Şimdi Ara

Türkiye'de otomobil piyasası😁 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
17
Favori
53.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bende 2007 model dizel fiesta var. Nisan 2017 de aldım ozamandan beri 78.000 km yol yaptım Erzurum-Ankara arası hepside. Uzun yol aracı yormuyor ,26 kuruş yakıyor. Şehir içi ise dur kalk hem araca hem yakıta zarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarhunca

10. Madde yanlış insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Dolu hasarlı bir aracım yok ama takla atan aracı tavanı düzeltilmez(boyasız göçük düzeltmeden bahsediyorum). Ya boyanır ya da değişir. Böyle saçma sapan konuşmalar yüzünden insanlar 400 bine araba alıyor sonra çizilince de boyalamıyor çizik çizik geziyor. Ekspertize başka bir yöntem bulunmalı dünyada tek zeki biziz aq boyaya bakıp kaza anlıyoruz
    Expertiz de zaten sadece boyaya bakıp kaza yapıp yapmadığını söylemiyor
  • Bak ilanı aynen yazıyorum daha ötesi yok yani

quote:

ARACIMIZ DA DEĞİŞEN OLMAYIP BEL ALTI BOYALIDIR SAĞ YANDAN BARİYELE ÇARPMASI SONUCUNDA SAĞ YAN AIRBAG AÇILMIŞ OLUP AĞIR HASAR ALMIŞTIR FİYATI ONA GÖRE UYGUN YAZILMIŞTIR ALICISINA HAYIRLI OLSUN

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-bmw-auto-berat-tan-uygun-yeni-kasa-x5-726968724/detay/

• Bak ilanı aynen yazıyorum daha ötesi yok yani

quote:

ARACIMIZ DA DEĞİŞEN OLMAYIP BEL ALTI BOYALIDIR SAĞ YANDAN BARİYELE ÇARPMASI SONUCUNDA SAĞ YAN AIRBAG AÇILMIŞ OLUP AĞIR HASAR ALMIŞTIR FİYATI ONA GÖRE UYGUN YAZILMIŞTIR ALICISINA HAYIRLI OLSUN

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-bmw-auto-berat-tan-uygun-yeni-kasa-x5-726968724/detay/

• Bebekler bebeği...

Ne demekse?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matsipik

Bu boya takıntısı sadece Türk milletinde var kimse kusura bakmasın
    Çünkü satıcı dürüst davranmıyor, sadece boyalı diyor bir de bakıyorsun ki arabanın airbagler patlak şasi işlemli. Ben boyaya değil de tramere takıntılı olanları anlamıyorum, tramer kaydının olması demek araba kaza yapmış ve olması gerektiği gibi tamir edilmiş diye anlarım ben. Kaza yapmış araç istemiyorsa alıcı bir şey diyemem ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: runeterra

Bak ilanı aynen yazıyorum daha ötesi yok yani

quote:

BMW + Bağcılar olunca insan ister istemez oradan uzaklaşmak istiyor ama yine de doğru olabilir yazdığı sadece airbag açtığı için ağır hasarlı olabiliyor arabalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

BMW + Bağcılar olunca insan ister istemez oradan uzaklaşmak istiyor ama yine de doğru olabilir yazdığı sadece airbag açtığı için ağır hasarlı olabiliyor arabalar.

Alıntıları Göster
    Hocam airbag açması için bence sert bir darbe alması lazım bellide olmaz ne airbag açan araçlar gördük

Ama neticede sağ tarafın bir şekilde değişmesi lazım tarcanlara aracı götürsek sağ direk sağ şase işlemli çıkabilir yani :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok kötü..

• kimsenin suçu yok. Türkiye'de devlet insanları kahpeliğe ve iki yüzlülüğe zorluyor. Avrupa ve Amerika'da insanlar 15.000 dolar/Euro'ya aldığı B segmenti otomobili 5 yıl sonra 5.000 dolar/Euro'ya satıyor. gidip sıfırını alıyor. o ikinci ele düşen otomobil korkunç masraflar açar ya da kaza yaparsa hurdaya ayrılıyor. çünkü adamlarda SEGMENTLERİN MİNİMUM VE MAKSİMUM FİYATLARI SABİT. 15 bin Euro olan b segmenti 5 yıl sonra 45 bin Euro olmuyor. olmayacağını da biliyor herkes.

bizde öyle değil. 2004 yılında megane 2'lerin en dolularının fiyatı 28 bin tl'ydi. şuan ikinci elde bitmişi ölmüşü 35 ediyor. çünkü 2004 yılında en dolusu 28 bin tl iken şimdi 210 bin tl. olayın özeti budur. insanlar elindeki arabayı satamıyor. satsa alamıyor. bırak satmayı içine koyacak mazotu/benzini zor buluyor. bokla çalışan araba çıksa Türkiye'de herkesi elinde bi leğen bokla arabasına doğru giderken görürsünüz. bu ayıpta bize yeter.

• Çıtır hasarlı aracım çok temizdir sorguladığınızda 56000 TL hasar kaydı çıkmaktadır. (araba 60000 TL zaten 😂😂😂😂)

• Benim de anlayamadığım "kapı sacı değişmiştir". Kapı değişti diyemiyorlar mı? Kapı değişmeden sacını nasıl değiştirebiliyorlar?
    Bir de etek altı neresi ve bel altı neresi? Yoksa ikisi de aynısını mı tarifliyor?

• alıcılar hiçbir zaman zaten fiyat beğenmez en uygun fiyatıda yazsan gelse beğenirler yine de bu kadar param var şu kadar yoldan geldik masraf var derler... acımayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Expertiz de zaten sadece boyaya bakıp kaza yapıp yapmadığını söylemiyor

Alıntıları Göster
    Yüzde doksanı bunu sözel söyler. ekspertiz yapmanın amacı bu.
  • fortuna1998 F kullanıcısına yanıt
    İkisi de aynı şeyi ifade ediyor hocam, tavan hariç komple boyalı demek yerine böyle hafifletiyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fortuna1998

Benim de anlayamadığım "kapı sacı değişmiştir". Kapı değişti diyemiyorlar mı? Kapı değişmeden sacını nasıl değiştirebiliyorlar?
    Bir de etek altı neresi ve bel altı neresi? Yoksa ikisi de aynısını mı tarifliyor?
    Kapı değişmistir demek komple kapı değişiyor, kapının yandan ciddi hasar alması sonucu hem dış metal bölümün hem de içteki trim bölümün zarar görmesi ve tamir edilemez hale gelmiş olmasıdır.

Kapi saci ise, kapıya dışarıdan gelen darbe de sadece metal kısmın tamir edilemeyecek kadar zarar görmesi ((yırtılma gibi) ve iç trimin hasar almadığı durumdur...

Bir gariplik yoktur yani bu ifadede.
    Önceki aracımda da aynen böyle oldu ve kapı saci değişti çünkü yırtılma vardı.

Kapi saci değişmiş ise hasar küçük olabilir bahsettiğim gibi.
    Fakat kapı değişmiş ise hasarın küçük olma ihtimali pek yok. Zira kapıyı komple hurdaya çıkaracak bir darbe de A ve B sütunları (on kapı için konuşuyorum) potansiyel zarar görmüştür ve muhtmelen duzeltmilmistir. Perde airbagleri de yine muhtemel patlamıştir.

Detaylı incelemek icap eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 1 Eylül 2019; 2:53:22 >

• 12- 20 yasinda araba sonucta degisen boya illaki olucak

Bunu yazmakta haklılar yalnız. Şahin'e bile boya var mı diye soran var. O yaştaki arabayı alıyorsan bunları normal görmek gerek.
  • shapsgh S kullanıcısına yanıt
    Hocam anlıyorum , aracım 2014 model premıum bir araç yani bu aracın alıcısı da böyle düşünmez diye düşünüyorum ama allahtan hayırlısı.

• Aynen öyle geçenlerde biri ilan paylaştı ilanda temiz 2 parça değişeni var diyorsu plakayı sorunca google dan
    Araba ölümlü kazaya karışıp perte çıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 1 Eylül 2019; 7:28:41 >
  • Bu durumun sebebi herkesin arabaya "ilahi" seviyede değer vermesi. Arabası, insandan önemli. Burada "araba" değişken olarak düşünülebilir, Türkiye insanının büyük kısmında bencillik ve bir mala fazla değer verme eğilimi var.

Konuda doğru olan şeyler var ama katılmadığım şeyler de var. Örneğin boya meselesi, boyanmış bir araç illa da takla atmış demek değil. Örneğinden bizim arabanin her yeri çizik, mahallede insana saygısı olmayan; ahlaksız adam dolu. Kapısını açarken bizim arabaya vuran mi dersin, çocuğuna gece taş verip arabayı rezil eden mi dersin her şey var. Arabayı boyamak zaten pahalı bir de üstüne değer kaybı var. Yahu araba kazalı değilse ki bunu anlamak o kadar zor olmamalı, boyanmışsa ne âlâ; daha da temiz görünür araba. Ama kimsenin kimseye güveni kalmadığı için bu durum da öyle.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.