Şimdi Ara

Türkiye'den nasıl gidilir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Escinsel olarak siginma talep et. Ailenin can guvenligini tehdit ettigini one sur. Dogulu bir ailen varsa, isin kolaylasir.

• Öncelikle dünya da artık her insan her ülkeye yasal süreçler çerçevesinde gidebilir. Koronaya özel durum olmadığını var sayarsak vize ve pasaport çıkartarak. Hatta bir kaç ülkeyede kimlikle de gidebilirsin.

Ama senin sorunda sadece gitmek de yok. Sen çalışmak da istiyorsun. Artık şirketler içinde hangi ülke vatandaşı olduğunun bir önemi kalmadı. Örneğin cococola da Türkiye de çalışıyorsan Rusya cococolaya iş başvurusu yapabilirsin. Yada sadece buradaki insan kaynakları siteleri kariyer. net gibi o ülkenin sitesileri üzerinden iş başvurusu yapabilirsin.

Yani kebapçı edebiyatı yapar gibi gider amerikada benzincide çalışırım. Yada bir hatunla evlenirim gibi.. Şeyler aslında Suriyeli biri olmaktan farksız. Nasıl araba sürmek istiyorsunuz, ehliyet araba almanız, plaka, trafik sigortası, kasko, noter... Bir çok evrak süreci mevcut. Bu gibi işlerde belli bir süreci var. Suriyeli olmak bunları bilmemek ve sığınmakdır. Siz bu ülkenin vatandaşı olarak diğer ülkelerin de süreçlerini bilerek her yerde çalışabilir ve yaşayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim ingiltereye vizem vardı zar zor aldığım, o sıralarda kredi çekmiştim, ona bile sıkıntı çıkardılar, son 3 ayın banka hareketlerini filan istedi. bende birikmişi bankaya yatırıp o şekilde gittim, ama euro veya usd cinsi kabul ediyorlar. batı ülkeleri turistik değilsen işi yokuşa vuruyor.

• Suriyeliler Yunanistan'a giderken aralarına karışacaktın.

Polis sorduğunda abi ben sury derdin yırtardın.

Şimdi nasıl olur bilmem.

• Ya olum nereye bütün ülkeler bizi kıskanırken sen nereye gidiyorsun gel çay söyleyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

GC çıkmadan önce de banka hesabımda bir mıktar para vardı, sımdı elıme gecen paraları hesabıma yatırıyorum. 2010 dan beri kazandıgım parayı dolara çevırıp bırıkırıyorum. Mulakat tarıhıne kadar yeterlı param olur. Zaten net şu kadar para gerekıyor dıye bır şey yok ama genelde 10-15 bin usd olması yeterli. Ne kadar fazla o kadar iyi çok daha az parayla ailesiyle vize alıp gidenler var.

Biz tekstil ile uğraşıyoruz afrıkayla, kıştan berı iş yok. İşler açılsa paramın üstünü fazlasıyla tamamlayacagım, alacaklarım var ama afrıka da pazar kapalı dıye ödeme yapan ve mal alan yok durdu her şey.

Bırıktırdıgım para boş durmasın dıye işe yatırdım ve satış oldukça alıp yerıne koyacaktım. Paramın 4/1'ini işe yatırdım ama malum işler durdu covid-19 yuzunden. Dedıgım gibi para sorun degıl şuan.

Tek sorun covid-19, case numaran çok düşük bu açıdan şanslıyım. Konsoloslukların açılmasını beklıyorum. Yıl sonuna kadar kapalı. Tekrar uzatılmaz umarım. Geçen sene kazananlar vizeyi alamadılar ve hakları battı. Yıl sonuna kadar vizeyi almaları gerekıyordu ama kapandı konsolosluklar.

Green card lotosunu kazandığınız için tebrik ederim. Case numaranızın düşük olması sizin açınızdan avantaj mülakat tarihini daha erken alırsınız.

Bende 2 senedir başvuruyorum ama malesef henüz çıkmadı. Önümüzdeki senelerde katılmaya devam.

Green card süreci ile ilgili internette bilindik bir forum sitesi var orayada üyeyim ben, orayada üye olup süreci ordan takip etmenizi öneririm çok yararlı bilgiler mevcut.

• BenFero kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, insallah. seneye kazanırsınız.

yeşilkart forumdan bahsediyorsunuz sanırım, oraya üyeyim. O forum sayesinde ds260 formunu ve kcc evraklarını kendim hazırladım. Aracı kurumlara para vermeye gerek yok sayelerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Teşekkür ederim hocam, insallah. seneye kazanırsınız.

yeşilkart forumdan bahsediyorsunuz sanırım, oraya üyeyim. O forum sayesinde ds260 formunu ve kcc evraklarını kendim hazırladım. Aracı kurumlara para vermeye gerek yok sayelerinde.

Aynen hocam yeşilkart forumdan bahsediyorum. Danışman firmalarına para dökülmeye gerek yok bütün bilgileri araştırınca forumda buluyorsunuz, bulamasanız bile yardımcı oluyor arkadaşlar.

• @12 Angry Men mahsuru olmazsa o forumdaki kullanıcı adınız ne buraya yazmak istemezseniz özeldende yazabilirsiniz :)

• BenFero kullanıcısına yanıt

Aynen hocam. Pm attım.

• 2020 yılında bu soruyu donanımhaberde sorduguna göre gitme şansın sıfır. Es kaza gitsen de yapamazsın tıpış tıpış geri dönersin.

• Zaten herkes yurt dışına kaçma arayışında.Varsa bi yolu beklemedeyiz :(

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.