Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anadolulu1

quote:

Orijinalden alıntı: Alucard:.

Radyatörün her 2 tarafınada fan takıyoruz dimi ?
    Bana fan önerebilirmisiniz ankarada rahat bulabileceğim yerlerde varmı ? Vatanbilgisayar gibi yerleden

radyatörün iki tarafına takmanın pek anlamı yok yerin musaitse üste fan tak aşağıya doğru hava iletsin yok değil ise radyatörün altına tak kendine doğru dışarıdaki havayı çeksin formda yapan arkadaşlar var iki taraflı yani 4 adet fan takan da 3 veya 4 derece oynadığını söylüyorlar

ozaman 2 tane yeter :D

• Merak edenler için 4 fanlı sistemin son hali.

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Merak edenler için 4 fanlı sistemin son hali.

güzel durmuş

Eksen bilgisayardan topladım 2 tanede AKASA Viper (AK-FN059) 12cm Kasa Fanı ekledim iş görürmü sence ?

KDV Dahil Toplam: 375,95 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alucard:. -- 2 Kasım 2011; 14:17:51 >

• Sn. TorwaK;

Kasanızın da müsait olması sebebiyle 4 fanlı Corsair H100 gerçekten çok güzel duruyor. Ayrıca egzos fanını da yine aynı fandan seçmeniz güzel bir tercih olmuş. Rica etsem full yük altında yani sisteminiz overclocklu iken fan sesini ve normal modda yani en düşük devirdeyken fanların sesini bir video ile buradan bizlere paylaşabilir misiniz? Ben kasa kapağı açık iken ve diğer kasa fanları iptal iken yani sadece 2 adet Corsair H100 radyatörüne bağlı Noctua'lar açık ve en düşük devirdeyken gece yarısının o güzel sessizliğinde ve 30 dereceyi geçmeyen işlemcimi normal modda kullanmaya açıkçası bayılıyorum da.

Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurersin

Sn. TorwaK;

Kasanızın da müsait olması sebebiyle 4 fanlı Corsair H100 gerçekten çok güzel duruyor. Ayrıca egzos fanını da yine aynı fandan seçmeniz güzel bir tercih olmuş. Rica etsem full yük altında yani sisteminiz overclocklu iken fan sesini ve normal modda yani en düşük devirdeyken fanların sesini bir video ile buradan bizlere paylaşabilir misiniz? Ben kasa kapağı açık iken ve diğer kasa fanları iptal iken yani sadece 2 adet Corsair H100 radyatörüne bağlı Noctua'lar açık ve en düşük devirdeyken gece yarısının o güzel sessizliğinde ve 30 dereceyi geçmeyen işlemcimi normal modda kullanmaya açıkçası bayılıyorum da.

Saygılar,

Vallahi ses anlamında fanları her zaman en düşük devirde kullanıyorum. CPU 5GHz 'de ve örnek Battlefield 3 'de 65C 'yi geçmiyor. Bir ara müsait olduğumda sizin için video kayıt edeceğim. İyi bu tarz hazır soğutma sistemleri piyasaya sürüldü, yoksa 1,5-2kg anakart büken metal yıgınlarına zorunlu olacaktık.
    quote:

Eksen bilgisayardan topladım 2 tanede AKASA Viper (AK-FN059) 12cm Kasa Fanı ekledim iş görürmü sence ?

Elbette görür. 4 fan kullanımında nerede baksanız 2 fan 'a göre 3-4C derece farkediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

quote:

Alın bakalım benim kasanın içinde Corsair H100 'ün montajı nasıl görünüyor diye soran arkadaşlar bundan böyle doya doya bakabilirler artık.

Bu arada kasayı toplamayı daha bitirmedim kablolar öylece bana bakıyorlar. Ama inşallah bugün yarın kablo salatasından da kurtulacağım.

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

Selamlar,

Hayırlı olsun... fanları içe hava çekecek şekilde bağlasanız daha iyi olurdu..

aman diyim kardeşim aynı ramlerin bende mavileri var takarken elimde kaldı soğtucusu Corsair'den bu kadar adi bir mal beklemiyordum içi yapıştırma üstündeki çipler soğutucuya yapıştırılmış üstten tek parmak basınç uygulama sakın basıncı dağıt üç beş parmak la elinde kalır yoksa benim gibi Allah'dan takabildim geri :D

• quote:

quote:

Alın bakalım benim kasanın içinde Corsair H100 'ün montajı nasıl görünüyor diye soran arkadaşlar bundan böyle doya doya bakabilirler artık.

Bu arada kasayı toplamayı daha bitirmedim kablolar öylece bana bakıyorlar. Ama inşallah bugün yarın kablo salatasından da kurtulacağım.

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

Selamlar,

O fanlar soğutma amaçlı değil mi üflücekki radyatördeki sıcak hava dışarı üflesin arabalarda ki mantıkta aynısı değil mi? kasanın içine sıcak üflemesi diğer bileşenleride ısıtmış olur.

• quote:

quote:

Sn. TorwaK;

Saygılar,

Vallahi ses anlamında fanları her zaman en düşük devirde kullanıyorum. CPU 5GHz 'de ve örnek Battlefield 3 'de 65C 'yi geçmiyor. Bir ara müsait olduğumda sizin için video kayıt edeceğim. İyi bu tarz hazır soğutma sistemleri piyasaya sürüldü, yoksa 1,5-2kg anakart büken metal yıgınlarına zorunlu olacaktık.
    quote:

Elbette görür. 4 fan kullanımında nerede baksanız 2 fan 'a göre 3-4C derece farkediyor.

H100 ile mi 5ghzde kullanıyorsunuz okadar soğutabilyo mu o ?

Kullandığınız fan nedir peki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen54

quote:

quote:

Selamlar,

O fanlar soğutma amaçlı değil mi üflücekki radyatördeki sıcak hava dışarı üflesin arabalarda ki mantıkta aynısı değil mi? kasanın içine sıcak üflemesi diğer bileşenleride ısıtmış olur.

Peki kasanın içindeki parçaların sıcaklıkları bu şekilde dışarı atılmaya çalışırsa sizce radyatör de daha sıcak olmaz mı?? corsair kendi videolarında bile fanları intake olarak bağlanmasının daha faydalı olduğunu söylüyor siz neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?

• Kasanın içinde ısınan parçalar radyatöre kadar gitmezki kendi çağında ısınır radyatörün fanı ta nerden çekiyor ve oraya gidene kadar egzoz fanı çeker gidicek bile olsa ve kasa içi soğutmada iyi olması gerekiyor sağdan soldan fanlar üfeleyince o sıcaklık zaten dağılıyor tek bir yerde kalmıyor.
  • quote:

Kasanın içinde ısınan parçalar radyatöre kadar gitmezki kendi çağında ısınır radyatörün fanı ta nerden çekiyor ve oraya gidene kadar egzoz fanı çeker gidicek bile olsa ve kasa içi soğutmada iyi olması gerekiyor sağdan soldan fanlar üfeleyince o sıcaklık zaten dağılıyor tek bir yerde kalmıyor.

Corsair H100 de fanlar intake olarak(yani temiz havayı kasa içine çeken) kullanılırsa 3-5 derece civarında daha iyi sonuç veriyor.. bunları size kendi kasamda denediğim için söylüyorum,H70 de kullandım ondada aynıydı bende kasa olarak corsair obsidian 800 d var bir ara h70 kullanırken kasanın taban kısmına 2 adet 14 lük fan takmıştım şimdi onları kullanmıyorum çünkü h100 fanlar intake olarak bağlı.. ayrıca ısınan hava radyatöre gitmez diyorsunuz ama siz fanları egzost olarak kullanırsanız,kasanın içindeki tüm bileşenlerin ısıları doğal olarak radyotörden geçerek dışarı atılacaktır... zaten ısınan hava genleşir yukarı çıkar... Kısaca intake olarak bağlanan fanlar daha avantajlı oluyor bu durumda...

• Yukarı çıkan havada egzos fanından çıkar işte ama öyle olması eğer dereceyi düşürüyorsa bende öyle yapıyım ozmn dört fanlı şekilde yaparsak nasıl yapmalı peki ? Ayrıca ledli olarak üstündeki fanlardan daha iyi bir fan olarak yine 3-5 derece daha azaltıcak fan mevcut mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 3 Kasım 2011; 22:46:33 >
  • quote:

Yukarı çıkan havada egzos fanından çıkar işte ama öyle olması eğer dereceyi düşürüyorsa bende öyle yapıyım ozmn dört fanlı şekilde yaparsak nasıl yapmalı peki ? Ayrıca ledli olarak üstündeki fanlardan daha iyi bir fan olarak yine 3-5 derece daha azaltıcak fan mevcut mu?

İyi ya işte sizin dediğiniz yöntemle takılan fanlar da egzost fanlar oluyor.. yani sıcak hava radyatörden geçiyor... ama intake olarak bağlarsanız daha iyi sonuç alırsınız benim kısaca söylemek istediğim buydu nalburdan uygun vida bulabilirsiniz...Fan olarak Özellikle 9 yapraklı olan fanları almanızı tavsiye ederim....

• aynı fanı ters çevirip takmıcazmı kendi normal vidasınla yapamıyor muyuz? işte marka model olarak öneriniz var mı?
  • 4 fanlı kullanmak isterseniz vida almanız gerekecek.Fanlari ters çevirip bağlayacaksınız eğer 1.sayfadan itibaren takip ediyorsaniz fan isimleri ve linkleri verildi.Bakabilirsiniz..
  • quote:

Evet günlük stabil 5Ghz 'de kullanıyorum.Bilgisayar boştakyen CPU sıcaklığı 36-37C. Dediğim gibi CPU yüke bindiğinde (örnek BF3 oynarken) sıcaklık 65C derece civarına çıkıyor.

Kasa fanı olarak 5 adet Cougar Vortex CF-V12HP kullanıyorum. Bunlardan 4 tanesi Corsair H100 üzerinde montajlı.
  • quote:

quote:

Evet günlük stabil 5Ghz 'de kullanıyorum.Bilgisayar boştakyen CPU sıcaklığı 36-37C. Dediğim gibi CPU yüke bindiğinde (örnek BF3 oynarken) sıcaklık 65C derece civarına çıkıyor.

Kasa fanı olarak 5 adet Cougar Vortex CF-V12HP kullanıyorum. Bunlardan 4 tanesi Corsair H100 üzerinde montajlı.

hocam kullandiginiz fanlari nasil aldiniz ne kadara mal oldu
  • quote:

quote:

Türkiye'de ben bulamadım nerden aldınız o fanları yardımcı olurmusunuz? Ayrıca 5ghz'de yükte nasıl 65 derece olabiliyor ki ? İşlemciniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem
    hocam kullandiginiz fanlari nasil aldiniz ne kadara mal oldu

quote:

Türkiye'de ben bulamadım nerden aldınız o fanları yardımcı olurmusunuz? Ayrıca 5ghz'de yükte nasıl 65 derece olabiliyor ki ? İşlemciniz nedir?
    Arkadaşlar fanlarıwww.aquatuning.de sitesinden satın aldım. Tek fanın bana maliyeti 15,4Euro oldu. Sitede normalde 17,99Euro olarak görünüyor fakat ödeme sayfasında teslim adresini Türkiye seçince vergi düşülerek hesaplanıyor. Toplamda 4 adet fana 61,6Euro + UPS ile kargoya 18Euro ödedim. Bu noktada size tavsiyem kargo hariç siparişlerinizde kesinlikle 75Euro sınırını geçmeyin. Aksi taktirde kargoyu UPS 'den alabilmek için 150-200TL ardiye + gümrük masrafı ödersiniz. Bu nedenle ben 5 'nci fanı ekstradan başka bir siparişimde getirttim. Siparişi verdikten sonra kargo elinize maksimum 4 gün içersinde ulaşıyor.

Eğer o siteden alışveriş yapmayı planlıyorsanız mutlaka ve mutlaka kendinize Coollaboratory liquid metal thermal compound Liquid Pro termal macun da alın. Mevcut kullandığınız macuna göre CPU 'nuz abartmadan söylüyorum ''8-9C'' daha az ısınacak. Bende bu macunu çok araştırarak aldım, daha iyisi şuanda piyasada mevcut değil. Buna Indigo Extreme de dahil.

Daha önce Corsair H100 'ü Arctic Silver MX-2 ile kullanıyordum. Bu da alüminyum bazlı bir iletken. Normalde bilgisayar yük altına 85C leri görürken, Coollaboratory liquid metal thermal compound Liquid Pro kullanmaya başladıktan sonra Prime95 'de dahi 75C 'yi geçmiyor.

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p2562_Coollaboratory-liquid-metal-thermal-compound--Liquid-Pro.html

Fanların linki...

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p12374_Cougar-Vortex-PWM-CF-V12HP--120x120x25mm-.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 4 Kasım 2011; 18:04:24 >

• İşlemcinizi'de öğrenebilirmiyim ? Ve bu fanlara eşdeğer bir fan yok mu Türkiye'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 5 Kasım 2011; 1:22:40 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.