Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki bu tr dağıtıcıarının suçu değilmi. Yanlışmı biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsine gönderdim :) Diğer mail adreslerimden de göndereceğim.
  • Muazzam bir dusunce, baslatan arkadasa tesekkur ediyorum ve ben de destekliyorum. Ama arkadaslar sunu bilmenizi isterim ki, fiyatlar ne kadar buyuk problem ise bir okadar baska buyuk problemimiz ise Ulkede Oyun konsollarinin servislerinin desteklenmemesi, konuya dair hicbir adim atilmamasi ve umursanmamasidir. Avrupali ve amerikalidan kat be kat daha pahaliya aldiginiz oyun konsollarinizi malesef sadece oyun oynamak icin kullanabiliyorsunuz. Dizi ve film kiralama servisleri nerede ? Kimse bana telif cart curt demesin, memlekette sinema izlenme orani diger ulkelere gore yerlerde, ancak insanimiz 4 kisi 40 TL filme verecegine belki 10 TL ye kiralama fikrine sicak bakabilir. Kaldi ki eger samimi olsalar ilk etapta alt yazisiz dahi olsa servisi acarlar. Ulkemizde iki kati fiyatlandirma ve kisitlamalardan artik fenalik geldi malesef

DIP NOT :

Ulkemizde azimsanmayacak kadar buyuk bir cogunluk spot piyasasinin ve online alisverisin fiyat avantajlarinin farkinda degil ve ister istemez paralarini Aral gibi kan emicilere dagitiyorlar. LUTFEN CEVRENIZDEKI INSANLARA VEYA AVM'DE GEZERKEN PS4 OYUNU ALMAYA CALISANLARI UYARIN (EVET BEN BIR KERESINDE D&R'DA OYUN ALACAK OLAN AILEYI UYARDIM VE YARI FIYATINA NEREDEN ALABILECEKLERINI SOYLEDIM) Adi lazim degil (bilen bilir) bir doughnut markasi piyasaya ilk girdiginde ici dolgulu tatliyi 2.25 e satarken, bugun 4.75 gibi bir fiyata satiliyor ve aksama kalmiyor. Bizim insanimiz koyun gibi ses cikarmayip kaderine razi olmaya ve begenmedigini boykot etmemeye devam ederse bizim kafamiza daha cok sic...lar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliMemo3.5 -- 27 Haziran 2014; 18:20:36 >

• 6 email hesabımdan hepsine gönderdim, konuyu da takibe alalım umarım işe yarar.
  • Arkadaşlar aynı mailleri göndermemeye çalışalım herkes ayrı bir mail hazırlayıp gönderirse daha etkili olur. Ben de bir tane yolladım. Umarım en kısa zamanda bize yardımcı olurlar. Amaç burda fakir edebiyatı yapmak falan değil bazı tipler olayı anlamamış üstüne boş yorumlar yapıyor. Mesele 60 dolarlık oyunun 210 lira olması. Dolar/Euro artık kur olarak her neyse, TL'e çevirildiğinde hakkı neyse öyle satılsın tüm ürünler
  • Birinin cüzdanından parasını çalınca hırsızlık ama 60 dolarlık ürünü Türkiye'de herkese 210-250 Tl bandında sununca helal kazanç mı oluyor. Bu bildiğin fırsatçılık/dolandırıcılık durumudur. Sen ticaret yaparsın istediğin fiyattan satarsın bunun sınırı yoktur( edeb çerçevesinde ) . Ama resmi satış fiyatı dünya genelinde belli bir miktara göre baz alınan bir ürünü sen bana böyle sunamazsın. Yemişim dövizi, kuru geçsinler bunları. Kaç kişinin cebine buralardan bal damlıyo öğrenmek gerek.

• Direk boykot hareketi başlatılmalı bence satışları yerle bir olursa akıllanırlar..
  • Desteklemiyorum.Fiyatları sağlayan distirbütörler ve vergilerdir.

• Üstüme düşeni yaptım ben arkadaşlar. Hiç bir şey yapmamaktansa, herhangi bir sonuç alınamayacağı %99 bile olsa o %1'in hatrına bir şeyler yapmak çok çok daha mantıklı. Teşekkürler böyle bir şeyi düşünen, başlatan ve destekleyen tüm arkadaşlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertali

Selam;
    Dostum bazı mesajlarınıza katılıyorum lakin ortada gariplik var. Elbette ülkemize giren kutulu oyun 100 lira ise onu 80-90a satmasın. Bizler diyoruzki Madem digital bir ortam oluşturdun oradan nerede ise sıfır maliyetle satıyorsun onun üstüne fazla koyma..Ben PS4 ü 2. ayda aldım O günden beri bakıyorum amerika PSN fiyatları ile Türkiye PSN fiyatları arasında fazla bir fark olmuyor. Kur farkı ile 20-30 lira kadar fark oluyordu. şimdi Amerika PSNde 125liralık oyun Tr PSN de 210 lira olmuş. Daha önceleri 155 civarı olabiliyordu.Burada aşırı bir artış var. 4 ay içinde ne değiştide böyle arttırdılar. Vergi vs demesinler.
    Ben PS4ü katardan aldım.Aldığımda katar çin hesap oluşturmuştum. katar hesabımla girdiğimdede amerika fiyatlarına oyun alınabiliyor. Şimdi orada vergi yokmu? Katarda bir elektroworld vs gibi bir marketten kutulu oyun alsanız onuda digital ortama göre 10$ gbi fark olur. Aldığım için biliyorum. Yani PSN de 59$ oyunu kutulu olarak 69$a alabilirsiniz. Katarda yanlış bilmiyorsam 2. bölge bizde 2. bölgedeyiz. Bizde ise tam tersi olmuş çok çok ucuza kutulu oyun alınabiliyor.. 210 liralık oyun 150ye kutulu olarak alınabiliyor. Kullan sat değiştir vs yap.Şu anda zaten bizi kutulu oyun fiyatları hiç ilgilendirmiyor. Sadece kolleksişyon için alırsak alıyoruz.

Aslında bizim Sony den istediğimiz bu olmalı :
    Sonyden istiyoruzki Tüm oyunlarını her ülkenin PSN sinde aynı fiyata sat birinde 50 lira iken diğerinde 75 olmasın(kur değişimleri 1-2 lira oynar önemli değil) herkes aynı fiyata alabilsinki illegal yollara başvurmasın. şimdi ne yapıyoruz US PSN den oyun alıyoruz. Bizim için değişen birşey olmuyor ama vergi veriyorlarsa(digital ortamdaki sattıkları oyunlarda vergi verdiklerini sanmam) ülkemiz için o kayboluyor.
    Sony türkiye pazarının bilinmemesi çünkü çoğu oyun US psnden alınıyor.Kaldıki ben katar PSN den bile oyun aldım. UK PSN de bizim gibi olmasada fiyatları yüksek.
    Ha dersinki Türkçe dil getirdim oyunlara o zaman fazladan 20lira al. Ama Türkçe geliştirdiğin oyun 3-4ü geçmiyor.Bizden afaki rakamlar istemeyi bırak.

Şunu karıştırmamak gerekir dijital ortamda sunulan oyun maliyeti ile kutulu oyun maliyeti neredeyse aynı.
    Katar da vergi neredeyse yok denecek kadar az. Ayrıca sony o ülkede perakende oyun satıcısı ile anlaşma yapmamış ise oyunlarını amerika fiyatı ile satması gayet normal.

Artışın sebebi Türkiye'deki firmaların tabiri caiz ise bıdı bıdı yapmaları. Strawberry olayı vardı. Bilmem biliyor musunuz. O firma Türkiye'deki fiyatların yarısı fiyatına ürün satıyordu. Kozmetik firmaları top yekun isyan edip durdurdu o firmanın satışlarını.

Türkiye'deki bant genişliği artması ve dijital ortamda oyuna ilginin artması perakende satıcıların canını sıkmış olmalı.

• Maili bütün adreslere gönderdim.
  • Ülke ekonomisiyle ve serbest piyasayla alakalı bir konuyu ciddiye almayacaklarını düşünüyorum. Diyelim ki aldılar ve kaza bela rusya sistemini ülkemizde uygularlarsa o zaman kime mesaj atacağınızı şimdiden düşünün derim.
  • Herkes gibi ben de katiliyorum fakat bu mesele oyle basit degil... Milli gelir duzeyimiz adamlarin umurunda degilki... Herifler burada bir pazar aciyor ve ulasmak istedikleri rakamlara ulastiklari surece pazari acik tutuyorlar. Kimsenin uc bes kurus fiyat dusureyim de daha fazla insan alsin gibisinden bir dusuncesi yok... ARAL kac yillik firma onca yildir dagitin politikasinda hic degisiklik yapmis midir? Maalesef. Cunku oyunlar yurtdisinda da kur ile carptigimizda hemen hemen vergi vs. ayni fiyata denk geliyor, dolayisiyla karsi tarafin bu durumla ilgili yapacagi pek bisey yok sorun bizden kaynaklaniyor.

• The Wangler kullanıcısına yanıt
    Rusya sistemi nasıl hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: superBULUT

Direk boykot hareketi başlatılmalı bence satışları yerle bir olursa akıllanırlar..

Adamlar satış yapamıyorki TR'de nesi yerle bir olacak :)
  • Bunu sadece ps oyunlari icin degilde pc oyunlari icinde yapsak iyi olmaz mi?

• görev tamamlandı.

edit :

Dear Sender,

Thank You for your email.

Please be informed that our office is closed on Friday and will revert back to you as early as possible.

Meanwhile, your patience is appreciated.

Kind regards,

SONY Customer Care

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtn2013 -- 27 Haziran 2014; 19:31:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Rusya sistemi nasıl hocam ?

Yalnızca bize özel fiyat ve bölge kısıtlaması. Örnek vermek gerekirse oyun 60$ a satışa çıkıyorsa bizde de son kullanıcıya ulaşacak şekilde 60 tl olarak satışa çıkıyor fakat yalnızca türkiyedeki oyuncular birbirleriyle oynayabiliyor. İyi bir avantajın yanında büyük bir dezavantaj benim gözümde bu olay.
  • The Wangler kullanıcısına yanıt
    Anladım, bi yandan iyi bi yandan kötü ama 60 lira olacaksa ben sadece Türk oyuncularla oynamaya razıyım açıkçası
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.