Şimdi Ara

Türkiye Evrimle Tanışıyor: İstanbul (bilimsel konferans videoları) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Doğru söyleyen adam

Benim evrimden öğreneceğim birşey yok doğrudur. Benim inancıma terstir çünkü temelinde yaratıcı olan Allah'ı inkar vardır. Herşeyi Allah'ın yarattığına inanırım. Kur'an'da ilk insanın Allah tarafından yaratıldığı yazılıdır. Ve buna imanım tamdır. İnsanların tek bir hücreden çoğaldığını kabul eden anlayış, niye tek bir insandan çoğaldığına inanmaz ilginçtir doğrusu. Aslında ilginç de değildir. Sonuçta yaratıcı inkar ediliyor. Neyse..
    Kur'an'ı şimdiye kadar hiçbir fen ve ilim tekzib edememiştir. 1400 yıldır tekzib edilememesi ve de ilim ve fenlerin Kuran'da geçen bazı bilimsel olayları tasdik etmesi Kur'an'ın hakikat olduğuna yeter de artar. Böyle bir hakikata inanmak cahillikse, evrime inanmak nedir merak ettim doğrusu...

Verdiğiniz linki biraz inceledim. Görmemiştim teşekkür ederim. Daha da inceleyeceğim. Ordaki arkadaşlar çok güzel savunmuşlar evrim olmadığını. Çoğu şeyler de cevapsız kalmış. Hatta konuyu açan bile mesajlarını silmiş.

Artık buraya daha fazla mesaj yazmayacağım yazarsam oraya yazarım. İstemeden kırıcı, aşağılayıcı uslüp kullandıysam kusura bakmayın. Size kolay gelsin.

Evrim kuramının temelinde Tanrı'nın inkarı yoktur.
    Darwin evrim kuramını yazdığında, zaten Tanrı'ya inanıyordu.
    Darwin yola Tanrı karşıtlığı ile çıkmadı.
    İnsanlar ölünce, puf diye yok mu oluyor, her ölümün bir nedeni yok mu, bir anda yok olan insan gördün mü?
    Nasıl ki her ölümün bir açıklaması varsa her doğumun da bir açıklaması var.
    İnsanın neden öldüğünü araştırması ne kadar doğalsa, nasıl ortaya çıktığını araştırması da o kadar doğaldır.
    Bunun islamla çelişen hiç bir noktası yoktur.
    İlim ve bilim islamla çelişmez.
    Ben evrim doğrudur, demiyorum.
    İnsanı Tanrı yaratmış olduğuna inanıyorum. Ama nasıl yaratmış, bunun öğrenmek kadar doğal ne var.
    Kendi bilim karşıtlığınızı, yüce islam anlayışına yüklemeyin lütfen.
    İnsanın ortaya çıkışı veya yaratılışı ne derseniz diyebilirsiniz, bir gün bilimle tamamen açıklanacaktır.
    İlk insan Ay'a gittiğinde, bazı sakallılar da atıp tutmuştu, yok gidemezler edemezler, giderlerse kıyamet kopar, hiç bir şey olmadı.
    Neden?
    Çünkü adamlar çalıştı, üretti, Ay'a gitti, sakallılar oturduğu yerden yorum yaptı.
    Son olarak islam inancında, sahte bilim yoktur. Sahte bilim yapan adamları savunmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

quote:

Orijinalden alıntı: Doğru söyleyen adam

Benim evrimden öğreneceğim birşey yok doğrudur. Benim inancıma terstir çünkü temelinde yaratıcı olan Allah'ı inkar vardır. Herşeyi Allah'ın yarattığına inanırım. Kur'an'da ilk insanın Allah tarafından yaratıldığı yazılıdır. Ve buna imanım tamdır. İnsanların tek bir hücreden çoğaldığını kabul eden anlayış, niye tek bir insandan çoğaldığına inanmaz ilginçtir doğrusu. Aslında ilginç de değildir. Sonuçta yaratıcı inkar ediliyor. Neyse..
    Kur'an'ı şimdiye kadar hiçbir fen ve ilim tekzib edememiştir. 1400 yıldır tekzib edilememesi ve de ilim ve fenlerin Kuran'da geçen bazı bilimsel olayları tasdik etmesi Kur'an'ın hakikat olduğuna yeter de artar. Böyle bir hakikata inanmak cahillikse, evrime inanmak nedir merak ettim doğrusu...

Verdiğiniz linki biraz inceledim. Görmemiştim teşekkür ederim. Daha da inceleyeceğim. Ordaki arkadaşlar çok güzel savunmuşlar evrim olmadığını. Çoğu şeyler de cevapsız kalmış. Hatta konuyu açan bile mesajlarını silmiş.

Artık buraya daha fazla mesaj yazmayacağım yazarsam oraya yazarım. İstemeden kırıcı, aşağılayıcı uslüp kullandıysam kusura bakmayın. Size kolay gelsin.

Evrim kuramının temelinde Tanrı'nın inkarı yoktur.
    Darwin evrim kuramını yazdığında, zaten Tanrı'ya inanıyordu.
    Darwin yola Tanrı karşıtlığı ile çıkmadı.
    İnsanlar ölünce, puf diye yok mu oluyor, her ölümün bir nedeni yok mu, bir anda yok olan insan gördün mü?
    Nasıl ki her ölümün bir açıklaması varsa her doğumun da bir açıklaması var.
    İnsanın neden öldüğünü araştırması ne kadar doğalsa, nasıl ortaya çıktığını araştırması da o kadar doğaldır.
    Bunun islamla çelişen hiç bir noktası yoktur.
    İlim ve bilim islamla çelişmez.
    Ben evrim doğrudur, demiyorum.
    İnsanı Tanrı yaratmış olduğuna inanıyorum. Ama nasıl yaratmış, bunun öğrenmek kadar doğal ne var.
    Kendi bilim karşıtlığınızı, yüce islam anlayışına yüklemeyin lütfen.
    İnsanın ortaya çıkışı veya yaratılışı ne derseniz diyebilirsiniz, bir gün bilimle tamamen açıklanacaktır.
    İlk insan Ay'a gittiğinde, bazı sakallılar da atıp tutmuştu, yok gidemezler edemezler, giderlerse kıyamet kopar, hiç bir şey olmadı.
    Neden?
    Çünkü adamlar çalıştı, üretti, Ay'a gitti, sakallılar oturduğu yerden yorum yaptı.
    Son olarak islam inancında, sahte bilim yoktur. Sahte bilim yapan adamları savunmayın.

Evrim, İslam'la çelişmiyor diyorsun fakat nasıl yaratılmış, bunu sorgulamak doğal diyorsun. Allah ilk insanı çamurdan yaratmıştır. Sonra ona ruh vermiştir. Evrim bunun aksini söylüyorken nasıl oluyor da çelişmez diyorsun anlamadım.

Din, bilime asla karşı değildir. İslamiyet zaten akıl dinidir, bilim dinidir. Örnek verecek olursak; anne karnındaki teşekkülü, Kur'an-ı Kerim'in ele alışı, ilim adamlarını hayret ve hayranlığa sevk edecek derecede, bu günkü ilmî tesbitlerle aynen uyuşmaktadır. Bilhassa erkeklik ve dişilik faktörünün erkek menisine (sperme) ait olduğunu ifade eden Kıyâme Suresinin âyetleri fevkalâde dikkat çekici bir hüviyet taşımaktadır.

Allah Kur'an'ı Kerim'de insanın ve bütün canlıların, su ve topraktan yaratıldığını ifade ederken bakıyoruz ki, gerçekten canlıların esas maddesini teşkil eden nesneler, toprakta ve suda bulunan elementlerden ibarettir. Bilhassa insan organizmasının % 30'unun organik (katı) madde, % 70'nin sudan olduğu ilmen tesbit edilmiştir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Hatta Ay'a çıkılacağı ve bu gibi birçok gelişme Kur'an'da şifreli bir dille ifade edilmiştir. Dediğin gibi sakallılar atıp tutmuş olsa bile bu onların kusurudur, islamiyetin değil.

Demek istediğim odur ki İslamiyet, hakiki bilime karşı çıkmaz. Aksine onu destekler. Dediğin gibi sahte bilimin islamiyette yeri yoktur.
    Ben bilime, ilme karşı değilim. Nitekim Efendimiz (asm) "ilim Çin'de dahi olsa gidiniz alınız" diyor. Ben bilime değil, İslamiyet'le çelişmeyen sahte bilime karşıyım. Vesselem..

Daha mesaj yazmıcam dedim yine yazdırdınız :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.