Şimdi Ara

Türkiye EA 7.'si TYT 33.'süyüm Tavsiyeler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
112
Favori
7.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam en basitinden yeni öğrendiğin bir şeyi kendi kendine hatırlamaya anlatmaya çalışmak mesela konuda yazdım ya defalarca okumak verimsiz diye onun yerine işte bir defa okuyup kitabı kapatıp sonra onu hatırlamaya anlatmaya çalışiyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saddlemaker64

Hocam en basitinden yeni öğrendiğin bir şeyi kendi kendine hatırlamaya anlatmaya çalışmak mesela konuda yazdım ya defalarca okumak verimsiz diye onun yerine işte bir defa okuyup kitabı kapatıp sonra onu hatırlamaya anlatmaya çalışiyordum.
    Hocam bu yazıdaki gibi dersleri nasıl çalıştığınızdan yüzeysel olarak bahsederseniz çok faydalı olur bence. Özellikle türkçeyi fulleyen ilk defa görüyorum. Matematik 2 sınavdan da fullemişsiniz. Yani biraz bahsederseniz çok memnun olurum. Konuları nasıl öğrendiniz test çözme konu anlatımı deneme çözme dengesini nasıl kurdunuz? Konuyu nerden ne şekilde öğrendiniz gibi
    Bu arada aklında kalsın kitabını okuyorum. Gerçekten çok faydalı bilgiler var. Bugüne kadar herşeyi yanlış biliyormuşuz. Diğer önerilerinizi de ingilizcem olmadığı için pek bakamıyorum ama çevire çevire incelemeyi düşünüyorum. Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben ilk sayfadaki Learn How To Learn'ı çevirip(translate'in de yardımıyla) inceliyorum, bitince sizle paylaşabilirim.

• frankherbert kullanıcısına yanıt
    Benimle de paylaşabilir misiniz rica etsem?

• Tabii hocam sizlerle paylaşmadan önce @saddlemaker64 hocama da bir göstermek istiyorum çünkü çevirirken bazen kendi yorumu da katmak zorunda kaldım yanlış bir şey olmasını istemem

Teşekkürler

• valla hocam ben de ilk kez kendimi tyt türkçeyi fullerken görüyorum o yüzden benden pek tavsiye alınmaz sene içinde hiç 40 olmadı sınavdan çıktıktan sonra da 8y gelse kurtarırız gene diyordum(cidden) çünkü son 15dk tr 7 boştu. sonra 40 geldi garip bir şekilde. yani sene içinde hiç 40 yapmadığım için çok klasik tavsiyeler vermek yerine bütün konu boyunca yaptığım gibi yine upuzun bir şeyler yazmayı planlıyorum xD

öncelikle mantıkta non sequitur diye bir şey vardır türkçesi "takip etmez" gibi bir anlama geliyor. genelde birbiri ardına gelen argümanların birbiriyle ilişkili olmadığını belirtmek için kullanılır. örnek istanbulun plakası 34tür bu yüzden istanbul marmara bölgesindedir. mesela ikisi de doğru önermeler olmasına rağmen ifade yanlış çünkü non sequitur neyse işte anlam bilgisi sorularına bakarsak çoğu sizden bu muhakemeyi yapabilmenizi istiyor. mesela kesinlikle çıkarılabilir sorusu falan hani 4 şık non sequitur biri değil bakalım onu bulabilecek misin gibi bir şey. peki bu becerilerimizi geliştirmek için ne yapabiliriz. BENCE eleştirel düşünme kitapları bu noktada baya faydalı çünkü eleştirel düşünme konusunda uzmanlaşınca bu non sequiturlar daha iyi tespit ediliyor. çevirilmiş olarak iki kitap var piyasada onlara bakabilirsiniz, münazara yapabilirsiniz ya da twitterda sağa sola sataşabilirsiniz bu beceriyi geliştirmek için. kitap linkleri burada
    esatis.tubitak.gov.tr
    TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları
    http://esatis.tubitak.gov.tr/books/18708;jsessionid=1E5C9DF2A26159EA767945503FCFF9A3

bunların dışında bir de stres vs meselesi var. biliyorsunuz stres yapınca olmuyor bu işler ama bu öyle lanet bir şey ki bunu diyen adamlar bile stres oluyor ben de oldum sınavda. ama olay bunu nasıl düzelteceğinizde saklı. şimdi size sınavda ne yaşadığımı anlatayım. ben mat tr sos fen çözüyorum tytyi. mat başladım iyi güzel(aslında öyle değil) mat bitti. trye bir geldim aman allahım çıktığımda 8 boş vardı. sene boyunca bize hep ösymnin soruları net olucak denmişti hatta 2019tyt tr gibi soruları olan denemelerde arkadaşlar çıkıp giderdi ösym böyle sormayacak diye. ben tryi görünce bir korktum ama çözmeye devam ettim yine 25dk kala tüm kitapçık 1 tur bitti. mat sos fen boşlarını çözdüm trye geldim boşlara bakıyorum. her soruyu işaretlemekten o kadar uzağım ki hepsini "tamam bu çok zormuş en son bunu çözerim" diye geçtim sonra bir baktım yine ilk sorudayım . sonra aga bu böyle olmaz dedim kapattığım kitapçığı 15dk var. hemen şu videodan aklımda kalanları yaptım. dik oturdum, karından derin nefes aldım, kendime bir motivasyon konuşması yaptım sonra açtım optiği daldım sorulara. bundan sonra bam güm yapıyorum falan gibi bir hikaye beklemeyin sorular hala çok zordu ama en mantıklı geleni işaretledim ve bir şekilde bitti gitti. sonuç olarak garip bir şekilde 40 geldi işte. ben bunların bende işe yarayan şeyler olduğunu düşünüyorum umarım sizde de yarar.

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam okuyacağım
    Matematik nasıl yaptınız? Eskiden de başarılı mıydınız bu derste yoksa bu sene yine doğru çalışarak mı yükselttiniz. Nasıl yükselttiniz.

Çok iyi olur teşekkürler

• Ne güzel okuyordum adam ne güzel anlatmış diye, keşke 5.sayfadan öteye geçmeseydim.
    Klasik Türk gencinin biraz bir şey öğrenince dünyaları biliyorum hastalığına kapılmışsın. Sabah öğle akşam schopenhauer yazıyorum sana

Nobel yayıncılıktan çıkma kritik düşünce diye bir kitap var. Biraz okudum sonra hep bildiğim şeyleri anlatıyor diye bıraktım. Senin bahsettiğin kitap türünden bir kitap herhalde. Bu arada ibrahim emiroğlunun mantığa giriş kitabını da bitirdim. Onu tavsiye ederim baya iyi bir kitap.

Ama bunlar netlerimi artırmaktan çok azalttı. Neden diye sorarsan bu tr soru hazırlayıcıları o kadar saçma sorular hazırlıyorlar ki mantık ilişkisi kuramıyorum. O yüzden arada kalıyorum veya işaretlemiyorum. Halbuki eskiden olsa cevaplardım. Ne diyorsun buna 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Ne güzel okuyordum adam ne güzel anlatmış diye, keşke 5.sayfadan öteye geçmeseydim.
    Klasik Türk gencinin biraz bir şey öğrenince dünyaları biliyorum hastalığına kapılmışsın. Sabah öğle akşam schopenhauer yazıyorum sana
    Yine solid bir boşş geldi hemen cevabını verelim

5. sayfada ne oldu? öncelikle olay 4te başlıyor. @5.56x45mmNATO adlı kullanıcı gelip "Defalarca okumak ne zamandan beri verimsiz? Kendi düşüncelerinizi neden bilimsel gerçekleşmiş gibi dile getiriyorsunuz

Gerçekten çok sinirlendim." yazmış ahahaha. Şimdi ben buna troll dedim diye kötü olduk. neden troll dedim? adam gelmiş konuyu hiç okumamış linklere kaynaklara bakmamış, ki baksa söylediklerinin defalarca yanlışlandığını bizzat görecek, bütün ön yargılarıyla bu mesajı yazmış. buna trollden başka ne yazılabilir.

ego kibir vs meselesine gelirsek bu aslında karşı tarafın çaresizliğini gösteriyor. benim karşıdaki kişiye yönelik hiçbir saldırım olmamasına ve konu boyunca tartışmayı sadece karşı tarafın argümanlarına yönelik yürütmeme rağmen gelen bütün eleştirel benim kişiliğim, karakterim üzerine yapıldı. anlıyorum karşıdaki argümanı çürütemeyince "sen okumuşsun derece yapmışsın amaaa adam olamamışsın" duyarı kasmak kolay geliyor tabi.

bir de arkadaş schopenhauer falan diyerek namedropping yapıyor kanmayalım lütfen böyle şeylere.

konu boyunca neden haklı olduğum için buyrun:
    Furkan Kandemiryoutube
    Hepimizin Yaptığı Bir Safsata: Ad Hominem Nedir?
    https://www.youtube.com/watch?v=1VYHNOO0iqg

• valla hocam mesajda yazdığım gibi o paragraf tamamen BENCE üzerine kuruluydu yanlışlanması çok doğal çünkü konunun başındaki survivor bias olayından dolayı ben de "ben bu yüzden başarılı oldum" tavsiyesi verme hatasına düştüm. zaten konu boyunca da siz ne düşünüyorsunuz kişisel fikriniz nedir gibi sorulardan kaçma nedenim de buydu. sonuç olarak beni dinlemeyin
    Duyar kasmak amacında değilim ama buraya makaleler koyup "benim dediğim kesin doğru al bak" demek ne kadar doğru? Üstelik adam yanlış bir şey de söylemiyor. Herkesin farklı şekillerle öğrendiği bir gerçek. Ben yazarak anlarım, başkası okuyarak anlar. Bunun yanlış bir tarafı yok.
    Namedropping yaptığım da yok. Dalga geçmek veyahut karşımdakini küçümsemek amacıyla söylemedim o lafı.Okuman gerektiğini düşündüm.
    Bana laf yetiştirmeye çalışacağına iki dakika araştırabilirdin.
    Son olarak bana ad hominemi öğretmeye falan çalışma çünkü sen bile daha ne olduğunu bilmiyorsun.Anlattıklarının düzgün kullanılırsa gayet yararlı olacağını, verdiğin bilgilerin de gayet yararlı olduğunu düşünüyorum. *Ancak*, bu üslup ve kafa yapısıyla anlattıklarını kimseye geçiremezsin. Açık açık ben saygısızım diyebiliyorsun ve en ufak bir karşıt görüşte adama saldırıyorsun. Sadece tek bir kaynaktan aldığı bilgiyi ya da okuduğu herhangi bir yazarın fikrini sorgulamadan alan bir insan gibi görünüyorsun.
    Azıcık düşün.

• Eskiden başarılı mıydım? 10. sınıfta yamuklu bir yazılı vardı. Hoca benim kağıdı okuyunca dönüp "senin kağıt saçmalıklar seçmesiydi" demişti hala unutamam. Sonra 10un ortasında olimpiyat başlayınca problem çözme becerilerim biraz gelişti. Çünkü fizikte de problemlerde de nerdeyse her şey ilk denklemi yazınca bitiyor. Fizik olimpiyatı bana o karmaşadan denklem çıkarabilmeyi çok iyi öğretmişti. Ayt matta ise meb kitabı ile sağlam bir şekilde gittim ve zor sorularla çok uğraştım. Yurtta bizimkiler(fen lisesi) bana pek soru sormazdı ama diğer okullardan olan arkadaşlarım her akşam soru getirirdi nerdeyse onlarla çok uğraşırdım. Geometri içinse yine daha zor sorular ve üst düzey geo çözümleri izlemek faydalı oldu diye düşünüyorum. Tyt mat 11 başı 27 netti
    Ayt mat 12 başı 37 netti başlangıç olarak bunları hatırlıyorum.

• "Duyar kasmak amacında değilim ama buraya makaleler koyup "benim dediğim kesin doğru al bak" demek ne kadar doğru?" Hmmm bence biz ilkokulda bunları öğrendik yiaa herkes farklı şekilde öğrenir yiaa demek daha doğru hocam haklısınız makale atan kafamı sevsinler.

Teorik konuşmuyorum yalnız ben, direkt tecrübelerimden yararlanıyorum. Gördüm de konuşuyorum değil mi?
    Sadece tek bir zeka türü yokken herkesin aynı öğrenme şekillerinde aynı performansı göstermesi gerçekten mantıklı.

• Forumda gördüğüm en faydalı tavsiyeler hep bu adama ait. Başarısı da bir şeyler bildiğini kanıtlıyor. Eleşrirmek yerine tebrik etmek lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar yanlış düşündüğünü "aklında kalsın" kitabını okursan anlarsın.
    O tecrübelerin yanılsamadan ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 11 Ağustos 2019; 15:15:18 >
  • Carl Gallagher kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.