz ve üstü değerlerle olsun bakalım bir karşılaştırma yapacağım ve örnek olur buraya bakan arkdaşlara belki bende d14 satıp h100 alırım

• Söz vermiyorum çünkü bilgisayarı aldığından buyana oyun oynamaktan daha fazla stabilite testleriyle uğraştım, artık bıkkınlık geldi. CPU 'yu günlük 5GHz 'de kullanıyorum fakat, full stabil hale getirene kadar da (1 saat LinX testi) çok uğraştım.

Aşağıda 1-2 screenshot ekliyorum.

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.