Şimdi Ara

Roma için Tur mu yoksa bireysel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, Ocak ayının sonu gibi Roma'ya gitmeyi planlıyorum. Daha hiç yurt dışına çıkmadım. İngilizce çat pat var, yani anlaşabileceğim düzeyde. İlk defa çıkacağım için tur ile gideyim daha sağlam olur diye düşünüyorum; ama tur'a da bağlı kalmak istemiyorum; pek zevk vermez. Tek endişem ilk defa çıkacak olmam bu noktada üstesinden gelebilir miyim diye tereddütlerim var size danışayım istedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence tek olması daha iyi olur.
    Çat pat ingilizce ile halledersiniz, ayrıca turlar birsürü masraf çıkarıyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: venua

Bence tek olması daha iyi olur.
    Çat pat ingilizce ile halledersiniz, ayrıca turlar birsürü masraf çıkarıyorlar :)

Hocam tek olması iyi olurda. Şimdi arkadaş oraya gidecek otobüse binmesi gerekecek belki aktarmalı gidiyor otobüs nasıl tarif etsinler veya farkında olmadan uygunsuz bir hareket yaptı bence zor olur. Biz 5 kişi yurt dışına çıkmıştık 2 kişi ingilizce biliyordu ona rağmen üstesinden zor geldik. Belki sorun bizdedir ama yinede tek zor olacağını düşünüyorum
  • Bence hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç sorun olmaz. Benim ilk yurt dışına çıkışım da (interrail için hem de ) Roma'ydı ve üzerine 5 senede 35'den fazla ülke gezdim. Elbette başına zorlukla gelecektir ama kendi kendine halledince çok şey öğrenirsin.

Üstüne Roma da gayet kolay, turistik ve tecrübeli bir şehirdir. Zaten tek şehir yapacaksın, elbet otelini bulmayı ve havaalanına dönmeyi kolaylıkla çözersin. Ayrıca Roma'da birçok yer yürüme mesafesinde ve tek başına gezmeye uygun olduğu için de doğru bir örnektir. Cesur ol bence, İYİ ARAŞTIR, İYİ OKU (Sadece Roma'yı değil, gezi kültürünü de) ve ister tek, ister grupla tursuz çık.
  • Cevabınız için çok tesekkür ederim arkadaslar. Dediğim gibi tur a bağlı olmak yerine free takılmak istiyorum. Tek sorun ilk defa yurt dısına çıkacak olmam dilim çok iyi seviyede değil o yüzden biraz da bu yüzden bu çekincem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.terravision.eu/ bu siteden havalimanından merkeze online otobüs bileti alabilirsin.Yada oradan da biletini temin edebilirsin ama 2-3 euro fark ödersiniz.Trafik olmaz ise yol 25-30 dakika sürüyor.Ve son durak Termini tren istasyonudur.Tren ile daha kısa sürede gidersiniz ancak fiyatları daha pahalıdır. Şehir içinde city busları kullanabilirsiniz.Günlük sınırsız indi bindi yaparak 15-20 Euro gibi bir paraya şehrin kültürel yapılarını gezebilirsiniz.Kalkış yeri Termini istasyonunun hemen yanındadır.
  • Şimdi translate programları da var telefona yükleniyor türkçe cümleyi söyleyin direk çevirsin konusma olarak :)
    ben tek basıma cıkmayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu yaz italya turuna katılmıştım.
    romada 2 gün kaldık. gitmeden önce 1-2 hafta çalışmıştık, tura katılmadan turdakilerden daha etkili gezdiğimizi söyleyebilirim :)
    diğer arkadaşların da dediği gibi, romada ulaşım kolay, gezilecek yerlerin çoğu yürüme mesafesinde.
    tur yerine bireysel gitmeyi tercih edin.
  • Her zaman bir sözüm vardır : ''Turla hiçbir yere gidilmez.''
  • turla gitmeyin bence
  • önerim tek gidin, kendinize güvenin.

ancak, dersinize çok iyi çalışın.
    1 - kalacağınız yeri kesin olarak haritalardan bulun. pahalı otelde konaklamayacaksanız, romada otellerin reklamı olmaz, kapı zillerinde yazar. otelin nerde olduğunu da kimse bilmez. irtibat telefonunu not edin. romada ingilizce nispeten az kullanılır. o nedenle tercüme programı indirip, italyanca dümdüz derdinizi anlatabilirsiniz.
    2 - darda kalırsanız hangi bankadan para çekebileceğiniz, telefon arama işlerinin nasıl olduğunu araştırın.
    3 - gideceğiniz yerleri belirleyin, ulaşım kolay.

iyi gezmeler
  • Ağustosta tek basıma gittim romaya. kesinlikle bireysel git. tur ile giden türkler gördüm. geç kalırlarsa ceza keserlermiş adamlara düşün yani.

soruların varsa cevaplarım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puredistance

Cevabınız için çok tesekkür ederim arkadaslar. Dediğim gibi tur a bağlı olmak yerine free takılmak istiyorum. Tek sorun ilk defa yurt dısına çıkacak olmam dilim çok iyi seviyede değil o yüzden biraz da bu yüzden bu çekincem.

hocam yazın roma da idim..ve diliniz eğer italyanca değil ise yardım eden sayısı çok az oluyor haberiniz olsun..Roma ya indim 2 saat hostel aradım ve kendi çabalarımla buldum..Polisler bile ingilizce sorulan sorulara cevap vermeyip italyanca konuşuyorlar ve bence bireysel takılın...Gİdin hemen bir rome pass alın 3 günlük sınırsız ulaşım bileti her yere gidersiniz..Ben hiç bilet falan almadan kendim gittiğim gezdiğim oldu..Eğer yürümeye alışık birisi iseniz bunlara bile gerek kalmaz inanın..Kalıcak yer ise bir çok hostel var termini etrafında ve çok çok uygun fiyatlı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.