Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony TR PSN'deki oyunlar için vergi falan vermiyor. Kendileri açıkladı TR Psn'in TR'ye bir katkısı yok, UK psn'e göre düzenliyoruz diye. Kutulu satılmasın o zaman. 120TLye oyunu alalım, zaten exc oyunlar dışında Türkçe gelen oyun yok Crysis'i saymazsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MS-TF

Sony TR PSN'deki oyunlar için vergi falan vermiyor. Kendileri açıkladı TR Psn'in TR'ye bir katkısı yok, UK psn'e göre düzenliyoruz diye. Kutulu satılmasın o zaman. 120TLye oyunu alalım, zaten exc oyunlar dışında Türkçe gelen oyun yok Crysis'i saymazsak.

Devletin el atması lazım o zaman psn işine. Aynı parayı veriyorsak bari devletimize de gitsin para. Veya düşürsünler vergisiz fiyata. Ama şu var UK Psn'de fiyatlar ne? Sterlin yüksek.
  • kesinlikle bende destek veriyorum 1 oyunun fiyatı 200 lira olurmu yaa
  • Yolladımda biz ilgilenmiyoruz diye bir mail geldi

quote:

Hi,

Thanks for your e-mail about the prices.

Unfortunately this e-mail has come to the technical support and we only give support regarding consoles and Sony Entertainment Network accounts and we don't set the prices on our products. However, you might get a better answer if you send an e-mail to this address instead: SonyEntertainment.UK@eu.sony.com.

Thank you,

Christian
    PlayStation Support
  • emryrgc E kullanıcısına yanıt
    İşte sorun Sterlin'e göre almaları. O kadar para kendi ceplerine gidiyor mantıken ben bunu anlıyorum çünkü dijital satılanların TR'ye katkısı yok. Madem UK'ye göre yapma durumları var neden US'e göre düzenlenemiyor? Neden Sterlin üzerinden hesaplanıyor ki? Tamam kimse 120TLye alamaz onlarda yapamaz ama 140 olsun 150 olsun yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Asgari maaş ile alım gücünü gösterilmesi örnek değil. Kimse kusura bakmasın alınmasın herkesin oyun oynamak hakkı ama asgari maaş alan adamın ps4 ile oyun la işi ne? 60 dolar oyun ise zaten 120 tl civarı yapar. Geri kalanı da lüks tüketim vergisi gümrüğü kdv si.

Hocam bu ne basiretsiz bir önermedir ?

Dünyanın hiçbir yerinde lüks tüketim vergisi denilen şey ülkemizdeki gibi işlemiyor.Bizim ülkemizde LTV safsatası Türk siyasetçilerinin Türk milletini soyarken kullandıkları en önemli kılıftır.

Ne yani asgari ücret alan insan dünyaya ''mahremini ört,somon ekmek ye,üstüne bir çatı kur '' sistemini sürdürmek amacıyla mı geldi ?

Dünyada sosyal hayat yaşam sürdürmede nefesten sonra ikinci basamaktır.Nasıl olurda bizim insanımız oyun oynamayı gece dışarı çıkıp birşeyler içmeyi ''LÜKS'' olarak empoze edilmesini kabul eder ?

Kusura bakmayın ama asgari ücret alanında oyunla işi var tatille işi var akşam buluşmalarıyla da işi var.

Sony online store'da satmış olduğu oyunlar için vergi vermiyor mu? Ki ayrıca hadi vermiyor diyelim. PSN'de uygun fiyat olsa, DVD fiyatları pahalı olsa. Kim DVD o

Malesef öyle bir dünya asla yok. En azından bu dünyada. O zaman bende Ferrari ile gezmek istiyorum diyeyim, vergisini düşürün, yakıtı düşürün. Herkesin bütçesine göre yaşamında aktiviteler olur.

Veriyordur elbet tam bilmiyorum ama bu lüks tüketim vergisi değildir.

Ayrıca dijital içeriğin ortaya çıkış sebebini şu yorumda yazmıştım. Buradan şu sorunuza cevap bulacaksınız.'' PSN'de uygun fiyat olsa, DVD fiyatları pahalı olsa. Kim DVD o''

''senin hizmetinde trans mı var sevk mi var dağıtım mı var üretim mi var paketleme mi var ? Hangisi var da sen para birimini kur kabul ediyorsun ?
    Dijital satışın temeli üstte yazdıklarımdan sıyrılıp ürünü en düşük bedele tüketiciye ulaştırmak ve tüketicininde bunu dijital ağlardan kendi masraflarıyla edinmesidir. ''

Öyle bir dünya var emin olun benim çok arkadaşım var ülkesinin asgarisini kazanıp Türkiye'ye gelip paşalar gibi tatil yapan hemde uzun süreler.Ferrari gerçek bir lüks ihtiyaçtır hatta tüketim çılgınlığıdır.Ben konumuz olan ürünlerden daha basit bir örnek vereyim.Ps4 herkesin sahip olabileceği bir üründür.Ama 10 bin dolarlık ekran kartı lüks tüketimdir.

Benim bahsettiğim aktiviteler ekstra olan yada extreme olan imkan zorlayan fedakarlıkta bulunmak gereken türde şeyler değil.Her insan evladının robot olmayanın günde minimum 8 saat çalışan organizmaların ihtiyaç duyduğu şeyler.

Yani ferrari lükstür ortalama için ama ps4 değildir.Ferrarinin vergisi tüketim çılgınlığı açısından normaldir ama ps4 ün vergisi normal değil.

Yakıt konusuna girmiyorum çünkü 70 model bir amerikanınız olsa oda ferrari kadar yakar yani aletin tüketimi farklı bir alan.

• quote:

Orijinalden alıntı: MS-TF

İşte sorun Sterlin'e göre almaları. O kadar para kendi ceplerine gidiyor mantıken ben bunu anlıyorum çünkü dijital satılanların TR'ye katkısı yok. Madem UK'ye göre yapma durumları var neden US'e göre düzenlenemiyor? Neden Sterlin üzerinden hesaplanıyor ki? Tamam kimse 120TLye alamaz onlarda yapamaz ama 140 olsun 150 olsun yani

Sterlin üzerinden değil, Euro üzerinden ücretlendirilir. Dolar olarak Türkiye'de hesaplama yapılmaz.
  • Fiyatların neden yukseldiği önemli.Araba ve pc parçalarında oldugu gibi gumrukte yani devlet vergi ile yukseltiyosa ona pek bişey yapacaklarını sanmıyorum
  • Son zamanlarda yeni çıkan birçok oyun zaten sadece Türkiye için indirimli satışa sunulmuştur. (Steam için sadece Türkiye'den etkinleştirilebilinen keyler mevcut, bkz: Rome II Total War, 60 dolar fiyatı, bizde ise 60 lira idi.) Sanıyorum bunlar dağıtımcıların elinde olan şeyler. Fakat konsol oyunları için gerçekten gerekli bizim ülkemize göre fiyat çekmeleri. Pek dikkate alacaklarını zannetmiyorum zaten konsolum da yok :(
  • Alondate kullanıcısına yanıt
    Bizim protesto hedefimiz dijital oyun ve forum kısmı üzerine, tr fiyatlandırması için arkadaş destek istedi onun içinde destek oluyoruz.

Tr içi kutulu oyun fiyatlarının düzelmesiiçin Sony insiyatifi ele alırsa ucuzlar yoksa hayatta devlet ötv kdv yi indirmez kafa yapısı belli adamların.

Gow 3 ü zamanında 90 liraya nası satanbildilerse şu anda yeni oyunları düşük fiyata verebilirler.

Mustafa Yiğit diye biğimiz kişi sadece işlevsiz bir piyon distribütörlük ten başka hiç bi işlevsel yanı yok ama sanki Sony Türkiye diye bir resmi birim kurmuşta ona bağlıyız sandırıyorlar insanları. Nerden baksan yalan dolan iki yüzlü çıkarcı ilişkilere dayalı insanlarla kaplı bir grup oluşturulmuş ve bu şekilde gidiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir milletvekili yada bakan cocugu konsol isine girerse aninda kalkar kdv otv. Onlari tesvik edin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolladım gitti İnşallah oyun fiyatlarını düşürürler, az önce Psn Store hesabıma (Vita) 50 dolarlık kredi yükledim güncel oyunlar 40$ indirimde yok :/ Mal gibi indirim gelmesini bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulghan -- 28 Haziran 2014; 2:58:45 >
  • PC oyuncusuyum ama takipteyim, musait zamanda atacağım tweet.

• Destek
  • İşe yararsa kahramanımız olacaksın
  • Aslında şirketin yapabileceği bir şey yok bizim ülkemizde ki kdv ötv ve diğer vergiler fiyatları şişiriyor demek istediğim suç ne ithalatçı da ne de üreticide sorun bizim ülkemizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Aslında şirketin yapabileceği bir şey yok bizim ülkemizde ki kdv ötv ve diğer vergiler fiyatları şişiriyor demek istediğim suç ne ithalatçı da ne de üreticide sorun bizim ülkemizde.

Çok zekisn dostum bunca insan bunca sayfa senin gibi düşünemedik çünkü mesajları ve içeriği tektek okuyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiki -- 28 Haziran 2014; 7:50:35 >
  • Change.org da KDV azalsın ÖTV kalksın diye kampanya başlatalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah

quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Aslında şirketin yapabileceği bir şey yok bizim ülkemizde ki kdv ötv ve diğer vergiler fiyatları şişiriyor demek istediğim suç ne ithalatçı da ne de üreticide sorun bizim ülkemizde.

Çok zekisn dostum bunca insan bunca sayfa senin gibi düşünemedik çünkü mesajları ve içeriği tektek okuyoruz

Bence bir grup başlığı trolllüyor dostum, bu kadarı da olmaz çünkü , adam bir üstündeki mesajı bile okumaktan aciz yani.

• Geçen gün d&r de ıdım,aman Allahım fiyatları gorunce feleğim şaştı bu asırı haksızlık ve gercekten ınsanı korsan kullanımına yoneltıyor

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.