Şimdi Ara

TÜRKİYE'NİN EN İYİ EKONOMİ BÖLÜMÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisidir sizce ? Akademik kadrosu,eğitim kalitesi,imkanları,yurt dışında top ünilerde master,doktora oranları,çıkan milyoner/milyarder sayısı bazında düşündüğümüzde hangisidir ?

• Ekonomi ve iktisat tamamen ayni bolumler birinin adi ingilizce birinin ise arapca sadece. Aldiklari zorunlu dersler (giris, mikro makro, ekonometri 1) ve secmeli havuzlari filan ayni hep. Zaten odtu boun bilkent iktisatin sayfalarına girerseniz department of economics yaziyor hep.

Bi de itu tmcilere burs vermiyo

Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'nin En İyi Ekonomi Bölümleri

Türkiye'de yüksek kaliteli bir ekonomi eğitimi almak istiyorsanız, seçebileceğiniz bir dizi mükemmel üniversite bulunmaktadır. Türkiye'nin en iyi ekonomi üniversiteleri, son derece yetkin akademisyenlere, gelişmiş araştırma olanaklarına ve güçlü sanayi bağlantılarını bünyesinde barındırmaktadır.

En iyi iktisat fakülteleri, ekonomi alanında lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri sunmaktadır. Bu programlar, ekonomi teorisinin temellerini kapsamlı bir şekilde öğretir ve öğrencilere ekonomi dünyasının karmaşıklığını anlamaları için gerekli araçları sağlar.

Türkiye'nin en iyi ekonomi üniversiteleri sıralaması çeşitli faktörlere göre belirlenmektedir. Bu faktörler arasında akademik itibar, araştırma çıktıları, mezun istihdamı ve öğrenci memnuniyeti yer almaktadır. Türkiye'nin en iyi ekonomi bölümlerinin bir sıralaması aşağıda verilmiştir:

1. İstanbul Üniversitesi
    2. Boğaziçi Üniversitesi
    3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    4. Hacettepe Üniversitesi
    5. Bilkent Üniversitesi

Bu üniversiteler, Türkiye'de ekonomi alanında eğitim almak için mükemmel bir seçimdir. Öğrenciler, üst düzey bir eğitim alabilir, küresel ekonomi hakkında bilgi edinebilir ve başarılı bir kariyer için gerekli becerileri geliştirebilirler.

İster lisans ister lisansüstü eğitim arıyorsanız, Türkiye'deki en iyi ekonomi üniversitelerinden birini seçerek geleceğiniz için sağlam bir temel oluşturabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilkent bence ama
    quote:

çıkan milyoner/milyarder

İktisat okumak boyle bir sey değil
  • Koç boğaziçi ve bilkent aynıdır bence
  • Milyoner falan nedir ahaha milyonerler ilkokul mezunu sen yanlış yerdesin.

İktisat olarak kimse kusura bakmasın ama en iyi iktisat bence Bilkent'te.

Şehir avantajını ortaya katınca Boğaziçi bence bir adım öne çıkıyor.

• merkez bankası,spk vb. yerlerde çalışmak istiyorsan odtü, jp morgan, merill lynch vb yerler düşünüyorsan boğaziçi(koç da girer buraya), top ünilerde lisansüstü düşünüyorsan bilkent

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Ağustos 2021; 13:33:21 >
  • boun bilkent koç'tadır top tierler 1 numara dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok

altında da bilgi ekonomi derim ben top tierler dışında rakipsiz ekonomi bölümünde

lse ile çift diploma olanağı ve akademik kadrosu gerçekten sağlam
  • Haklısınız hocam Türkiye bazında ilkokul mezunları milyoner olduğu için biraz absürt kaçmış.Ama genede globalde 65 milyarder ekonomi major'u var.Belki biraz klişe olacak ama Elon Musk,Susan Wojijci(youtube ceo)gibi insanlarda econ mezunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kromozom473 -- 8 Ağustos 2021; 13:31:11 >
  • ekonomi ve iktisat aynı bölümler değil ancak herkes aynı olduğunu zannedip öyle yorum yapmış ekonomi bölümünde koç, itü ve özü var en iyisi koç diye düşünüyorum ancak itünün verdiği burs imkanları da hiç fena değil yapılan sıralamaya göre düşünülebilir.

• Ekonomi ve iktisat tamamen ayni bolumler birinin adi ingilizce birinin ise arapca sadece. Aldiklari zorunlu dersler (giris, mikro makro, ekonometri 1) ve secmeli havuzlari filan ayni hep. Zaten odtu boun bilkent iktisatin sayfalarına girerseniz department of economics yaziyor hep.

Bi de itu tmcilere burs vermiyo

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

İtü burs mevzusunu bilmiyordum hocam öğrenmiş oldum sağolun aslında ekonomi ve iktisat arasında farklılıklar var ama bölüm olarak aynı dersleri alıyorlar çoğu ünide üni farkı olabilir belki bölümler arasında ama dediğiniz gibi bir fark yok üniversite eğitim bazında normal olarak düşündüm ben ders programlarını incelemedim

• 'en iyi' sıfatından kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. 'en' lafı başlı başlına bir objektiflik iddiasında ancak gelgelelim böyle bir nesnelliğin mevcut olması pek mümkün değil. 'Kime göre neye göre' muhabbeti yapmak istemiyorum, bu da en az 'en' muhabbeti kadar yüzeysel ve bir yere varmıyor. Objektiflik ancak kısıtlı ve dar bir alanda gerçekleşebilir onun dışında makro bir bakışta objektifliğin mümkün olduğunu düşünmüyorum. O nedenle de 'en iyi meslek', 'en çok kazandıran meslek', 'en iyi üniversite', 'en iyi bölüm', 'en iyi ekonomi bölümü' gibi ifadeler bizi bir yere götürmüyor. Çünkü 'en' dediğimizde bu tür konularda yanlışlamak çok kolay olduğundan anında çöküyor önerme.

• Ekonomi ve iktisat aynı şeydir. Ekonomi tarzı bölümler İstanbul'da okunmalı. Abd için Newyork neyse Türkiye için de İstanbul odur. Üniversite olarak farketmez İstanbuldaki devlet üniversitelerinin hepsi seçilebilir. İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi, Marmara... Bunların hepsi çok iyi zaten. Teknik üniversite seçilmemesi taraftarıyım. En köklü/kaliteli olanları zaten yukarıdaki üç üniversite. İstanbul iktisat nazilerden kaçan yahudi proflar tarafından kuruluyor. Ayrıca ülkenin en eski eğitim kurumlarından 400'lü yıllarda kurulan University of Constantinople'e kadar dayanıyor kökeni. Marmara'nın çekirdek fakültesi zaten iktisat fakültesi (ilk kurulan iktisat fakültesi eski adı istanbul iktisadi ve ticari ilimler akademisi). Boğaziçi iktisatta iyi bir bölüm. Bence ekonomide öncelik bunlar olmalı.

• Odtü
  • boun binası çok güzel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.