Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin o örnek verdiğin yerler oyunları yurtdışından ithal ediyor yani TR pazarına bir katkısı yok

@WINXPERROR
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkayCoskun

Senin o örnek verdiğin yerler oyunları yurtdışından ithal ediyor yani TR pazarına bir katkısı yok

@WINXPERROR

SONY'e yararı var.
  • tr psn de mesela mbl the show 135 tl nerdeye 60 dolar demekkı oluyor ıstenıldımı.beyzbol oyunu tr de satmaz dıye fıyatı degıstırdın diyelım.ozman hıcbır kurala tabı olmayan keyfı bır fıyat polıtıkan var demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spaceman81 -- 27 Haziran 2014; 16:17:28 >
  • Ben bu girişimin başarılı olacağını düşünüyorum. Akşam yoğun bir mail bombardımanı yapacağım.

Ayrıca metni okurken duygulandim. Emeği geçen herkese Helal olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patikle penguentos

quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

Amerika'daki 60 dolarlık oyun burdada 60 dolar kardeşim. al bak steam aç fiyattlar evrensel. her yerde aynı dolar. ha kutttulu oyunn dersen O BAŞKA. kutulu yeriine DİJİTAL tercih edin. kutulu oyunlarda kar marjı daha YÜKSEK, vergiler daha YÜKSEK, kargo parası vb. eklenince fiyat katlanıyor. ha dijital sürüm kullanıp bu fiyatlar fazla bize kardeşim amerikada 60 dolar olan oyunu bize 40 dolara verin alım gücümüz yok dersen adam sana pis yerleriyle güler. O zaman Amerika'daki adam gelir. Ana para birimi olan doları basar tüm oyunları alır. Amerika'ya gider satar. Kutulu oyun alıyorsanız bu vergilere, dağıtıcı-satıcı kar payına mahkumsunuz. ayrıca alım gücümüzün düşük olmasının sebebi ne biz ne oyun firmaları. suçlu devlet. TL'nin değeri düşüyor dolar değerleniyor. Enlasyon desen tavanda. İşsizlik-dış borç artıyor. Üretim azalıyor. Böyle giderse devlet elden gitcek.

demem o ki. amerikadaki adamlar aynı paraya aynı oyunu almak istiyorsanız dijital ortamdan alın. ordakii 60 dolar bizde 130 tl. onlarınn asgari maaşı ile bizimki arasında dağlar var doğru. ama bunun suçlusu oyun firmaları değil.

ediit: Bu işler fakir edebiyatıyla spam emaillerle olmaz. oyuncu derneği mi ne kuruldu tüdof muydu neydi. o nerde? adamlar şimdi bize cevap vermek istese muhattap bulamaz. resmi birileri bile yok işin içinde. böyle spam emaillerle fakiir edebiyatıyla olsaydı ben şuan zengindim heralde.

Dostum bazı konularda haklısın örn bağımsız bir kuruluşun olmayışı yani tüketicilerin haklarını koruyan bir birliğin olmayışı ya da bu konularda devletin uyguladığı dolar Tr politikası ve vergiler gibi fakat bazı yerlerde de haklı göremedim seni.Satıcı Muhattap olmasa burada sony nasıl dijital oyun dağıtıp konsolu getiriyor.Demek ki o kadar çok oyuncu var ki bizi önemsiyorlar ki Türkçe dil seçeneği sunmaya başladılar.Şimdi burada kimse fakir fukara edebiyatı yapmıyor herkes hakkını arıyor.Bu oyunların fiyatları haksız derecede yüksektir.Burada da yetkili merci sony Türkiyedir en azından gönderilen mailler ve müşteri şikayetleri elbet bir sonuca ulaştıracaktır diye düşünüyorum.

sony diyorsun? sony oyun firması-teknoloji firması. üretici ve satıcı. ama sony hakkımızı savunan bir kurum değil PARA KAZANMAYAN çalışan bir şirket. yani bu konuyu savunmak için RESMİ bir merci var mı? Şimdi gelip ubisoft sony'lemi konuşacak bu konu hakkında? Hayır. Ayrıca sony Türk şirket bile değil. Sony Türkiye kullanıcı dostu evet. ama SONY Türk şirket değil. Ayrıca resmi bir merciide değil. Bu yüzden bu davada bizi savunamazlar. Devlete bağlı bir kurum yok. TÜDOF vardı noldu? Joygame'den ikii üç yönetici geldii kendiini başkan adadı 5-6 aya battılar zaten. Her oyun-teknolojiii firmasının amacı para kazanmaktır. genel satış politikası bu. Zaten şimdi SONY gelip satıcıya şöyle diyemez "sen benim 1 e satttığımı 3e nassıl satarsın?" Sanane kardeşim derler. Ürün benim. Vergilerini ödüyoruz. Satıcıyım al ruhsatım burda. İstersem 3e değil 10a satarım der başından savar.

• Bu yapılan girişim çok güzel ama;

%18 kdv,%20 ötv oranlarına Sony,Apple,Microsoft ne yapabilir ki?
    yukardaki mail gönderilecek yerlere,Gümrük Bakanlığı da eklenmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Patikle penguentos

quote:

Amerika'daki 60 dolarlık oyun burdada 60 dolar kardeşim. al bak steam aç fiyattlar evrensel. her yerde aynı dolar. ha kutttulu oyunn dersen O BAŞKA. kutulu yeriine DİJİTAL tercih edin. kutulu oyunlarda kar marjı daha YÜKSEK, vergiler daha YÜKSEK, kargo parası vb. eklenince fiyat katlanıyor. ha dijital sürüm kullanıp bu fiyatlar fazla bize kardeşim amerikada 60 dolar olan oyunu bize 40 dolara verin alım gücümüz yok dersen adam sana pis yerleriyle güler. O zaman Amerika'daki adam gelir. Ana para birimi olan doları basar tüm oyunları alır. Amerika'ya gider satar. Kutulu oyun alıyorsanız bu vergilere, dağıtıcı-satıcı kar payına mahkumsunuz. ayrıca alım gücümüzün düşük olmasının sebebi ne biz ne oyun firmaları. suçlu devlet. TL'nin değeri düşüyor dolar değerleniyor. Enlasyon desen tavanda. İşsizlik-dış borç artıyor. Üretim azalıyor. Böyle giderse devlet elden gitcek.

demem o ki. amerikadaki adamlar aynı paraya aynı oyunu almak istiyorsanız dijital ortamdan alın. ordakii 60 dolar bizde 130 tl. onlarınn asgari maaşı ile bizimki arasında dağlar var doğru. ama bunun suçlusu oyun firmaları değil.

ediit: Bu işler fakir edebiyatıyla spam emaillerle olmaz. oyuncu derneği mi ne kuruldu tüdof muydu neydi. o nerde? adamlar şimdi bize cevap vermek istese muhattap bulamaz. resmi birileri bile yok işin içinde. böyle spam emaillerle fakiir edebiyatıyla olsaydı ben şuan zengindim heralde.

Dostum bazı konularda haklısın örn bağımsız bir kuruluşun olmayışı yani tüketicilerin haklarını koruyan bir birliğin olmayışı ya da bu konularda devletin uyguladığı dolar Tr politikası ve vergiler gibi fakat bazı yerlerde de haklı göremedim seni.Satıcı Muhattap olmasa burada sony nasıl dijital oyun dağıtıp konsolu getiriyor.Demek ki o kadar çok oyuncu var ki bizi önemsiyorlar ki Türkçe dil seçeneği sunmaya başladılar.Şimdi burada kimse fakir fukara edebiyatı yapmıyor herkes hakkını arıyor.Bu oyunların fiyatları haksız derecede yüksektir.Burada da yetkili merci sony Türkiyedir en azından gönderilen mailler ve müşteri şikayetleri elbet bir sonuca ulaştıracaktır diye düşünüyorum.

sony diyorsun? sony oyun firması-teknoloji firması. üretici ve satıcı. ama sony hakkımızı savunan bir kurum değil PARA KAZANMAYAN çalışan bir şirket. yani bu konuyu savunmak için RESMİ bir merci var mı? Şimdi gelip ubisoft sony'lemi konuşacak bu konu hakkında? Hayır. Ayrıca sony Türk şirket bile değil. Sony Türkiye kullanıcı dostu evet. ama SONY Türk şirket değil. Ayrıca resmi bir merciide değil. Bu yüzden bu davada bizi savunamazlar. Devlete bağlı bir kurum yok. TÜDOF vardı noldu? Joygame'den ikii üç yönetici geldii kendiini başkan adadı 5-6 aya battılar zaten. Her oyun-teknolojiii firmasının amacı para kazanmaktır. genel satış politikası bu. Zaten şimdi SONY gelip satıcıya şöyle diyemez "sen benim 1 e satttığımı 3e nassıl satarsın?" Sanane kardeşim derler. Ürün benim. Vergilerini ödüyoruz. Satıcıyım al ruhsatım burda. İstersem 3e değil 10a satarım der başından savar.

Sony Türk firması olmadığını zaten biliyorum ama müşteri memnuniyeti denen bir kavram var belki bu global şirketlerde çok küçük bir kavram olabilir ne bileyim 2 kişinin ötmesiyle olacak bir iş değildir.Ama burada savunulan nokta bence çok doğru yere parmak basılmıştır.En azından o maili yetkili merciinin de görmesi,biz oyuncuları mutlu edecektir.Sonuç belki tatmin edici olmayabilir ama dediğim gibi bizi sony önemsiyorsa neden Türkçe oyun yaptılar,neden arayüz Türkçe ve her nekadar uk store bağlı olsakta Tr birimini göstersinler ki.Bana kalırsa 239 TL lerde eyvallah denmiyorsa bence itiraz eden insanları tebrik etmek lazım.Sony e bağlı firmanın da bunu bilmesi gerekir ama olmazsa da 10 oyun alıyorsam kalkıp 2-3 tane oyun alırım tabi fiyat düşene kadar.Kimse kusura bakmasın da 239 TL ye 5 ay sonra sıkınılacak bir oyuna da para vermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL1Tr

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

tek derdiniz oyun fiyatları olsun gençler. millet o paraya ev geçindirmeye çalışıyor sesi çıkmıyor, bu millete herşey müstehak.

:) Buradaki insanlarda burjuva değil hocam. Gereksiz bir mesaj olmuş

ben tam tersini düşünüyorum.

geçim sıkıntısı olan bir kişi zaten oyun fiyatından şikayet edecek durumda değildir, aksine bilir orijinal oyunun gereksiz olduğunu, illa da oynamak istiyorsa minimum masraf yapar gider korsan kullanır.

oyun dağıtım şirketleri de geçim sıkıntısı çeken insanların oyun alamayacağını bildiği için fiyatları maksimuma çekmekte ve maksimum kâr ile lüks tüketiciyi hedeflemektedir.

olayın özeti bu.

akaryakıt fiyatlarına kimsenin sesi çıkmıyor, yani siz gerçekten burdan birşey çıkacağını mı düşünüyorsunuz?

akaryakıt fiyatlarına otomobil bölümünde herkes tepkili ama bunu yapan hükümet hala iktidar, sorsan kimse oy vermiyor

Bizler oyun fiyatlarına itiraz ediyoruz. Buna hakkınız yok diyorsun. :)

• Selam;
    Dostum bazı mesajlarınıza katılıyorum lakin ortada gariplik var. Elbette ülkemize giren kutulu oyun 100 lira ise onu 80-90a satmasın. Bizler diyoruzki Madem digital bir ortam oluşturdun oradan nerede ise sıfır maliyetle satıyorsun onun üstüne fazla koyma..Ben PS4 ü 2. ayda aldım O günden beri bakıyorum amerika PSN fiyatları ile Türkiye PSN fiyatları arasında fazla bir fark olmuyor. Kur farkı ile 20-30 lira kadar fark oluyordu. şimdi Amerika PSNde 125liralık oyun Tr PSN de 210 lira olmuş. Daha önceleri 155 civarı olabiliyordu.Burada aşırı bir artış var. 4 ay içinde ne değiştide böyle arttırdılar. Vergi vs demesinler.
    Ben PS4ü katardan aldım.Aldığımda katar çin hesap oluşturmuştum. katar hesabımla girdiğimdede amerika fiyatlarına oyun alınabiliyor. Şimdi orada vergi yokmu? Katarda bir elektroworld vs gibi bir marketten kutulu oyun alsanız onuda digital ortama göre 10$ gbi fark olur. Aldığım için biliyorum. Yani PSN de 59$ oyunu kutulu olarak 69$a alabilirsiniz. Katarda yanlış bilmiyorsam 2. bölge bizde 2. bölgedeyiz. Bizde ise tam tersi olmuş çok çok ucuza kutulu oyun alınabiliyor.. 210 liralık oyun 150ye kutulu olarak alınabiliyor. Kullan sat değiştir vs yap.Şu anda zaten bizi kutulu oyun fiyatları hiç ilgilendirmiyor. Sadece kolleksişyon için alırsak alıyoruz.

Aslında bizim Sony den istediğimiz bu olmalı :
    Sonyden istiyoruzki Tüm oyunlarını her ülkenin PSN sinde aynı fiyata sat birinde 50 lira iken diğerinde 75 olmasın(kur değişimleri 1-2 lira oynar önemli değil) herkes aynı fiyata alabilsinki illegal yollara başvurmasın. şimdi ne yapıyoruz US PSN den oyun alıyoruz. Bizim için değişen birşey olmuyor ama vergi veriyorlarsa(digital ortamdaki sattıkları oyunlarda vergi verdiklerini sanmam) ülkemiz için o kayboluyor.
    Sony türkiye pazarının bilinmemesi çünkü çoğu oyun US psnden alınıyor.Kaldıki ben katar PSN den bile oyun aldım. UK PSN de bizim gibi olmasada fiyatları yüksek.
    Ha dersinki Türkçe dil getirdim oyunlara o zaman fazladan 20lira al. Ama Türkçe geliştirdiğin oyun 3-4ü geçmiyor.Bizden afaki rakamlar istemeyi bırak.

• Çok doğru bir yazı olmuş tebrik ederim aklımdan geçenleri yazmışsın dostum
  • Ben de gönderdim. Fiyatlar düşse yok spottu, 2.eldi, oyunun fiyatının düşmesini bekle, yurtdışından getir falan yollarına girmeyiz. Tabi bu çözümlerle ucuza almaya çalışırken oyunlar da eskiyor bir yandan.
  • Bende yazdım ama kaç kişi yazarsak etkili olur sizce.

• #PleaseHelpTurkishGamers diye aradığım zaman maşallah ne çok yazan varmış. Ben mi göremedim Twitleri acaba ? Milyonluk forumda bu kadar kişimi var yav ?
  • help@uk.playstation.com dan gelen cevap

Hi Bans,
    Thanks for your e-mail about the prices.
    Unfortunately this e-mail has come to the technical support and we only give support regarding consoles and Sony Entertainment Network accounts and we don't set the prices on our products. However, you might get a better answer if you send an e-mail to this address instead: Sony Entertainment.UK@eu.sony.com.
    Thank you,
    Christian
    PlayStation Support

adamlar fiyatlar hakkında bizlik birşey yok diyo başka nereye gönderecez maili verdiğiniz mailler tamamıyle alakasız mailler oyun fiyatları hakkında sony birşey yapamayız biz diyor
  • Arkadaşlar, birlikten kuvvet doğar mantığı ile onbinlerce copy/paste mail atılırsa spam mail sınıfına girer diye düşünüyorum. Bir dernek, bir klüp, resmi bir örgüt kurup resmi kanallardan ilgili kişilere ulaşırsak karşımızda bir muhatap bulabiliriz. Aksi taktirde yukarıdaki cevap maillerinden başka birşey alamayacağız. Onlarda otomatik atılan sistem cevapları.
    Konuya pek fazla cevap yazmadan tek tek tüm yorumları takip ediyorum. Oyunların fiyatlarının düşürülmesi (kutulu oyunlardan bahsediyorum) konusu ne playstation yetkililerinin ne de oyun yapımcılarının düşündüğü yada dikkate alacakları bir konu.
    Bizim bu konuyu kendilerine iletmemiz de bana göre biraz abes oluyor. Oyun ve teknolojik aletler "lüks" sınıfına giriyor. Bu nedenle faiş şekilde vergilendiriliyor. Yani olayı aslında kendi içimizde çözmemiz gerekli bana kalırsa. Vergi muafiyeti yada indirimi şeklinde.
    @YOK un söylediği şeyler çok mantıklı geliyor.
    Örneğin siz sony siniz ve A firması ile bir anlaşmanız var. Benim oyunlarımı türkiyede satacaksın diyorsunuz. A firması geliyor vergisi taşıması kargosu ıvırı zıvırı derken üzerine kar marjını da ekleyip oyunun türkiye satış fiyatının 200 TL olduğunu söylüyor. Sizde sony olarak benim network ümden dijital olarak aynı oyunu indirirsen 130 tl olacak diyemezsiniz herhalde? Bu ne etik değerlere sığar ne de iki firma arasındaki anlaşmaya.. (anlaşmanın koşullarını bilemiyorum tabii ama ben A firması olsam bu gibi bir durumda direk aradaki anlaşmayı fes ederdim herhalde)

Lütfen yanlış anlamayın. Hareket çok güzel, amaç çok güzel.. Fakat uygulama biraz daha resmi olabilirdi...

• quote:

Amerika'da 60 dolar olan oyun nasıl burada da 60 dolar? Bize ne steamden? PSN store bir bak. Amerika'da 60 dolar olan oyun burada 209 tl'ye satılıyor psnden.

• Arkadaşlar amerika psn inde oyunların neden 59.99 dolar olduğunu şu iki üç linkle daha iyi anlayacaksınız galiba..

http://www.gamestop.com/ps4/games/ea-sports-ufc/111957
    http://www.gamestop.com/ps4/games/watch-dogs/109949
    http://www.gamestop.com/ps4/games/assassins-creed-unity/114241

Gördüğünüz gibi adamlar kutulu oyun fiyatı ile aynı yapmışlar.

• hiç bir işe yaramaz diye saçma sapan mail atan zeki arkadaşlar, lütfen bir katkınız yoksa basın gidin bu başlıktan.
    O adamlara gelsin bu , Türkiye küçük olabilir ama bir hiç te değil, ki benim alışverişimin % 90'ı yabancı ülkelerden , çoğumusunda böyledir

http://www.newzoo.com/free/rankings/top-100-countries-by-game-revenues/
  • göndericem takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordkisame

Arkadaşlar amerika psn inde oyunların neden 59.99 dolar olduğunu şu iki üç linkle daha iyi anlayacaksınız galiba..

http://www.gamestop.com/ps4/games/ea-sports-ufc/111957
    http://www.gamestop.com/ps4/games/watch-dogs/109949
    http://www.gamestop.com/ps4/games/assassins-creed-unity/114241

Gördüğünüz gibi adamlar kutulu oyun fiyatı ile aynı yapmışlar.

Daha geçen sene kutulu ps3 oyun fiyatları 180 200 tl civarında iken psnde 120 130 tlye satılıyordu. Ne zaman Ps4 çıktı Sony resmen azdı. Ps3 oyunları psnde 160 170 civarına yükseldi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.