Yıllardır Türkiye’nin askeri gücünün dünyadaki en iyi ülkelerden biri olduğunu zannederdim. Ama istatiklere bakınca ilk 5 e bile giremediğimizi fark ettim. Ayrıca bir çok şey de abartılmıştı. Mesela Yunanistana karşı kıyaslama grafiğine baktım. Uçak, gemi vs sayıları çok yakın. Ki Yunanistan da o kadar güçlü bir ülke değil sözde. Ayrıca asker sayımıza da 41 milyon demişler. Bu kadar erkeğin savaşacağını sanmıyorum. Kızlar zaten kılını kıpırdatmazlar. Erkeklerin çoğu bedelli askerlik yapıp, uzun dönem askerlik yapmadılar. Olası bir durumda eğitim almaları uzun sürecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye’nin askeri gücü neden bu kadar zayıf?
-
-
İsrail tarafını takip ediyorsanız askeri gücü belirleyen şey artık hava gücü tamamen
Türkiye'nin hava gücünü de ABD belirlediği için durum bu
Bizimkiler anca halka 750 TL nasıl geçiririz planı yapar
Parasını verdikleri F35'leri bile alamazlar
-
Kendin uretmeden satin alarak bundan iyisi olmaz,, bos islere harcadiklari paralari nukleer enerji , chip uretimi , yapay zeka , biyoteknoloji vs harcasalardi bir sansimiz olurdu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
750 tl lazımmış. O kadar hava sükse yap iha siha savaşların seyrini değiştirdik de 52 oy atsın 750 tl iste yine 52 oy atsın.
Aslında sebep 52.
simdiye kadar 750 lira alinmadigi icin zayif..simdi ucucagiz...hedef 2071 malarzgirt 1000. yil şeysi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyilerinden biri olabilmemiz mutluluk verici.
Türkiyemizin üretimine can hıraç uğraştığı Hürkuş ve Kaan jetimiz olgunlaştırılıp seri üretime başladıktan sonra da bizi muhteşem günler bekliyor.
Tekerine takoz olmasınlar yeter.
Damat ve ihaları isterse bütün ortadoğuyu bir gecede alır Bi kere tamammı! 750 liraya sıkışmış sadece az çok demeyelim boş geçmeyelim.
masa başındaki memurlara iki tık tık klavyeye basıp 45bintl verirsen olacağı budur işci bulamayacak zaten kalifiye olanlarda çok para isteyecek bu sistemi kendileri kurdu yediniz içtiniz şimdi suçu başkasına atmanın anlamı yok
-
Kaç yaşındasın?
-
savaş kalbiliyetimiz yüksek , envanterimizden ziyade
kabiliyet; yetişmiş personel tecrübe taktik vs.
he bununda anasını ağlattılar ergenekon balyoz fetö falan derken yine siyaset uğruna güç kaybı oldu , güncel durumu kestirmek biraz daha zor elbette
-
hangi ordunun güçlü olduğu savaşlarda anlaşılır. bakınız listenin ilk iki sırası abd ve rusya, her ikiside son 50 yılda savaşlarda büyük hezimetler yaşadılar.
-
gerçek bir savaş durumunda en güçlü ordu olduğumuz ortaya çıkacak.
teknoloji önemli mi? evet. ama insandan daha önemli değil.
afganistanda insan teknolojiyi son 50 yılda 2 defa yendi.
önce sovyet rusya 5000 tankını sayısız uçak ve silahını afganistanda bırakıp yıkıldı. sonra abd boyunun ölçüsünü aldı. iki süper güçte burada yenildi. peki afganların özelliği ne? en fakir adamlar ama askerliği iyi bilirler.
şimdi israile bakın. ayağını toprağa basmaya korkan sadece uçakla bombalayıp savaş kazanacağını sanan şımarık bir çocuk gibi. hem yenilecek hem de yok olacak.
o açıdan en büyük silah aslında insandır. günü geldiğinde türk ordusunun gücünü herkes görür.
-
Tam fedoncu veya pkk dili. Askeri gücümüz zayıfmış.
-
750 liraya sıkışan ordu bence de zayıftır bayagı.
-
Bugun yetişmiş 40 subayıda şutlamışlar sanırım haber doğru değildir umarım
Bi yere paraya sıkışmışlar bellki fon adı altında oraya para topluyorlar yersen
Akp varken herşeyi sorgulamak gerekiyor
DEPREM PARALARI NEREDE YOL OLDU KÖPRÜ OLDU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 14 Ekim 2024; 14:7:14 > -
750 TL vermeyen haindir, fetöcudur, israil ajanıdır
-
@silistreli adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyilerinden biri olabilmemiz mutluluk verici.
Türkiyemizin üretimine can hıraç uğraştığı Hürkuş ve Kaan jetimiz olgunlaştırılıp seri üretime başladıktan sonra da bizi muhteşem günler bekliyor.
Tekerine takoz olmasınlar yeter
Sen Kaan uçağının yapılacağını mı sanıyorsun? :) Bu ekonomi ile bu kadar kısa sürede?
Güney Kore KF-21 Boramae
Kore gibi chip üreten sayılı ülkelerden ve sanayii devi olmuş bir ülke... Bak iyi oku cahil
Güney Kore Hava Kuvvetleri, F-4 ve F-5 uçaklarının yerini almak üzere FA-50 jet motorlu eğitim-taarruz uçağı konseptinden sonra KF-21’e 2001 yılında başlamıştı. Uçağın ilk etapta 4,5’uncu nesil olarak yeni sistemlere sahip olması, ardından da motor teknolojisi ile 5’inci nesil tasarım haline getirilmesi planlanıyordu.
Endonezya ortaklığında mali sorunlar çözülüyor
Uçağın yüde 20’lik ortağı ise Endonezya, KF-21’in 4,5’uncu nesil modelinden alacak olan Endonezya, uzun bir süredir Güney Kore’ye borçlarını ödeyememesi sonrasında ortaklık hakkında soru işaretleri oluşmuştu.
Geçtiğimiz günlerde Endonezya, Güney Kore ile işbirliği içinde geliştirilmekte olan KF-21 Boramae savaş uçağı projesinin ortak geliştirilmesiyle ilgili ödenmemiş borcu ele alma taahhüdünü yineledi.
Güney Kore ve Endonezya arasındaki işbirliğinde projenin toplam değeri 6,5 milyar dolar.
Anlaşmaya göre, ödemelerin yüzde 20’sinden Endonezya sorumlu. Ancak, finansal kısıtlamalar nedeniyle Endonezya taahhütlerini yerine getiremedi. Ancak Endonezya, Rafale savaş uçaklarını almasına rağmen projede yer almaya devam etme kararlılığını bir kez daha yineledi.
Endonezya bu yıl içinde ilk taksit olan 80 milyon doları ödecek. Arkasından yeni bir ödeme planlaması yapılacak.
Plana göre Endonezya 2026’ya kadar 48 ila 50 adetlik uçak alımını planlıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adım adım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silistreli -- 15 Ekim 2024; 11:10:13 >
Benzer içerikler
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- sezen aksu pkk
- evlatlık bebek ilanları yeni
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- kuyumcular fiş keser mi
- mavi taksi nedir
- iphone fiyatları zam
- bitcoin haram mı diyanet
- byd yeni modelleri
- dijital slip bulunmamaktadır ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X