Şimdi Ara

Türkiye mevcut anlaşmadan çıkarsa F-35 projesi çöker mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1938 1dolar= 0,80 kuruş. 2001 1 dolar=1,600,000 tl. inceldiği yerden kopsun artık. dolar artacaksa 1 kere artsın değil 10lira, 50 lira olsun ama bunlardan kurtulalım şu batı yakamızdan düşsün artık.
    .
    ben olduğum yerden düğmeye basıp bombayı gönderebiliyorsam neden uçağa binip gidip bombayı atayım? roket her zaman uçaktan daha iyidir. f35i ne yapayim ben. gelecek ihalarda zaten. küçük radarda görünmez maliyeti az. 10 bombayı 1 f35e koyana kadar 10 bombayı 10 ihaya koyarım. yinede daha ucuz ve radara görünmez olur. pilotta daha fazla risk alabilir. kamikaze saldırısıda yapabilir.
    .
    f35 alalım isterim tabi. neden alalım isterim? bunlar bize saldırırsa en azından parçalar söker zayıf yönlerini biliriz.

• Amerika ayıp etti. Yıllardır F35 projesi için parça üreten TAI çalışanlarının emeğine yazık oldu.

• Uçak, füze, ekonomi durumunu geçtim Türkiye savunma iş birliğini Rusyayla yaparsa, iyi kötü NATO içinde yer alıyoruz, müttefiklerimiz var dediğimiz noktadan birden NATO ülkeleriyle karşı karşıya gelmez miyiz, (Türkiye tamamen yalnız kalabilir, yarın Rusya ile de karşı karşıya gelebiliriz, Türkiye 'nin ekonomik olarak zor günler geçirdiği dönemde yalnız bırakıp bir çok konuda bataklığa düşmesini izlemek istiyorlar, biz bu duruma kendimiz geldik, başkalarına çok güvendik) zamanla ülkemizde sertleşerek ilerleyen siyasi gelişmelerle diğer orta doğu ülkelerine yapılan müdahalelerin bize de yapılmasına sebep olmaz mı?

Zaten tüm bunların bugün bu noktaya gelmesi, ekonomik olarak oldukça bağımlı olmanız, üretmeyip sürekli ithal etmemiz ve ülkenin iç politikalarında uyguladığı dediğim dedik siyasetin bir sonucu değil mi?

• Kimseye bir şey olmaz. Yukarılarda bir arkadaşın dediği gibi Amerikalıların B-C ve daha bilimum planları kesin vardır. Dünyanın en iyi silah ve teknoloji şirketleri onlarda. Bir çaresini bulurlar. Biz kendimizi düşünmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 6 Mayıs 2019; 14:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f35 i yapan firma da özel

• yorumları biraz okudum da çok fazla güven duyuluyor amerigalılara ve çok korkuluyor.çok film izleniyor belli :D ikisine de gerek yok arkadaşlar.rahat olunuz.ekonomi zaten gidiyor kimse tutamıyor.ne zaman cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi ikinci kalkınma planı örnek alınıp gelişme sağlanır o zaman ekonomimiz rayına girebilir.ancak ithalat kalemleri eskisi gibi değil.en azından şuandan daha iyi oluruz ama o kesin gibi bişey.ancak manda ve himayeye karşı hep omuz omuza mücadele etmişizdir bu topraklarda.gerekirse yine,yeni ve yeniden mücadele edeceğiz elbette.ameriga silah satmıyorsa ya kendimiz yapıcaz ya da başkalarından alacağız.bu hep böyle olmuştur.

• interwap kullanıcısına yanıt
    Bi insan beyninin yüzde yüzünü kullanabilseydi ne olurdu?
    Sen o uçağı alınca milyon dolarlık hatta milyar :D s400üne tanıtmak zorundasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kolpaçino Özgür

Bi insan beyninin yüzde yüzünü kullanabilseydi ne olurdu?
    Sen o uçağı alınca milyon dolarlık hatta milyar :D s400üne tanıtmak zorundasın...
    Rus tarafı açıkladı: "Türkiye kendi temin ettiği dost/düşman tanıtma sistemini kullanacak." Ama s400 sisteminin kapağını açmaya dahi yetkimiz yok.
  • natodan önce galdisundan eşbaşkanlardan kurtulmak lazım.

• stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Bu çayın kafası mı yoksa başka bir şey mi kullanıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

f35 i yapan firma da özel
    o mal sahibi, sen taşeronsun, ikisi aynı şey mi,

emsali olmayan (var ama aynı şartlar onda da geçerli) bir malı almak için kaç devlet birbiriyle yarışıyor,

her parası olan f35 alabiliyor mu..
  • her halukarda en fazla zarar goren turkiye olacak. turkiyenin urettigi parçalari dunyada uretecek sayisiz nato ulkesi sirketi var. gecikmeyle kaybedilen uc bes kurus amerikaya koymaz ama turk sirketleri ve turkiye icin hic de oyle olmaz durum. amerika ile ugrasmamayi ogrenemedi bizim siyasiler, cin olmadan adam carpmaya calisip duruyorlar. kozmus, koz moz yok turkiyenin elinde bana sanki motorunu uretiyor ucagin da koz olarak kullanacak.

• Kanun kural hukuk üzerinden mi konuşuyoruz yoksa gücü olan istediğini yapar üzerinden mi?

• Cin'in artik Cin'de iPhone urettirmem demesi gibi birsey. Amerika elbette kaybeder, proje de varolan ucaklara yedek parca temini de yeni uretim bandi tahsisine kadar gecikir. Ama oyle F-35 coker biter, Turkiye'siz yurumez gibi birsey de yok. Biz fasoncuyuz, kaportaciyiz projede. Zaten o kadar kritik parca uretebilecek teknolojimiz ve tesisimiz olsaydi Amerika'nin bizi satip Israil masasi irkci kekolarla is tutmasi zor olurdu. Bu ancak ic siyaset malzemesi, sinir disina cikip soyle gotuyle gulerler adama. Bu proje asiri maliyetli, kontrolu sadece Amerika'nin elinde, gelecegi de oyle. Kendi urettiginiz parcalari bile onun izni olmadan kullanamiyorsunuz. O olmadan ucamiyorsunuz. Ustelik pahalidan bile pahali. Girilmesi bastan hata.

Neden alinmamasi gerektigi linkteki videoda ayrintili anlatilmis:

F-35 'e karşı çıktım ! , Havacılık Duayeni Cahit ÇIRAY

Benim tahminim Reza Zarrap davasindan Halkbank'a kesilecek cezayi! cepte tutmalari da bu yuzden. Olur da Turkiye projeden ayriliyorum derse geri odemeleri gereken paradan fazlasini ceza olarak kesip olayi kendi leyhlerine cevirecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 7 Mayıs 2019; 14:29:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

Bu çayın kafası mı yoksa başka bir şey mi kullanıyorsun?
    Kardeş biz senin gibi flakka filan kullanamıyoruz idare edecen artık.
  • Türkiye çıkarsa ABD'ye bir halt olmaz.
    1940'larda Atom bombası yapabilen,1969'da Ay'a çıkmış bir ülke sizce Türkiye'ye muhtaç olur mu?Olan Türkiye'ye olur.
    Türkiye çıkarsa ABD'ye sadece biraz daha maddi külfet oluşturur o kadar.
  • Verilecek en iyi cevap abdye Turkiyeyi ziyarete geldiginde suriyeye harekat baslasin. Ayse guney akdenizde .Nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

1938 1dolar= 0,80 kuruş. 2001 1 dolar=1,600,000 tl. inceldiği yerden kopsun artık. dolar artacaksa 1 kere artsın değil 10lira, 50 lira olsun ama bunlardan kurtulalım şu batı yakamızdan düşsün artık.
    .
    ben olduğum yerden düğmeye basıp bombayı gönderebiliyorsam neden uçağa binip gidip bombayı atayım? roket her zaman uçaktan daha iyidir. f35i ne yapayim ben. gelecek ihalarda zaten. küçük radarda görünmez maliyeti az. 10 bombayı 1 f35e koyana kadar 10 bombayı 10 ihaya koyarım. yinede daha ucuz ve radara görünmez olur. pilotta daha fazla risk alabilir. kamikaze saldırısıda yapabilir.
    .
    f35 alalım isterim tabi. neden alalım isterim? bunlar bize saldırırsa en azından parçalar söker zayıf yönlerini biliriz.
    Olması gereken kendi kendine her alanda yetebilen bir ülke olmak ama gittiğimiz yol tam tersi. Boğazımızdan geçen lokmada bile batıya bağimliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScbuLive94

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım tek tuşla hava kuvvetleri yere indirecek yazılım var diye nerede söylemişim ben? Savunma sanayi özürlü değil de uydurma özürlü olmayasın sen?
    F-35 uçaklarını kaldırabilmen için bile Amerika dan gelecek şifreyi beklemen lazım. Amerika o şifreyi vermezse o uçağı kaldıramazsın bile. Onu da inkar etmeyeceksin herhalde?
    Norveç F-35 ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Almanya neden Fransa ile f-35 ten vazgeçip kendi uçaklarını yapmaya çalışıyor sanıyorsunuz.
    Ancak ben yinede sınırlı da olsa f-35 alınması taraftarıyım. Çünkü elimizde alternatif yok. TF-X i yapmamıza daha çok var.

quote:

"F-35’ler yaptıkları tüm görevlerin en ince ayrıntısına kadar tanımlarını, her görev sırasında ve sonrasında ABD’deki merkezi server’a aktarıyorlar. Bu, uçağın görev tanımının bir parçası. Norveç bu durumdan duyduğu rahatsızlığı saklamıyor. Almanya, aralarında bunun da bulunduğu bir dizi gerekçe ile F-35 programından çekiliyor."
    Norveç rahatsızlığını dile getirdi, Almanya çekiliyor
    Internet Haber
    Fatih Altaylı F-35 bombası patlattı Norveç isyanlarda Almanya çekiliyor
    https://www.internethaber.com/fatih-altayli-f-35-bombasi-patlatti-norvec-isyanlarda-almanya-cekiliyor-2016909h.htm

Norveç bile F-35 in görev bilgilerini ABD deki server a aktardığını belirtti. Ben hiç bir yazımda tek tuş filan demedim. Tek tuş senin ağzından çıktı. Olayı tek tuşa indirerek işi sulandırmaya çalışanlara daha önce çok yazdım. Bu işten anlamadığımı nereden çıkarıyorsun ki. Uzman olmayabilirim ancak 12 yıldır wowturkey ve benzeri siteleri takip ediyorum. Yazılar yazıyorum. Bana bu konuda eleştiri yazanın ilk sen olduğunu sanıyorsun herhalde. Daha önce binlerce defa bu konuda tartıştım. Uzman olmasam da iddia ettiğin gibi anlamadığım işe burnunu sokan cahil cühela değilim.
    Arkadaşım konuyu neden s-400 olayına çekiyorsun ki? Ben F-35 ler gelmezse üreteceğimiz parçalar bize ürettirilmezse stratejik ve ekonomik olarak kim daha çok zarar eder onu yazdım. Kaç gün önce yazılmış yazı. Neden bu kadar rahatsız oldun ki? S-400 konusundan dolayı mi? Hem şu kafayı değiştirin artık. konumuz s-400 değil ancak fikrimi söyleyeyim. S-400 , patriottan çok daha iyi bir sistem. Türkiye bu sistemi almalı. Böyle diyorum diye Ak partili ilan etmeye çalışmışsın beni. Ülkemin iyiliğini istiyorum diye Ak partili veya başka partili olmak zorunda değilim. Değiştirin bu kafayı artık.

S-400 ile zor bela hava soluyan hedef vurursunuz diyorsun. Eee karşılığı olan daha pahalı olan özellikleri daha düşük olan patriot ile hiç vuramayız o zaman? Amerika nın Thaad sistemi olsa amenna ancak onu da Amerika bize vermedi Nato üyesi bile olmayan Suudi Arabistan a verdi.
    S-400 ile Patriot özellikleri karşılaştırmasına bak. S-400 çok daha üstün ve ucuz bir sistem üstelik adamlar sınırlı da olsa teknoloji transferini kabul ediyor. S-400 den vazgeçersek patriot satacaklarının garantisini bile vermiyor Amerikalılar.

quote:

Çavuşoğlu: ABD Türkiye'ye Patriot garantisi veriyor mu
    www.borsagundem.com
    Çavuşoğlu: ABD Türkiye'ye Patriot garantisi veriyor mu
    https://www.borsagundem.com/haber/cavusoglu-abd-turkiyeye-patriot-garantisi-veriyor-mu/1338269

İnsanları cahil akp li sağcı solcu diye suçlamadan önce anlamaya çalışmak daha mantıklı geliyor bana. Bilmem anlatabildim mi?
    Türkiye mevcut anlaşmadan çıkarsa F-35 projesi çöker mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 9 Mayıs 2019; 18:5:45 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.