Şimdi Ara

Türkiye'de neden adam gibi notebooklar yok!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin bilgisayarınız da gayet yeterli gibi geliyor. Tabi ben biraz işin suyunu çıkarttım 8 yıl doldu geçen sene SSD ile yeniden dirildi bilgisayar. Kasa kalitesi muazzam ama hala böyle güzel klavyeli bilgisayar göremedim (Inspiron 1520). Geçenki indirimde GE60 Apache Pro 3500TL gibi fiyatlara inmişti. Gayet mantıklıydı en azından N551JW kadar kasası kalın değil, kaba değil. Fakat baya ben oyuncu bilgisayarıyım diye bağırıyor benimde o hoşuma gitmiyor. Tercih meselesi. Donanım olarak o da gayet yeterli Skylake kadar güncel olmasa da. Şimdi 4bin'e geri çıkmış ama.

Hocam gayet yeterli aslında ama bazı işlerim için almam gerekmekte. MSI'ın Full HD'li ve 7200 RPM'li laptopları piyasadaki en iyi seçenekler gibi durmakta. Araştırma yaparken ben de bunu fark ettim. Lakin bırakın 4000TL'yi 3000TL bütçe ile amazon'dan laptop almaya kalksak, 6. nesil işlemcili SSD'li bir bilgisayar düşürebileceğimizden şüphem yok. Bir laptop için de 4000TL yazık değil mi usta...

• Figo kullanıcısına yanıt
    Fazla tabiki benim mantık sınırım 3000TL'dir. Fazlası zor gerçekten. Çok elzem olsaydı MSI'yi tercih ederdim 3500'a indiğinde. Şu anlık gerek yok piyasa baya yüksek. Şubat'a kadar Dell'e şans verebilirim veya Amazon'a mesaj atıp nedir ne değildir sormayı düşünüyorum. Sonrası kolay birinden biri alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Fazla tabiki benim mantık sınırım 3000TL'dir. Fazlası zor gerçekten. Çok elzem olsaydı MSI'yi tercih ederdim 3500'a indiğinde. Şu anlık gerek yok piyasa baya yüksek. Şubat'a kadar Dell'e şans verebilirim veya Amazon'a mesaj atıp nedir ne değildir sormayı düşünüyorum. Sonrası kolay birinden biri alınır.

Doğrusun hocam. Şu sıralar neden fiyatlar yüksek, ortalık karışık pek anlayamıyorum. Üstelik bir anda, fahiş bir şekilde fırlamış fiyatlar. Forumda "birkaç ay önce şu kadardı, şimdilerde 500-600TL zamlanmış" yazılarına çok rastlamaktayım.
  • (merakımdan soruyorum) aslında eski cihazınızda baya gideri var almanızın özel bi sebebi yoksa niye değiştiriyorsunuz ? bende dell in fiyatını bekliyorum ve dell türkiye de ssd li sürüm gözükmüyor. tabii bu getirmiyecekleri anlamına gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtfrt.

(merakımdan soruyorum) aslında eski cihazınızda baya gideri var almanızın özel bi sebebi yoksa niye değiştiriyorsunuz ? bende dell in fiyatını bekliyorum ve dell türkiye de ssd li sürüm gözükmüyor. tabii bu getirmiyecekleri anlamına gelmiyor

Hocam eski bilgisayarın gideri kesinlikle var. Lakin annem çeşitli işleri için benden istemekte. Hatta laptopa ciddi ciddi el koymakta. Aile meselesi anlayacağın

Hocam SSD harici diğer kriterler yerine gelirse (6. nesil işlemci, 8GB Ram, Full HD ekran) 250TL verip 256 GB Samsung SSD'yi iyi kötü takmak daha mantıklı. Dediğim gibi bende SSD var diyen firmalar bile utanmadan 128GB SSD koyuyorlar laptoplarına.

• Uzun zamandır notebook piyasasını gozucu ile izliyordum. Niyetlendim ve kendime bir tane alayım dedim. 2 günlük detaya inince; vazgeçtim...

Sebepleri konu sahibinin bahsettiginden dolayı. Berbat configleri fahiş fiyata satma çabası, alternatif bakınca bir şey bulamama vs vs.

Hatta vatan bilgisayarda sırf satmak için eski bir Packard Bell e (3xxx işlemcili ) 2200 TL için "efendim bugün indirimli" demeleri sonucu terkettim.

Gördüğüm şu, TR piyasası tamamen işlemciye ve ekrankarti büyüklüğüne odaklanmış.

I7 işlemcili cihazlar peynir ekmek gibi.
    Önüne gelen i7 istiyor. Bu forumda da var.

Ben sanırım MacBook Pro tarafina doğru egilecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık iyice yalnız olmadığıma kanaat getirmeye başladım. Demek ki sıkıntıyı sadece ben görmüyormuşum. Aynı sıkıntıdan şikayetçi arkadaşlarım da varmış.

Vatan bilgisayarın nicelikte fazla ancak nitelikte dibi gören çok fazla bilgisayarı mevcut. Hele bir de, bahsettiğiniz gibi, hafta sonu indirimine sokmuyorlar mı, işte o zaman insan çıldırıyor. Beş para etmez bilgisayarlar, hafta sonu indirimlerinde öyle bir lanse ediliyor ki, sanki Macbook Pro. Yalnız son kullanıcıda da sorun var. Hiç kullanmayacakları i7 aldıklarında, 4 GB Ram'e tav olduklarında ve çamur ekranlı bilgisayarlara onca para verdiklerinde çok klas bilgisayar aldıklarını zannediyorlar. Insanlara i7 olmasa da, i5 işlemci iyi şeyler yapacaklarını anlatmak mümkün değil.

Hocam Macbook Pro'lara ben de baktım çok defa. Aşırı pahalılar. 15 inç'lik versiyonu 6500TL idi. Dedim o kadar para günah. En azından Türkiye şartlarında, Profesyonel işler yapılmayacaksa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figo -- 2 Ocak 2016; 23:04:43 >

• Ben de 2500lere kadar çıktım ama düzgün bir tane bulamadım ya ekrandan ya da grafik kartından kısmışlar. 7200 rpm hdd piyasada yok zaten mecbur ssd almam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterElodin -- 2 Ocak 2016; 23:07:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Figo kullanıcısına yanıt
    Yok ben US den alacağım. TR de alırsam i3 bile yeter bana.

• i7 işlemci için hastalık gibi bahsetmişsiniz bende de var o takıntı ben hm 5-6 yıl boyuna kullanmak istiyorum bide tr de ki i5 lerin çogu u işlemci :(
  • mhmtfrt. M kullanıcısına yanıt
    Katiyen hastalık olarak gostermiyorum.

Ama meraklısı çok

I7 alıp 5 6 sene kullanmak bana tuhaf geliyor sadece.

• hastalığı mecazen söyledim (abarttıysam affola:) ) bide hq lu (kısaca çok kırpılmamış) i5 te olur benim için 7559 u bekliyorum mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

Ben de 2500lere kadar çıktım ama düzgün bir tane bulamadım ya ekrandan ya da grafik kartından kısmışlar. 7200 rpm hdd piyasada yok zaten mecbur ssd almam gerekecek.

Yıl oldu 2016 ama 5400RPM diskler, notebookların yumuşak karnı oluyor. Resmen hakaret bu kullanıcılara. Hocam SSD olmasa bile, 8SSH'li 7200RPM'li bir HDD inanın çok şey fark ettiriyor. Benim 5 yıl önce aldığım ve şu an kullandığım laptopumda var ve sık kullandığım programlar gerçekten hızlı açılıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Yok ben US den alacağım. TR de alırsam i3 bile yeter bana.

Hocam aklında bulunsun, öğrenci indirimiyle bulabilirsen birinden çok daha ucuza geliyormuş ABD'de. Yalnız gene pahalı olur gibime geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: mhmtfrt.

i7 işlemci için hastalık gibi bahsetmişsiniz bende de var o takıntı ben hm 5-6 yıl boyuna kullanmak istiyorum bide tr de ki i5 lerin çogu u işlemci :(

Estafurullah mhmtfrt. Tercih meselesi bu. Ancak profesyonel işler yapmayacaksan i7 tercih etmek bana tuhaf geliyor. Bu aynı İstanbul'da şehir içinde 300km. hız yapan araba almaya benziyor. Şehir içinde 300km. hıza hiçbir zaman ulaşamayacaksın ancak 300km. hız yapan arabaya onca para vermek garip geliyor. Onun yerine 200km. yapan arabaya para verip, o arabanın farklı yönlerini güçlendirmek daha doğru geliyor. İşte i5'de böyle. Render, hata ayıklama, hesaplama işlemleri yapmayacaksan i7'yi zaten son haddinde kullanmayacağın için o kadar para vermeni istemem şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figo -- 2 Ocak 2016; 23:35:08 >

• mhmtfrt. M kullanıcısına yanıt
    Sırf multithread konusunda daha hızlı ve cache konusunda daha iyi olduğu için i7 almanın şaşkınlığı bende devam ediyor.

20 sene evvel ilk pc alırken frekans önemliydi ama artık o kadar da önemli gelmiyor bana. 166 Mhz de çalışan MMX islemciden nerelere geldi.

MacBook konusuna gelince. Apple da çalışan tanıdığım vasıtası ile almayi planlıyorum. Ama zaman alacak sanırım. . Bu süreç içerisinde bir cihaz almam gerekecek ama düşük bir bütçe yapacağım hedef mac.

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Sırf multithread konusunda daha hızlı ve cache konusunda daha iyi olduğu için i7 almanın şaşkınlığı bende devam ediyor.

20 sene evvel ilk pc alırken frekans önemliydi ama artık o kadar da önemli gelmiyor bana. 166 Mhz de çalışan MMX islemciden nerelere geldi.

MacBook konusuna gelince. Apple da çalışan tanıdığım vasıtası ile almayi planlıyorum. Ama zaman alacak sanırım. . Bu süreç içerisinde bir cihaz almam gerekecek ama düşük bir bütçe yapacağım hedef mac.

Eğer tanıdık varsa amenna hocam. Macbook Pro ile çok iyi işler çıkartabilirsin. Ben Mac OSX'i şimdiki laptopumda seve seve kullanıyorum sanal olarak. Performans olarak Macbook Air'i görmüş ve oldukça da beğenmiştim zamanında. Ama TÜrkiye'den asla Macbook alınmaz. İlgilenen arkadaşlara şimdiden söyleyeyim. Vatan bile 3300TL'ye 5400 RPM'li macbook air satmaya çalışıyor. Peynir ekmek gibi alınıyor bu. Gerisini var sen düşün.

• +1 5100 küsüre msi 15.6 inch 4720hq gtx970m makine alabildim insaf yani , 6700hq ile gtx970m yanyana koy ssd ram ekle araba parası oluyor 4-4 lük masaüstü sistem diziliyor yuh demek düşüyor bizede artık...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

+1 5100 küsüre msi 15.6 inch 4720hq gtx970m makine alabildim insaf yani , 6700hq ile gtx970m yanyana koy ssd ram ekle araba parası oluyor 4-4 lük masaüstü sistem diziliyor yuh demek düşüyor bizede artık...

Kaç kafa giriştik şu işe ama fahiş fiyatların, en ucube notebookların bize sunulmasına hala akıl erdiremedik hocam. 6. nesil, SSD'li, 960 ekran kartlı bilgisayarlar 1000$'ı geçmiyor kimi zaman. TÜrkiye'deki farklı mağazadaki laptoplar onların eline su bile dökemiyor.
  • Her mesaja katıldım bu konuda. Bende delli çok merak ediyorum. Fhd olmazsa olmazım. Telefonlar 4k olmuşken laptoplar niye 720p diye sorarım.

• Genelde eşe dosta tavsiyede bulunduğum için takip ederim notebook modellerini.
    Donanımın çok düşük fiyatların ise bir o kadar yüksek olmasının sebebi türk müşterilerinin cahilliği. Araştırmadan ve kulaktan dolma bilgiler ile alışveriş yapıyorlar. Üreticiler ve satıcılar da bunu fırsat bilip ellerine donanım bakımından zayıf ne geçerse iteliyorlar cahil müşteriye. Hal böyle olunca dandik donanımlı modeller satılıyor diye güçlü modeller hiç Türkiye piyasasına girmiyor, girse de fiyatları uçuk oluyor. Emin olun satılmasa bu mallar, vitrinde yerlerini almazlardı. Marka önyargısı var bir de.

Adam Full hd almam, alışamam diyor. Bilmiyor ki cahil full hd laptop çözünürlüğünün 1366x768 veya 1600x900 e düşürülebileceğini.

Teknosaya oto teyp bakmak için gitmiştim geçen hafta. Laptop bakınan baba oğula denk geldim. 1700tl civarlarına toshiba i3 4005u ve gt920m li modele bakıyorlardı.(Bu donanımın max edeceği 800-900tl dir benim gözümde) Çok yakın fiyata hp i5 4210u ve gt840m li model önerdim. Adam çalışana sordu. Çalışanın verdiği cevap şu: "gt920m yeni nesil bir kart ve gt840m den çok daha iyidir. Ve toshiba hp den daha hızlıdır". (Ulan veriyi işleyen işlemci değil de sanki pc nin üstündeki toshiba yazısı)

Marka önyargısı, tüketicinin cahilliği, satıcıların bilgisizliği ve artniyeti oldukça daha çok itelerler dandik malları.

Koyunlara selam olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 3 Ocak 2016; 4:35:25 >

• Hocam dediğinize katılyorum ama 1000 tl etmez dediğiniz cihazı her yerde yüksek fiyata satıyorlar. Vergi %20 diyelim ama yine magazalar da gereksiz bir fiyat var. İndirime girsin de alayım bi Notebook dedim haziran gibi indirim beklerken dolar arttı felan yine fiyat arttı. Uygulanır bi fikir verin uygulayayım beklemekten sıkıldım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.