Şimdi Ara

Türkiye'nin Genel Sorunları(Bunları nasıl çözeriz fikirleri alalım çok önemli bi konu arkadaşlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gördüğünüz ve bildiğiniz gibi vatanımızda o kadar terörist,bölücü,şerefsizler var ki bunlara bir çözüm bulunması gerektir.Bu çözüm yolu sizce ne olabilir?
    2.Özelleştirme

Özelleştirme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence özelleştirme bir yandan iyi Türk iş adamlarına özelleştirilme yapıldığında.

3.Yolsuzluk

A)Kamu görevinin özel çıkar sağlamak için kötüye kullanılması

B)Kamu güç, görev ve yetkisinin rüşvet, irtikap, kayırmacılık, sahtekarlık ve zimmet yoluyla özel çıkar elde etmek için kötüye kullanılması

Sizce bu sorun nasıl engellenebilir?

4.İrtica

İrtica kelimesinin sözlük anlamı gericiliktir. İrticai faaliyetlerde bulunanlar, toplumun sahip olduğu çağdaş değerleri reddedip akla ve bilime aykırı eylemlerde bulunarak çağ dışı bir düzeni geri getirmeye çalışırlar. Her türlü gelişim, değişim ve yeniliğe karşı tavırlı olmak irticanın en önemli özelliğidir.

Buda Türkiye'mizin önemli sorunlarındandır. bu sorunu atlatmak için yapılabilecek neler olabilir?
    5.Avrupa Birliğine Girme

Uzun yıldan beri olan sorun Türk birliği varken kendimizi zorluyoruz. Peki sizce bu sorun hakkında bilginiz nedir?

6.İşsizlik

İşsiz kişiler geçimlerini sağlamak üzere para kazanamazlar, bunun sonucu olarak kişiler mortgage ev kredilerini veya ev kiralarını ödeyemeyecek duruma düşüp, kaldıkları mekanlardan çıkmak zorunda kalabilirler. Bu da evsizlerin varolmasına neden olur. Ayrıca işsizlik kişinin üzerinde önemli bir psikolojik baskı yaratır, bu da kişiyi bunalıma kadar götüren bir ruhsal rahatsızlık süreci içerisine girebilirler. Ayrıca istatistiklere bakıldığında işsizliğin yüksek olduğu dönemlerde suç oranlarının yükseldiği gözlemlenmiştir.

Yüksek işsizlik oranına sahip bir ekonomi, sahip olduğu işgücünün önemli bir kısmını kullanamamaktadır.İşsizliğin yükselmesi toplumda bencillik ve yabancı düşmanlığına yol açabilir. Az miktarda olan iş imkânını diğer ülkelerden gelen yabancılara kaptırmak istememe yabancı düşmanlığı ve sınırlardaki geçişlerin azalmasına neden olabilir. Ayrıca toplumda bireyler mevcut işi kapabilmek için, kişilerin sağlığını olumsuz etkileyebilecek düzeye ulaşan bir yarışmaya dönüşebilir.Ayrıca yüksek işsizlik oranı işçiyi, patronun karşısında güçsüz bir duruma düşürebilir. İşveren, işçiyi onun yerine başkalarını alabileceği telkin ve tehiditinde bulunarak işçinin üzerine baskı uygulayabilir.

İşsizliği çözmek için yapılacak projeler yada düşünceler sizce nedir?

7.Adalet

İyi olmak kolaydır ama adil olmak zordur. Bu adalet sadece Türkiye için değil dünyayı
    ilgilendiren konudur. ülkemizde maalesef o
    kadar adaletsiz durumlar olmuştur ki bankayı soyan 1 yıl hapis cezası alırken,fakir bir adamın fırından bir ekmek çalmasıyla 10 yıl hapis cezası yemesi gibi bu sorun bu adaletsizlik bu eşitsizlik nasıl çözülür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazotcu1844 -- 6 Mart 2013; 1:53:15 >

• Ev ödevi mi verdi hocan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyenin genel sorunlarını merak ettim bunun hakkında bakanlıklara yazı göndercem içten cevablarınızı bekliyorum
  • sen seri katili arayıp yaptığın yanlış bişi lütfen bırakır mısın dersen sence adam bırakır mı
  • Kültür Bilime açarsan daha sağlikli bilgiler alirsin benden söylemesi. Ayrica hala ödev konusu gibi geliyor bana ama neyse

• adam bırakmayabilir ama herşeye göz yumarsak daha çok kişi öldürür demi en azından üzerine düşen görevi herkes yapsa 1 kişi bin kişi o bin kişi 1 milyon olur ve çözüm bulunur
  • her biri için uzun uzun yazılar yazılabilir ama bu saatte değil, yazıldıktan bir süre sonra silinsin diye de bu forumda değil.
  • 8. Egitim

• ödev konusu değil merak etme :D bakalım fikirlere göre oraya açarım olmazsa :D
  • siz yazın ben silinmeden onu alırım merak etmeyin hiç bi bilginiz boşa gitmicek
  • Mecliste yüzlerce milletvekili, bakanlar ve genelkurmay bunları düşünüyor, biz de bordo klavyeliler, sanal siyasetçiler ve maskeli satranççılar olarak destek veriyoruz.
  • ne yapmalıyız peki
  • Issizlik degilde is begenmeyen var ya aslinda. Adamin kriterlerine uymuyo, o da bi bakimdan hakli ama is var isi begenen yok. Benim fikrim bu. En azindan cevremde boyle.
  • en büyük sorunlardan biriside güçlünün haklı olması, adaletsizlik

öyle bir ülkedeyiz ki özerk denilen kuruluşların kannat e dayanan cezai yaptırımlarını aynı konuda fakat kanaati değil kanıtlara dayanan çok daha kesin bilgilerde verilen mahkeme cezalarına değişiyoruz.

yani boşbakan tarafından getirilmiş bir federasyonun verdiği karar asıl karar oluyor fakat mahkemeler kanıtlar vs dikkate alınmıyor.

bu bukadar açık ve net iken ve milletimiz hakkını arayan,buna karşı çıkan adam ile dalga geçiyor.çabuk unutuluyor herşey ülkemizde.

siyasetçiler oy kaybetmemek için basın reyting para kaybetmek için milletimizde akıllı ve adaletli en önemlisi müslümanım diye geçindiği için ya unutuyorlar yada güçlünün yanında yer alıyorlar.
  • Türkiye'nin o kadar çok sorunu var ki şimdi bi başlasam akşama kadar yazarım Ama beni en çok rahatsız eden sorunlarından kısaca bahsetmem gerekirse 1.eğitim kalitesinin çok düşük olması 2.ülkemde bulunan farklı etnik kökenli vatandaşların bu ülkenin zenginlikleri olarak görülmesi yerine tek tipleştirilmeye çalışılması ki çoğu kişi bunu kürt sorunu olarak adlandırıyor ama bence bütün azınlıklar bundan muzdarip 3.yargının siyasallaşması ve adil yargılamanın olmaması bknz: (AİHM tazminatları) 4.irtica 5.ekonomide ki yanlış politikalar,tarım ve hayvancılığın yeterli desteği alamaması ve modern yöntemlere geçilememesi 6.milleti temsil etmek için mecliste olan dünya kadar maaş ve yan ödemeler alan milletvekillerinin yolsuzluk yapması.verdiğim linkten hangi partiden kimlerin yolsuzluk suçlaması için hakkında kaç fezleke oluşturulduğunu görebilirsin.http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-partilerin-fezleke-listesi-hangi-partinin-kac-fezlekesi-var-suclamalar-neler (bu link google aramada ilk çıkan linktir) valla daha çok yazarım ama zaten silecekler çok bile yazdım

• ne yapmalıyız arkadaşlar bunun için
  • bu kadarmı sizce sorunlar?
  • bu kadarmı sizce sorunlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.