Şimdi Ara

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi dünyaya örnek oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26 ÜLKE TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ TALEBİNDE BULUNDU

Türkiye'de başarıyla yürütülen yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele birçok ülke tarafından yakın takip ediliyor. Bu kapsamda, ülkeler Sağlık Bakanlıkları ve Ankara'daki büyükelçilikleri aracılığıyla, bilgi ve tecrübe paylaşımı, malzeme yardımı ile ortak çalışma talebinde bulundu.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Karadağ, İran, Irak, Kore Cumhuriyeti, Libya, Lübnan, Kırgızistan, Kolombiya, İtalya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Moğolistan, Moldova, Cibuti, Özbekistan, Türkmenistan, Katar, Kuveyt, Vietnam ve Tacikistan'ın da aralarında bulunduğu 26 ülke, Türkiye'den iş birliği talep etti.

26 ülke, Türkiye'nin başarıyla yürüttüğü yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele konusunda Sağlık Bakanlığından bilgi ve tecrübe paylaşımı talebinde bulundu.
    haberglobal.com.tr
    Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi dünyaya örnek oldu
    https://haberglobal.com.tr/gundem/turkiye-nin-koronavirusle-mucadelesi-dunyaya-ornek-oldu-32896

• Virüsün ülkeye gelmesini bekleyenler simdilik hayal kırıklığına uğramış olmalı.

Sende abarttın demeyin.
    Çünkü belediye seçimlerinden önce şu İstanbul depremi bir gelsede ekonomik sıkıntılar olsa ancak o zaman, halk siyasi tercihini değiştirir diyenler vardı. Ama deprem olmadan da insanların seçimlerinin degisebildigini gördük.
    Onun için virüs meselesini kullanmayacaklarina inanamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkan sen misin
  • toplu taşımaya bilmeyen gazeteci yazarların yazısını okumuyorum !!!
  • Ne mücadelesi yapmış ki termal kamera koymaktan başka. Eğer virüs yoksa, ya şans eseri gelmemiştir ya da gelmiş ama daha bulunamamıştır. Her soğukalgınlığı şikyetine bu test yapılmıyor, her şikayete corona testi yapılsa şimdiye kadar çoktan bulunmuştu. Dolayısıyla coranavirüsle etkin mücadele yöntemlerinden biri de az test yapmak, test yapmazsanız virüs de bulamazsınız. Mesela İtalya bu kadar test yapmasaydı bu kadar hasta bulamazdı, test yaptı da ne oldu şimdi, büyük ekonomik kayıp yaşadı. Şimdiki akılları olsa onlar da test mest yapmazlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • virüs Müslümanız diye bize gelmiyor.
    Bir de tuvaletten sonra şeyimizi yıkıyoruz ya ondan...
    Elimizi yani.
    Selam ve maske ile.
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Şaka mu bu yazdıklarınEğer virüs olsa mutlaka ölümde olurdu.Test yapmak sadece varsa yayılmasını engellemek için.Yapıp yapmaması ölümleri mi engelliyor.Bu kadar ülkesini hakir gören başka bir topluluk yoktur.Ha şimdi dersiniz ölüm vardır da bunu saklıyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Ölüm sebebine zatürre yazmak o kadar zor mu? Fazladan 1000 zatürre ölümü 80 milyonluk ülke için oldukça normal. Büyük salgın olmadığı sürece ben olsam açıklamazdım.

Ek olarak, kişinin yurt dışı seyahat/temas öyküsü olmaması durumunda ülkemizde corona testi yapılmıyor benim bildiğim. Yurt dışı teması olmayan birinin corona taşıyıcısı olması imkansız değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacenet -- 7 Mart 2020; 19:11:49 >
  • Insanlar hayatlarini kaybetmedi diye uzulenleri gordukce anliyorum ki dusmanimiz bile bizi takdir eder ancak icerideki dusmanlar etmez. Allah yolumuzu acik etsin.
  • Bildiğimiz düz gripten dünyada yılda 1 milyon kişi ölüyor. Oranlarsak Türkiyede yılda 10 bin kişi normalde zaten gripten ölüyor.

Dolayısıyla 1 aydır gripten kimse ölmedi diyenin aklı yoktur.

Peki bizim ülkemizde salgın saklanır mı? Evet saklanır. Sağlık sektörünü biraz bilen kişi bunu da bilir.

Bizim iran ırak suriye sınırından geçişin nasıl olduğunu orayı gören bilir. Peki havalimanlarımız avrupa ülkelerininkinden daha mı titiz?

Bu durumda bize bulaşmama ihtimali var mı? Öldürmeyen Allah öldürmez diyelim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.