Şimdi Ara

Türkiye de mi yoksa Amsterdam da mı okumalıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • amsterdamda yasam maddi olarak daha külfetlidir ne kadar burs alsan da

dedigin gibi vatandasligin da varmis bence burada okuyup yurt disinda yuksek lisans yapman en avantajlisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hollandaya git kurtar kendini kardeş :D
  • Sonrasinda daha iyi is imkani, parlak bir gelecek icin degilde hayatimin bir kac yilina farklilik katmak icin dusunmeden giderdim sanirim.

• Ulan millet hollandamı türkiyemi diyor biz lys de kaç bine çekebiliriz sıralama nasıl gelir onu düşünüyoruz 😂😂😂

• Arkadaşlar ben türkiye bu şekilde giderse türkiye de yaşamak istemiyorum burda ne can güvenliğimiz var ne ifade özgürlüğümüz.Sorunca direk insanların çoğu git ne duruyorsun diyor ama şimdi oraya nasıl adapte olacağım sorusu var işte.Üniversite para falan bunlar iyi de mutlu olmak lazım yani orda arkadaşlıklar kurabilmek güzel şeyler yapabilmek önemli olan.Burda bi arkadaş daha bahsetmiş gidenler paso geri dönüyor diye , ben işte bundan korkuyorum.Var mı tanıdığı olan yurtdışına yerleşip mutlu olan ? Şimdilik lysden sonra burda Galatasaray iktisatı kazanıp dondurup gitmeyi düşünüyorum ,mutsuz olursam geri dönerim 1 sene sonra diye düşünüp.Ama yinede ilk 6 ay para vermediklerinden hükümet,ayda 1000 eurodan 10 ay 10.000 Euro ve 2000 euroda eğitimi var 12.000 Euro çok para arkadaşlar nerden baksan 60k,orta sınıf bi aile çocuğu olduğumdan çok kafam karışık
  • Kierkeguard K kullanıcısına yanıt
    Kardeş boşver , bogazicinde gsu de ekonomi okumak varken kendini elin gavuruna harcama. Ülkene milletine bi faydan olsun. Başkaları için de bu hayatı yasamalisin

• Hayat anlayışına,tarzına bağlı daha çok.Henüz hiç yurtdışına gitmedim.Şuan Türkiye'de hatırı sayılır bir okulda siyaset okuyorum.Avrupa'da bir üniversitede okumayı çok isterdim.Hele ki senin bahsettiğin tarzda dünya sıralamasında bir yerde.Şuan senin elindeki imkanlar bende olsa düşünmeden giderdim.Ama benim burada pek fazla çevrem yok kendime münasır 3 5 arkadaşla takılan biriyim,aile bağlarım çok fazla yok kardeşim dışında. Milli duygularım yok denecek kadar azaldı,dini inancım yok,ortamdan,baskıdan,kısıtlamalardan hiç bir şekilde memnun değilim.Ve açıkça söyleyeyim zaten sende ekonomi okuyacakmışsın az çok şuan ekonomik durumdan da haberdarsındır,şuan Türkiye'de belli bir refah var,ben de orta sınıf bir ailenin çocuğuyum, ekonomik olarak çok da kısıtlı değiliz.Ama bunun böyle süreceğine pek inanmıyorum ki gidişat da onu göstermiyor,finans uzmanları da gidişatın pek iç açıcı olmadığını söylüyor.Dediğin gibi can güvenliğimiz bile pek iç açıcı durumda değil.İnsan hayatına değer veren bir yönetim yok.İfade özgürlüğü desen amenna, rahatça söyleyebildiğin tek siyasi görüş malum parti ya da malum kişi.Bu ülkede herkes bir şeyci ya da bir şey olduğunu söylüyor(adamlıq,türqlüq,kürdlüq,şuralıyım,buralıyım,şuyum,buyum,şucuyum,bucuyum) ama çoğunluk adeta insan olduğunu unutmuş gibi. Olaya mantık açısından bakarsak bana yurtdışına gitmek, hele ki avrupa ülkesine gitmek tamamen daha mantıklı gözüküyor.İleri seviye ingilizcen olduğunu söylemişsin,alman vatandaşıyım dediğine göre almanca da o seviyededir herhalde,bence iletişim konusunda sıkıntı çekmezsin okuldakiler de en az senin kadar biliyor olurlar.25 yıl amerika'da yaşayan ama hala pek de doğru düzgün ingilizce konuşamayanı da gördü bu gözler hatta idrisusta usa yaz youtube'dan izle o bile hayatını devam ettirdiyse ve Türkiye'ye dönmenin adını bile anmıyorsa bence sen de pişman olmazsın.

Yalnız kalmanın korkulacak bir şeyi yok başlarda illaki biraz yalnız kalırsın. Türkiye'de üniversiteye yeni başladığında bile bir tanıdığın yoksa bu böyle oluyor.Ama istesen de tamamen yalnız kalamazsın,istesen de sürekli mutlu ya da mutsuz olamazsın; sürekli mutluysan bil ki ya kendini kandırıyorsun ya da zeka seviyen belli bir derecenin altında.Bazen yalnız kalmak,mutsuz olmak bile iyidir öbür türlü en ufak darbede bile hayatın toparlayamayacağın şekilde alt üst olabilir.Uzun lafın kısası senin hayatın senin seçimin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrengn -- 21 Mart 2017; 3:50:9 >

• Türkiyeyi mi düşünüyosun

Ya haklısın burda çok da güzel üniversitelere girersin ama orasi avrupa diploma prestiji farkli. Buradaki yaşam standadtlari ile orayi bir tutma istersen. Arabani bile alir yaşarsın. Ama tek kalican vs bunlari yaparmiskn bilemiycem ben de lys'yi bekliyorum Almanya için..

• Boğaziçindeyim muhtemelen bize gelecen kaç git kardeşim hocalarımızı atcaklar eninde sonunda :D

• Amsterdam'a gitmemen büyük hata olur.Zaten politik ilişkiler de sıkıntıda.Y.Lisans için hiç gidemeyebilirsin.Ülkenin geleceği belli değil.Evet çıkarsa çok kötü şeyler bekliyor ülkeyi.Ekonomik olarak da eriyoruz.Alım gücü azalıyor.Yolun açık olsun. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal olarak her iki ülkede seni tatmin eder.( ki çevresi olan bir insansın. ) yaparım diyorsan git.Ama ülke berbat yha diye düşünüp gitme Türkiye'den. Dikkatli düşün sonra pişman olma. Siyasi yönden kanı kaynayan gençler seni yanlış yönlendirebilir. Ona bakarsan dünyanın en büyük 15. Ekonomisi Türkiye. Karar verirken bunlardan çok oradaki yaşamını, sosyal hayatını ve diplomanı düşün.

Edit: mesela Türkiye ekonomisi Hollanda'dan daha büyük. Bundan dolayı Türkiye daha güzel diyemiyoruz mesela :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorunsuz Genç -- 21 Mart 2017; 10:51:10 >
  • Sorunsuz Genç kullanıcısına yanıt
    Yaşam standartları ve büyüklük ekonomi hacmiyle ölçülmüyor ama. İlk 6 da hindistan var mesela. Yaşanılacak yer mi? Ve ya 2. Ekonomik güç olan çin?

• quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

Yaşam standartları ve büyüklük ekonomi hacmiyle ölçülmüyor ama. İlk 6 da hindistan var mesela. Yaşanılacak yer mi? Ve ya 2. Ekonomik güç olan çin?

Zaten onu demek istedim. Aman hocam parası olana Afrika ülkeleri bile güzel. :D biz sürünelim.

• dışarı git manyak mısın kardeş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.