Şimdi Ara

Türkiye'de neden adam gibi notebooklar yok!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çünkü genel tüketici bunda i7 var yeter diyor.
    Eskiden de bilmem kaç ghz ve şu kadar ram kombinasyonu vardı.
    Bir de en yavaş ama en büyük harddisk oldu mu tamam.
    Ekranı nasıldır klavyesi nasıldır, pili kaliteli mi, soğutması nasıl, fan gürültüsü yapıyor mu diye düşünüp araştıran tüketici olmadığı sürece bu durum böyle devam edecek.
    Ben 5 senedir aynı Macbook'u kullanıyorum. Alırken epey de para verdim(2600 lira gibi birşey) ama hala ilk günkü piliyle 4 saate yakın kullanım süresi var. Günlük kullanımda fan sesi yok. Harika bir klavyeyle geliyor. Ekran görüş açısı ve kalitesi olarak piyasadaki çöp gibi 1366 monitörlere göre daha iyi(elbette full hd kadar iyi değil)...
    Ama bunların bedelini ödedim işte.
    Aynı zaman 1500 liraya aynısını aldım olm ben diyen arkadaşım bir sene sonra o makineyi(Dell) atıp tekrar mac aldı. O da hala kullanıyor sorunsuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jvats

Her mesaja katıldım bu konuda. Bende delli çok merak ediyorum. Fhd olmazsa olmazım. Telefonlar 4k olmuşken laptoplar niye 720p diye sorarım.
    @Jvats
    Hocam aslında FullHD standart oldu ancak bizim ülkeden nasıl olsa satın olduğu için eldekileri satmaya çalışıyorlar anlaşılan.

@Sarfhan
    Kesinlikle. Ortadaki yegane durum bu galiba: Cahillik. Parası çok olan ve parası ile doğru düzgün bilgisayar, elektronik alet almayı beceremeyen kişiler. Satış temsilcileri de kötü niyetli olup alacakları primlere baktıkları için en kötü ürünler bile fazlasıyla alıcı bulabiliyor. Saç baş yoldurur bu rezillik... Sizin yaşadığınız ayrı bir rezillik. İnsanlar paralarıyla rezil olmak istiyorlar anlaşılan. Boşa nefes tüketmişsiniz. Yazık.

@mhmtfrt.
    Mağazalar o kadar rahat ki, nasıl olsa elimdekini indirimle çıkarırım, kötü de olsa tekrar tekrar satarım kafasında. Tüketici bilinçsiz olunca paraya para demiyorlar.

@Quattro
    Değil mi hocam. i7 alınca laptop son süratli oluyor zannediyorlar. Sanki elde i7 olsa bile, diğer bileşenler onun performansını aşağı çekmiyor. Yazık. Toplumca bilinçsiz olduğumuz ve en çok kazık yediğimiz konulardan biri de elektronik. Hem cehalet diz boyu, hem de kulaktan dolma bilgi ile hareket edilmekte. Ne mutlu size ki hala sorusuz kullanabiliyorsunuz laptopunuzu. Aynı durum benim emektar Asus N55SF laptopum için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figo -- 3 Ocak 2016; 14:18:27 >

• Kesinlikle haklısınız..
    Mesela bir razor almak istiyorsun bırda fiyatı on bin tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ah ben 2 sene önce y510p gt750m slı yi 2600tl+200 tl taksit bedeli ile vatandan 2800 e almıştım, şimdi aynı pc 3899 tl, 4299 tl gibi rakamlara satılıyor, ben 2800 tl ye 3 tane gpu aldım şimdi 1 tane gpu lu bilgisayar o fiyata zor

• Bazı konulara bakınca bu forumda bile u uzantılı işlemcileri hd ekranı savunan o kadar çok kişi var ki üreticilerin bu ülkeye düşük özellikli bilgisayar getirmesi normal bence

• 2000 tl ye bilgisayar bulamiyorum

2012 eylulunde 1250 tl ye 12gb ram hd7670li Dell 5520 alabilmistim

Bir tane bile uygun gtx950m li makine yok

• @premiumbeyin
    Maşallah, pırlantadan bile kıymetli devlet babanın mükemmel vergileriyle.

@hasanoz07 ve @napolyon94
    Hala ekonomik kriz olduğunu, doların alıp başını gittiği, teknoloji sektörünün de fazlasıyla zamlandığını inkar ediyorlar. 2 yıl önceki fiyatlarla şimdinin en dandik laptopunu alınabiliyor ancak.

@curry_30
    Kesinlikle doğru. Teknolojik cehalet, bilinçsizlik, kötü ürünler de üretse marka bağımlılığı, fanatizmi hat safhada ülkemizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figo -- 3 Ocak 2016; 22:04:05 >
  • Bende 15.6 değil 17.3 olsun.
    Ultra HD olsun.
    Msata SSD si olsun.
    Ekran kartı seçeneği olarak SLİ modelli olsun.
    Işıklı klavye olsun.
    Isınma sorunu olmasın.
    Birde UCUZ olsun diyorum ama ortaya çıkan fiyatı ödemek için arabayla takasa girmem gerekiyor.

Aynen arkadaşın dediği gibi bende 2012 yılının şubat ayında Y500 sli modelli olanından aldım. Msata ssd falan taktım derken 2500TL ye gelmişti.
    Şuanda boş hali 4300TL olmuş. Msata SSD ile 4700TL falan oluyor işte. Neredeyse 2 katına çıkmış. Son 3 yılda eve giren paradaki değişime bakıyorum hiç 2 katına çıkmış gibi falan değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcalderas

Bende 15.6 değil 17.3 olsun.
    Ultra HD olsun.
    Msata SSD si olsun.
    Ekran kartı seçeneği olarak SLİ modelli olsun.
    Işıklı klavye olsun.
    Isınma sorunu olmasın.
    Birde UCUZ olsun diyorum ama ortaya çıkan fiyatı ödemek için arabayla takasa girmem gerekiyor.

Aynen arkadaşın dediği gibi bende 2012 yılının şubat ayında Y500 sli modelli olanından aldım. Msata ssd falan taktım derken 2500TL ye gelmişti.
    Şuanda boş hali 4300TL olmuş. Msata SSD ile 4700TL falan oluyor işte. Neredeyse 2 katına çıkmış. Son 3 yılda eve giren paradaki değişime bakıyorum hiç 2 katına çıkmış gibi falan değil.

Kesinlikle çok haklısın hocam. Fiyatlar el yakıyor. Ancak hiçbir TEKNOSA, GOLD gibi hiçbir büyük firma batmıyor. Çünkü kötü ürünleri pahalıdan, pahalı ürünleri daha pahalıdan satarak yollarını bulabiliyorlar. Olacak iş değil.

• 2012 şubat ayında dolar 1.75 seviyelerindeydi o zaman vatan bilgisayarda fiyatlar mantıklı geliyordu. Ama şuanda fiyatlar uçmuş durumda. Biraz seçici birisiyim ne alırsam alayım herşeyde F/P ürünü ararım.
    Geçen gün bir akraba SSD+laptop için 1800TL bütçe ve N11 %20 indirim(max 200TL) kuponu verdi. 2012 yılında bedava verseler eve sokmam dediğim laptoplar 1500TL den başlıyor. 3gün eziyet çektim sonunda freebos ASUS K555LB 940m ekran kartlı +sandisk 120gb+4gb ram aldım. Laptop geldi kurulumları falan tamamladım.
    Ekran 1080p değil görüntü mat parlak çok kötü geldi. Hız rezalet. oyun performansı yok. Aldığıma pişman oldum.
    Piyasa düşene kadar kimseye aracı olarak hiçbir şey almamaya karar verdim. Ve amazondan alabileceğim birşey varsa kesinlikle başka yerden almamaya karar verdim :)

@Figo
  • Acil değilse almayin. Başlığı açan hakli. Bizde anlatıyoruz ama dinleyen yok. Kimsenin nedenini bilmediği sebepsiz bir pahalılık var. 3200 tl ye satılan mac pro retina 13 128ssd 5000 kusur oldu. Genel olarak tüm fiyatlar yükseldi. Dolara bağlı değil bu farklı bir şey... beş para etmez bilgisayarlara devasa paralar istiyorlar.

• acil ihtiyaciniz yoksa almayin o zaman fiyatlari dusurecekler zqten bu sene %40 satislar dustu bu senede devam ederse dusus seneye fiyatlari indirecekler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir şekilde eski ve stok dibinde kalmış ürünleri allayıp pullayıp iteleme dertleri de var bu marketlerin.

Benim "acil" ihtiyacım yoktu ama "alayım artık" dediğim için geçtiğimiz Cumartesi "alma" niyetiyle gittim ve şimdi hem kendimi hem de çevremdekilere "aman almayın kazıklanıyoruz" diyorum.

Amerika da olsun TR'de olsun MacBook kullananlara bakıyorum tıkır tıkır kullanıyorlar cihazlarını. Ve hiç bir sorunları da yok.
  • @blackcalderas
    1500TL etmeyecek bilgisayarları nasıl o fiyattan satıyorlar anlamakta güçlü çekiyorum. Kötünün iyisini almaya çalışmışsınız ancak ne derece sizi götürür o tartışılır. Gerçi siz sanki başınıza geleceği biliyormuş gibi SSD seçmekle iyi etmişsiniz. Para etmeyecek bilgisayarların böyle yüksek bir piyasasının oluşması çok şaşırtıcı.

@sokrates60
    Macbook Air'i 3300TL'ye satan zihniyet içine 5400RPM'yi koymayı da hak görmüş. Ben de almaya çok heves etsem de MacBook Pro'lar 6000TL'den başlıyor, ki bu parayı bu devirde vermek inanın içime oturur. Keşke geçen yıl zam gelmeden 15.4'lü bir Macbook pro alsaydım ama keşke ile olmuyor maalesef.

@AC@DC
    Acele yoksa almamak mantıksız ama acelesi olan bilinçli kullanıcılar kötünün iyisini bile seçmekte zorlanıyor bu piyasada. Yeni ürünler gelse diyorum ama, piyasaya yeni ürün girişi olsa bile fiyatların düşeceğini düşünmüyorum. Hele ki dolar kendisini 2.9 TL'nin üzerine sabitlemişken.

@astegon
    Sadece macbook için geçerli değil hocam. Yurtdışında satılan pek çok ürün kaliteli ve parçasal olarak Türkiye'den daha iyi olduğu için (7200RPM disk, HD ekran) yurtdışından alının pek çok ürün inan geçerliliğini kolay kolay yitirmiyor.

• Aynı sorun yüzünden 999dolar artı vergi verip asus rog gl752vw aldım amazondan elime geçmesini bekliyorum. Peynir ekmek gibi satıyor etiket fiyatını haketmeyen ürünler. Aldığım ürün 3bin lira vergi ve kargo 3500 küsür. İ7 6700hq ddr4 16gb ram 1tb 7200 rpm hdd full HD ekran gtx960m ekran karti.m.2 girişi de mevcut sata3 destekli bi SSD aldım mı uçak olur. Ne ürünler var 6 7 bin lira şu istediklerimi içermeyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 4 Ocak 2016; 20:50:33 >
  • Yaklaşık bir buçuk yıldır piyasayı takipteydim tatmin eden bir ürün bulabilsek bir ay bile fazla halbuki, doların yükselişiyle birlikte fiyatlar da iyice fırlayınca içime sinmeyecek bir ürün alıcağımı fark edip bari çok para kaptırmayalım dedik ama kaptırmış olduk.

Geçeb hafta vatan kampanyasından şu ürünü 4200 lira bayılıp aldım:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge62-apache-core-i7-6700hq-26ghz-16gb-128gb-ssd-1tb-156-gtx960m-w10.html?OM.zn=alternative_products-2&OM.zpc=GE62-6QC-065TR

Asus n551jw yi alıcaktım 3400 olunca ama stokta kalmamış.

Bunun ise ekran kartı oyunlarda yüksek seviyeyi maks 2 yıl götürücek ama sıkıntı değil ssd'yi arttırmam da gerekicek tabi.Paneli hakkında ise olumsuz yorumlar daha çok canımı sıktı
    Şehir dışında olduğumdan ekranı görme imkanımda olmadı henüz, umarım en azından 4-5 yıl severek kullanabilirim. heves edip bilgisayar alalım diyoruz ancak bize stres sıkıntı olarak geri dönüyor ne yazık ki aldığımıza bile sevinemiyoruz.

• @innocent_
    Hocam dediğin gibi, amazon.com'a bakıyorum, HDD'ler 7200RPM'li, ekranlar Full HD, Ramler zaten yüksek. Buradan 3500TL'ye 1366x ekranlı, 4 ya da 6 GB ramli bilgisayarlar var. Daha kötüsü Türk bilgisayar piyasası, malzeme bu, bunları seçmek zorundasın diye dayatıyor. Daha dün ASUS'un N551VW-CN007T laptopunun (Nova bilgisayar) fiyatına baktım 4.100 küsür TL, bir baktım. O kadar pahalı laptopun içine 5200RPM'li disk yerleştirmişler, Blu-Ray disk okuyucu koymuşlar!!! Valla amazon'dan alışveriş yapmakla yapabileceğin en iyi işlerden birini yapmışsın. Ben de ciddi ciddi düşünüyorum oradan alışverişi. Aldığın ürünün eline geçmesini, inceleme yapmanı bekleyeceğim. 15.6'lı versiyonunu ben de alabilirim usta. Yoksa Türkiye'den bilgisayar almak gerçekten delilik.

@SirDeschain
    Hocam innocent_ usta sanırım aynı ürünü amazon'dan çok daha makul fiyata (kaba hesapla 3500-4000TL)'ye aldı. Üstelik 17.3 ekranlısıydı. Eğer içine sinmezse iade et. Gerçi 5000TL verip piyasanın bence en iyi bilgisayarını almışsın fakat panel konusu benim de canımı sıktı şimdi. 5000TL'ye Türkiye şartları için çok gerçekten hocam. Ancak inşallah içine siner, iyi günlerde, ağız tadıyla kullanırsın. Hoş ben de 4000TL vermeyi planlıyorum eli yüzü düzgün bir bilgisayar alabilmek için. Ama yok işte o parayı hak eden laptop.

• Figo kullanıcısına yanıt
    3560 liraya vergi kargo dahil bitti hocam Laptop. Kaldıki 560 lirası vergi ve kargo. Vergiden biraz indirim alacağımı düşünüyorum şahsen. Aldığım ürün vergi gümrük Vs olmasa 3 bin lira. Skylake i7 6700 hq ve ddr 4 16gb ram. Ürün elime geçince inceleme yapacağım daha önce eline ulaşan br arkadaş da var forumda. Hatta şu anda 3 kişi de benimle birlikte kargo bekliyor. Burada bize dayatilan Laptop diye sundukları ürünlere bakıyorum hepsi patates. Yakında asus gl752vw türkiye pazarına girince goreceksiniz kafadan 5 6 bin ile girecek.

4200 lira o msi için türkiye pazarında iyi fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 6 Ocak 2016; 21:04:11 >
  • Figo kullanıcısına yanıt
    4200'e aldım hocam ben geçen hafta kampanyadan. İndirimi görünce bir ilüzyon yaratıyor insanda yoksa değiceğini düşünmüyorum.

• SirDeschain S kullanıcısına yanıt
    İyi fiyat hocam en azından piyasadaki diğer ürünlerden daha dolu bir ürün. Hayırlı olsun tekrar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.