Şimdi Ara

türkiye de internet neden pahalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

bi arkadaş da diyo ki bulgaristanda almayanı dövüyolar 30 TL gibi bir rakama neler alırsın aklın hayalin durur . Türkiyedeki sorun beli fili tekel rekabet yok vergiler baya bi pahalı . Servis sağlayıcıları internet pazarlıcaklarına kota satıyorlar fahiş büyük paralar kazanıyorlar gram yatıtm yok olsa bile fark eden yok şahsen tarayıcıdan daha çok modem sayfasına bakıyorum ki bağlatım nasıl diyeiçler acısı bir durum

Hocam buraya dolap kurulumu yapıldı, aktif olsun direk vdsl geçip bir daha hat durumuna bakmayacağım. Dediğin gibi, bilgisayarın başına oturuyorum ilk işim hat değerlerine bakmak oluyor şuan. Snr değişiyor arada bir eksi yönde sayfalar açılmıyor sonrada.
  • Ne saçma sapan konular açıyorsunuz.Daha 7-8 yıla kadar millet internete giremiyordu.1024 kbps görenler en iyi benim diyordu kaç yılda ne bekliyorsun.Hayır yeni internetle tanışmışsın senin karşılaştığın Avrupa'ya bir bak adamarın sistemi nasıl ne zaman kurulmuş? Bazen bu kadar gereksiz konulara mesaj yazmayayım diyorum ama olmuyor ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

bi arkadaş da diyo ki bulgaristanda almayanı dövüyolar 30 TL gibi bir rakama neler alırsın aklın hayalin durur . Türkiyedeki sorun beli fili tekel rekabet yok vergiler baya bi pahalı . Servis sağlayıcıları internet pazarlıcaklarına kota satıyorlar fahiş büyük paralar kazanıyorlar gram yatıtm yok olsa bile fark eden yok şahsen tarayıcıdan daha çok modem sayfasına bakıyorum ki bağlatım nasıl diyeiçler acısı bir durum

Hocam buraya dolap kurulumu yapıldı, aktif olsun direk vdsl geçip bir daha hat durumuna bakmayacağım. Dediğin gibi, bilgisayarın başına oturuyorum ilk işim hat değerlerine bakmak oluyor şuan. Snr değişiyor arada bir eksi yönde sayfalar açılmıyor sonrada.

bizdede var gibi duruyo fiber de aktif edene kadar 3 sene geçecek herhalde

• gıkını çıkaran olmadığı için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynı durum. Modeme gire gire modem isyan ediyor; Allah'ım ben nasıl bir ISP'nin hizmetine sunuldum diye

Mevcut pahalılığın 3 temel nedeni var:

1) Minimum maliyetle, yatırımsız maksimum düzeyde fahiş kâr yapma isteği,

2) Ülkede adam gibi yasal düzenleme olmadığından bu boşluğu fırsata çevirme imkanı,

3) Btk'nın ve devletin vergi gelirinden olmamak için kestikleri cezaları 100000'de 1 gibi komik ve minimum düzeyde tutmaları.

Ondan sonra 30 liraya 4 gb kota veren ve GB başına 11 lira kota aşımı tarifesini BTK neden onayladı diye boşuna düşünmeyelim.

• Birde hizli olsa tamamda kaplumbaagadan yavas.

• Ne ucuz ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Ne saçma sapan konular açıyorsunuz.Daha 7-8 yıla kadar millet internete giremiyordu.1024 kbps görenler en iyi benim diyordu kaç yılda ne bekliyorsun.Hayır yeni internetle tanışmışsın senin karşılaştığın Avrupa'ya bir bak adamarın sistemi nasıl ne zaman kurulmuş? Bazen bu kadar gereksiz konulara mesaj yazmayayım diyorum ama olmuyor ki..

Ne alakası var? O mantıkla sanki petrol de Avrupa'dan çok sonra Türkiye'ye gelmiş de o yüzden pahalı.

Farzedelim herhangi X bir Avrupa ülkesine bizden 3 yıl önce gelmiş internet. O ülkenin günümüzden 3 yıl önceki internet fiyatı/milli geliriyle günümüz Türkiye'sindeki fiyat/milli gelirini kıyaslayın da biz de bilgilenelim bu "gereksiz" konularla ilgili.

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem.

Ne ucuz ki ?

o da doğru.
  • Türkiye'dene ucuz ?

• Çünkü pahalı olsa da alıyor herkes. Pahalısını satabilirken niye ucuzlatsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

türkiye de internet neden pahalı?

Rampaların ustasıyım avatarının hastasıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Ne saçma sapan konular açıyorsunuz.Daha 7-8 yıla kadar millet internete giremiyordu.1024 kbps görenler en iyi benim diyordu kaç yılda ne bekliyorsun.Hayır yeni internetle tanışmışsın senin karşılaştığın Avrupa'ya bir bak adamarın sistemi nasıl ne zaman kurulmuş? Bazen bu kadar gereksiz konulara mesaj yazmayayım diyorum ama olmuyor ki..

Ne alakası var? O mantıkla sanki petrol de Avrupa'dan çok sonra Türkiye'ye gelmiş de o yüzden pahalı.

Farzedelim herhangi X bir Avrupa ülkesine bizden 3 yıl önce gelmiş internet. O ülkenin günümüzden 3 yıl önceki internet fiyatı/milli geliriyle günümüz Türkiye'sindeki fiyat/milli gelirini kıyaslayın da biz de bilgilenelim bu "gereksiz" konularla ilgili.

Arkadaşım petrol farklı bir olay teknoloji farklı bir olay.Bazen konu açılıyor adamlar 100 mbps interneti bu kadara alıyor sen bu kadar alıyorsun diye.Adamlar da ilk başlarda çok fahiş fiyatlar almışlar.Bizzat ben akrabalarımdan biliyorum.Almanyada,İngilterede,Hollandada 20-30 yıldır yaşıyan tanıdıklarım var.Türkiye'de pahalılık var yok demiyorum ama bazı konularda niye pahalı niye yavaş demek de bana göre saçma..

• İyide bu net sınırsız değil mi niye çok pahalı satıyorlar? Yani bi hammaddesi mi var bunun. Biticek mi tükenecek mi? Ucuz ve kaliteli yap herkes senden alsın zengin ol. Aga bu neyin kafası. Anana bacına her gün sövüyorlar b*ktan netin yüzünden bi de en pahalısını yapıyorsun. Kaliteli küfür yemek için bence bunlar çok zekiyim çaktım ben köfteyi.
  • Herkes niye pahalı diyecek ki ucuzlayacak. Razı olursan onlar sömürmeye bizden önce razı zaten.

Evet bu netin bir hammaddesi var. Tüm telekom cihazları pahalı cihazlardır. Hammaddesi ucuzdur ama son hali pahalıdır. Herkes sadece yurtiçinde barınan sitelere girse çok daha ucuz olurdu.
    Denizaltı ve karasal fiber operatörlerine para ödeniyor, İnternet değişim noktalarına ve diğer arabağlantı olan operatörlere para ödeniyor vs. Cihazların elektrik faturası soğutma masrafları vs. ciddi şeyler.
    Ancak hiçbiri bu pahalılığın nedeni değil. Neden sömürme politikası ki tek satıcı olunca piyasada adamlar mecbur alacaklarını biliyor.

Buna karşı da rekabet geliştirilmeli, piyasaya giren alternatif saglayıcılar desteklenmeli. Yoksa bu fiyatlara zamlar da gelmeye devam edecek...

İki aydır 2 Mbit/512 kbit sınırsız bağlantı kullanıyorum, tam tamına 33 TL. Eğer Turk Telekom ile anlaşabilirlerse 8 Mbit'i 50'ye verecekler. :)
    Tek sıkıntı yükleme hızı kablosuz bağlantı dolayısıyla hiç stabil değil. Şak atıyor yarım MB, sonra bekliyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 6 Eylül 2013; 0:41:24 >

• Ya kardeşim fiyatlar yine aynı kalsın da şu adil kullanımı kaldırsınlar, bu noktayı bulanın allah bin belasını versin 15 günden sonra 3 mbit ile bi video bile izleyemiyorum internetten
  • Ucuz interneti bırakıp 50/20 bağlatı sağlasalar 70 TL adil kulanımsız kopmayan kimse sesini bile çıkarmaz da . Sırf insan kandırıyorlar yok 100 mbt sınırsız ama adil kulanımlı 100 mbt satıyosun ama aslında 3 mbt vurgunu yapmaktasın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.