Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UltraFast

Arkadaşlar hollandada yaşıyorum. Bugun mediamarktta gittim. Ps3 170 euro, ps4 400 euro idi. Oyunlar ise eğer TL ye vurursanız TR ile neredeyse aynı.. Hatta bazıları daha pahalı.. Ama burdaki kazanca göre oyun alım gücünüz ve konsol alım gücünüz tabi ki daha iyi..

Ama şöyle bir şey hissediyorum. Bu sony ve microsoft konsoldan değil, tamamen oyundan ve aksesuarlardan kazanan firmalar.. 3 oyun parasına ps3 satılır mı yahu??? Aklım mantığım almıyor.

Ben buraya gelmeden konsolumu satmıştım çünkü oyunlara (2. el bile olsa) para yetişmiyordu. Şimdi pc oyuncusu oldum.. Oyunları daha ucuz. Bağlıyorum kocaman tv me.. Elimde de F710.. Missss

Saygılar

PC'de Steam avantajı var. Hele şu sıralar summer sale olayıyla bir sürü harika oyunu 3-5 dolar gibi komik rakamlara kütüphaneye eklemek mümkün. O yönden bakıldığında PC çok cazip gerçekten.

Kampanya fikri güzel fakat sadece firmalarla muhattap değiliz malesef. Devlet politikaları, vergilendirme, vs bir sürü ıvır zıvır etken varken pek değişiklik olacağını sanmıyorum ama gerekli yerlere mail gönderdim ben de. Bu arada yukarıda bir arkadaşın yazdığı change.org kampanyası fena fikir değil. Yurtdışındaki oyunculardan da destek alınabilir o şekilde.

• Alondate kullanıcısına yanıt
    OP'u tekrar oku örneklerde ne yazıyor? Konsol fiyatı yazıyor...
  • Destekliyorum ve mail yolladım.
  • Destekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Asgari maaş ile alım gücünü gösterilmesi örnek değil. Kimse kusura bakmasın alınmasın herkesin oyun oynamak hakkı ama asgari maaş alan adamın ps4 ile oyun la işi ne? 60 dolar oyun ise zaten 120 tl civarı yapar. Geri kalanı da lüks tüketim vergisi gümrüğü kdv si.

Hocam bu ne basiretsiz bir önermedir ?

Dünyanın hiçbir yerinde lüks tüketim vergisi denilen şey ülkemizdeki gibi işlemiyor.Bizim ülkemizde LTV safsatası Türk siyasetçilerinin Türk milletini soyarken kullandıkları en önemli kılıftır.

Ne yani asgari ücret alan insan dünyaya ''mahremini ört,somon ekmek ye,üstüne bir çatı kur '' sistemini sürdürmek amacıyla mı geldi ?

Dünyada sosyal hayat yaşam sürdürmede nefesten sonra ikinci basamaktır.Nasıl olurda bizim insanımız oyun oynamayı gece dışarı çıkıp birşeyler içmeyi ''LÜKS'' olarak empoze edilmesini kabul eder ?

Kusura bakmayın ama asgari ücret alanında oyunla işi var tatille işi var akşam buluşmalarıyla da işi var.

+1 ne yani asgari ücret alan adam gerizekalı mal beyinsiz fakirin teki deyinde tam olsun.Üniversite mezunu onbinlerce asgari ücretde çalışan insan var onlar o kadar mal gerizekalı beyinsiz 23-24 yaşına kadar okumuş.Haklısınız onlar gerizekalı mal sizin gibi okul okumamış yada maksimum lise mezunu adamlar bu gibi ''Adam'' ların patronu olduğu için.

• türkiyede konsolu olan adam zaten zengin adamdır niye böyle uğraşa girilmiş ben açıkcası anlayamadım.
    hadi konsol oyunlarını karşılayamıyorsan mis gibi pc orta seviye pc ni alır keyfine bakarsın. gidipta firmaya yalvarmakta nedir yani, ha illa firmaya bir tepki göstermek istiyorsan boykot edersin ucuzlatmassada kendi bileceği iş para kazanamaz. ditrübitörüde devletide para kazanamaz birileri illaki kırılacaktır o boykotttan ama iş yalvarmaya gelirse indirim değil bindirim yaparlar türkiyede işler böyle yürür firma yabancı olsada
  • kesinlikle destekliyorum
    boş boş kendi kendimize pahalı diye mırıldanacağımıza mail atarız
    hiç olmssa yağmasakda damla damla birikiriz
  • güzel bir uygulama fakat anlamadığım bir konu var. oyunları sony üretip pazarlayıp satmıyor.neden onlara mail atıyorsunuz? EA ya ubisofta felan mail atsanıza xD
  • inlerine gireceğiz inlerine
  • Yolladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vRetribution

Amazondan ps4 almak(vergilerle ve kargoyla birlikte) Türkiye'den 200-300tl daha karlı

Öylemi?

http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00BE4HOIM/ref=sr_tr_sr_1_olp?ie=UTF8&qid=1403900842&sr=8-1&keywords=ps4&condition=new

Bence senin matematikle aran ciddi anlamda kötü ya da vergilerden haberin yok. 350 pound konsol amazonda, +%20 vergisi (70pound) etti 420 oda yapar sana 715 USD = 1500TL. Türkiye ile fiyat aynı mı? Aynı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zukape -- 27 Haziran 2014; 23:37:31 >

• Ve tanrı onu yarattı V kullanıcısına yanıt
    Hocam nedeni pc oyuncularımıza güvenmememizdir korsandan ötürü playstationda öyle bir durum yok herkes orjinal almak zorunda ve alıyorda
  • Sony dışında genelde oyunları getiren ve şişiren Aral Game olarak biliyorum,
    Sony nin Türkiye ayağı gerçekten anlaşılması zor bir şirket,bunu telefon,televizyon ve laptop departmanı takip ediyor.

Konsol fiyatı gerçekten bu ekonomi ve ülkeye fazla,
    Konsol aksesuarı ve Sony nin getirdiği oyunlarda cabası onlarda çok yüksek.

Çok yerinde bir kampanya ancak,Sony nin bir yaptırımı olacağına inanmasam da,umuyorum ve destekliyorum.
  • Seriouslyman kullanıcısına yanıt
    Biraz sert yapsanızda aynen katılıyorum hocam.Ayrıca 4 senedir kendi oyunumu teknolojik aletlerimi bu süreçte üniversite okumuş olmama rağmen kendim aldım.

Eğer koşullar avrupaya biraz yakın olsaydı belki aylık bir oyun alacağıma 2-3 oyun alacaktım.Haftada 2-3 akşam çıkacağıma 4 akşam çıkacaktım.

Veya kız arkadaşımla 3-4 gün tatil yapacağıma daha lüks bir otelde bir hafta on gün yapacaktım.

Ama doğru öğrenci asgari ücret alan bir kuru ekmek yiyip 12 saat çalışmalı...
  • Görev tamamlandı.
  • Sonuna kadar destekliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yazıldımı bilmiyorum ama şunu söyleyeyim;
    Türkiye'ye getirilen oyunların büyük bölümünün bir distribütörü (dağıtımcısı) var,bu firmanın ismide Aral.
    Bu firmanın daha önce resmi siteside dahil hack saldırılarına mağruz kaldı sırf fahiş kar marjlarıyla satış yaptıkları için.
    Söylemeye çalıştığım şey,sadece oyun yapımcıları buna çözüm olmaz.Steam bile fazlasıyla etkileyici olabiliyor.
  • Zukape kullanıcısına yanıt
    Benim matematik konusunda sıkıntım yokta sen bu işlerden baya uzak kalmışsın heralde :) Amazon.de den bak bakalım kaç para ediyor.Senin yaptığın gibi GBP üzerinden hesap yaparsak oyunlar vergisiz TR deki fiyata yetişiyor vergiyle ne kadar olur hesaplarsın artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.