Şimdi Ara

Türkiye'nin Somali hamleleri ABD basınında dikkatle izleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'nin Somali hamleleri ABD basınında dikkatle izleniyor

Türkiye'nin Somali hamleleri ABD basınında dikkatle izleniyor:

"Uzaya hibrit roket fırlatmak için üs kuracaklar.

Türkler uzay yarışında yeni bir oyuncu.

Ayrıca Karadeniz'de test atışı yapılmış TAYFUN füzesini uzun menzilde deneyecekler."

x (formerly twitter)
    TRHaber Savunma (@savunma_trhaber) on X
    https://x.com/savunma_trhaber/status/1834892845884522884

• emekliye para yok, asgari ücrete zam yok ama uzaya var 

• oooo dünyada bu kadar olan katliam savaşlara rağmen ülke savunmasının ve bağımsızlığının ne anlama geldiğini idrak edememiş zihniyetteki kişiler

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

O kadar güçlüydü ülke neden her ota baka vergi koyup milletin anasını ağlattı? Bir devlete bir bana olayına döndü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Ülkenin ekonomisi hep dışa bağımlıydı hala öyle kırılgan yapısı var yer altı kaynaklarımız yok denecek kadar az. Zamanında bu yönde çalışmalar hep dışa bağımlı olarak yapılmış. Üretim ülkesinden daha çok montaj ülkesi olmuşuz batı firmalarının montajcılığını yapmaktan başka bir halt etmemişiz. Haa bu kötü birşey mi hayır tabiki başlangıç olarak iyi ama sürekli montaj yaparak ülke gelişmez büyümez. ARGE ye ağırlık verip kendi özgün ürünlerini üretmen gerekiyordu ama montajcı aileler başta olmak üzere herkes işin kolayına kaçtı özgün ürünler üretip ülke kalkınmasına bağımsızlığına destek olmak yerine montaj yaparak sömürmeyi seçmiş. İnsan montajladığı aracın motorunu yapmayı hiç mi düşünmez 1 asırı aşkın araç montajlıyorsun ama ben kendime özgün bir araç motor üreteyim demiyorsun. Böyle oluncada işte dışa bağımlı oluyorsun. Ekonominde kırılgan oluyor üflesen sarsılıyor.

Artık kendi ülkemizin yeraltı kaynaklarını kendimiz çıkartıyoruz çıkartmaya devam edeceğiz. Buda bağımsız olmak istediğimizden yoksa başka şirketler ülkelere bıraktığımızda olanları geçmişte gördük.

Bu bir tercih meselesidir. Bağımsız bir ülke olmayı seçersen dış saldırılara katlanacaksın. Yoksa bağımlı olup ne derlerse onu yapacaksın. Şuan biz bağımsız olmanın sancılarını çekiyoruz. Haa sen çekmek istemezsin ben bağımlı olmayı seviyorum batı yada doğu ne derse onu yaparım benim rahatıma dokunmayın yeter dersin o ayrı, ama özellikle savunma sanayisinde bağımsız olmazsan ülke birilerinin keyfine kalır. Bak ukraynaya mühimmat veriyor ama sen bunu burada kullanamazsın şurada kullanırsın diye kestirip atıyor. Bunu bile düşünemeyecek durumdaysanız diyecek bir şey yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 14 Eylül 2024; 18:47:51 >

• Amerika'nın bundan haberi var mı peki?

• Ülkeye milyonlarca ne olduğu belli olmayan insan alan, ülkenin gününü ve geleceğini tehlikeye atan zihniyet gelmiş ülke güvenliğini falan diye millete laf ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ülkede bunlar iktidarken 2016’da darbe teşebbüsü olmuş hala utanmadan masal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 14 Eylül 2024; 20:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.