Şimdi Ara

Türkiye de yaşamak insanın gerçekten psikolojisini bozuyor!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
8.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • avrupayı sex + party hard zanneden yurdum masum insanı. Aynen bro sürekli sex sürekli party. Bu kafayla yaşamaya devam et.

Not: Avrupa'yı kötülemeye falan çalışmıyorum. Yaşam koşulları olarak bizden çok daha öndeler. Hatta kendim de avrupaya yerleşebilmek için elimden geleni yapıyorum. Yalnız o amerikan pastası gibi filmlerde gördüğünüz sex + party yaşamının hayalini pek kurmayın yok öyle bir Avrupa/Amerika
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    ne kadar açık sözlü birisin. tebrikler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paran varsa bol alkollü cinsel ilişkili hayatı tüm batı illerinde yaşayabilirsin,o tarz hayat yaşayan on binlerce kız var,o kısıma katılmıyorum.
    Doğuda bir ilde okumama rağmen bunu görüyorum,öğrenci evlerinde gurup seks yapanlar çok fazla hatta şahit olduğum bir çok olay da var,ki bu bile doğu illerimizin de belli oranda batılılaştığını gösteriyor.Yani seksi her ilde yaparsın,sadece araba ve para.
    Ancak geri kalan tüm kısımlarda haklısın.

Bir de,bizim insanımız Almanya'ya,Amerika'ya,İngiltere'ye gidince önüne gelen kızı öpeceğini sanıyor.Sizde namus neyse onlarda da aynısı var.
    Sadece maddi gelir bakımından rahatlar,bu onlara o özgürlüğü tanıyor.
    18 yaşından büyük bir insan karşılıklı anlaşıp cinsel hayat yaşayabilmelidir,alan memnun veren memnunsa geri kalana söz hakkı düşmez.
    Maddi gelir,cinsel hayat,sağlık sorunları da olmayınca,adamların ruhsal sağlıkları iyi oluyor kendilerini sanata ve bilime adıyorlar.Abaza ve sürekli geleceğini kara kara düşünen bir nesil yetişmiyor.
    Bütün bunları düşününce yeni yetişecek nesile acıyarak bakıyorum,onlara çok daha kötü bir ülke bırakacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 8 Ocak 2019; 22:48:24 >

• araba,ev,parti laga luga bir şeyler konuşmuşsunuz hatta birisi çıkıp gezmediğim ülke kalmadı falan bile demiş. Birisi vergiyi görsen bunları demezsin demiş. Gerçekten komik insanlarsınız.
    Abicim HUZUR,GÜVEN ,ADALET,SEVGİ,SAYGI olduktan sonra ne gerek var arabaya partiye değil mi?
    Hadi soru size; TÜRKIYE'de ne zaman huzur vardı veya oldu?
    La bu ülke de yan baktın diye kavga çıkıyor. Bu ülke de huzurun hsi saygının s si yok neyi konuşuyoruz :)
    Saydığınız iskandinav ülkelerinde bolca huzur var hatta yapılan araştırmalara göre de dünyanın en mutlu ülkeleri o ülkeler.
    Ha birde yine araba vs konulara geleceksek yazan arkadaşa hak veririm. Burda sıradan 2.el bi araba 20 bin. Asgari ücrete dokunmadan 10 ayda alınır. Bahsettiğim araba muhtemelen o ülkelerde yoktur varsa sa bir aylık asgari ücrete denk gelir. Hadi hayırlı geceler

• şu hayatta her şey yolunda giderken mutluyken psikolojimi geldi bi kız bozdu. siz neden bahsediyonuz
  • tipik genç kafası :)
    ya o kadar sorun varken tek derdin 16 yaşında ehliyet ,içki partileri ,önüne gelenle yatmak mı ?
  • Zamanında berber arkadaşım ani bir kararla dükkanı kapatıp İsviçre’ye gitti. Buradayken iki yakası bir araya gelmiyordu, yazın tatil ve ailesini görmek için geliyor. Adam level atlamış resmen, maddi olarak geleceğini garanti altına almış, özgüven kazanmış bilinçli bir birey olmuş.

İmkanım olsa bir dk durmam, vatan millet sakarya boş milliyetçilik. Sanki bir daha gelecem dünyaya, cehalet, sefalet, kavga, nefret, yolsuzluk, sahtekarlık ne arasan var bu ülkede.

Bu şartlarda melek gelse şeytan olur. Bu ülkede tuz bile kokmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda garson olup avrupaya gidince binlerce euro kazanacağını sanan tipleri gördükçe gülüyorum
  • Konuyu açan arkadaşın vizyonsuzluğu benim psikolojimi daha çok bozdu. Ergen Şahinci kafasıyla diğer ülkelere bakış olarak başlık değiştirilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 9 Ocak 2019; 1:50:42 >
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Tabi kardeş aynen kesin para ve araba yetiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: crazykartal

araba,ev,parti laga luga bir şeyler konuşmuşsunuz hatta birisi çıkıp gezmediğim ülke kalmadı falan bile demiş. Birisi vergiyi görsen bunları demezsin demiş. Gerçekten komik insanlarsınız.
    Abicim HUZUR,GÜVEN ,ADALET,SEVGİ,SAYGI olduktan sonra ne gerek var arabaya partiye değil mi?
    Hadi soru size; TÜRKIYE'de ne zaman huzur vardı veya oldu?
    La bu ülke de yan baktın diye kavga çıkıyor. Bu ülke de huzurun hsi saygının s si yok neyi konuşuyoruz :)
    Saydığınız iskandinav ülkelerinde bolca huzur var hatta yapılan araştırmalara göre de dünyanın en mutlu ülkeleri o ülkeler.
    Ha birde yine araba vs konulara geleceksek yazan arkadaşa hak veririm. Burda sıradan 2.el bi araba 20 bin. Asgari ücrete dokunmadan 10 ayda alınır. Bahsettiğim araba muhtemelen o ülkelerde yoktur varsa sa bir aylık asgari ücrete denk gelir. Hadi hayırlı geceler
    İşte bende zaten ondan bahsetmişim ama anlamamışlar ki beni.
    Sanıyorlar ki, benim aklım fikrim cinsellik ve partylerde adamlar da araba o kadar ucuz yine de toplu taşıma kullanıyorlar Diyorum.

• egemenonline kullanıcısına yanıt
    demek ki öyle diyenlerin durumu gayet iyi. Lüks bir yasam sürüyorlar demek ki.
    Şahsen elin suriyelisinin gelip dükkan açması bizim asla o seviyeye gelecek paramızın olmaması canımı sıkıyor.
    Bu arada bizim ülkeye elini kolunu sallayan rahatça giriyor. Biz desek ki ingiltereye gidelim, gidemeyiz.
    Neyse mücadele edecegiz hayatla...

• Konunun mantigi dogru da icerigini sevmedim, cok daha buyuk dertler var.

Bu ulkede cumhurbaskani ulkenin yarisina canli yayinda her gun kufredebiliyor, kadinlar geceleri tek basina yurumekten korkuyor ve etek giydigi icin hakarete ugrayabiliyor, sebepsiz yere imgur (resim paylasma sitesi), pastebin (kod paylasma platformu), wikipedia gibi siteler banli, ulkenin bir yarisi diger yarisini sevmiyor bile degil direk nefret ediyor, tamamen issizlik orani az gozuksun diye gostermelik okullar aciliyor, her sene onceki seneden cok daha fazla insan bir daha geri donmemek uzere yurt disina kaciyor, ki bunlar hep okumus basarili insanlar, ortalama, universite mezunu bir genc telefonu ya da bilgisayari bozulursa yenisini alamiyor, dh gibi Turkiye ortalamasinin ustunde (evet, inanilmaz cahil insanlar var ulkede, burasi baya ustunde) bir yerde bile hala bakirelik mevzulari konusulup inanilmaz irkci ve seksist soylemler ortaya atilip destekleniyor.

Durumu kotu olan o kadar fazla insan var ki, cocuklarin ailelerinden akrabalarindan gorup ogrendikleri ileride basarili olmak degil, gecimini saglayacak ve evlenebilecek kadar para kazanmak oluyor.

Yurt disinda onlardan olmamaniza ragmen yemeyeceginiz hakaretleri burada alevi, ateist ya da solcu oldugunuz icin yiyebiliyorsunuz. Ulkede herkes inanilmaz cok sey bildigini dusunuyor, herkesin kesin fikirleri var ve baskalarinin fikirlerine olan saygi sifir. Herhangi bir online platformda ingilizce yazan birinin uslubu cirkin olursa girip bakiyorum gecmisine, ya Turk, ya Rus ya da bir ortadogu ulkesi cikiyor.

Insanlar asiri mutsuz abi, gercekten cok mutsuz. Aranizda illa vardir Avrupa'ya gidenler, gercekten gulumsuyor insanlar. Boyle suratini gordugunde depresiflesmiyorsun, cidden sokakta yururken gulumseyen insanlar var, inanabiliyor musunuz?

Ve en kotusu de asiri belirgin, bir cocugun bile cok rahat anlayabilecegi problem varken hala her sey cok iyi gibi davranan insanlar. Bu konuda da var, tabi ki hepsi ulke gundemi forumunda her gun AKP propagandasi yapan insanlar.

Abi ulke ortalamasinda maas alan ve kirada kalan bir insanin suan Avrupa'ya tatile gidemeyeceginin farkinda misiniz siz? Ciddi soyluyorum, tum sene para biriktir, hayatta kalmaktan baska hicbir sey yapma, yine tum parani kullanarak bile oyle bir tatil yapamiyorsun. Bunun nasil bir rezillik oldugunun farkinda degil misiniz gercekten?

Neden yasiyorsunuz abi, hicbir zaman eglenmeyecekseniz, devamli indirimli urunleri kovalayip hayatta kalacak kadar para kazanacaksaniz neden yasiyorsunuz? Amaciniz nedir, bunun sonunun ne zaman gelecegini dusunuyorsunuz? Gercekten bu dunya'ya calismaktan baska hic ama hicbir sey yapmayip sonra olmeye geldigimizi ve bunun da sinavimiz oldugunu mu dusunuyorsunuz? Gercekten aci cekerseniz sonunda daha iyi seyler olacagina mi inaniyorsunuz?

Bu ulkeden gitmek istiyorsam bunun tek ama tek sebebi insanlaridir. Ben hayatimin hicbir doneminde arabam ya da kendi evim olsun istemedim, bence gereksiz, ama bu goruslere sahip insanlarla yasamaya gercekten katlanamiyorum. Imparatorluk, krallik degiliz biz, hic kimse efendimiz degil, bu durumdaysak tek ama tek sebebi tum ortadoguya cokmus olan cirkin, asla kurtulamadigimiz kulturumuzdur. Adamin suratina tukurseler helal olsun, tukuruyor ama yapiyor da diyecekler, artik bu saatten sonra ne denir ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

türkiyede sosyal hayata uyum saglamayan yurtdısında hiç saglayamaz. forumun yarısı school shooter olursa abdde olsak. o yüzden hiç saçma sapan hayaller kurmayın
    Türkiye de sosyal hayata gayet uyum sağlayabilir insanlar düşünmediğin bazı şeyler var!
    Mesela konunun başında örnek vermiştim, bir litre viski almaya kalksa bir asgari ücretli yaklaşık maaşının %25-30 civarına denk gelir. Bu en basit örneği yani oturup iki kadeh viski içelim desen viskinin dublesini en az 70 liradan satıyor mekanlar haberin var mı? asgari ücretli adam ne yapıyor mecburen evden çıkmıyor çünkü eğlenceye harcayacak parası yok anlayın artık bunu!!!
  • egemenonline kullanıcısına yanıt
    viskiyle sosyal hayatın hiç bi alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

viskiyle sosyal hayatın hiç bi alakası yok
    Yahu viski sadece bir örnek.
    Adam dışarıda içeceğe de para veremiyor, yemeğe de para veremiyor.
    ee? adam bunları yapmadıktan sonra ne yapacak dışarıda? boş boş gezecek mi kendisi yada ailesi ile? oturup bir yerlerde bir şeyler yemek, bir şeyler içmek ne ara bu kadar lüks oldu bu ülkede beyler???
  • kardeş sosyal hayat dediğin yemek içmek değil be
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.