Şimdi Ara

Türkiye Hakkında İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle foruma kayıt olalı çok zaman geçmedi.Beni tanımıyor olabilirsiniz asıl önemli olan burda yazdıklarımı eleştirmeniz.
    Uzatmadan konuya girmek istiyorum.Babam alman asıllı olmakla beraber annem türk.Ortaokula kadar Almanya`da okudum.Babam ile annem malesef saçma bir nedenden ayrıldılar ve ben annemle beraber Türkiye`ye taşındım.Bu ayrılma yerleşme olayını atlıyorum çok detaylı çünkü.Artık Türkiye`de yani annemin memleketinde yeni bir hayata başlamıştım.
    Burdaki eğitim sistemi çok farklı.Annemin öğretmen arkadaşı yardımcı oldu çok sağolsunlar.Düz liseye gidiyorum.Lise 3 sınıfım.Eşit ağırlık okuyorum.

Asıl anlatacaklarım bundan sonra başlıyor.Türkçe`yi bile çat pat konuşuyorken sadece tek zorluk bu olur diye düşünmüştüm.Yanılmışım aslında nerden bilebilirdim ki beni bekleyen bu kadar şey olduğunu.
    Öncelikle Türkiye`deki eğitim sistemi Almanya`dakine göre vasat.Dersler çok zor olmakla beraber çok gereksiz dersler var.Meslek ağırlıklı kişiyi geliştirmeye yönelik derslerden eser yok.Nerde gereksiz dersler varsa onları görüyoruz.Bunun mantığını çözebilmiş değilim.Almanya`da herkes kendi dalını okumakta.Anlamıyorum neden kimya okumak isteyen biri aynı zamanda fizik ve biyoloji görür ki ? Tek bir dalda başarılı olamayan birinden nasıl olurda bütün dallarda iyi olmasını beklersiniz?

İnsanlarınız çok yobaz özellikle kızlarınız.Türk kızlarını anlatırdı annem ne kadar ev sahibi olduğundan bahsederdi.Kafamda ne kadar hamarat oldukları öyle bi şekillenirdi ki..Oysaki bunların hepsi uydurmaymış.Hepsi batıya özeniyor.Batıya benzemek adına alakasız şekillere bürünüyorlar.Oysaki girdikleri şekiller batının yanından geçmez.Ukalalar,menfaatçiler,herşeyden bi çıkar bekliyorlar neden bilmiyorum.Herşeyden bir mana çıkartıyorlar.Örneğin kalemtraş istedim ve karşılığından ben erkeklerle muhattap olmuyorum tarzında birşey söyledi.Sanırım gelenek göreneklerinizde bu tür şeyler varmış.

Benimle muhattap olmak için can atan özenti tipler haricinde,beni dışlayanlar da oldu.Ben türkleri misafirperver olarak bilirdim.Ama beni hor gördüler ve farklı bir ırka mensup olmamdan dolayı ırkçılığa maruz kaldım.Oysaki ben bunu aklıma bile getirmiyordum.O asil türk halkı nerde ? Okuldan kaçan tipler,yerleri kirletmeler..Yakışıyor mu ? Bir bilinçli birey neden sigaraya başvurur.Kendisine zarar verdiğini bile bile ?

Yazılacak çok şey var aslında fakat uzatmak istemiyorum.Amacım aşağılamak değil kesinlikle.Sadece annemin anlattığı şanlı türk halkı nerde? Dünya`nın en büyük güçlerinden nazi almanyasının bile mağlup olduğu savaşta galip gelen ülkeden eser yok artık.Üzülüyorum,çünkü burası tahmin ettiğimden de ayrı bi yer olmuş.

• welcome to Turkey
  • Sen de en sakat zamanda gelmişsin arkadaşım.Eğitim sistemimize birşey diyemiyeceğim gerçekten kötü.Ama O ırkçılık yapak, yobaz dediğin kişiler ergen oldukları için böyle davranıyorlar.Bir süre sonra düzelirler merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sweet Lemonade -- 19 Ocak 2011; 23:05:58 >
  • Sonra foruma danışmaya mı geldin? Annenle konuşsana arkadaş bunu
  • Büyük ihtimal İstanbuldasın.Türkiye İstanbul demek değildir farklı şehirlerimize de bekleriz
  • Sigara içmekle Türkiye'nin ne alakası var anlamadım? Almanya'da sigara içilmiyor mu? Bazı izlenimlerin doğru mesela eğitim sistemimiz yanlış, batılılara özeniyoruz ve komik bi durum çıkıyor, bunlar doğru. Ama yazdıkların çok kötümser olmuş hangi okula gittin bilmiyorum ilkokulumda da yabancı uyruklu kişiler vardı lisede de var hiç birine diğerlerinden farklı yaklaşan birini görmedim normal Türk gibi arkadaşları filan var normal yani. Hatta geçen sene Amerika'dan gelen biri vardı okulun ilk gününden ortama girmişti.
  • T harfini büyük yazarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxFlame12

Öncelikle foruma kayıt olalı çok zaman geçmedi.Beni tanımıyor olabilirsiniz asıl önemli olan burda yazdıklarımı eleştirmeniz.
    Uzatmadan konuya girmek istiyorum.Babam alman asıllı olmakla beraber annem türk.Ortaokula kadar Almanya`da okudum.Babam ile annem malesef saçma bir nedenden ayrıldılar ve ben annemle beraber Türkiye`ye taşındım.Bu ayrılma yerleşme olayını atlıyorum çok detaylı çünkü.Artık Türkiye`de yani annemin memleketinde yeni bir hayata başlamıştım.
    Burdaki eğitim sistemi çok farklı.Annemin öğretmen arkadaşı yardımcı oldu çok sağolsunlar.Düz liseye gidiyorum.Lise 3 sınıfım.Eşit ağırlık okuyorum.

Asıl anlatacaklarım bundan sonra başlıyor.Türkçe`yi bile çat pat konuşuyorken sadece tek zorluk bu olur diye düşünmüştüm.Yanılmışım aslında nerden bilebilirdim ki beni bekleyen bu kadar şey olduğunu.
    Öncelikle Türkiye`deki eğitim sistemi Almanya`dakine göre vasat.Dersler çok zor olmakla beraber çok gereksiz dersler var.Meslek ağırlıklı kişiyi geliştirmeye yönelik derslerden eser yok.Nerde gereksiz dersler varsa onları görüyoruz.Bunun mantığını çözebilmiş değilim.Almanya`da herkes kendi dalını okumakta.Anlamıyorum neden kimya okumak isteyen biri aynı zamanda fizik ve biyoloji görür ki ? Tek bir dalda başarılı olamayan birinden nasıl olurda bütün dallarda iyi olmasını beklersiniz?

İnsanlarınız çok yobaz özellikle kızlarınız.Türk kızlarını anlatırdı annem ne kadar ev sahibi olduğundan bahsederdi.Kafamda ne kadar hamarat oldukları öyle bi şekillenirdi ki..Oysaki bunların hepsi uydurmaymış.Hepsi batıya özeniyor.Batıya benzemek adına alakasız şekillere bürünüyorlar.Oysaki girdikleri şekiller batının yanından geçmez.Ukalalar,menfaatçiler,herşeyden bi çıkar bekliyorlar neden bilmiyorum.Herşeyden bir mana çıkartıyorlar.Örneğin kalemtraş istedim ve karşılığından ben erkeklerle muhattap olmuyorum tarzında birşey söyledi.Sanırım gelenek göreneklerinizde bu tür şeyler varmış.

Benimle muhattap olmak için can atan özenti tipler haricinde,beni dışlayanlar da oldu.Ben türkleri misafirperver olarak bilirdim.Ama beni hor gördüler ve farklı bir ırka mensup olmamdan dolayı ırkçılığa maruz kaldım.Oysaki ben bunu aklıma bile getirmiyordum.O asil türk halkı nerde ? Okuldan kaçan tipler,yerleri kirletmeler..Yakışıyor mu ? Bir bilinçli birey neden sigaraya başvurur.Kendisine zarar verdiğini bile bile ?

Yazılacak çok şey var aslında fakat uzatmak istemiyorum.Amacım aşağılamak değil kesinlikle.Sadece annemin anlattığı şanlı türk halkı nerde? Dünya`nın en büyük güçlerinden nazi almanyasının bile mağlup olduğu savaşta galip gelen ülkeden eser yok artık.Üzülüyorum,çünkü burası tahmin ettiğimden de ayrı bi yer olmuş.

Konuşmanız çap pat falan ama Türkçe bütün kelimeleri biliyorsunuz galiba.Forumdaki bir çok arkadaşdan çok daha güzel Türkçe kullanmışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 19 Ocak 2011; 23:31:59 >

• Böyle olmasını inan biz de istemezdik ama bilinçsiz ve eğitimsiz topluluk, üstüne yobaz insanlar, biraz daha ilerlersek devlet ve eğitim sistemini hazırlayan kişiler sagolsunlar diyelim. Bazen Türkiye'den utanmıyor değilim. Özellikle İtalyan Pippa Bacca isimli kişi gelinlikle otostop çekerek tura başladığında Türkiye'de Gebzede kamyonuna bindiği kişi tarafından tecavüz edilip öldürülünce gerçekten kendi adıma konuşuyorum, yerin dibine girdim. Bir ülke olarak bu kadar düşebilirdik. Bacca barış uğruna bunlara katlanırken hayvanın birinden gördüğü muameleye bakın. Sonra da Türkiye neden bu kadar kötü durumda diye içerleniyoruz.

• YOL YAKINKEN GERİ DÖN KURTARKENDİNİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaizmir

T harfini büyük yazarsan sevinirim.

T iyice görsün panpa
  • Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, seviyesi düşük bir okuldasın. Şehrinin ilk 4 lisesinde olsaydın gördüklerin biraz daha farklı olacaktı, içimizdeki küçük bilinçli kesimi de görecektin.
  • Üzgünüm ama konu fake. Arkadaşın attığı diğer mesajlara bir göz atın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.