Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk milli askeri dürbünleri! Özel Video (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
5.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam aleykum ve rahmetullahi ve berakatu ben suan suriyede mucahidim insaallah 7 ay oldu g3 ce benzer kanasin var belcika yapimi ayni g3 gibi ve onun durbunu bozuldu artik durbunum yok burda var durbun ama hergun ayar yapmakdan mermi kalmadi her gun her gun ayar istiyor 4/5 tane durbun denedim her gun ayar istiyor orjinali gibi olmuyor bu 3e eso burdan yetkili arkadaslar soylese vermezlermi hiybe cok ihtiyacim var gercekten videoda konusan arkadas yardimci olursaniz cok ecir alirsiniz allah yar ve yardimciniz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

Şu IDEF videolarını izliyorum, ulan şu ülke ne çok denyo dolu ya... Evde izdivaç programı izleyen tipler gelip buraya bir askeri mühimmat'ın ne kadar milli olduğunu tartışıyor ya, bitiyorum.

Yok Amerika nükleer kurşun yapmış, yok Rusya elektrikli tetik yapmış...

Eleman, ne ihaleden anlar, ne yatırımdan anlar, ne argeden anlar, ne politikadan anlar, ne de mühendislikten anlar. Gelir burda yok milli değilmiş, yok cartmış yok curtmuş...

+1
  • dürbünlerin optik merceğini bunlarmı üretiyor. benim bildiğim türkiyede hiç optik mercek üretimi yok. eğer üretiyolarsa helal olsun

• Bu kadar iiiiiiiiiiiiiiiiii diyen bi ceo dusunemiyorum. Once konusmayi ogrensin dingil herif. Ha guzel makineler ama adamin roportaji olayi mahvetmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

Bu kadar iiiiiiiiiiiiiiiiii diyen bi ceo dusunemiyorum. Once konusmayi ogrensin dingil herif. Ha guzel makineler ama adamin roportaji olayi mahvetmis.

• Resimler

Türkiye'nin ilk milli askeri dürbünleri! Özel Video

KÜP GÖZ(AYNI ÜRÜN YABANCI FİRMALAR DA DA VAR)
    3E EOS Küp Göz, size atış hattına girmeden köşelerden ve ya engellerden atış kabiliyeti kazandırır. 3600 dönebilen mekanizması sayesinde durduğunuz yerden istediğiniz açıyı yakalayabilirsiniz.

Genel Özellikler
    • 3600 dönebilen mekanizma ile esnek kullanım
    • Herhangi bir harici güç kaynağı gerektirmez
    • Sıfırlama ve kalibrasyon ihtiyacı yoktur
    • İstenilen silaha ve cihaza uyumlu hale getirilebilir
    • Kullanımı kolay ve hafiftir
    • Silahta takılı olsa bile diğer cihazların kullanımı engellemez

TRMİLİTARYDEN ALINTI BİR YAZI

OPTİKLERİNİ NASIL TEDARİK EDİLDİĞİNİ SORAN ARKADAŞLAR VARDI:
    Orada şirket yöneticileriyle konuştum(kendileri son derece iyi niyetli ve sevimli insanlardı) ,özellikle optikleri ve küp gözü sordum kendilerine, Söylediklerine göre şimdilik optikleri Almanyadan alıyorlarmış ama 1,5 yıl içinde kendileri yine Almanyadan optik imalat makineleri edineceklermiş ve herşeyiyle birlikte bütün sistemleri Türkiyede üreteceklermiş.Zaten almanlarda makineleri Çinden alıyormuş .

Küp göz için özellikle 'yabancı menşeili tasarım bu'diye sordum, Bana 'bir bakıma doğrudur,çünkü dünyada birkaç benzer sistem var ama şu anki küp göz tamamen bizim göz nurumuz dur'dediler. Bir iki yıl içinde çok iyi yatırım yapacaklarını söylediler.

Bu arada JNG-90 da kullanılan keskin nişancı dürbünlerinin bir kısmını bu şirket tedarik etmiş. Ayrıca TSK ya bazı ürünlerden satış yapılmış.

• Arkadaşlar motorunu fransadan alıyorumuşuz.
  • ben bu şekil askeri şeyleri geçtim biran önce şu 100-150 liralık tabletlerden üretmeye başlasak süper olur işlemcisi paneli falan tabiki bu üretimler ülkemizdeki zengin ailelerin elinin altında olmadan
  • yil sonunda envantere girecek demis. Bakalim yil sonunda bekliyorum, bizim lojistik sistemimiz o kadar hizli calisiyor mu ki?
    Bora-12 durbunune entegre termal yapabilecekler mi? lazer mesafe olcme cihazi olacak mi icinde?
    PKMS'ye uygun durbun veya termal var mi? nereye monte edecegiz? yeni monte hamili var mi?
    clip on dediginiz teknoloji piyade tufegine hem gunduz 4x yakinlastirma, hem de gece termal gorus saglayacak mi? peki agirligi ne kadar olacak?
    bu cihazlarin sarji ne olacak?
    kupgoz yeni bir HWS turu mu? 3600 derece donmesi neye yarayacak? bir cihazin 10 kere kendi etrafinda donmesi pratik midir? Sifirlamaya ihtiyac yok derken???
    El durbunu yapmiyor musunuz soyle mesafe olcmesi olan, hafif, 8x30 yada 10x50?
    bunlar cok onemli sorular yanit bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

her cinsiyetiniz diye sorduğunda kadın diyorum, bırakın şu çakma anket reklamları almayı artık

O anket, tahminimce videonun hemen başlamaması için oluyor. Bir sakıncası yok aslında "Oynat" tuşu yerine anket cevaplıyorsunuz

• Aklımda deli silah tasarımları :D bu bir yana bence bizim MİT'lere çalışsınlar abi sessiz ölüm makinesi olsunlar hep sevmişimdir gizli saklı işler halletmeyi gizli saklı savaşın ne olduğu anlaşılmasın :D yine uçmuşum
  • Dakkbir "e" "e" diyor adam ya

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Resimler

KÜP GÖZ(AYNI ÜRÜN YABANCI FİRMALAR DA DA VAR)
    3E EOS Küp Göz, size atış hattına girmeden köşelerden ve ya engellerden atış kabiliyeti kazandırır. 3600 dönebilen mekanizması sayesinde durduğunuz yerden istediğiniz açıyı yakalayabilirsiniz.

Genel Özellikler
    • 3600 dönebilen mekanizma ile esnek kullanım
    • Herhangi bir harici güç kaynağı gerektirmez
    • Sıfırlama ve kalibrasyon ihtiyacı yoktur
    • İstenilen silaha ve cihaza uyumlu hale getirilebilir
    • Kullanımı kolay ve hafiftir
    • Silahta takılı olsa bile diğer cihazların kullanımı engellemez

TRMİLİTARYDEN ALINTI BİR YAZI

OPTİKLERİNİ NASIL TEDARİK EDİLDİĞİNİ SORAN ARKADAŞLAR VARDI:
    Orada şirket yöneticileriyle konuştum(kendileri son derece iyi niyetli ve sevimli insanlardı) ,özellikle optikleri ve küp gözü sordum kendilerine, Söylediklerine göre şimdilik optikleri Almanyadan alıyorlarmış ama 1,5 yıl içinde kendileri yine Almanyadan optik imalat makineleri edineceklermiş ve herşeyiyle birlikte bütün sistemleri Türkiyede üreteceklermiş.Zaten almanlarda makineleri Çinden alıyormuş .

Küp göz için özellikle 'yabancı menşeili tasarım bu'diye sordum, Bana 'bir bakıma doğrudur,çünkü dünyada birkaç benzer sistem var ama şu anki küp göz tamamen bizim göz nurumuz dur'dediler. Bir iki yıl içinde çok iyi yatırım yapacaklarını söylediler.

Bu arada JNG-90 da kullanılan keskin nişancı dürbünlerinin bir kısmını bu şirket tedarik etmiş. Ayrıca TSK ya bazı ürünlerden satış yapılmış.

Bir kerede imalat makinesini biz yapalım.

Ya almandan ya çinliden makine alıyoruz.

Ne zaman onlar bizi taklit edecek acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: avatar237

erdi abiyi görünce patladım gülmekten

gel biraz daha gül

bir dürbün bir insana bu kadar mı yakışmaz
  • Böyle yerli ürünleri görmek harika

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

geceleri helaya bununla iyi gidlir gecenin karanlığında ıskalama derdinde olmaz, temizz

Abi bu nasıl bir mesajdır yav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konunun üzerinden baya bir zaman geçmiş ama malum yeni IDEF'e az kaldı, ben sadece bazı yorumlara cevap yazmak istiyorum. Savunma sanayi ile yakından ilgileniyorum, konunun içindeyim.

1. Genel olarak "Türkiye'de yapılan sadece montaj", atıyorlar, sıkıyorlar vs. olarak yazılmış.

Bir ürünün yerli olması için cıvatasına kadar Türkiye'de yapılmasına gerek yok. Burada önemli olan tasarımının bize ait olmasıdır. Mekanik olsun, optik olsun veya elektronik olsun tasarımı, KNOW-HOW'ı bize ait olduktan sonra, tedarikçiler yurtdışı kaynaklı olabilir ve olmalıdır da. Bu sayede yabancı mallarla rekabet edilebilir. Çünkü cıvata Tayvan'da ucuzsa buradan tedarik edilmelidir, sen tutup da onu burada x5 katına üretirsen, kime satacaksın? Bugün Apple A'dan Z'ye çinde üretiliyor, ama katma değeri Amerika'da kalıyor.

2. Video'da konuşan şirket yetkilisine laf atan "Dingiller"

Adamın yaptıkları-ürettikleri bir şekilde ülkemize, senin ülkene, yaşadığın yere katma değer sağlıyor. Bu insanlar sayesinde bir şekilde yabancı ülkelerin dayatma malları dışında kendi ülkemizin ürünlerini kullanabiliyoruz. İyi veya kötü - optik için ülke olarak yeni sayılırız. Sen optik üzerine bilgili ülkede kaç adam biliyorsun? Veya sen optikle ilgili ne biliyorsun? Bu bir dönerci, köfteci değil. Adamın konuşmasına takılacağına yapılan işe saygı duymalısın. Sadece yazık.

• echach E kullanıcısına yanıt
    Teesüf ederim Dingil tayfasına hakaret olmuş yaptığınız atıf.
    Dingil dediğiniz şey en azından bi işe yaramakta, hem de önemli bi işe
  • Millet açlıktan surunur bu dövlet adamlari hala göz boyama peşinde

• quote:

Orijinalden alıntı: osiyan

selam aleykum ve rahmetullahi ve berakatu ben suan suriyede mucahidim insaallah 7 ay oldu g3 ce benzer kanasin var belcika yapimi ayni g3 gibi ve onun durbunu bozuldu artik durbunum yok burda var durbun ama hergun ayar yapmakdan mermi kalmadi her gun her gun ayar istiyor 4/5 tane durbun denedim her gun ayar istiyor orjinali gibi olmuyor bu 3e eso burdan yetkili arkadaslar soylese vermezlermi hiybe cok ihtiyacim var gercekten videoda konusan arkadas yardimci olursaniz cok ecir alirsiniz allah yar ve yardimciniz olsun

arada kaynamış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.