Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çeviride inanılmaz derecede büyük hatalar var, böyle resmi bir şey yaparken buna dikkat edilmeli umarım atmadınız postaları, bu metini kimse takmaz.
  • Yararı olur veya olmaz en azından biz deniyoruz.

Denemeden vergisiymiş, yararı olmaz diyenler bu fiyatlara alışsınlar.

Ha biz ucuza buluruz dersiniz ama tr olan oyunlar bu kafa ile yine ilk çıkışlarında 180-210 tl arası satılacaktır.

Konu gerekirse sabitlensin usanmadan tepkilerimizi dile getirmekten zarar gelmez.
  • 3. sınıf dünya ülkelerinde vatandaşın kazandığı para az olur, buna karşılık global satışı yapılan ürünler bu tür ülkelerde daha pahalı olur. Zaten bu şartlarda bundan doğalı olamaz. Bir de üstüne ülkeyi soyup soğana çevirmek yasallaşınca içler acısı bir hal alıyor... Neyse, çok konuştum galiba yine. Kovun 9 köyden.
  • DeliMemo3.5 D kullanıcısına yanıt
    E hocam tamam da baska doughnut firmasi yok turkiyede. Var da biz mi almadik. Ps oyunu gibi degil bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr

3. sınıf dünya ülkelerinde vatandaşın kazandığı para az olur, buna karşılık global satışı yapılan ürünler bu tür ülkelerde daha pahalı olur. Zaten bu şartlarda bundan doğalı olamaz. Bir de üstüne ülkeyi soyup soğana çevirmek yasallaşınca içler acısı bir hal alıyor... Neyse, çok konuştum galiba yine. Kovun 9 köyden.

Ya şurada bile işi siyasete çekiyorsunuz, PSN oyun fiyatları ile siyasetin ne alakası var, dememi bekliyorsan yanılıyorsun . Hırsızların kral olduğu ülkede vatandaşı herkes kazıklar, hele vatandaş kazıklanmaktan memnunsa değmeyin firmaların keyfine.

• hepsine yolladım cidden sorun var fiyatlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Türkiye'de en pahalı bilgisayar oyununun 15TL, en pahalı PS4 oyunun 20TL olması gerekiyor.

Diğer türlü kimse korsan fln diye ağlamasın.

Onlar bize ayak uydurmayacağına göre, bizim ayak uydurmamız lazım. Maaşlar Avrupa, Amerika, Japonya seviyesine gelirse ancak o oyun fiyatları bize normal gelir.
  • Ben konuyu up yapayım. Çorbada belki tuzumuz olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

Amerika'daki 60 dolarlık oyun burdada 60 dolar kardeşim. al bak steam aç fiyattlar evrensel. her yerde aynı dolar. ha kutttulu oyunn dersen O BAŞKA. kutulu yeriine DİJİTAL tercih edin. kutulu oyunlarda kar marjı daha YÜKSEK, vergiler daha YÜKSEK, kargo parası vb. eklenince fiyat katlanıyor. ha dijital sürüm kullanıp bu fiyatlar fazla bize kardeşim amerikada 60 dolar olan oyunu bize 40 dolara verin alım gücümüz yok dersen adam sana pis yerleriyle güler. O zaman Amerika'daki adam gelir. Ana para birimi olan doları basar tüm oyunları alır. Amerika'ya gider satar. Kutulu oyun alıyorsanız bu vergilere, dağıtıcı-satıcı kar payına mahkumsunuz. ayrıca alım gücümüzün düşük olmasının sebebi ne biz ne oyun firmaları. suçlu devlet. TL'nin değeri düşüyor dolar değerleniyor. Enlasyon desen tavanda. İşsizlik-dış borç artıyor. Üretim azalıyor. Böyle giderse devlet elden gitcek.

demem o ki. amerikadaki adamlar aynı paraya aynı oyunu almak istiyorsanız dijital ortamdan alın. ordakii 60 dolar bizde 130 tl. onlarınn asgari maaşı ile bizimki arasında dağlar var doğru. ama bunun suçlusu oyun firmaları değil.

ediit: Bu işler fakir edebiyatıyla spam emaillerle olmaz. oyuncu derneği mi ne kuruldu tüdof muydu neydi. o nerde? adamlar şimdi bize cevap vermek istese muhattap bulamaz. resmi birileri bile yok işin içinde. böyle spam emaillerle fakiir edebiyatıyla olsaydı ben şuan zengindim heralde.

Amerika'da 60 dolar olan oyun nasıl burada da 60 dolar? Bize ne steamden? PSN store bir bak. Amerika'da 60 dolar olan oyun burada 209 tl'ye satılıyor psnden.

konsolum yok. ps kullanmıyorum

• Bu forumun haber editorleri nerde pardon onlar her yeni oyun ciktiginda sony turkiye Abilerinden bedava oyun promosyon hediye kapiyolardi dimi ,pardon unutmusuz yav belesciler sizi,bide oyunlari elestirirsiniz yerden yere vurursunuz ,ogghhh oldunuz artik ya yedir gitsin yedir gitsin nereye kadar birader

• Artık şikayet kültürünü protesto kültürünü oluşturmamız lazım
    Mesela ehliyet ücretleri 105 tl olmuştu sosyal medya da inanılmaz tepki oluştu ve ehliyet yenileme ücretleri 15 tl oldu .Ama hala böyle bir kültür yok twittera bakıyosun saçma sapan mal mal topic listeleri
    Geçen gün ekmeğe zam yapıldı tık yok otobüse zam yapıldı tık yok ne varsa salak salak aşk içerikli ttler.
    Ses çıkarmayıncada bize herşey müstehak ve ben bunları bu hükümete oy vermiş ve verecek birisi olan söylüyorum

Herneyse konuya gelecek olursak eve geçeyim gönderecem kardeşim hem twit hem de mail.Duyarlılık içinde teşekkür ederim

• Ben vergisi olsun olmasın. Bu fiyat anlayışında hangi gerekçe varsa lanet okuyorum. Psn us'den aynı oyunu daha çıktığı an 60 dolardan almak varken.Niye 210 tl verip psn tr üstünden alayım. Birde bu tr psn uk bağlı olduğu belliyken. Bu dijital oyun satışlarında vergi yok deniyorken niye peki bizde bu kadar aşırı fiyatta. Bakın yine söylüyorum bu kutulu oyun satışı değildir o ayrı konu. Dijital oyunlarda vergi yok biliyorum varsa peki. Niye o zaman us psn'den oyunu vergisiz 125 tl gibi bir fiyata millet alıyor. Kısaca 210 tl alanlar mal yerine konuyor açık ve net. Sony ex oyunları türkçe çıkartıyor evet çok iyi ama bu fiyat kafası ile bizi salak yerine koymalarından bıktım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

quote:

Amerika'daki 60 dolarlık oyun burdada 60 dolar kardeşim. al bak steam aç fiyattlar evrensel. her yerde aynı dolar. ha kutttulu oyunn dersen O BAŞKA. kutulu yeriine DİJİTAL tercih edin. kutulu oyunlarda kar marjı daha YÜKSEK, vergiler daha YÜKSEK, kargo parası vb. eklenince fiyat katlanıyor. ha dijital sürüm kullanıp bu fiyatlar fazla bize kardeşim amerikada 60 dolar olan oyunu bize 40 dolara verin alım gücümüz yok dersen adam sana pis yerleriyle güler. O zaman Amerika'daki adam gelir. Ana para birimi olan doları basar tüm oyunları alır. Amerika'ya gider satar. Kutulu oyun alıyorsanız bu vergilere, dağıtıcı-satıcı kar payına mahkumsunuz. ayrıca alım gücümüzün düşük olmasının sebebi ne biz ne oyun firmaları. suçlu devlet. TL'nin değeri düşüyor dolar değerleniyor. Enlasyon desen tavanda. İşsizlik-dış borç artıyor. Üretim azalıyor. Böyle giderse devlet elden gitcek.

demem o ki. amerikadaki adamlar aynı paraya aynı oyunu almak istiyorsanız dijital ortamdan alın. ordakii 60 dolar bizde 130 tl. onlarınn asgari maaşı ile bizimki arasında dağlar var doğru. ama bunun suçlusu oyun firmaları değil.

ediit: Bu işler fakir edebiyatıyla spam emaillerle olmaz. oyuncu derneği mi ne kuruldu tüdof muydu neydi. o nerde? adamlar şimdi bize cevap vermek istese muhattap bulamaz. resmi birileri bile yok işin içinde. böyle spam emaillerle fakiir edebiyatıyla olsaydı ben şuan zengindim heralde.

Amerika'da 60 dolar olan oyun nasıl burada da 60 dolar? Bize ne steamden? PSN store bir bak. Amerika'da 60 dolar olan oyun burada 209 tl'ye satılıyor psnden.

konsolum yok. ps kullanmıyorum

E o zaman neden bilmeden yorum yapıyorsun? Buradakileri de fakir edebiyatı ile suçluyorsun üstelik.

Steam ile psn tamamen farklı. 60 dolarlık oyunu 209 tlden satıyorlar. Herkes haklı olarak tepki gösteriyor

• Sonuna kadar destekliyorum..
  • Konuda öyle salak saçma boş mesajlar var ki okuyunca bütün protesto isteğim ve fiyatların düzeltilmesine dair olan inancım kırıldı. Bizim milletimiz ciddi şekilde kazıklanmayı seviyor anladığım kadarıyla. Steam ile psn'i karşılaştıran süper zekiler de varmış Kimse fakir edebiyatı yapmıyor bunu nasıl anlatabiliriz bilmiyorum ama tekrar yazayım; Bizim derdimiz 60 dolarlık oyunun 210 liradan satılması. Bundan sonra anlamayan olursa son cümleyi 999999 kere kopyalayıp pm atacam
  • e posta attım, not ps m yok. ama destekliyorum haklı mücadelenizi.
  • oto cevap galiba ?

Dear Sender,

Thank You for your email.

Please be informed that our office is closed on Friday and will revert back to you as early as possible.

Meanwhile, your patience is appreciated.

Kind regards,

SONY Customer Care
  • Hem mail hemde tweet attım sonuna kadar destekliyorum

• 2 hesabımdan attım mail.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.