Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk milli askeri dürbünleri! Özel Video (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
5.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

güzel hoşda bunları kimse görmüyor yapılıyor rafa kaldırılıyor kullandırmıyorlar varsa yoksa g3 mp5 varmı başka bişi

Hocam G3 dediğiniz silah belkide dünyadaki en güçlü piyade tüfeğidir, vücudunuzun neresine değerse değsin öldürme yetisine sahip bir silahtır. (Hemen hemen) G3 için çok sık tutukluk yapar denilir bu külliyen yalandır her makine bakımı yapılmazsa devamlı sorun çıkartır, bu tutukluk yapar fantezisi tamamen silah bakımını angarya iş gibi gören askerin silah bakımını tam olarak yapmamasından kaynaklanır. (Yarın savaş çıksa o bakımını yapmadığı silahı onu yarı yolda bırakacak haberi yok )Ben kendi G3 mü kız gibi bakardım en ufak pimine kadar söker özenle temizler yağlar ve tekrar birleştirirdim. Hiç unutmam bir keresinde atışlara gittik orada atışlarda benim silahımı atış silahı olarak seçildi o gün sabahtan akşama kadar belkide 10 sandık mermi attı bir kez bile tutukluk yapmadı. Bunları neden yazdığıma gelirsen G3 aslında çok çok iyi bir piyade tüfeğidir, ancak günümüzdeki 5.56 lık nato standardı gereği (kısacası öldürme değil yaralama) yavaş yavaş envanterden kalkmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 14 Mayıs 2013; 13:59:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar güzel hoşda bunları kimse görmüyor yapılıyor rafa kaldırılıyor kullandırmıyorlar varsa yoksa g3 mp5 varmı başka bişi
    Hocam G3 dediğiniz silah belkide dünyadaki en güçlü piyade tüfeğidir, vücudunuzun neresine değerse değsin öldürme yetisine sahip bir silahtır. (Hemen hemen) G3 için çok sık tutukluk yapar denilir bu külliyen yalandır her makine bakımı yapılmazsa devamlı sorun çıkartır, bu tutukluk yapar fantezisi tamamen silah bakımını angarya iş gibi gören askerin silah bakımını tam olarak yapmamasından kaynaklanır. (Yarın savaş çıksa o bakımını yapmadığı silahı onu yarı yolda bırakacak haberi yok )Ben kendi G3 mü kız gibi bakardım en ufak pimine kadar söker özenle temizler yağlar ve tekrar birleştirirdim. Hiç unutmam bir keresinde atışlara gittik orada atışlarda benim silahımı atış silahı olarak seçildi o gün sabahtan akşama kadar belkide 10 sandık mermi attı bir kez bile tutukluk yapmadı. Bunları neden yazdığıma gelirsen G3 aslında çok çok iyi bir piyade tüfeğidir, ancak günümüzdeki 5.56 lık nato standardı gereği (kısacası öldürme değil yaralama) yavaş yavaş envanterden kalkmaktadır.

G3 dediğiniz silah eski teknolojinin aleti. zamanında çok iyidi belki üstüne yoktu. ama günümüz artık bunları kaldırmıyor. elin Rus'u elektrikle çalışan tetik tertibatı sayesinde mekanik tutukluğu kesiyor. Sürekli de kendileri geliştiriyorlar. G3 denilen silaha takılıp kalmamak lazım daha hafif, çabuk hedefe yönlendirilebilen silahlar lazım. bunun konumuzla bir ilgisi yok ama açıklama gereği hissettim. ne kadar bu silahlarla oynayıp bir gün dürbününü, bir gün namlusunu , birgün mekanizmasını geliştirirsen o zaman başarıya ulaşırsın ki artık günümüz piyade savaşlarını(göğüs göğüse muharebe) yi kaldırmaz. bombardıman uçakları, 200-300 km. etkili güdümlü füzeler, robot silah sistemleri günümüz savaş teknolojisini oluşturuyor. bunlar üzerinde zaten mühendislerimiz gayet güzel şekilde çalışıyor. İnşallah daha da iyi olur. Bugün üretilen Altay tankı, atak helikopteri vs. çok büyük gelişmedir. Gurur duyuyorum ülkemle bunları duydukça.

• quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

elektronik parçaların ne kadarı yerli acaba?

yerli üretim diye milleti kekliyorlar.burada yapılan montaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selahaddin Eyyübi

quote:

elektronik parçaların ne kadarı yerli acaba?

İnşallah yanılıyoruzdur.
    Optikleri bildiğim kadarı ile üreteiliyoruz.
    İmaj sensörleri konusunda bir fikrim yok.
    Ancak elektroniğinin geri kalanını konusunda çok ciddi şüpheliyim.

Cehaletimden soruyorum.
    Bunları çalıştıracak Pilleri üreten bir tesismiz var mı?
    Türkiyede çinko karbon olsun pil üreten tesis var mı?
    Malum kurşun asit biraz ağır kaçıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erimemre elektronik parçaların ne kadarı yerli acaba?

Aselsan'ın üretimleri var, hatta füzeler için ısıl pil üretimi dahi var.

• Şu IDEF videolarını izliyorum, ulan şu ülke ne çok denyo dolu ya... Evde izdivaç programı izleyen tipler gelip buraya bir askeri mühimmat'ın ne kadar milli olduğunu tartışıyor ya, bitiyorum.

Yok Amerika nükleer kurşun yapmış, yok Rusya elektrikli tetik yapmış...

Eleman, ne ihaleden anlar, ne yatırımdan anlar, ne argeden anlar, ne politikadan anlar, ne de mühendislikten anlar. Gelir burda yok milli değilmiş, yok cartmış yok curtmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Public_Enemy

quote:

quote:

Peltier tarzı mı?
    Meraklandım bu konuda halka açık bilgiler var mı ulaşabileceğim?
  • 1 rpglik işi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIP The Rev

Milli biseyler yapalim da cop olsada olur hicbir ulke kimyasal silahlar ureterek baslamadi

sene kac bılıyormusun. 1900 yada 1800 lerde degılız bu bir basarı ornegı degıldır. kaldıkı bunlar ozel fırmalardır, Turkıyenın kendı kurumuna ait fabrikalarda urettıgı herhangı ÇÖP dahi yoktur fabrikada yoktur zaten. Turk ordusu hala özel kurumlara baglıdır boyle bır ordu ne kadar saglıklı olabılır. mıllı tank; yazılımı mıllı ne buyuk basarı ama , milli heli. yazılımı yerlı o ne muthıs bır basarı. Daha da dindar genclık olsunda ılerleyelım canım demi. Kac musluman toplumun dunyada soz sahipliği var soylermısın kacı bılımde ılerlemıs bır yerlerdeler. Hayala devam durmak yok size..

• diğer ülkelerde devlet desteğiyle bu tip işler yapılırken bizim ülkemizde özel bazı kurumlerın askeri düşünerek yapmması düşündürücü değilmi

• tipe gel ya afhuhafushas

• düşünün bir aselsan mühendisi sabah akşam bu ülke için çalışacak büyük emek harcayacak ama birileri siyasi hırsları yüzünden egosunu tatmin etmek için '' yok aslında biz hiçbir şey yapmıyoruz '' gibi saçma sapan cümleler kullanacak...yazık valla

ayrıca Tüm dünyada ÖZEL şirketler ürtim yapar komünist Çinde bile özel şirketler tarafından yapılır...Açın bakın Amerikan son teknoloji DENİZALTISINI hangi şirketler yapmış öğrenin .Bilip bilmeden laf olsun diye yazmayın.

AR-GE devlet desteğiyle olur bu başka birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xabi Alonso

Harika

Türkiye'nin ilk milli askeri dürbünleri! Özel Video

adam "keşke üretmeseydik" der gibi bakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

her cinsiyetiniz diye sorduğunda kadın diyorum, bırakın şu çakma anket reklamları almayı artık

Ben de yaş aralığını 10-14 arası seçiyorum..

• Firma yetkilisi bitse de gitsek modunda.
  • Artyom Erdi; Metro Last Night havası vermiş :)

• aga bu neyin kafası?

• quote:

Orijinalden alıntı: XxXRoGeRXxX

diğer ülkelerde devlet desteğiyle bu tip işler yapılırken bizim ülkemizde özel bazı kurumlerın askeri düşünerek yapmması düşündürücü değilmi

Sizin klavye kullanabilmeniz daha da düşündürdü beni.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Public_Enemy

quote:

quote:

Peltier tarzı mı?
    Meraklandım bu konuda halka açık bilgiler var mı ulaşabileceğim?

Isıl piller akıllı bomba, füze vs.. imalatında da kullanılan kritik bileşenler, ithal edilmesi durumunda üreticiye bombanızın yada silahınızın özelliklerini vermeniz gerekiyor ki ona göre üretim yapsın, buda askeri sırların ifşasına sebep oluyor, o yüzden bu pillerin yerli üretimi önemli .

Alttaki bağlantıdan bilgi bulabilirsiniz.

http://www.sage.tubitak.gov.tr/home.do?ot=1&sid=570

burda da çalışma prensipleri var

http://en.wikipedia.org/wiki/Molten_salt_battery

• tebrikler daha da ileri giderler umarım...
    erdi komik durmuş yalnız :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.