Şimdi Ara

Türkiye de mi yoksa Amsterdam da mı okumalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Hollanda da university of amsterdam dan şartlı kabul aldım 1 sene amsterdam da hazırlık amaçlı hogeschool Van amsterdam adlı farklı bir üniversitede okursam geçiş yapabiliyorum.

Şimdi bu UvA 3 senelik olduğundan sene kaybetmiyorum ve dünyada 61. Sırada ekonomide ise 41 yanılmıyorsam.Yani alanında başarılı bir üniversite esasında.

Alman vatandaşlığım olduğundan üniversite benden senelik 2000 euro istiyor ve hükümette 6. Aydan sonra üniversite bitene kadar yaşam masraflarını karşılamam için burs veriyor.Yani harcamam da çok olmayacak,senelik 2000 euro kadar ki bu zaten Türkiyede senelik harcamama eşit gibi bişey olur.

Ben ygs den 5K civarı bekliyorum kaydırma yoksa en fazla 8K falan olur buda tm alanında seçim yapan insanlar için derece demek lys sonrası.Yani burda da türkiyenin iyi üniversitelerine girebiliyorum iyi yaparsam lysde.

Yaşam standartlarının tükettiğin yemeklerden ulaşım çevre temizliğine kadar daha iyi olacağına şüphe yok.
    Yalnız ben kültür farklılığından korkuyorum, endişeye düşürüyor beni.Burda gayet sosyal, hareketli bir çevrem var.İngilizceye anadilim kadar hakimim ama karşındaki toplumun mizah,eğlence,üzüntü, arkadaşlık kısaca hayat anlayışı farklı olduğundan yalnız kalmak,mutsuz olmak beni çok korkutuyor.

Daha öncede benzer bir konu açmıştım ama kafamda bi şeyler oturmuyor bir türlü.Burda her şey iyi olsa sırf eğitim için gitme mutlu ol derim kendime ama ülkenin de iyi bir yere gittiği yok.

Uzun bir konu oldu ama yurtdışında yaşamaya okumaya gitmiş arkadaşlardan fikir vermelerini bekliyorum,onlar neler yaşadı,tecrübe etti anlatırlarsa hem benim için hem benim gibi bir çok arkadaş için yararlı olur.

Okuyan herkese teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kararı biz veremeyiz, en iyi kararı sen karar vereceksin

• Kardeş derece yaparsan çok iyi üniversitelere gidebilirsin çok iyi üniversiteleri gidersen yurtdışına gidebilirsin.

• Ne amsterdamı ulan nazi misin ? !!!!! @EGM
  • düşünmeden git
  • Hollanda> Türkiye kardeş orda okursan dünyanın her ülkesinde iş bulabilirsin. Burda okuyan Boğaziçililer bile yurtdışına gidebilmek için kırk takla atıyor. Türkiye'de okumak sana kolay geldiği için burda kalmak istiyorsun. Zorlanmadan düzgün bir hayat kurulmaz bunu da göz önünde bulundur bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hayatımda bu kadar iyi bir ikilem görmedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bogazici isletme kazansam bile yurtdisinda okurum imkanim oldugu surece.

• mizah kültürüden korkma ya

ben şöyle biliom

lol falan diyolarya gülme efektiymis o

pc oyunu olan lol değil yani

lol falan derlerse gülmeleri gelmiştir

ve söyle bişi duydum

ruslara votkayı severmiş 1 şişe votka verince aran iyi oluyomus
    hollandalılara da 1 kasa portakal
  • Hollanda'nın en kötü üniversitesi=Türkiye'nin en iyi üniversitesi.

• 1 salise düşünmeden giderdim.

• Tarhana ve Rocknroll kullanıcısına yanıt
    Hocam Rus ordusunda askerler sınırsız vodka ve sigara içebilirler.Buna bir kısıtlama getirseler darbe olur Rusyada.
  • Evet sıralıyoruz:

-Alman Vatandaşı
    -Anadil seviyesinde ingilizce
    -Hollanda'da üniversite şansı (61. sırada)
    -Türkiye'de iyi bir tm sıralaması

ehh işte fena değil
  • Hollandada okumak senin icin daha yararli olacaktir ama 3 arkadasim (biri avusturya biri almanya biri macaristan) yurtdisinda okuyup 2. Senelerinde tipis tipis geri geldiler. Kultur farki seni sadece gezmeye yogunlastiriyor. Dersler sifir ve dil gelismesi sifir oluyor. Ve inan dersler asiri zor. Bende cok dusundum disarda okumayi ama gidenlerin cogu pisman. Ama dilim var diyorsan ve caliskan biriysen cok yararli olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sence bu bi ikilem mi

• Türkiyede 5k ile çekerek Boğaziçi ekonomiye gidebilirsin. Evet hollanda da okumak bir şans, lakin bunu kaybetmiyorsun söylediğin üzere alman vatandaşlığında var. Lisansını Türkiyenin en iyi okullarından birinde yapıp yüksek için birleşik krallıkta okumanı tavsiye ederim.

Türkiyede çalışmak istediğini varsayıyorum tabiki. Yurtdışında çalışacağım diyorsan maddi imkanda varsa düşünme bile direk lisansı orda yap.
  • Bu ne lan her bokun iyi yok mu kotu bir yanın

Gitme kardes ulkede kal bu kada guzellik yeter sana

• Lys ye gir ondan sonra karar verirsin

• Türkiye nin en iyi Üniversitesinde okusan bile yurtdışında adam yerine koymazlar amacın ilerde yurtdışınsa yaşamaksa yurtdışınsa oku

• Kardeş manyak mısın ne lys stresi çekiceksin.Düşünmeden git şuan telefonum çalsa hazırlanırsan sabaha hollandaya gidiyosun üniversiteye deseler sabaha hazırlanıp gitmezsem şerefsizim bak. :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.