Şimdi Ara

Türkiye eylül 2014 araç satış rakamları(marka bazlı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemin halina bak be.Bir taraf yiyecek ekmek bulmazaken öbür taraf peynir ekmek gibi porsche,audi bmw mercedes alıyor.Ne yazık ki hepsi ithal .Bu ekonomi böyle çok dayanmaz.
  • garip ağustos satışları bu kadar düşse anlarım ramazanla ilgili olabilirde sadece %2 düşüş oldukça saçma özellikle diğer aylardarki %20 düşüşe bakarsak.

bilmediğimiz bir şey mi oldu yavv. maaşlara zam falan mı geldi enflasyon mu düştü anlamadım valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

fiyatlar % 30 arttı ama satışlar % 3 düştü allah akıl fikir versin .

Fiyatlar %30 artmadı bence. Ortalama %20 civarı bir artış var. 2014 genel düşüş de %20 civarında. Bazı marka ve modellerde geçen seneye oranla daha iyi fiyatlar var(dolar ötv bazında). O yüzden araba almak çok mantıksız değil. 2015 te ne olacağı belli değil. Ötv artışı olabilir.

Türk parası değer kaybetti, fiyatlar da kabullenilmeye başlandı. İlk 5-6 ayda araba almayanlar 2015te vergi zammı olur mu korkusuyla araba almaya başladılar.
  • şu fiyatlara rağmen ciddi bir düşüş olmamış way bee
  • Ben düşüş göremiyorum.Daha çok madem pahalandı bir üstünü alalım demiş millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

fiyatlar % 30 arttı ama satışlar % 3 düştü allah akıl fikir versin .

Fiyatlar %30 artmadı bence. Ortalama %20 civarı bir artış var. 2014 genel düşüş de %20 civarında. Bazı marka ve modellerde geçen seneye oranla daha iyi fiyatlar var(dolar ötv bazında). O yüzden araba almak çok mantıksız değil. 2015 te ne olacağı belli değil. Ötv artışı olabilir.

Türk parası değer kaybetti, fiyatlar da kabullenilmeye başlandı. İlk 5-6 ayda araba almayanlar 2015te vergi zammı olur mu korkusuyla araba almaya başladılar.

2013-2014 ortalama ^% 20 artış var .
    2012-2014 ortalama % 30 artış .

bazı modeller de fiyatlar % 30 un bile üstün de artış yaşamış tabi buna ötv nin de etkisini unutmamak lazım .

hangi açıdan bakarsan bak zarar hep orta ve düşük gelire sahip kesime geliyor lüks araç satışların da her sene artan grafik var memleketin hangi yöne gittiği çok açık .

bu toplum hiç bir zaman birlik olmayı başaramadığı için sonuçlar bu hakkettiği gibi yaşıyorlar bu yüzden ben 2007 model arabamı 4-5 yıl daha değiştirmeyi düşünmüyorum doğru düzgün vergi sistemi gelene kadar .

• VETTEL99 V kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla zor görürüz kardeşim doğru düzgün vergi sistemi.
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatlar uçtu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55smsn -- 3 Ekim 2014; 13:09:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55smsn

Hocam fiyatlar uçtu ya

2013 aralıkda Hyundai i10 veya Opel Corsa alacaktım ertelemeye karar verdim

Hyundai i10 liste fiyatı 28,500tl idi şimdi 34,900tl

Hyundai i10 otomatik 33,000tl idi şimdi 38,000tl

Opel Corsa Otomatik 34,000tL idi şimdi 39,000tl

yani %15 ile %22 arasında bir fiyat artışına rağmen %7 düşüş çok iyimser,

reelde %3,5 vergi zammı var, toplamda kıyaslarsak;

devlet geçen yıl otomobilden 100 birim vergi topladıysa bu yıl 97 birim vergi toplayacak,

devlet için hiçbir dezavantaj yok çünkü daha az vergi toplasa da cari açık ile daha kârlı olacak.

özet: ötv indirimi beklemeyin.

• hah şimdi anlaşıldı olay.

http://forum.donanimhaber.com/m_82061127/tm.htm

satışların en düşük olduğu aylardan biriymiş. geçen sene pazar %10 büyürken eylül ayında %2 düşüş varmış. zira bu kadar hafif bir daralmaya imkan yoktu. yani %13 falan aslında eylül ayındaki daralma. gene az ama nispeten normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 3 Ekim 2014; 13:50:18 >
  • Seat'ın düşüş sebebi ellerinde araç kalmamasındandır tahminimce. Fabrika tatile girdi vs vs. Ben temmuzda aracımı aldığımda son parti geldi demişlerdi.
  • Bmw nerdeyse ford kadar satacak
  • biraz daha araştırdım zira durum anormal geldi. hele ticari satılşlarında %16 artış anormal. azıcık kazıyınca gerçekler

1-k2 belgesi almak çok kolaylaştırılmış, ticari araç satışları aniden fırlamış. 8000 tl'den 800 tl'ye indirilmiş. üstelik kısa süre geçerliymiş.

2-geçen sene eylül ayı en kötü aylardan biriymiş.%10 artış varken 2012'ye göre 2013 genelinde eylülde düşüş var.

yani sakin olun anormal hiçbir durum yok daralma aynen devam etmekte. ha yeterli değil tabi, ama normal.
  • Fordun satışları ticariden otomobile doğru kaymış.
  • Son 3 ay araba satılmazsa belki indirim gelir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada ki Mercedes, BMW, Audi ve üst segment Araçların tamamına yakını şirket üstüne alınan, 5 yılda fiyatları vergiden düşülerek bedavaya getirilen ve binilen araçlar. Bu Araçların satışlarında Düşüş olmaması normal. Vergiden düşme sadece ticarilerde olsa görürüm ben

• Bu Alman araçları bu fiyatlara rağmen nasıl bu kadar satıyor anlamış değilim.BMW,MERCEDES.AUDI gibi markalar neredeyse premıum olmayan peugeut,cıtroen,opel gibi markalar kadar satış yapıyor.Vw zaten almış başını gidiyor.Öte yandan bu millet bu paraları nasıl buluyor bir türlü anlamış değilim.Satışlar düştü diye yaygara yapıp duruyorlardı nerede satışların düştüğü?Demek ki bu millet artık elektrik zammı,doğalgaz zammı,ötv zammı vs zamlardan etkilenmeyecek derecede paralanmış ki herkes halinden memmun gibi kimsenin sesi çıkmıyor.
  • geçen sene eylül ayında 921 adet satan kia bu sene eylül ayında 1208 adet satmış. 287 araçlık fark bu fiyat düzeyi ve marka algısından dolayı bence başarı.

• +1.Bizim milletin akıllanması kıyamet alametidir.
  • model model satış adetleri nekdarmış.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.