|
Türkiye’nin en uzun menzilli radar sistemi ASELSAN ALP 300-G artık envanterde
-
-
Hayırlı uğurlu olsun. 👌
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülke savunmasına güç katacak projelerden birine daha ulaşılması sevindirici.
Su uyur düşman uyumaz.Ata sözü kulağımıza küpe olsun.
-
Bu radarın asıl alameti farikası "yerli GaN transistörleri" kullanması. (https://www.defenceturk.net/yerli-gan-transistorler-eirste-kullanilmaya-baslandi) Radardaki en kritik bileşenlerden birisi bu. Sinyalleri gönderip alan modüller. Ki dünyada AESA radar üreten ülke sayısı çok az. Bu çok az ülkedeki (Çin, İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya ve ABD) radarların çoğu GaAs denilen yapıda üretiliyor. Mesela F-35 halen GaAs AESA radar kullanıyor. (F-35 için GaN radar da çalışılıyor gelecekte takılacak) GaN enerji verimliliği ve termal verimlilik konusunda GaAs'a göre daha iyi. Mevcut radar teknolojisinin zirve noktası. Ayrıca AESA radarlar elektronik harp'e karşı çok daha fazla dirençli.
Bu proje çok uzun sürdü ama son noktasına kadar değdi. Ne kadar iyi füzeniz olursa olsun onu tespit edemezseniz hiçbir önemi yok. 400++ km'lerden tespit için bu ürün bir ilaç oldu. Şimdi bunu küçültebilip F-16, KIZILELMA ve gelecekte KAAN'a uygulamak var. Uçaklar için olan ilk prototipler test ediliyor onun da önünde uzun bir test süreci var.
-
Her ay düzenli olarak azar azar Aselsan hisse senedi toplamaya devam ediyorum. portföyümde 14 farklı hisse senedi var. düzenli aldığım tek kağıt Aselsan. hedefim 10 yıl sonra rahat bir emekliliğe adım atmak.
-
güzel bir bilgi tebrikler. detaylar önemli. elinize sağlık.
-
bende aynısı yapmalıyım. 10 yıl evet neden olmasın.
-
Aynen öyle hava'da önce savunman iyi olacak, füzelerin tahribatı ciddi seviyelerde ve artırılıyor.
-
Şöyle haberlere tebrikler allah razı olsun demek lazım.
-
savunma sanayisi de olmasa iyi haber duyacağımız yok.
gururlandık.
-
Emeği geçenlerden Allah razı olsun...
-
En büyük soru işareti etkinliği. Bunu da maalesef en iyi sahada görmek mümkün oluyor.
-
Hisar U ile ikisi gerçekten caydırıcı bir unsur olur.
Güzel gelişmeler..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O yüzden radar 1 yıldan fazla bir süredir Adana'da TRS-22XX radarının yerine konuşlandırılmıştı. Bu sayede güvenilir bir radar sistemi ile performansı karşılaştırıldı ve ona göre radarda güncellemeler yapıldı. Şimdi önünde uzun bir zaman var elbette. Radar dediğimiz aletler neredeyse ömrü boyunca güncellenen cihazlar. Bu radar envanterde olduğu sürece güncelleme alacak.
https://www.defenceturk.net/ilk-erken-ihbar-radar-sistemi-eirs-adanaya-konuslandirildi
-
Hocam yerli çip çakıl vardı tanıtılmıştı hatta onlar kullanılacak mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 22 Mayıs 2024; 11:15:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu haberlere alıştıranlardan Allah razı olsun. Ben konuya geliş sebebim, radar hangi düşmanlarımızı tespit etmiş ona bakmak için geldim.
Birçoğu bende engelli olduğundan olmayanları tespit etse yeter.
-
Bildiğim kadarı ile kullanılmayacak. Dahili GPU'su olan daha gelişmiş bir işlemci üzerinde çalışılıyor. Ancak hangi proje için bilmiyorum. Çakıl buradaki devasa verilerin işlenmesi için çok yetersiz.
Bu radarın asıl alameti farikası "yerli GaN transistörleri" kullanması. (https://www.defenceturk.net/yerli-gan-transistorler-eirste-kullanilmaya-baslandi) Radardaki en kritik bileşenlerden birisi bu. Sinyalleri gönderip alan modüller. Ki dünyada AESA radar üreten ülke sayısı çok az. Bu çok az ülkedeki (Çin, İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya ve ABD) radarların çoğu GaAs denilen yapıda üretiliyor. Mesela F-35 halen GaAs AESA radar kullanıyor. (F-35 için GaN radar da çalışılıyor gelecekte takılacak) GaN enerji verimliliği ve termal verimlilik konusunda GaAs'a göre daha iyi. Mevcut radar teknolojisinin zirve noktası. Ayrıca AESA radarlar elektronik harp'e karşı çok daha fazla dirençli.
Bu proje çok uzun sürdü ama son noktasına kadar değdi. Ne kadar iyi füzeniz olursa olsun onu tespit edemezseniz hiçbir önemi yok. 400++ km'lerden tespit için bu ürün bir ilaç oldu. Şimdi bunu küçültebilip F-16, KIZILELMA ve gelecekte KAAN'a uygulamak var. Uçaklar için olan ilk prototipler test ediliyor onun da önünde uzun bir test süreci var. |
Hayırlı uğurlu olsun. 👌
|
Ülke savunmasına güç katacak projelerden birine daha ulaşılması sevindirici.
Su uyur düşman uyumaz.Ata sözü kulağımıza küpe olsun. |
Her ay düzenli olarak azar azar Aselsan hisse senedi toplamaya devam ediyorum. portföyümde 14 farklı hisse senedi var. düzenli aldığım tek kağıt Aselsan. hedefim 10 yıl sonra rahat bir emekliliğe adım atmak.
|
güzel bir bilgi tebrikler. detaylar önemli. elinize sağlık.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X