Şimdi Ara

Türkiye'de işleyen kusursuz ve mükemmel sistem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar. Hafta sonu KPSS önlisansa başvurmak için Ziraat bankasına 40 tl yatırdım. İnternetten başvurmak istedim ama olmadı Lise mezunu gözüküyorum internette. Şuan üniversite okuduğum gözükmüyor. Neyse olur böyle şeyler dedim ve pazartesi bi ösym başvuru merkezine giderim dedim. Stajda yapıyorum şuan. Gittim güzelce erken çıkmak için izin aldım sorumlumuzdan. İzin verdiler ohh tamamdır hallettik bu işi dedim. Bugün staja arabayla gitmiştim. Atladım gittim başvuru merkezi olan bir liseye. Yarım saat sıra bekledim. Sıra geldi ve içeri girdim. E devletten öğrenci belgesi almıştım dev proje artık e devletten öğrenci belgesi veriliyor. Dedim vay anasını.. Neyse girdim içeri öğrenci belgesini uzattım. Adam olmaz dedi bu öğrenci belgesi geçersiz. Allah Allah devletin verdiği öğrenci belgesi,onaylamak için barkodu bile var nasıl geçersiz dedim. Adam bize kesin talimat verildi ıslak imzasız belge kabul etmiyoruz. Elimdeki öğrenci belgesine baktım ve durdum. Sadece baktım ve hayret ettim devletin verdiği belgeyi devlet kabul etmiyor. Neyse adam bana ösym bürosuna git dedi onların kolları uzundur birşeyler yaparlar dedi. Neyse içimden söve söve çıktım atladım arabaya. Yardırdım gittim büroya -hayatımda bu kadar hızlı araba kullanmamıştım- büroda da aynı şeyi dediler kabul edemiyoruz ama okulundan bize öğrenci belgesini fax ile yollasınlar o şekilde kayıt yaparız dedi. Bir kere daha duraksadım ve düşündüm ulan faksla yollanmış belgenin neresinde ıslak imza var. Neyse dedim o zaman fax numarasını verin. Bilmiyorum dedi kadın beni yan binaya yolladı. Neyse çıktım gittim yan binaya. Kimse yok saat 5 olduğu için herkes basmış gitmiş. Ulan yine sövdüm içimden ve yine durdum ve bomboş koridora baktım. Düşündüm, ağlayacak gibi oldum nasıl bir ülkede yaşıyoruz dedim. Neyse iyi hadi okulumu arayayım bari onlara söyleyeyim fax yollayabiliyorlar mı diye. Yok okulada ulaşılmıyor.Sizi bağlıyoruz diyorlar bağladıkları falan yok ama bağlanmıyor.Bi de özel okul olacak. Neyse yine gerekli küfürleri ettim.Ulan başlarım faxına dedim ve yarın staja gitmeme kararı aldım İstanbul'a gidip öğrenci belgesi alacağım okuldan. Girdim öğrenci bilgi sistemine öğrenci belgesi talep edeceğim yarın için ama ne olsun? 2 Ocak tarihinde aldığım öğrenci belgesi teslim edilmemiş gözüküyor o yüzden yeni belge talep edemiyorum. Ulan iyice sinirlendim.Türkiye'de hiç bir sistem mi düzgün işlemez. Neyse yarın için İstanbul'a bilet aldım eğer okula gittiğimde de öğrenci belgesini alamazsam başvurmayacağım KPSS'ye ve bu ülkeden çekip gitmek için elimden gelen herşeyi yapacağım. Bu da böyle anımdır.

• Aynı sorundan bende muzdaribim bugün bende gittim hiçbirşey yapamadan geri geldim okulu aradım cevap yok bugün yasadklarımın aynısını anlatmıssın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılında izmir de 2. El bir araba aldık neyse 2006 yılında arabayı istanbulda satmaya karar mı verdik yoksa kasko mu yaptırıcaz tam aklımda değil neyse işlemler yapıldı araba sizin üzerinize değil denildi 6 yıl geçmiş nasıl olur deyip şaşırdık araştırmaya başladık izmir de ki dosya ya hiç işlem yapılmamış adamlar atmış bi kenara dosyayı konunun özeti buymuş neyse bir sürü rezillik çekip hallettik hallederken anladık kimse birşey bilmiyor boşa devlet maaş ödüyor birşey soruyorsun herkes birbirine yönlendiriyor boşu boşuna geziyorsun hakikaten ne biçim ülkede yaşıyoruz insan üzülüyor memleketin haline

• Kardeş kusura bakma salaklık sende. Al eline bir kalem, çak bir tane imza uğraştığına değmez. Bu sistemi işleten beyindeki adamlar onun gerçekliğini mi sorgulayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

Kardeş kusura bakma salaklık sende. Al eline bir kalem, çak bir tane imza uğraştığına değmez. Bu sistemi işleten beyindeki adamlar onun gerçekliğini mi sorgulayacak

O kadar kolay değil o işler mühür de gerekiyor. Salaklıkla ne alakası var anlamadım ama doğru diyorsun salaklık bizde bu ülkede dolandırıcılık sahtekarlık yapanların yüzleri gülüyor hep.
  • Dusaro D kullanıcısına yanıt
    Salaklığı samimiyet olarak yazdım yoksa kötü manada demedim. Yaptırıcan mührü basıcan imzayı bunlarla da uğraşmıyacan hiç. Bence orda daha fazla baskı da yapabilirdin adama. Sesini yükseltsen biraz yetkili biri mantıklı konuşabilirdi. Şimdi o kapıdaki adamın lafına istanbula gidip uğraşacak mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

Salaklığı samimiyet olarak yazdım yoksa kötü manada demedim. Yaptırıcan mührü basıcan imzayı bunlarla da uğraşmıyacan hiç. Bence orda daha fazla baskı da yapabilirdin adama. Sesini yükseltsen biraz yetkili biri mantıklı konuşabilirdi. Şimdi o kapıdaki adamın lafına istanbula gidip uğraşacak mısın?

En garantisi okula gidip o belgeyi almak. 2 saatlik yol. Ama sırf bunlar yüzünden fazladan bir gün staj yapacağım. Benim en çok takıldığım olay devletin internetten verdiği belgenin devlet kurumunda geçmemesi. Sadece Türkiye'de olabilecek tarzda olaylar.

quote:

Orijinalden alıntı: cakia1903

Aynı sorundan bende muzdaribim bugün bende gittim hiçbirşey yapamadan geri geldim okulu aradım cevap yok bugün yasadklarımın aynısını anlatmıssın.

Kardeş sen çözüm bulabildin mi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dusaro -- 21 Temmuz 2014; 20:38:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dusaro D kullanıcısına yanıt
    Bende uniden alıcam belgeyi yarın başka birşey çıkarmazlar inş.parayıda yatrdık

• https://medium.com/@guvenindahouse/turk-milleti-ve-sikinin-ucuyla-i-s-yapmak-gerce-i-e7b170699056

Şunu okursan rahatlarsın valla bi nebze de olsa... Okurken rahatlıyor insan. Bir tek ben yaşamıyormuşum diyip...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.