Şimdi Ara

Türkiye Ekonomisi Akılda Kalan Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İşletme 4. sınıf Türkiye ekonomisi aklınızda kalan sorular ve cevapları paylaşırmısınız ?

Benim aklımda kalan çok az var ;

- Madenlerle ilgili bir soru vardı (trona,alçıtaşı,taşkömürü vs.)
    - Nüfus sayımıyla ilgili bir soru vardı (İlk sayımda Kadın sayısı erkeklerden fazladır)
    - Türkiye ekonomik açıdan dünyada kaçıncı sıradadır
    - İngilterede açıklanan çağdaş toplumun yüz karası vs. (Beveridge Raporu)
    - Sermayesinin tamamı devlete ait olan kuruluş ile ilgili bi soru vardı.(İktisadi devlet teşekkülü yada Kamu iktisadi kuruluşundan biri olacak cevap)
    - Tarımlarla ilili sorular vardı
    - Bütçe ve borçlarla ilgili sorular vardı

• - Türkiye’de son yıllarda mahalli idarelerin bütçe ve yetkileri arttırılmıştır.

- Türkiye ekonomik açıdan Dünya'da 17. sıradadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutadiyaman -- 18 Nisan 2015; 21:15:45 >
  • Aklıma sonradan gelen diğer sorular

- Mutlak eşitlik doğrusu (Lorenz eğrisi) ile ilgili bir soru vardı.cevap gelir dağılımındaki eşitsizlik artmaktadır olacak.

- Tarımdaki fiyat desteği ile ilgli soru vardı.Cevap Ar-Ge desteği olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutadiyaman -- 18 Nisan 2015; 21:32:29 >
  • Kota, destek olmaz. Malezya ihracat fazlası. Tarım kendine yetecek kadar, yanlış. Taş kömürü ithal ederiz. 17. Ülkeyiz. Tarımda doğal yollara bağlı kalmamak için. Kadın nüfus fazla. Eğitim arttıkça işsizlik düşüyor. Mutlak yoksulluk. İktisadi devlet teşebbüsü. Beveridge raporu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasayfa

Kota, destek olmaz. Malezya ihracat fazlası. Tarım kendine yetecek kadar, yanlış. Taş kömürü ithal ederiz. 17. Ülkeyiz. Tarımda doğal yollara bağlı kalmamak için. Kadın nüfus fazla. Eğitim arttıkça işsizlik düşüyor. Mutlak yoksulluk. İktisadi devlet teşebbüsü. Beveridge raporu.

Senin cevaplarına göre kaldık usta
  • odyomex kullanıcısına yanıt
    Sorular yine saçma sapan ücra yerlerden çıktı. Son anda okuduğum bir çok cevap var. Bu cevaplara baktım. Doğru gibiler. Doğrusunu aöf bilir. Kendi kitapları zor diye yardımcı kitap aldım. O da karmaşık ve zor çıktı. 1 aydır düzenli çalışıyorum ama bir çok şeyi hatırlamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.