Hükümetimiz cari açığı kapatmak için çalışmaya devam ediyor. Diğer tarafa bakıyorsunuz Muhalif zihniyet nükleer santrallere karşı çıkıp iptal davaları açıyor engellemek için yapmadıkları şey kalmadı... Ülkenin takozu Chp'dir bu kadar net... |
Türkiye’nin enerji ithalatı büyük oranda düşmeye devam ediyor: İşte eylül verileri (2. sayfa)
-
-
Senin o çok övdüğün ABD-AB ülkeleri Türkiye'de Nükleer Santral yapmak istemiyor neyini anlamıyorsun bir de skandal felan atıp tutmuşsun ???
ABD Japonlara baskı kurup santral inşasını iptal ettirdi biz de gittik Ruslara yaptırdık.
Yıllık 50 milyar dolar enerji açığını kapatmak için kimsenin keyfini bekleyecek halimiz yok...
-
Sanki diğer ülkelerden aldığımız elektiriği dolarla değil öpücükle veriyorlar. Nükleer santralde geç bile kalındı. Şuan 1 değil en az 10-15 tane ihtiyacımız var. Kim yaparsa yapsın.
-
zam yap zam.. bize gün yüzü gösterme sakın. düşmesi kalkaması önemli değil her gelişme olduğunda hemen zammı yapıştır.
-
@Nevfel adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Azıcık kafanızı çalıştırsanız şunları yazmazsınız.
Rusya o santrale 30 milyar dolar harcadı harcıyor. Kendi cebinden. Bu santralin birçok kademesinde Türk şirketleri çalıştı tecrübe kazandı buda başka santral işlerinde referansları olacak.
Şimdi sen cepten 30 milyar dolar harcayıp santral kuracaksın hemde başka ülkede sonra bizim kör muhalefete göre bu santral bizim bile demeyeceksin!!! Böyle saçmalıkları dinliyoruz santral inşaatı başladı başlayalı.
O santral Rusya'nın Türkiye'nin değil hatta santralın yapıldığı arazi Rus toprağı sayılıyor
Santral bittikten sonra üretilen elektriği Ruslar satacak Türkiye'ye ve bölgede tekel olduğu için istediği fiyattan verecek
Santral inşaatında Türkler çalıştı yeaaa diye kendini avutma cahili cuhela inşaatta çalışıp ne öğreneceksin? Reaktör kısmı önemli teknolojik kısımlar önemli onuda Ruslar yapıyor
Kör muhalefet yazmış ben sizin gibi hem cahil olup hemde bu kadar özgüvenli olan başka insan türü görmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben de yine size cevap yazan arkadaşlar gibi düşünüyorum. Zamanı gelince füsyon reaktörü yapmak zorundayız evet. aslında şimdi de ama maalesef (fisyon) nükleer santral yapacak bilgimiz yok, bu yüzden Ruslara yaptırıyoruz. Know-how şart tabi..
-
Büyük ihtimalle elektrikli araçlardan dolayı olacak, cevabınız için teşekkürler haberde açıklanmadığı için ilk düşününce bu ciddi artış beklentisinin nedeni aklıma gelmemişti. Umarım bu elektrik tüketimi artışı yenilenebilir enerjiyle karşılanabilir, kömürden medet ummayız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu tür pozitif haberlerle dertlenen malum kesim yine fazla mesai yapmış.
-
uretim dustugu icin olabilir mi sayin super zeka? piyasada herkes batiyor, uretimi kisiyor. butun uluslarasi firmalar diger ulkelere kayiyor.
-
Bu senin kafanın çalışmış halimi mi :D O santral Türkiye için bir karadelik cahil cühela seni.Garanti kwh alım fiyatından haberin var mı ? Anca burda boş beleş sallayip insanların vatani duygularını sömürürsünüz.Santralden teknoloji aktarımı yapmadık.Santralin bütün hammeddesi Rusyadan gelmeye devam edicek tamamen dışarı bağımlı bir işletme o bizim için.Bize 1 gram faydası yok aksine bir sürü parametrede zararı var.
-
Ahaha kafası çalışan adama bak ya Rus yetkili ilk defa başka bir ülkenin toprağında NÜKLEER SANTRALİMİZ VAR dedi haberin var mı??
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Japon firma ABDden korkmuş da Türkiyedeki nükleer santral ihalesinden çekilmişmiş. Akıllı bıdık herşeyi de biliyor. Bunu söylemek için şapşal olmak gerekir.
www.dunya.comJaponya, Sinop nükleer santralinden vazgeçiyor iddiasıhttps://www.dunya.com/amp/ekonomi/japonya-sinop-nukleer-santralinden-vazgeciyor-iddiasi-haberi-433832
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Dostum her enerji başlığının altında aynı zırvaları yazıyorsun.Ruzgar santrelleri elektrik üretmiyo sana göre güneş panelleride elektrik üretmiyo ben catıma kurduğum güneş panelinden elektrik alıyorum sen neyin kafasını yaşıyosun çözemedim. Cidden bi tedaviye ihtiyacın var.Forum yönetimi görmüyor mu bu adamı ya tamamen bilgi kirliliği bi adam.
-
Rüzgar türbinleri rüzgar yokken de dönüyor. Önce bunun açıklamasını yapın, sonra eleştirin.
Tayland'ta rüzgar çiftliği. Çalı yakılan yerde mavi duman dikey yükseliyor. Duman türbin yüksekliğinde yani türbin yüksekliğinde bilr esen herhangi bir rüzgar yok fakat türbinler hiç istifini bozmadan dönüyor. Nasıl dönüyor?
Almanya Danimarka kıyısı açıklarında rüzgar çiftliği tanıtım videosu 44.dk 37.saniyesinde türbinlerin kurulumu yapıldıktan sonra deneme amacıyla türbinin kanatları kapalı iken döndürüyorlar. Bildiğiniz vantilatör misali bi döndürülüyor bi durduruluyor türbinler. Bu ancak kabin içinde türbini döndüren bir motor varsa mümkün olabilir. Bu durumda şunlar sorulur:
1- Türbinleri çevirebilecek kadar güçteki motor ilk başta gerekli elektriği nerden alıyor ?
2- Kabin içindeki bu motordan tanıtımlarda neden hiç bahsedilmiyor, gizli bir komponent mi?
3- Kabin içindeki motor türbini ilk başta bile zahmetsizce döndürebiliyor bu durumda türbini 7x24 o motor döndürüyor olabilir mi?
İngiltere'de rüzgar çiftliği. Tepe üstündeki çalılar oynamıyor, yaprak kımıldamıyor yani rüzga 0 rüzgar hiç yok, karşı tepede benzer yükseklikteki türbin dönüyor.
Rüzgar yok ise o türbinler nasıl dönüyor?Remove All Wind BlightyoutubeWHAT IS POWERING THESE TURBINES IF THERE'S NO WIND?https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo
Bunun gibi daha çok gerçek videolar var. Bu soruları yanıtlayabilir misiniz?
Güneş panelleri hiç elektrik üretmez şeklinde bir iddiam olmadı. Günel tarlalarından üretilecek elektrik ile kentlerimizin devasa elektriği ihtiyacının milyonda biri bile karşılanamaz, iddiam budur. Yoksa evinizin çatısına, bahçesine panel döşerseniz sadece güneşli günlerde birkaç saat belki bir buzdolabı (100W) en cok bir klima (1kW) çalıştırabilir o da birkaç saat Fakat ortalama bir evde yazın günboyu klima açılıyor. Günde 8kWh sadece klima harcar bu bile çatıdaki güneş panelinin boyunu aşar. Kış mevsiminde olacaklara hiç girmiyorum bile.
Net ve şeffaf şekilde, dayanaklı bilgi paylaşıyorum, siz buna bilgi kirliliği diyorsunuz. Bazı hayallere ters düşen bilgi paylaştığım için mi öyle dediniz yoksa?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yorumları okudum da bakıyorum millette bir kendine güvensizlik hakim. Enerjide ya nükleer, ya füzyon veya dyson teknolojisinden bahsedip bunlara ulaşmanın hem maaliyeti hemde zor olduğundan bahsediliyor. Oysa Karadeniz'de ki hidro sülfür den kimse bahsetmiyor. Yeni üretim yöntemleri ile büyük miktarda hidrojen üretip doğalgazla çalışan elektrik üretim tesislerinde kullanabiliriz. Veya bizim mühendisler daha pratik bir yol bulabilir. Togg da yaptığımız gibi Avrupa'nın 100 yıllık otomotiv devleriyle nasıl rekabet edebilecek seviyeye geldiysek, enerji alanında da mutlaka özgün bir çıkış yolu bulabiliriz.
-
Daha Akkuyu nükleer santrali aktif olmadı, o da devreye girsin çok daha iyi yerlere geleceğiz. Yeşil enerji'de (Rüzgar ve Güneş, vb.) zaten çok iyi bir yerdeyiz. Ülkelerin enerji tüketimleri ve bu enerjiyi yeşil enerjiden karşılama oranlarına bakıldığında Türkiye harcadığı enerjinin neredeyse yarısını yeşil enerjiden karşılıyor.
-
Türkiye nükleer santral en az,10 tane yapılmalı ve bunlar önemli yerlere yapılmalı mesala 1 tane nükleer santral Ermenistan sınırına 1 tane İran sınırına 1 tane ırak sınırına 1 tane Suriye sınırına bir tane yunanistana en yakın sınırına toplan 10 adet nükleer santral kurulmalı ve ayrıca yenilene bilir enerji Güneş ve Rüzgar enerjisi destek verilmeli ve özellikle meskenlere evlere, yenilenebilir güneş enerjisi geçmesi için faizsiz 1 yıl geri ödemesiz kredi verilirse inanın çok büyük bir sıçrama yaparız yenilenebilir enerjide hatta dünyada 1 oluruz müstakil evler ve daireler çok önemli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X