Şimdi Ara

Türkiye’deki uyuşturucu satıcıları yapay zeka ile tespit ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’deki uyuşturucu satıcıları yapay zeka ile tespit ediliyor
    Uyuşturucu satıcıları internet üzerinden satışlarını artırmış durumda. İçişleri Bakanlığı, e-torbacı olarak nitelendirilen kişilerin tespiti için yapay zekadan yararlanıyor. Yapay zeka ile bağlantılı hesaplar tespit ediliyor ve suç şebekeleri çökertiliyor.

Narkotikle mücadele ekipleri yapay zekanın sosyal ağ ve duygu analizi teknikleri gibi yöntemlerinden yararlanıyor. Kuruma özel geliştirilen yapay zeka çözümleri ile hangi hesabın kimlerle bağlantılı olduğunu, bu bağlantıların yoğunluğunu tespit edip, sosyal medya üzerinden uyuşturucu satanları yakaladığı ortaya çıkıyor.

Emojiler kullanılıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı, uyuşturucu satıcılarının emojilerle iletişim kurduğuna vurgu yaptı. Doç. Dr. Darıcı, şunları söyledi:

“Uyuşturucu tacirleri farklı arkadaş ağları vasıtasıyla kişilere ulaşarak, emoji dilini de kullanarak onlara uyuşturucu temin ediyordu. Emoji dili, farklı, özelleştirilmiş ve imaj yapısı değiştirilmiş emojilerin çeşitli uyuşturucuları tanımlamak için kullanılmasıyla alakalı bir konu. Hem uyuşturucu tacirleri hem de uyuşturucuyu talep eden kişiler doğrudan yazışma yapmamak, polise yakalanmamak amacıyla emojileri kullanıyor. Sosyal medya üzerinden siparişi yapılan uyuşturucu, kimi zaman adrese teslim, kimi zaman belirli bir noktadan temin edebiliyordu. Hatta uyuşturucu tacirleri bunu çok abartarak işin reklam ve pazarlama boyutuna dahi girdi."

Ayrıca Bkz.DeepL'in yeni yapay zeka aracı, görüntülü görüşmelerde dil sorununu ortadan kaldıracak

Emoji ile iletişim kuran e-torbacılar yapay zeka ile tespit ediliyor

Uyuşturucu satıcıları çeşitli emojilere farklı anlamlar için kullanıyor. Torba emojisi, yaprak emojisi, gözleri kapalı kadın emojisi, farklı renkteki kalpler gibi emojiler uyuşturucuların türlerini ifade ediyor. Aynı emojinin farklı renkleri de farklı çeşidi anlatıyor. İçişleri Bakanlığının kullandığı yapay zeka teknolojileri sayesinde bu tarz sembollerin sık paylaşıldığı hesaplar tespit ediliyor ve paylaşımdaki gerçek ifade ortaya çıkarılıyor.

“Oyunlarda uyuşturucu satılıyor”

Oyunlardaki sohbet alanın uyuşturucu satışı için kullanıldığına vurgu yapan Doç. Dr. Darıcı, “Oyunlar içerisinde uyuşturucuya ilişkin imajlar ve özendirici içerikler kullanılarak gençler bu tarzdaki platforma yönlendiriliyor. Burada özellikle aileler, çocuklarının sosyal medyadaki paylaşımlarına ayrıca dikkat etmeli. Oynadıkları oyun sadece oyundan ibaret olmayabilir. Gönderdikleri içerikler, paylaşımlar veya mesajlaşmalarda buna ilişkin emojiler gördükleri zaman durumun ciddiyetinin farkına varabilirler." dedi.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/gundem/torbacilar-uyusturucu-satisinda-emoji-kullanmis/3395323

• Uyuşturucudan yakalananlar serbest bırakılmasa zaten bitecektır. Uzaktan tanıdık birisi uyuşturucu ile yakalandı 1.5-2 ay sonra tekrar çıktı.

En çokta polislerin emeğine üzülüyorum. Söylediğim kişiyi yakalamak için baya uğraştılar sonra onların evine tarlalarına da eş zamanda operasyon falan Yapılmıştı. Ama işte serbest kaldı.
    Aylardır kırmızı bültenle aranırken ülkede dolaşan uyuşturucu baronlarının, mafya liderlerinin haberlerini yapan gazetecileri takmıyorsunuz. O baronlar o gazetecilere bu ülkenin mahkemelerinde dava açıp haberi kaldırmalarını bile talep edecek kıvamdalar. Hatta bir tane baron İstanbul'da müteahhitlik yaparken yakalandı. Nereden tutsak elde kalacak ülke.

Kalkmışlar utanmadan yapay zekayla buluyoruz falan filanlar. Kaç tanesi vatandaşlık almış çıkıp açıklasınlar. Daha ülkeye doldurdukları dünyanın artığı mültecilerin sayısını bile bilmiyorlar.
    Yav he he

Ülkeye uyuşturucuyu sokan çeteleri baştan sona saysan 3-5 bile etmez

O 3-5 barona asla dokunmadan sen sabahtan akşama içici, akşamdan sabaha torbacı toplasan ne olur toplamasan ne olur.

Nasıl olsa halk düşmanı "adalet" sistemimiz sabahına salacak hepsini sokağa

Herkesi slak bi kendilerini akıllı sanıyorlar ya aynen mükemmel bürokrasi, yersen :)
  • Uyuşturucudan yakalananlar serbest bırakılmasa zaten bitecektır. Uzaktan tanıdık birisi uyuşturucu ile yakalandı 1.5-2 ay sonra tekrar çıktı.

En çokta polislerin emeğine üzülüyorum. Söylediğim kişiyi yakalamak için baya uğraştılar sonra onların evine tarlalarına da eş zamanda operasyon falan Yapılmıştı. Ama işte serbest kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :D :D :D way be dewlet

• balat'da gece vakti 5dk araba açık şekilde akrabamın gelmesini bekledim, bu esnada 2 tane torbacı gelip telegram'dan mı geldin diye sordu. böyle uğraşlara gerek yok :D

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    hocam ankara da taksiciyim torbacının birisi bizim taksi durağının numarasından telegram hesabı açmış kendine ben şans eseri bunu fark ettim hesaba bir girdim bildiğin açık pazar gibi al sat ne istersen hepsi var.

• Yav he he

Ülkeye uyuşturucuyu sokan çeteleri baştan sona saysan 3-5 bile etmez

O 3-5 barona asla dokunmadan sen sabahtan akşama içici, akşamdan sabaha torbacı toplasan ne olur toplamasan ne olur.

Nasıl olsa halk düşmanı "adalet" sistemimiz sabahına salacak hepsini sokağa

Herkesi slak bi kendilerini akıllı sanıyorlar ya aynen mükemmel bürokrasi, yersen :)

• Aynen moruk kesinlikle ihbar değil :D

• Aylardır kırmızı bültenle aranırken ülkede dolaşan uyuşturucu baronlarının, mafya liderlerinin haberlerini yapan gazetecileri takmıyorsunuz. O baronlar o gazetecilere bu ülkenin mahkemelerinde dava açıp haberi kaldırmalarını bile talep edecek kıvamdalar. Hatta bir tane baron İstanbul'da müteahhitlik yaparken yakalandı. Nereden tutsak elde kalacak ülke.

Kalkmışlar utanmadan yapay zekayla buluyoruz falan filanlar. Kaç tanesi vatandaşlık almış çıkıp açıklasınlar. Daha ülkeye doldurdukları dünyanın artığı mültecilerin sayısını bile bilmiyorlar.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

baronları torbacıları salmadan nasıl bulacaklar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

• Ülkede suçluları tespit etmek istiyorsanız bir devlet büyüğümüzün hepsiyle geçmişte fotoğrafı var. Açın albümü tek tek toplayın.

• Binali Yıldırım efendinin oğlunu, Süleyman Soy(SUZ)lu kelini, ve AKP İÇİNDEKİ KokaN (pardon pudra diyecektim) uyuşturucu kaçakçılığı yapanları da tanırsa, eğlenceli olur

• İsim de verdim gaari. Yapay zekanın kulağına üfleyelim (belki gözünden kaçar) diye yazdım. Devlete destek vereyim dedim

• Dr.Perga D kullanıcısına yanıt
    Aninda Yayin yasagi gelir. Yazan cizeni iceri atarlar

20 sene sonra Netflix belgesel dizi yapar izleriz eglenceli olur chapo dizisi gibi 3 4 sezon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 19 Kasım 2024; 5:32:51 >

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Çukurda uyusturucu yasak deseydin yamaç koçavali duymasin

• Sırf yapay zeka demek için söylenmiş. yapay zekanın ne olduğunu kesinlikle bilmiyorlar.

• Turkiyedeki adalet sistemi Oyle abudik ubidik ki bu tur habeleri okunyunca bir gulme alıyo sormayın...bence aha yapa zekayla birseyler yapıp deyip birileri gene cebini dolduruyor"Kuruma özel geliştirilen yapay zeka çözümleri "...dur basıma birsey gelmesin ben boyle dusunuyorum.....

• taktaktakirdama kullanıcısına yanıt

Durakta çalışan, doğrulama kodunu alabilecek kişilerden biridir :)

• yurdakull kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle zaten sonradan buldum durağa giren çıkan biriydi çalışanlardan birinin yegeniydi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.