Şimdi Ara

Türkiye'de yeni bir hobi LARP!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet bugün sizlere ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir hobiyi tanıtacağım. Hobimizin ismi "LARP" yani "Live Action Role Play" Türkçeyede "Doğaçlama Tiyatro" şeklinde çevirebileceğimizi düşünüyorum. Kimileriniz üniversite kulüplerinden veya çevresinde "FRP" oyunlarını duymuştur yinede bilmeyenler için aşağıda açıklayacağım.

FRP : "FRP" kısaltmasının açılımı “Fantastik Rol Yapma”dır. FRP, malzemesini çoğunlukla hayal gücü oluşturan bir masaüstü (board veya kağıt-kalem) oyunudur. Başka deyişlerle; doğaçlama sözlü tiyatro, doğaçlama hikaye yazma/anlatma veya evcilik/kovboyculuk.

LARP'ı ise FRP'den farklı olarak şu şekilde açıklayabiliriz.

Masa üstü rol yapma oyunlarında bir oyun yöneticisi vardır ve size bir ortam tasvir eder. Siz de aktarılan ortamda karakterinizi, davranışlarını tasvir edersiniz. Masa başındaki herkes anlatılanları hayallerinde canlandırır. Canlandırmalı rol yapma oyununda ise mekan gerçekten vardır. Bir hana girdiğinizi düşünmezsiniz, bir hana girersiniz. Diyelim ki bir şövalyesiniz, üzerinizde zırh olduğunu düşünmezsiniz, zırhı giymişsinizdir. Handa konuşmak istediğiniz adam, gerçekten de orada bir masada oturuyordur. Siz de onun yanına gidip bir sandalye çeker ve karakterinizin ses tonu ve mimikleriyle konuşmaya başlarsınız. Oyun yöneticisine "Acaba bizi izleyen birileri var mı, zar atıp anlayabilir miyim?" diye sormak yerine, etrafınıza bakınır ve sizi izleyen birilerinin olup olmadığını görmeye çalışırsınız.

Yurtdışındaki LARP'lardan birkaç kare.

Buda LARP Türkiye Tanıtım Filmi;

https://www.youtube.com/watch?v=mnuQqBm_G28

Okuduğunuz için teşekkürler umarım ilginizi çekmiştir ve aramıza katılırsınız.

Dipnot: Bazı tanımlarda benden daha iyi açıkladıkları için alıntı yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mériva -- 15 Şubat 2015; 1:11:13 >

• Çok hoş bir şey. İlgi görmesi açısından hep yukarıda tutalı bu konuyu. Hem masa başı yapmak istemişimdir ancak arkadaşlarım pek bu şeylere ilgi duymadığından yapamıyorum.
  • Genel olarak ilgilisi çok az zaten bu tür şeylerin "Nerd / Geek" işi olarak tabir edilir Umarım daha fazla kişiye ulaşıp yurtdışındaki oyunlara yetişiriz şimdilik elimizden gelen bu kadar

Senide aramızda görmek isteriz genç savaşçı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mériva -- 15 Şubat 2015; 1:15:25 >

• Çok değişik
    Çok güzel
  • Up
  • Nasıl işlediğini tam olarak anlayamadım ben sanırım. Şimdi bu bir oyun mu? Hani evden kaçış tarzı oyunlar var bazı şehirlerde parayı veriyoruz 1 saat te ipuçlarını kullanarak kaçmaya çalışıyoruz (120 lira falan dı sanırım)

Bu oyunda o tarz bir şey mi? Neye göre oynancak yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.