Şimdi Ara

Türkiye Ekim 2014 otomobil satış rakamları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya ben arabadan anlamıyorum.... Yada VW harika araçlar yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw beklendiği gibi birinci.bmw mercedes ve audiye fark atmış.bunun en başta sebebi mercedes audiye göre daha iyi fiyat vermeleridir.
  • Ihtiyaçlarınıza paranız yetmiyorsa benim gibi küçük şehirlere taşının. Kütahya'da oturuyorum burada bir memur çok rahat geçinir. Evi de varsa krallar gibi yaşar tek sorun evler çok pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Şimdi gerçekleri konuşmak gerekirse, 3000 liradan aşağı maaş alan işçi ,4000 liradan aşağı maaş alan memur yok, özel sektördeki zenginliğe girmiyorum bile, en basitinden evde 2 kişi çalışsa ortalama hatta fakir sayılabilecek bir aileye 6000 den aşağı para girmiyordur şu an türkiye de, dededen kalan arsaları saymıyorum.
    Bu şartlara göre araç fiyatları ve satışlar oldukça düşük, Türk halkı artık cimriliği bırakıp daha fazla araç almalıdır, benzin 8 tl araç fiyatları da b sınıfından itibaren 95 bin liradan başlamalıdır, dar gelirliliğin ,cimriliğin, köylü kurnazlığının anlamı yok, bu bayilerinde geçindirmesi gereken bir aileleri var.

Hocam sen çok mi gerçekçi yazıyorsun da bu ironiler anlaşılmıyor
    geçen senelerde direk muhalefet yapiyordun. Şimdi de yapsan bi dünya artı alacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Şimdi gerçekleri konuşmak gerekirse, 3000 liradan aşağı maaş alan işçi ,4000 liradan aşağı maaş alan memur yok, özel sektördeki zenginliğe girmiyorum bile, en basitinden evde 2 kişi çalışsa ortalama hatta fakir sayılabilecek bir aileye 6000 den aşağı para girmiyordur şu an türkiye de, dededen kalan arsaları saymıyorum.
    Bu şartlara göre araç fiyatları ve satışlar oldukça düşük, Türk halkı artık cimriliği bırakıp daha fazla araç almalıdır, benzin 8 tl araç fiyatları da b sınıfından itibaren 95 bin liradan başlamalıdır, dar gelirliliğin ,cimriliğin, köylü kurnazlığının anlamı yok, bu bayilerinde geçindirmesi gereken bir aileleri var.

baban iyi nişan almış,sekseydin doğmazdın,nick-içerik uyumsuzluğu

Yavas gel abi ironi, şaka yapmış arkadas

• FreePhone F kullanıcısına yanıt
    honda giderek düşmüş acil bişeyler yapmalı...

pejo citroen yükselişte maşallah...

hundai iyi bi ive yakalamış helal olsun bir güney kore firması olarak..

ülkede bu kadar mercedes bmw satılıyorsa daha ne demeli...

seat skoda ve mazda yı daha çok sanıyordum ama düşükmüş satışları..

gerisi klasik satış adetlerinde....
  • ulan şu filo xatışlarını çıkarsanızda ford ve fiatın gerçek yüzünü görsek opel ve toyata üxt sıralara çıkçak ford ve fiat gerilere düşecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Başta 2 bin altı maaş alan bir memur olarak kahkahayı bastım ki okudukça arkadaşın ironi yaptığını anladım. Her ne kadar arkadaş ironi yapsa da bizi gerçekten böyle sananlar var. Bu yüzden arkadaşa kızmayın.

Harbiden memursunuz ve 2 bin tl den aşağı maaş mı alıyorsunuz Nasıl oluyor anlamadım. Gazetelerde zamlı maaşlar yayınlandığında en düşük maaş hiç 2 bin tl altında olmuyor. Onlar brüt maaşlar mı acaba ?

Mesela bakın şu tabloda maaşlar var ve en düşük toplamda 1960 tl filan görünüyor. yani 2 bin tl demek.

http://www.memurlar.net/haber/446779/

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

geçen senelerde direk muhalefet yapiyordun. Şimdi de yapsan bi dünya artı alacaksın.

muhalifliği bıraktım , bende yüzeysel olup yolumu bulacağım artık, bu köyün tek enayisi ben miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 6 Kasım 2014; 19:59:24 >

• quote:

Memur 4000 tl?

• Evet şoför kadrosunda çalışıyorum. Maaşım ay itibariyle 1836 lira. orda yazan maaşları kim alıyor bilmiyorum. hem brüt hem de vergi dilimine girmemiş maaşlar. aldığımız net maaşlar değil yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lamborghini bayileri sinek avlamış yine, bir an önce 1.6 dizel model getirmeleri lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

muhalifliği bıraktım , bende yüzeysel olup yolumu bulacağım artık, bu köyün tek enayisi ben miyim ?

Bilmemek mutluluktur

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Nerdesin hocam??
  • Ev satışları rekor kırar. Fiyatlar, vergiler, akaryakıt pahalı denmesine rağmen ayda 60.000 araba satılır. Ama kime sorsan ülkede kriz var, kimsede para yok.

1 ayda 115.000 ev satılıyor. Ortalama fiyat 150.000 TL desen 17,250,000,000 Milyar TL. 12 Ay: 207,000,000,000 TL

1 ayda 60.000 araba satılıyor. Ortalama fiyat 60,000 TL desen 3,600,000,000 TL. 12 Ay: 43,200,000,000 TL.

Yılda toplam 250 Milyar TL. Bu ülkede kimse bana fakir edebiyatı yapmazsın.
  • Dur fakir edebiyatı yapalım kardeşim: Dün lastik alıyor bir abimiz, kardeşiyle konuşmalarından anlıyorum ki kendisi eczacı (büyük abi) ve araç eczane üzerineymiş... Küçük kardeş hesap yapıyor, %18 KDV indi, %30'da bir şey daha indirdi ama anlayamadım...340 liralık lastik indi geldi 210 liraya mı ne. Benim öyle bir şansım yok sevgili kardeşim, benim şirket üzerine aldığım mazotum yok, benim şirket üzerinden aldığım aracım da yok.

Sonuç olarak, satılan araçların ne kadarı şirketler tarafından alınmış, ne kadarı bireysel kullanıcı tarafından alınmış bakmak lazım, bununla ilgili en azından bu ayda dahil net bir veri yok elimizde.

Şimdi şirketlerin ellerindeki araçları (5 yıl mı, 3 yıl mı hatırlayamadım) satmamaları durumunda bu muafiyetin uygulandığını söylerseniz sevgili kardeşim, en yakınımdan bakarak en azından bir kısmının bunu takmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Diğer tarafta bireysel kullanıcılardan elbette durumu iyi olan insanlar var ve sırf bu insanlara bakıp memlekette fakirlik yok demek ne kadar doğruysa, araç alamayan büyük çoğunluğa memleketin durumunun iyi olmadığını söylemek de o kadar doğru olacak. Araçlar karneyle dağıtılmadığına göre imkanı olan insan, geçmişten edindiği acı tecrübeyle olur, hevesle olur, 2.el ve sıfır araçların fiyatlarını mukayese sonucu olur, prestij için olur, ihtiyacı için olur yani bir sebeple alır.

Geçen yıllarda 750 bin seviyesinde bir sıfır satış adedinden bahsedilirken, 2. el satışlarında bu rakamın 1.5 milyon olduğu tahmini vardı (bu tahmin resmi bir kanattan gelmişti). Bunun içerisinde 8-10 bin liraya da araba var, 1 milyon liraya da... Lafı fazla uzatmayayım, imkanı olan herkes en azından başkasına muhtaç olmaktansa kapısının önünde duran ve ihtiyacı olduğunda her an kullanabileceği bir araç istiyor çevremden gördüğüm kadarıyla. Yoksa kimsenin prestij gibi bir derdi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Ev satışları rekor kırar. Fiyatlar, vergiler, akaryakıt pahalı denmesine rağmen ayda 60.000 araba satılır. Ama kime sorsan ülkede kriz var, kimsede para yok.

1 ayda 115.000 ev satılıyor. Ortalama fiyat 150.000 TL desen 17,250,000,000 Milyar TL. 12 Ay: 207,000,000,000 TL

1 ayda 60.000 araba satılıyor. Ortalama fiyat 60,000 TL desen 3,600,000,000 TL. 12 Ay: 43,200,000,000 TL.

problem fakirlik degil zaten, gelir dagilimindaki adaletsizlik. o evleri arabalari nufusun belli bir kesimi aliyor. geneli degil. ev alanlarin cogu yatirim amacli alan zenginler. zaten bir suru evleri var, yatirim ve kira icin aliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Ev satışları rekor kırar. Fiyatlar, vergiler, akaryakıt pahalı denmesine rağmen ayda 60.000 araba satılır. Ama kime sorsan ülkede kriz var, kimsede para yok.

Hocam siz gerçek misiniz? Yoksa şaka mı? İnsanların en temel ihtiyacı olan iki şeyin satış rakamlarından bizim zengin olduğumuz gerçeğini çıkarmışsınız ( Bi de o nasıl bir rakam öyle, eski paraysa hiç komik değil, yeni paraysa çok komik) size sadece şu kadarını söyleyim Almanyada 1 ayda ortalama 300 bin araba satılırken aynı nüfusla Türkiye de toplamda 60 bin araba satılması size fazla geliyor. Ev olayına hiç girmeyelim sanki insanların bu ülkede ev almak dışında bir alternatifi varmış, ev almak, daha doğrusu barınma ihtiyacını gidermek lüks olmuş gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lynxoc -- 7 Kasım 2014; 9:50:41 >

• Porsche sakız satar gibi panamera satıyor. Ekonomi kötü, gizli kriz yaşıyoruz diyoruz ama şu 10 ayda 22bin tane mercedes satılmış, inanılır gibi değil. Yok arkadaş yeminle bu halka müstehak bu adamlar. Benzin 10 lira olsun, en düşük motor vergisi 3bin lira olsun. Yeminle müstehak. Hiçbirşey umrunda olmayan, ipi kuşağında gezen bu kadar adam varken vallaha müstehak.....
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    700.000 TL lik hediye saat takan bakanlarımız var niye satılmasın ki ? Yeterki biraz siyasi bağlantın olsun, fırlama ol, torpille biyerlere gel, ihale kapat, hırsızlık yap, futbolcu/şarkıcı ol ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serser12 -- 7 Kasım 2014; 11:06:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.