Şimdi Ara

Türkiye EA 7.'si TYT 33.'süyüm Tavsiyeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
112
Favori
7.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumları okudum. Şunu diyebilirim. Bu arkadaşta sağlam ego var. Bu sağlıklı bir şeydir. Herkeste ego vardır. Hatta bu arkadaşın sahip olduğu şeylere başkası sahip olsa daha fazla egoist olurdu. Ama kibir ayrı bir şeydir. Kibirli bir insan isterse yks değil sat birincisi veya MBA birincisi olsun yine önerileri dinlenilmez. Adam kendini argümanlarına o kadar kaptırmış ki başkası bir şey söyleyince kudurmuş resmen. 100 defa dedik şurada sınavdan önce kaynak, video ve sınavdan sonra bölüm/üniversite hakkında bilgi dışında öneri almayın.Çünkü yüzlerce çalışma metodu ortaya çıkacak ve kafanız allak bullak olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda size katılıyorum hocam herkes doğru olduğunu düşündüğü şeyleri öneriyor mesela Türkiye 12.si de not almayın zihin haritası çizin diye bir şey ortaya atmıştı

Bana kalırsa herkes kendi çalışma yöntemini kendi keşfetmeli ve internet çöplüğünde boğulmamalı

Tabi kritik tavsiyeler yine alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5.56x45mmNATO -- 28 Temmuz 2019; 10:27:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5.56x45mmNATO

Troll mü? İnsanların görüşlerini alaya alan biri trolldür asıl

Bize ilkokulda öğretilen şey şudur ki herkesin öğrenme şekli farklıdır kimi dinleyerek kimi izleyerek kimi okuyarak kimi yazarak öğrenir

Şu ana kadar ilk kez okuyan kişiye saldıran birini görüyorum ve bu gerçekten üzücü

Doğru düşündüğünüz her şey doğru olmadığı gibi yanlış olduğunu düşündüğünüz her şey de yanlış değil bunu aklınızdan çıkarmayın ve konuşurken seviyenizi koruyun lütfen
    Uff tam gelişine vole vurmalık orta geldi şuan. Yerlerinizi alın sayın seyirciler bombardıman başlıyor.

Şimdi öncelikle 1960 sonrası dünyada çok popülerleşen "benim görüşüm de bu, buna saygı göstereceksin" tutumunuzdan başlayalım. Bu tutum ilk zamanlarında bilimci tayfanın her şeyi bilimle çözme aşırılığına karşı doğru bir hareket olmasına rağmen bir süre sonra her aşırı görüşe karşı çıkan görüş gibi kendisi bir aşırı görüş haline geldi. Artık insanlar "bu da benim düşüncem saygı duy lan" kafasıyla "yok bence F=ma doğru değil" diyecek duruma geldiler. Bu mesajınız bunun çok güzel bir örneği. Ben 2 tane kapı gibi psikolojik (öğrenme alanında bilişsel psikologlar çalışıyor genelde) araştırma içeren video linki atıyorum adam "ilkokulda bunu öğrendik benim görüşüm bu saygı duy" diyor. Ben bunları yıkmaya çalışıyorum. Desteksizce önüme sunulan argümanları da bana "bu da benim görüşüm yiaaa saygı duyacaksın yiaa" kisvesiyle yutturamazsınız. Bulveye hocamın dediği gibi gidin argümanlı tartışma öğrenin.

İkinci olarak "ilkokulda öğrendiğin şeye" gelecek olursak yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu farklı öğrenme stilleri ve öğrencinin sadece birinde veya birkaçında daha başarılı olması da büyük bir yalandan ibaret. Ki bu da çok mantıklı çünkü hepimiz benzer şekilde evrimleştik/yaratıldık hepimizin benzer süreçlerden geçtik. Böyle ortak geçmişe sahip olan bireylerin birinin okuyarak birinin dinleyerek diğerinden çok başarılı olması da zaten mantıklı değil. Bu farklı öğrenme stillerinin popüler olması da zaten yukarıda bahsettiğimiz aşırıya karşı aşırılaşmanın bir sonucu. Evet maalesef hiçbirimiz sandığımız kadar özel değiliz ve insan olarak birbirimize çok benzeriz.

Bu farklı öğrenme stillerini şimdi de farklı bir açıdan çürütmeyi deneyelim. Bu işitsel, görsel, kinestetik öğrenme şekilleri üçlüsünü duymuşsunuzudur. Yayındenizi bile kitapların başına koymuş kocaman. Şimdi durup bir düşünün bugüne kadar kaç tane işitsel öğreniciyim diyen duydunuz kaç tane görsel? Bahse girerim %80 üzeri görseldir ve işitsel çok çok azdır. Neden böyle peki? Çünkü insanlar bilgiyi görsel olarak depolamaya daha yatkın bir beyne sahip. Bu deneyimi yani görsel olarak daha iyi hatırladığını farkeden herkes de ben görsel öğrenenim sanıyor. Halbuki herkes öyle.

Şimdi soracaksınız bunların dayanağı ne buyrunuz
    m.kitapyurdu.com
    Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu
    https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=417988

Konu boyunca bunu okuyun şunu okuyun diyen adama; "biz ilkokulda bunları öğrendik yaa" diyen adam gelip "okuyan kişiye saldırıyor" demiş üzerine 5 artı almış. Forum beni üzdünüz.

• Konuya başlarken modum : Ülkemizdeki gençler sınava hazırlık konusunda teknik olarak yeterli değiller. Onlara yardımcı olmalıyım böylece ülkece bir eğitim devrimi yapabiliriz.

Şuanki modum : yav bunlar katyen eğitilmezdir

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Çok agresifsiniz hocam devam etmeyi de isterdim ama anlaşılan sizin tartışmanız karşılıklı görüş alışverişine değil karşı görüşü yıkmaya dayanıyor

İlkokul dememin sebebi bunun herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu size anlatmaktı

Ayrıca böylesine öznel bir şeye siz nasıl bilimsel gerçek gözüyle bakıyorsunuz hala anlamış değilim araştırmalar yapılmış olabilir ancak bu sonuçlara asla bilimsel gerçek gözüyle bakılamaz çünkü bahsettiğimiz şeyin F=MA ile hiçbir alakası yok

Yine tekrar ediyorum insanların görüşlerine saygı göstermeden asla iyi bir tartışmacı olamazsınız

Gelecek hayatımla ilgili öneriler almak için gelmiştim ama bulduğum tek şey görüş bulldozeri oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Valla hocam tek kişilik doğru ama kız olayını bilmiyorum da yanlıştır bence yoksa aman aman

Hocam ben o videoların hepsini izlemiştim daha önce hepsi yt'de zaten önerilen videolarda geliyor çoğu.

İnsanların yanıldığı nokta şurası: Siz onları göstererek bütün derslerdeki çalışmanızı öyle yapmış gibi bir algı yaratıyorsunuz. Dediğiniz çalışma ancak ezber derslerde mümkün olabilir veya mantıklı olabilir. Araştırma yapılmış olabilir gruplara ayrılmış olabilir ama 100 kişiden 70'i böyle yapıp başarılı oldu diyip kalan 30 kişi de bunu yaparak başarısız olmuş olabilir. Tutup da fizik gibi matematik gibi herhangi yorum gerektiren derslerde bunu uygulamışsanız bi şey diyemem. Ama ben o derslerde de bunu uyguladım muhteşem bi sonuç aldım derseniz söylediğiniz şeyle tamamen çelişmiş olacaksınız. Şu anki sınav sistemi için yapılacak şeyler o kadar berrakken öğrenci arkadaşların ''kafalarını karıştırmak'' bilemiyorum ne kadar iyi ki muhtemelen yapamayacaklar o videolarda size altın değerinde bilgiler verilmiyor arkadaşlar ki sizin çekeceğiniz videolar da bu şekilde bazıları için hayal kırıklığı olabilir ben onların tamamını tane tane izledim. Ha rakip mi eliyorum görüp denemeniz lazım orası size kalmış. Ama açıkcası sınava hazırlanan bunu yapıcı eleştiri olarak görür mü bilemiyorum. Farkına varırsınız zaten ileride.

Bu şekilde konu da yanıltıcı oluyor. Ve ayrıca yardımsever olabilirsiniz ama inanılmaz egolusunuz her ilk 100'deki öğrenci bu şekilde değil bu arada burası gerçek.

• quote:

Çok agresifsiniz hocam devam etmeyi de isterdim ama anlaşılan sizin tartışmanız karşılıklı görüş alışverişine değil karşı görüşü yıkmaya dayanıyor

İlkokul dememin sebebi bunun herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu size anlatmaktı

Ayrıca böylesine öznel bir şeye siz nasıl bilimsel gerçek gözüyle bakıyorsunuz hala anlamış değilim araştırmalar yapılmış olabilir ancak bu sonuçlara asla bilimsel gerçek gözüyle bakılamaz çünkü bahsettiğimiz şeyin F=MA ile hiçbir alakası yok

Yine tekrar ediyorum insanların görüşlerine saygı göstermeden asla iyi bir tartışmacı olamazsınız

Gelecek hayatımla ilgili öneriler almak için gelmiştim ama bulduğum tek şey görüş bulldozeri oldu
    Hmm demek sana ilkokulda öğretilen her şey herkes tarafından bilinen bir gerçek oluyor ahaha bunun kanıtı nerede hocam bir dayanak bulabilir misiniz?

F=ma -> fizik
    Öğrenme teknikleri -> bilişsek psikoloji

İkisi de bilim ikisinin de rasyonel araştırma metotları var birinin bulguları ok diğeri size ters geldiği için ok değil hadi ya

Adama makale atıyorum görüşlerime saygı duy diyor ahaha şaka mısınız hocam. Burdan bu bireyselci bu da benim görüşüm hareketinin ne kadar uç seviyelere ulaştığını gösteriyor. Üzücü.

Bir de çıtkırıldım olmayın ya şurda 2dk bir şey konuşuyoruz yok saygısız yok bilmem ne. Bunun heyecanı burda zaten dilin biraz ofansif olması lazım.

Kulüp faaliyetleri Kilyos'ta değil ana kampüslerde(kuzey-güney) oluyor. Kulüp toplantılarına katılmak için Kilyos'tan Hisarüstü'ne gitmek için otobüs sıkıntısına katlanan, ders çıkışı hiç dinlenmeden direkt otobüse atlayan çok arkadaş vardı.
    Sosyallik açısından Hisarüstü daha iyi bir mekan olur. Kilyos şehirden çok uzak bir mevki ama geçen seneki rakamlara göre öğrencilerin %60' a yakını Kilyos'ta. Şehirden de uzak bir konumda olduğu için mecburen oradaki insanlarla vakit geçirmek zorunda kalır, çevreni genişletebilirsin. Yani bölümden daha çok insan tanımak Kilyos'ta daha mümkün olabilir. Ancak zaten sosyal bir insansan senin için bu hiç sıkıntı olmaz, superdorm hakkını tepme derim. Kuzey hazırlık için daha iyi bir tercih ne olursa olsun.

Hocam yukarıda attığınız videoda görüşüme karşı gelse bile öğrendiğim şeyler olduğu için size teşekkür ettim ok değil demedim lütfen eylemlerimi çarpıtarak önüme sunmayın bana karşı geliyor demem, bu yanlış demem değil yani siz daha görüşün ne olduğundan bile bihabersiniz

Makale ile görüş ayrı şeylerdir makale gerçekler ile ilgilenir görüş ise inançlarla alakalıdır siz istediğiniz kadar argüman, araştırma sunun insanların inançlarına saygı duymalısınız bkz.insan hakları
    Sırf sizinle aynı düşünceyi paylaşmıyorum diye "adama bak" anlamına gelecek sözlerle bu kadar ileri gitmeniz gerçekten anlamsız

Kibir ego meselesine hiç girmeyeceğim ayrıca tartışmayı da pek seven biri değilim ancak en azından nasıl yapıldığını biliyorum ve sizin tartışma metodunuzun pek de doğru olmadığı kanaatindeyim lütfen bunu bir düşünün

Başka insanların daha bazı şeyler hakkında bilgisi olduğunun farkında varın (yani biz de bir şeyler biliyoruz tanıdık geldi mi?)

Ben heyecan, zevk için tartışan biri değilim görüş alıp vermek için gelmiştim ama hata etmişim daha konudan itibaren bir şeyleri yıkmaya başlamışsınız

• Sende bir sıkıntı var ama çözemedim. Sınavdan kaynaklı mı yoksa çocukluktan beri mi böylesin anlayamadım? Sen eğitim devrimini ne sanıyorsun? Şaka gibisiniz. Türkiye'de derece yapan birinin bir değil tüm özeti bu arkadaş.Cümlelerinden biri"Gençler sınava hazırlık konusunda teknik olarak yeterli değiller." olan sözü inceleyelim.Bir kere ilk hatan eğitim-öğretimi sadece sınav üzerinden değerlendiriyorsun. Eğitim-öğretimi parça parça değil bütün olarak düşünülür. Kişinin ailesi, çevresi, öğretmenleri, ortamı, yeteneklerini bütünün toplamına eğitim-öğretim deriz.Sen parçalardan birine odaklanıp devrim yapmayı düşünüyorsun. Absürd örnek olacak ama zamanında asılan biri vardı o da senin gibi bütüne değil tek bir parçaya odaklanmıştı. Dikkat edin yani Her neyse öğrencilerin teknik olarak yetersiz kalması neden acaba? Şimdi daha iyi anlamışsındır. Sınava odaklanıp devrim yapacağını düşünen ateşli arkadaşım sakin ol. Beynindeki post apokaliptik bir ortam kurup ardından eğitimde devrim yapmayı düşünüyorsun.Tüm sistemleri en ince ayrıntısına kadar incelemiş, binlerce öğrenciyi analiz yapmış ve sonra teknik olarak yetersizler demiş. Hocam, iyi güldürdün. Bu forumun en sevdiğim yanlarından biri böyle ilginç fikirlerle gelen yırtıcı leopar insanlar.

• Napalım hocam bence oturalım bekleyelim ziya selçuk bizi kurtaracak diye. Sınava hazırlanan bir şey farkettim ve bunu elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum.

Sınava odaklı demişsiniz bu teknikler sadece sınav için değil. Öğrenme teknikleri olduğu için hayattaki belki en önemli becerilerden biri. Her şey için uygulanabilir. Bu yüzden çok önemli.

Ben kabul ediyorum analiz falan kasmadığımı ama elimden bu geliyor madem sınavı degistiremiyorum ben de hazırlık sürecini daha keyifli ve kolay yapmaya çalışıyorum.

Bir de bana tartışma bilmiyor diyenler en başından beri türkiye derecem ve kişiliğim üzerinden yükleniyor ki bu felsefede ad hominem mantık hatası diye geçer. Kişinin argümanlarına değil kendisine yöneltilen eleştiriler çoğunlukla argümanı ıskalar. Dediklerimin hala çürütülebildiğini sanmıyorum.

Varsın ben küçük leopar olayım eğer bir devrim gerçekleşecekse binlerce küçük leopara ihtiyacımız var.

• Sağ olun hocam ben de bırakmaya pek istekli değildim zaten iyi oldu

Normalde "devrim" kavramını pek kullanmam. Özel bir kavramdır. Tarihte kimler devrim yapmış, sonuçları nasıl olmuş, nasıl yapmış, hangi ortamda yapmış, hangi dönemde gibi vs. sorular hakkında bilginiz vardır. Siz öyle bir platformda ve öyle bir konuda kullandınız ki cevap vermeye dayanamadım. Bazı kavramların kullanımına çok hassasımdır. Bu kavram özeldir, her yerde kullanılmaz. Her neyse konuyu saptırmıyım. Son olarak öğrenme metodlarını kullanım alanını dile getirmişsin. Farkında mısın burası üniversite sınav platformu. Sınav bazında bu metodlar insanları ilgilendiriyor. Ben sana sporda uyguladığım metodu sınava bağlarsam nasıl durur? Herkes spor mu yapıyor?

• quote:

Hocam yukarıda attığınız videoda görüşüme karşı gelse bile öğrendiğim şeyler olduğu için size teşekkür ettim ok değil demedim lütfen eylemlerimi çarpıtarak önüme sunmayın bana karşı geliyor demem, bu yanlış demem değil yani siz daha görüşün ne olduğundan bile bihabersiniz

Makale ile görüş ayrı şeylerdir makale gerçekler ile ilgilenir görüş ise inançlarla alakalıdır siz istediğiniz kadar argüman, araştırma sunun insanların inançlarına saygı duymalısınız bkz.insan hakları
    Sırf sizinle aynı düşünceyi paylaşmıyorum diye "adama bak" anlamına gelecek sözlerle bu kadar ileri gitmeniz gerçekten anlamsız

Kibir ego meselesine hiç girmeyeceğim ayrıca tartışmayı da pek seven biri değilim ancak en azından nasıl yapıldığını biliyorum ve sizin tartışma metodunuzun pek de doğru olmadığı kanaatindeyim lütfen bunu bir düşünün

Başka insanların daha bazı şeyler hakkında bilgisi olduğunun farkında varın (yani biz de bir şeyler biliyoruz tanıdık geldi mi?)

Ben heyecan, zevk için tartışan biri değilim görüş alıp vermek için gelmiştim ama hata etmişim daha konudan itibaren bir şeyleri yıkmaya başlamışsınız
    Hocam ben baştan beri bunu anlatmaya çalışıyorum zaten bu konu inançların ortaya konulabileceği bir konu değil. Bu konu salt bilimin konusu. Eğer bir itirazınız varsa bunu bilimsel şekilde dile getirmeniz lazım. F=ma benzetmesi bunun içindi işte. Şuan bir öğrencinin fizik hocasına hocam bence f=ma değil benim görüşüme göre f=m/a demekle aynı şeyleri söylüyorsunuz.

• Devrimci duyarı kasıldı

Sporla bağlamışsın konuyu çok güzel. Bunu muhtemelen spor ile ders çalışmadaki öğrenmenin birbirinden çok farklı olduğunu düşünerek yazdın ama spoiler geliyor çok benzerler. Bu teknikleri genelleştirdiğin takdirde hayatın her alanında kullanabiliyorsun. Peki bu neden önemli? Çünkü gelecekte herkes çok fazla iş değiştirecek kendini geliştirmek zorunda kalacak. Buna ayak uydurmak içinse bu tekniklerde uzmanlaşmak çok önemli.

Hocam tamam bu durum normalde avantaja çevrilebilir birşey fakat çalışmami etkiliyor cümleleri bile doğru okuyamıyorum bazen ; bazen de öyle sadece okuyorum aklıma girmiyor kendimde değilim sanki okurken .Artık atağa geçmek istiyorum diğer insanlar gibi oturup bı yere calismak istiyorum hayal dünyasından kurtulmak istiyorum

• alfaaçısı kullanıcısına yanıt
    Hocam uzmanı olduğum bir konu değil ne yazık ki bir doktor veya psikologdan yardım almayı deneyebilirsiniz. Böyle olduğunuzu kabullenip buna karşı yöntemler geliştirmek ilk sayfadaki stephen duniere gibi faydalı olabilir.

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Hocam devletten bu yıl normal burs alırsak seneye hamda ilk 100e girersek ilk 100 bursu için başvuramıyor muyuz? Öyle bir şey okumuştum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murphyslaw M kullanıcısına yanıt
    Başvurulmuyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.