Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Çalışmalarını Konuştuk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
15.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sobee Stüdyoları'nın genel müdürü Mevlüt Dinç ile TTneT'in dijital oyun platformu PlayStore'u ve Türkiye'de geliştirilen oyunlar ile birlikte mobil oyunların yükselişi ile donanım firmalarıyla olan ilişkilerini konuştuk.

• Sol kulagim kaniyor sanirim!
  • videoyu izlemedim ama bence oyun calismasi diye bir sey yoktu bu zamana kadar
  • Bu kafayla Türkiye oyun geliştirmede 1 numara olur demi.
  • Neden Türkçe bir isim koymassınız ki ?
  • Böyle devam... Yurt dışında bizim ödediğimiz paraya fiber 40-50Mbps alıyor millet. Bizde pingler yüksek yetmiyor bir oyunu orjinal alsanız bile Steam gibi bir yerden oyunu indirene kadar zaten çok büyük bir zaman kaybı oluyor. Günümüz oyunları 10-15GB arası iken bizim internet ile indirmesi 1gün sürüyor en azından.MW3 ve BF3 örneklerini verebiliriz. Oyunlar zaten Online tabanlı. Ancak SP moduna da şöyle bir oynuyoruz en azından. Ee ben oyunun single'ını bitireceğim süreden fazlasını indirmeye harcıyorum, ne anladım bu işten? Yurt dışındakiler biz daha oyunu indiremeden SP'sini bitirmiş oluyorlar...İnternet alt yapısının çok gelişmesi lazım çoook...Bu arada bizdeki bakır kablolar ile nasıl olacak bu iş? şehir içi ping uçar, hız düşer, alt yapı kaldırmaz, yine TTnet'e yine servislere bir ton laf edilir. Böyle sitelerin oluşması çok güzel, tabii fiyatları uygun olduğu sürece. Yoksa neden uğraşayım ki indirmeye? Gider alırım aynı paraya olur biter, hiç değilse DVD'sini aldım derim... Ayrıca Türkiye'deki oyun sektörünün vergiler canını okuyor... %18 KDV % bilmem kaç bilmem ne vergisi bir bakıyorsunuz fiyat 2ye katlanmış... Dolar üzerinden gelen oyunlar zaten fazla fazla artıyor...Ayda 1-2oyun alınabilir bana kalırsa ancak bakıyorum da fiyatlara 120-150TL'i geçmeye başlamış, 200TL'e gidiyor. Kur'dan oluyorsa da bir şekilde fiyatların düşürülmesi lazım. Basit korsan kullanıcı mantığı: Oyunun orjinali 120TL(kutulu) gider 5TL'e alırım olur biter. 1-2ay sonra multi de kırılırsa tamamdır... Korsana karşıyım ama fiyatlara bir çözüm bulunmalı...Kimse kusura bakmasın da 100-120TL bir oyuna veremem... Tamam bir maliyeti var ve bir fiyatı olacaktır ama bunun makul tutulması lazım...Anca Keyler alınabilir fiyatlı oluyor. 25-50TL arası bir oyun için gayet uygun bir fiyat bana kalırsa...Bizimkilerin yapacakları işten hayır gelmez diyorum ben. Çünkü ne düzgün alt yapı ne de oyunlar için düzgün fiyat var... Bakır kablo, yüksek ping, yavaş internet, yetersiz altyapı, yüksek fiyat=biz korsan ve Key kullanımına devam ediyoruz Lalalalalaalala....

• ben türkiyeye gelmeden önce... ben türkiyeye gelmeden önce ... ben türkiyeye gelmeden önce...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım kulaklığımın sağ hoparlörü bozuldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Böyle devam... Yurt dışında bizim ödediğimiz paraya fiber 40-50Mbps alıyor millet. Bizde pingler yüksek yetmiyor bir oyunu orjinal alsanız bile Steam gibi bir yerden oyunu indirene kadar zaten çok büyük bir zaman kaybı oluyor. Günümüz oyunları 10-15GB arası iken bizim internet ile indirmesi 1gün sürüyor en azından.MW3 ve BF3 örneklerini verebiliriz. Oyunlar zaten Online tabanlı. Ancak SP moduna da şöyle bir oynuyoruz en azından. Ee ben oyunun single'ını bitireceğim süreden fazlasını indirmeye harcıyorum, ne anladım bu işten? Yurt dışındakiler biz daha oyunu indiremeden SP'sini bitirmiş oluyorlar...İnternet alt yapısının çok gelişmesi lazım çoook...Bu arada bizdeki bakır kablolar ile nasıl olacak bu iş? şehir içi ping uçar, hız düşer, alt yapı kaldırmaz, yine TTnet'e yine servislere bir ton laf edilir. Böyle sitelerin oluşması çok güzel, tabii fiyatları uygun olduğu sürece. Yoksa neden uğraşayım ki indirmeye? Gider alırım aynı paraya olur biter, hiç değilse DVD'sini aldım derim... Ayrıca Türkiye'deki oyun sektörünün vergiler canını okuyor... %18 KDV % bilmem kaç bilmem ne vergisi bir bakıyorsunuz fiyat 2ye katlanmış... Dolar üzerinden gelen oyunlar zaten fazla fazla artıyor...Ayda 1-2oyun alınabilir bana kalırsa ancak bakıyorum da fiyatlara 120-150TL'i geçmeye başlamış, 200TL'e gidiyor. Kur'dan oluyorsa da bir şekilde fiyatların düşürülmesi lazım. Basit korsan kullanıcı mantığı: Oyunun orjinali 120TL(kutulu) gider 5TL'e alırım olur biter. 1-2ay sonra multi de kırılırsa tamamdır... Korsana karşıyım ama fiyatlara bir çözüm bulunmalı...Kimse kusura bakmasın da 100-120TL bir oyuna veremem... Tamam bir maliyeti var ve bir fiyatı olacaktır ama bunun makul tutulması lazım...Anca Keyler alınabilir fiyatlı oluyor. 25-50TL arası bir oyun için gayet uygun bir fiyat bana kalırsa...Bizimkilerin yapacakları işten hayır gelmez diyorum ben. Çünkü ne düzgün alt yapı ne de oyunlar için düzgün fiyat var... Bakır kablo, yüksek ping, yavaş internet, yetersiz altyapı, yüksek fiyat=biz korsan ve Key kullanımına devam ediyoruz Lalalalalaalala....

+1, +2, +3 ve hatta +bütün forum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kukalarim kosarak uzaklasti
  • abi ebn geliştiriyorum ama nasıl satıcama bilmiyorum bunun için hangi firmalarlan görüşmeliliyom projlerimde de var bunları nasıl ticari olarak geliştire bilirim
  • süper can :)
  • su bizim yaptıgımız su hakem futbol ve süper canı oyunlarını gorunce yabancıları gercekten ayakta alkıslıyorum adamlar nakadar ilerdeler yav yaklasık 25 yıl onden geliyorlar adamlar köpek gibi calısmıslar biz de kopek gibi yatmısız simdiyee kadar
  • Ben de isterim Türkiye'de oyun sektörü gelişsin Türkiye'de oyunların satıldığı ve Türkçe içerikli oyunların olmasını isterim fakat playstore baktım kutulu fiyatından daha fazla paraya oyunları satıyorlar ne için böyle bir şey yaptılar bilemiyorum fakat Steam ve benzeri sitelere rakip olacaklarını söylemişlerdi fakat şimdi sizlerde bakın siteye ben hizmetleri fiyatları ve kampanyaları konusunda baya endişeliyim maalesef :(
  • Korsanı Önlemenin Yolları

1-Torrent Sitelerinin Kaldırılması
    2-Fiyatları Ucuzlatmak
    3-Upload Yapılabilen Sitelerin Kapanması
    4-Korsan Oyun İndirme Yapılabilen Sitelerin Kapatılması
    5-Firmaların Ayrımcılık Yapmadan Pc Xbox Ps 3 Platformlarına Oyun Çıkarması
    6-Oyunlarda Yenilik Olması Aynı Oyunları 2-3 Harita Ekleyip Karakter Yenileyip Piyasaya Sürülmemesi
    7-Oyunların Senaryo Modunun Uzun Olması Multiplayer Eklenmesi
    8-Oyunu Kıranların Tespit Edilip Hapise Atılması
    9-Oyun Firmaların Oyun Çıktıktan Sonrada Oyunlarıyla İlgilenmesi ( Mültide Hilecileri Banlaması gibi)
    10-Oyunun Dilleri Arttırılması En Az 10 Dil Olması ( Dublaj Olmasa Bile Alt Yazı Olmalı )

Bunlar olursa korsan büyük ölçüde azalır.

Eğer bunlar olmasa korsanı asla yok edemezsiniz o sizi yok eder bu maddeler bence korsanı doğuruyor son zamanlarda firmaların oyunlarıyla ilgilenmemesi platform ayrımcılığı buda yetmezmiş gibi fiyatların pahalılığı nedeniyle korsan arttı bu böyle devam eder diyorum.Ayrıca hem bize ne oluyor onu anlamıyorum tamam kimse korsan istemez bende istemem bugün bile bir sürü oyunlar 150- 190 Tl fiyat biçiliyor ve haliyle Türk Oyuncular korsana yöneliyor ama yabancı ülkelerde durum bizim ki gibi değil orda fiyat 60 Dolar olduğu halde korsan devam ediyor önce Avrupa ve Amerika korsanı halletsin sonra biz Kendi içimizde Çözüm buluruz.Adamlar bizi düşünmüyor düşünse Türkçe Dil yapardı fiyatları azaltırlardı demeki bizi düşünmüyorlar ben neden onları düşüneyim ki?. Diyemiyorum çünkü adamlar emek harcıyo kolay değil arkadaşlar elimizden geldikçe orjinal alalım ben Fifa 12'yi orjinal aldım ve o takımları eklemek oyunculara puan eklemek menejer modu kupa modu falan derken ne kadar güzel bir emek olduğunu düşünüyorum elimizden geldiğince korsan kullanmamaya dikkat edelim.Herkese iyi oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Neden Türkçe bir isim koymassınız ki ?

he yaw
  • lan videodaymış sorun yarım saat hoparlörü düzeltmeye çalıştım
  • Türkiyede dünya standartlarında bir oyun geliştirmek için şimdi başlasak kaç yıl geriden geliriz???
  • ses mi yok ben mi sağır oldum :D
  • Mevlüt beyin icraatlerini çok beğeniyorum. Beyfendi biri kendisi. Türküye'de oyuncuları bir çatı altında toplamaya adamış kendini. Ancak bunun olabilmesi için evet bu oyun fiyatları bir şekilde mantıklı bir sisteme oturtulmalı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.