Her iki görüş icinde yardım edin. İyilerin diyebilecekleri Ve bizim kötülerin dememiz gerkeenler sizce neler?
Nereden vurulabilir
Kötüye gidiyor demek iyimserlik olur. Kötü geçildi, boka batmaya ramak var.
- Futbol maçı için ellerinde bıçaklar, sopalar birbirlerine saldırırlar. Memleket elden gidiyor seferberlik var desen, kaçacak delik ararlar. - Kızlı erkekli beyinler kafalarının içinde olacağına apış aralarında. - Alkol,esrar gırla.
Sayacak o kadar çok şey var ki, yazmakla bitmez...
Vallahi karşı tarafa göre çok şanslısınız. 1-0 önde başlamış sayılıyorsunuz yani böylelikle. Malzemeniz de bol. Oh mis. Karşı takım yandı :D
emolardan gir apaçilerden çık şanslıymışsın gerçekten
Bence iyiye gidiyor. Daha kötüye gidemez çünkü...
Genclik tam bir sürü psikolojisine sahip bir facebook cikti herkes feyyss dedikleri absurd yere kostu. Gunun 3-4 saatini internet ortaminda gezinerek harciyorlar. Haber programinda siradan bir disko programinda dans eden 2dangalak gördüm yarin disari ciktigimda heryerde apaci müziği denen siradan disko muzigini duymaya basladim. Birseyi bu kadar hizli benimseyen bask bir genclik yoktur.
Keşke bu konunun münazaralık bir yanı kalsaydı.Sadece kötüye gidiyor demek bile hafif konuşmak olur.Kötünün de kötüsüne doğru gidiyor.Ata'mın kemikleri sızlıyordur.
Türk gençliğini bu hale okullardaki rezalet eğitim sistemi getirdi. Şimdiki gençlerin yaşları ilerleyince görün bakalım nasıl da tel tel dökülecekler? Bu ülkenin sonunu hiç hayırlı görmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: nForcer
Türk gençliğini bu hale okullardaki rezalet eğitim sistemi getirdi. Şimdiki gençlerin yaşları ilerleyince görün bakalım nasıl da tel tel dökülecekler? Bu ülkenin sonunu hiç hayırlı görmüyorum.
3-4 yıl önce koşarak gittiğim okulların şimdi önünde geçesim gelmiyor bunun sebebi eğitim sistemidir
TV de seyrettiğim bir bilgi yarışmasında bir gence sorulan soru şu;
"Gölge etme başka ihsan istemem" sözüyle tanınan filozof kimdir?
Cevap yok.
Gençlik cehalet virüsü ile ölümcül bir hastalığın pençesinde.
Bu gençlik nereye gider derseniz...?
Tarihin derinliklerinde yok olur gider...
Bana kalırsa bu umumun cehaleti yanlış batılılışmadan dolayı sıratı müstakimden ayrılmalarından kaynaklanmaktadır. Gençleri dininlerini ve kültürlerini bilmeden eğitmek çok yanlış. herşey 1000 matematik sorusu değildir yani.Haklısınız eğitim siztemimiz rezalet ama insanlarımızda 1800lerin 1919ların insanı değil artık onlar modernleşme yolunda yozlaştılar.
quote:
Orijinalden alıntı: byavcı Gençleri dininlerini ve kültürlerini bilmeden eğitmek çok yanlış. herşey 1000 matematik sorusu değildir yani.
Dini bütün arkadaşlarıda görüyoruz..
quote:
Orijinalden alıntı: Orcunsau
Kötüye gidiyor demek iyimserlik olur. Kötü geçildi, boka batmaya ramak var.
- Futbol maçı için ellerinde bıçaklar, sopalar birbirlerine saldırırlar. Memleket elden gidiyor seferberlik var desen, kaçacak delik ararlar. - Kızlı erkekli beyinler kafalarının içinde olacağına apış aralarında. - Alkol,esrar gırla.
Sayacak o kadar çok şey var ki, yazmakla bitmez...
Çok güzel yazmışsın. +1
Bu yorumlarda bulunduğunuza göre yetişkinsiniz hepiniz. Bu gençleri yetiştirenler ona örnek olanlar kim acaba o açıdan bakın bi de olaya. Sonuçta bir bebek her konuda 0 dır. Esrarı bilmem neyi gençlere kim öğretti? Hiçbirinin esrarı rastgele bulduğuna inanmıyorum. Sanki gençler kendi kendine böyle olmuş gibi gelmiş bide yok öyleler yok böyleler... Belki öyleler belki böyleler ama nasıl olursa olsunlar hepsi siz yetişkinlerin eseri. Yani onlara bişey derken dikkat edin kendinize demiş oluyosunuz çünkü
quote:
Orijinalden alıntı: bobo.1903
aferin böyle devam edin.
Mademki ne demek istediğimi anlamadın, yada yeterince açık bulmadın; nasıl bir yargıya vararak böyle devam edin diyebiliyorsunuz? hea, birde aferin demişsin. onu unutmamak lazım.
kötünün kötüsünün kötüsüne gidiyor. kardeşimin sınıfında sigara içen 7-8 kişi varmış (kardeşim orta 1'de), bizim kesim kötü, geriden gelenler daha daha kötü
sorunlar kesinlikle ailelerde, çocuklarda değil. aileler çocuklarını böyle yetiştiriyor, çocuklarını kötü yetiştiren aileler 10 çocuk yapınca da sayıları artıyor kötü kesimin.
kötüye gittiği ap açıp ortada neyin münazarasıdır o yalandan yere... Hocan kim senin?
Kötüye gidiyor demek iyimserlik olur çünkü olay artık çukur vaziyetinde yani dibe vurmuş.
Sokaklara bakıyorum daha ufacık kızlar kırıştırma peşinde ellerde sigara etrafa meydan okumalar. Bakırkoyde kaç defa 16-17 yaşında kızların sigara verirmisin yada yol parası verir misin gibisiden gelip sırnaştığını ve masamdan kovduğum oldu. Geçen yıl 16 yaşında kız masama gelip sigara istiyor ve geldiği masada erkekler var düşünün bir erkek masasındaki kızı yollayıp sigara istetiyor benimde kafam attı söyle o godoşa kendi gelsin alsın dedim.
Ailelere hep suçta atılmaz çünkü aile ne kadar eğitirse eğitsin çocuk belli bir yaştan sonra arkadaşlarıyla daha fazla beraber oluyor ve belli bir süreçten sonra kendini o çevreye teslim ediyor. Çocuğun üzerine fazla gidemezsin bu sefer iş inatlaşmaya biniyor gerçektende iki ucu boklu denek denilen olay budur.
Dindarlık falanda hikaye çünkü etraf yalancı dindar kaynıyor ben İmam Hatip Lisesine yakın otuyordum çıkışta neler olduğunu az mı gördüm az şeylere tanık olmadım. Dini kesim olsun yada olmasın farketmez nefis hertürlü ele geçiriyor özelliklede günümüzde.
Allah çocuklarımızı korusun nediyeyim gerçektende kıyamete gidiyoruz.
Aile olmak çocuğu 7 yaşına kadar beslemek okula başladıktan sonra yemeğini suyunu harçlığını verip odasını toplamak değildir. Aile olmak çocuğa olanak sunmaktır. Sen çocuğu okula gönder cebine 5 lira harçlık koy. Eve gelince dersler nasıldı evlat de bitsin. E bu çocuk napıcak? Doğal olarak ya ne biliyosa yapıcak ya da bilgisayara gömücek kendini... En azından bi müzik aleti çalması için teşvik et spor yapması için teşvik et küçük yaşlarda. Dersleriyle ilgilen. Öyle karne de 2 tane zayıf görünce 1 hafta çocuğa surat yapmakla o zayıflar düzelmez işte. Fakaaaaat ailelerin hiç mi hakkı yok? Var anasını satiyim. Anne de baba da günde en az 10 saat çalışıyo akşamın bilmem kaçında eve geliyo 3 kuruş para kazanabiliyo. Borçtur harçtır kredidir ıvırdır zıvırdır aile de kafasını kaldıramıyo kısacası. O yüzden yanlış olan en önemli nokta çarklar. Sonuçta 3 kişilik bi aileye ayda 1000lira borç girince adam çocuğuna ne kadar fırsat açabilir ki... Kısacası arkadaşlar insanların kendini geliştirmesi için maddi olarak rahat olması lazım... Gençlere çamur atmayın hiç. Cama top geldiğinde çıkıp basın gidin başka yerde oynayın diyosunuz. Kaçınız başka yerde oynayabiliyolar mı sordu? Benim evimin camına gelmesin kodumun topu yeter tabi. Bu konuda kendimi yazmakla anlatamam aslında anlatsam da çoğunuz okumaz o yüzden fazla da uzatmıyorum.
@Cumhuriyet.
Yazını beğendim haklı olduğunu düşünüyorum hatta yukarıda eğitim ailede başlayarak aile üzerine sözlerim olmuşdu. Şimdiki yazını okuyorum da gerçekten sistem çok hatalı diyebiliyorum anne ve baba sabahın erken saatinde kalkıp işe gidiyor akşam yorgunluk ile kendini dinlenceye atıyor. Çocuğu her hangi sosyal aktif bir uğraş bulmak ekstra masraf demek ki okula kayıt parasını vermekte zorlanan bir çok aile var.
Ama sadece sistemsel değil aileninde bir çok sorumluluk ve görevi vardır özellik ile çocuğu ile arasındaki dengeyi sağlayabilmek baskı yapmak çocuğu boğar serbest bırakmak ise çocuğu elden kaçırır yani çok ince ve ayarlı olmak gerektirir. Gelir dağılımındaki eşitsizlik sebebiyeti ile daha lüks hayat özlemi ile neler yapan kızlar gördüm, geziyor tozuyor eğleniyor yeri geldiğinde kontörü alınıyor ki zaman ile 3 yada 5 kişi nasıl idare edilir öğreniyor kafasında yanlış olduğunu anladığında ise çok geç oluyor. Ne aileler bilirim kızı otel odasında evli adam ile takılırken arayıp sormayan.
Gidin kapının önünde oynayın yada başka yerde oynayın başka yer varmı gençlerimize mahalle aralarında nerede oynayacak biz okulun bahçesinde oynardık biz oynarken abilerimiz esrar vs. çekerdi bize örnek olacak büyüklerimiz bunlar. Hatta yeri geliyordu sana para verecem sen git şu sokağa bilmem kim abiyi bul poşet var al gel sözleri ile ufak yaşlarda sadece eğlence oyun olarak gördüğüm adının torbacılık olduğunu öğrendiğim şeyi yapardım.
Şimdiki ortam ise daha bozuk daha tehlikeli internet denen sonsuz bilgi denizi var her evde gençlerimiz bunlar ile vakit geçiriyor çoğu e-sosyal yetişiyor bakın asosyal değil e-sosyal çünki asosyallikde bilişim çağında kaybolmuştur benim için.Kızlarımız ve erkeklerimiz avrupayi adı altında pişman olacak şeyler yapıyor 85-86 kuşağı ile tamamen gitti gençlik kızlara bakıyorum erkeklere bakıyorum hepsi uçmuş.
Aile görevlerini bilmeli yani sadece cebine para koymak göndermek değil kimler ile arkadaş bu arkadaşları kimlerdir bunları irdelemeli ama bunu yaparken çocuğunu da rahatsız etmemeli. Gençler uçuk gençler kopuk bu ayrı bir gerçek kültürümüz iyice yozlaşmış durumdadır.
Eğitim ailede başlar ama ailelerimizi aldığı eğitim ise bellidir bize aktarılanlar da Türkiyede ise eğitim batmış gitmiştir diğer sektörler gibi.